Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
darkob 
Wysłany: 2013-08-23, 22:30   Czy to jest sprĂŞzarka ABAC ?
0
UP DOWN

Witajcie ,czy na tym kompresorze jest sprĂŞÂżarka Abac?Kupilem ten kompresor ale nie widze Âżadnych napisĂłw poza cyferkami na sprĂŞÂżarce.Nabija do 11bar,zbiornik 180l,4kw.

marer 
Wysłany: 2013-08-23, 22:55   
0
UP DOWN

Tak to jest sprĂŞÂżarka ABAC 4900 .
Mam identycznÂą teÂż wyprodukowanÂą w Polmo Gorlice.
Mam jÂą juÂż prawie 2 lata sprawuje siĂŞ dobrze, kupiÂłem uÂżywanÂą w dobrych pieniÂądzach.

darkob 
Wysłany: 2013-08-23, 23:21   
0
UP DOWN

A ile czasu potrzeba Twojej do napompowania do pe³na zbiornika?W tej poni¿ej 6min ale przy odwadniaczu jest nieszczelnoœÌ wiêc jutro to poprawie i sprawdze jeszcze raz.Oleju bylo nalane tak du¿o ¿e a¿ chlapa³ olejem przez odpowietrznik dooko³a.Sprê¿arka po nabiciu od zera do pe³na zrobi³a sie mocno gor¹ca...tak myœle ¿e mo¿e z powodu du¿ej iloœci oleju.jutro naleje nowego odpowiedni¹ iloœÌ i przetestuje.Zalecany jest 20w40 i taki laÌ czy mo¿e byÌ inny?

marer 
Wysłany: 2013-08-24, 00:06   
0
UP DOWN

Moja sprĂŞÂżarka bije do 8,5 atmosfery , tak mam ustawionÂą, wiĂŞcej mi nie potrzeba, nie ma jej ci wysilaĂŚ.
Gdy ciœnienie spadnie do 5,8 to siê za³¹cza.
Od 0 do 8,5 atmosfery bije 4 minuty, bez paru sekund.
Piszesz Âże pluje olejem? MoÂże juÂż jest w znacznym stopniu zuÂżyta, tak bĂŞdzie pÂłuc.
Ile daÂłeÂś jeÂśli moÂżna wiedzieĂŚ? Ja swojÂą wyrwalem za 1200 zÂł.

darkob 
Wysłany: 2013-08-24, 08:42   
0
UP DOWN

MiaÂła kosztowaĂŚ 1800 a zapÂłaciÂłem 1450zÂł. Ma uszkodzonÂą obudowe presostatu i maÂły wskaÂźnik przy odwodniaczu.Czy pod obudowÂą presostatu jest jakaÂś regulacja?TeÂż myslaÂłem by zmniejszyĂŚ w niej cisnienie.

juny 
Wysłany: 2013-08-24, 09:30   
0
UP DOWN

No pewnie Âże jest, musi byc.

darkob 
Wysłany: 2013-08-24, 13:55   
0
UP DOWN

Wygl¹da na to ¿e sie wpier..... z tym kompresorem.Wymiana oleju odpowiedniej iloœci nic nie da³a,nadal chlapie olejem przez odpowietrznik.Przez odpowietrznik jak dmucham to powietrze mo¿na powiedzieÌ ¿e bez wiêkszych oporów przelatuje,czy tak ma byÌ?Druga sprawa to po regulacji presostatu,ustawieniu max. na 7bar i póŸniej wypuszczeniu czêœciowo powietrza silnik nie rusza tylko buczy.

maddict
Wysłany: 2013-08-24, 17:31   
0
UP DOWN

Czyli wyglada na to ze silnik za slaby albo moze nie pracowac na pelnych trzech fazach jesli jest to 400v. Lub tez nie trzymie zawor zwrotny.
Co do odpowietrznika, raczej nie powinno tak byc

darkob 
Wysłany: 2013-08-24, 18:13   
0
UP DOWN

Musze sie chyba napiĂŚ... :) posiedziaÂłem,pomyÂślaÂłem i wszystko dziaÂła.Nie byÂło jednej fazy,dlatego silnik buczaÂł i po uruchomieniu zwrociÂłem uwage Âże silnik nie kreci sie w dobrÂą strone,takÂże to byÂło przyczynÂą wyÂżucania oleju.Wczoraj po kupnie zajaÂłem sie uszczelnieniem a nie zwrociÂłem uwagi na podstawowÂą rzecz.Presostat ustawiÂłem na max.8bar ,ponowne wÂł. przy 6bar.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu