Wys³any: 2013-08-24, 12:44 Filtr sprê¿onego powietrza z reduktorem pytanie
0
Witam mam pytanie. Kupi³em sobie Filtr powietrza z manometrem Firmy FOBO teraz pytanie czy musze jeszcze montowaæ dodatkowy filtr pod pistolet czy nie ma ju¿ takiej potrzeby? Z góry dziêki
panowie dziêkuje za rady. Mam jeszcze 1 pytanie. Dzi¶ polakierowa³em karoserie my¶la³em ¿e odwadniacz zda egzamin a tu dupa blada. Wysz³y 3 oczka na dachu Macie pomys³ jak je usun±æ?
Kup sobie inne filtry. Kup odwadniacz i odolejacz. CKD na biedê mo¿e byæ o ile Ci sprê¿arka du¿o kondensatu nie rzuca.
Na dzieñ dzisiejszy mam i Satê prep i CKD. Sata bije na g³owê ckd i dzia³a wzorowo.
A jak chcesz jakie¶ dobre rozwi±zanie, aby zabezpieczyæ filtr koñcowy, to zamontuj za sprê¿ark± np 2m za ni± separator cyklonowy OMI i wpakuj w niego jeszcze tulejê z br±zu spiekanego saty. Mam teraz u siebie takie rozwi±zanie i dzia³a wy¶mienicie. Jakbym mia³ takie rozwi±zanie od pocz±tku to dzisiaj nie mia³bym zasyfionej ca³ej instalacji.
Koszt... oko³o 520 z³ brutto.
Przy tym rozwi±zaniu w filtrze wstêpnym CKD na "lakierni" nie mam ani kropli wody.
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum