Autor |
Wiadomość |
 |
thedawidos
|
Wysłany: 2013-07-09, 20:53 Star evo-t SLV 4000 1.3
|
0
|
|
|
|
Witam
Jak w temacie potrzebuje pilnie opinie na temat tego guna.
Jak siĂŞ sprawuje i jak z wytrzymaÂłoÂściÂą. |
|
|
|
 |
rufus
|
Wysłany: 2013-08-26, 09:54
|
0
|
|
|
|
OdÂświeÂżam temat, poniewaÂż wÂłaÂśnie czekam na paczkĂŞ z tym pistoletem. Czy ktoÂś moÂże coÂś na jego temat napisaĂŚ?
WybraÂłem go przede wszystkim dlatego, Âże mam kompresor z 50-litrowÂą butlÂą i cena nie jest dla mnie amatora/hobbysty powalajÂąca |
_________________ Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2013-08-26, 10:26
|
0
|
|
|

|
rufus napisał/a: | WybraÂłem go przede wszystkim dlatego, Âże mam kompresor z 50-litrowÂą butlÂą i cena nie jest dla mnie amatora/hobbysty powalajÂąca |
Bardzo dobra decyzja .... |
|
|
|
 |
rufus
|
Wysłany: 2013-08-26, 10:33
|
0
|
|
|
|
A masz z tym pistoletem jakieÂś doÂświadczenie? |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2013-08-26, 10:36
|
0
|
|
|

|
rufus napisał/a: | A masz z tym pistoletem jakieÂś doÂświadczenie? |
MiaÂłem go w rĂŞkach jakieÂś ..... z 3 lata temu
Wiesz "cena czyni cuda..." |
|
|
|
 |
rufus
|
Wysłany: 2013-08-26, 10:53
|
0
|
|
|
|
Robertlodz09 napisał/a: | MiaÂłem go w rĂŞkach jakieÂś ..... z 3 lata temu |
ZapytaÂłem o doÂświadczenie, poniewaÂż pomyÂślaÂłem, Âże moÂżesz patrzeĂŚ tylko na specyfikacjĂŞ - tak, jak ja to zrobiÂłem
Robertlodz09 napisał/a: | Wiesz "cena czyni cuda..." |
Jak mam to rozumieĂŚ?
Wczeœniej mia³em jakieœ tam pistoleciki za oko³o 100 - 120 z³ i uwa¿am, ¿e na d³u¿sz¹ metê kasa wyrzucona w b³oto. Nosi³em siê z zamiarem zakupu czegoœ do 500 z³ (jest w¹tek na temat takich gunów). I natkn¹³em siê na w³aœnie ten model |
|
|
|
 |
rufus
|
Wysłany: 2013-08-26, 10:54
|
0
|
|
|
|
Konkretnie chodzi o taki pistolet: STAR EVO-T SLV LVLP 1.3 GOLD |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2013-08-27, 08:56
|
0
|
|
|

|
rufus napisał/a: | Konkretnie chodzi o taki pistolet: STAR EVO-T SLV LVLP 1.3 GOLD |
Przy tego typu pistoletach to kolego nie patrz na oznaczenia....
one sÂą bez znaczenia ... To tylko taki "bajer" aby kupujÂący miaÂł wraÂżenie Âże ma do czynienia z "nowszym modelem" od tego "wczeÂśniejszego modelu"
Te pistolety wszystkie sÂą podobnie wykonane rĂłznia sie tylko ksztaÂłtami kolorem korpusu i oznaczeniami na nich
rufus napisał/a: | Jak mam to rozumieĂŚ? |
Tutaj zastosowa³em analogie do tego powiedzenia ¿ê "cena czyni cuda"....
MyÂślĂŞ Âże celowo cena nie jest niska aby kupujÂący miaÂł wraÂżenie Âże ma do czynienia
z "lepszym pistoletem" niÂż takim za ..... np. 100 czy 200zÂł |
|
|
|
 |
rufus
|
Wysłany: 2013-08-27, 09:05
|
0
|
|
|
|
Robertlodz09 napisał/a: | Tutaj zastosowaÂłem analogie do tego powiedzenia ¿ê "cena czyni cuda"....
MyÂślĂŞ Âże celowo cena nie jest niska aby kupujÂący miaÂł wraÂżenie Âże ma do czynienia
z "lepszym pistoletem" niÂż takim za ..... np. 100 czy 200zÂł |
Rozumiem. Mam nadziejê, ¿e ten pistolet bêdzie choÌ trochê lepiej spisywa³ siê w moim gara¿u, gdzie lakierujê jakieœ pojedyncze elementy. G³ównie chodzi mi o lepszy efekt po na³o¿eniu bezbarwnego. Liczê równie¿, ¿e pos³u¿y mi przynajmniej kilka lat :P |
|
|
|
 |
hamir
|
Wysłany: 2013-08-27, 17:18
|
0
|
|
|
|
rufus napisał/a: | LiczĂŞ rĂłwnieÂż, Âże posÂłuÂży mi przynajmniej kilka lat :P | z pewnoscia |
|
|
|
 |
mariann
|
Wysłany: 2013-08-27, 21:43
|
0
|
|
|
|
Jak na moje oko, to pistolet bardzo dobrej klasy, aczkolwiek wg. mnie ma za maÂło dziurek w gÂłowicy rozpylajÂącej. Spokojnie by moÂżna byÂło jeszcze ze 4 nawierciĂŚ, tylko nie wiadomo jak by wtedy wyglÂądaÂło zuÂżycie powietrza |
|
|
|
 |
rufus
|
Wysłany: 2013-08-28, 08:04
|
0
|
|
|
|
Wczoraj dostaÂłem paczkĂŞ z pistoletem JuÂż po pudeÂłku widaĂŚ, Âże wiĂŞcej kosztowaÂł niÂż poprzednie, ktĂłre miaÂłem :P Zobaczymy jak bĂŞdzie siĂŞ spisywaÂł.
DziĂŞki za Wasze posty. |
|
|
|
 |
hamir
|
Wysłany: 2013-08-28, 15:17
|
0
|
|
|
|
rufus, gwarantuje ze Nas jeszcze odwiedzisz |
|
|
|
 |
diablo74
|
Wysłany: 2013-08-28, 16:23
|
0
|
|
|
|
hamir napisał/a: | gwarantuje ze Nas jeszcze odwiedzisz |
z "trudnymi" pytaniami |
|
|
|
 |
rufus
|
Wysłany: 2013-08-28, 22:18
|
0
|
|
|
|
Pewnie tak |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2013-08-29, 07:44
|
0
|
|
|

|
mariann napisał/a: | Jak na moje oko, to pistolet bardzo dobrej klasy, |
Jak jest taki dobry kolego marian ten pistolet to moÂże zamienisz swoje Sata 3000
na niego.......
Bardzo chĂŞtnie kupiĂŞ tego Srar Efo GOLD i zamieniĂŞ siĂŞ na tÂą Sata 3000 RP ktĂłrÂą ostatnio widziaÂłem u Ciebie...
Wiesz Sata 3000 RP jeszcze nie mam w "swojej kolekcji"....... a tylko HVLP |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2013-08-29, 07:46
|
0
|
|
|

|
rufus napisał/a: | Wczoraj dostaÂłem paczkĂŞ z pistoletem JuÂż po pudeÂłku widaĂŚ, Âże wiĂŞcej kosztowaÂł niÂż poprzednie, |
Bardzo ciekawa "ocena" pistoletu........ - po "wyglÂądzie pudeÂłka" ..... |
|
|
|
 |
rufus
|
Wysłany: 2013-08-29, 07:53
|
0
|
|
|
|
Robertlodz09 napisał/a: | rufus napisał/a: | Wczoraj dostaÂłem paczkĂŞ z pistoletem JuÂż po pudeÂłku widaĂŚ, Âże wiĂŞcej kosztowaÂł niÂż poprzednie, |
Bardzo ciekawa "ocena" pistoletu........ - po "wyglÂądzie pudeÂłka" ..... |
Mo¿e ró¿nica w cenie wynika z lepszych materia³ów, z których zosta³o wykonane opakowanie, wiêkszego klucza i szczotki do czyszczenia |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2013-08-29, 08:17
|
0
|
|
|

|
rufus napisał/a: | MoÂże ró¿nica w cenie wynika z lepszych materia³ów, z ktĂłrych zostaÂło wykonane opakowanie, wiĂŞkszego klucza i szczotki do czyszczenia |
No , trzeba produkt sprzedaĂŚ i jeszcze zarobiĂŚ.....
a wyglÂąd ma kluczowe znaczenie...
Mam nadzieje kolego Âże ten pistolet speÂłni pokÂładane w nim Twoje oczekiwania
Nie krytykujĂŞ zakupu ani teÂż nie namawiam na kupno innego np.firmowego profesjonalnego pistoletu
KaÂżdy niech kupuje to co mu odpowiada
Profesjonalne firmowe pistolety sÂą tylko dla tych ktĂłrzy zajmujÂą siĂŞ zawodowo lakiernictwem oraz czasami ....
..... tych którzy "przejrzeli na oczy" i zobaczyli jak wielka i du¿a jest przepaœÌ pomiêdzy tymi pistoletami
I to nie tylko cenowa..... |
|
|
|
 |
rufus
|
Wysłany: 2013-08-29, 08:27
|
0
|
|
|
|
Robertlodz09 napisał/a: | Mam nadzieje kolego Âże ten pistolet speÂłni pokÂładane w nim Twoje oczekiwania |
Warunki w jakich lakierujê, wartoœÌ aut jakie lakierujê, to, ¿e s¹ to najczêœciej pojedyncze elementy, najczêœciej znajomi lub rodzina, gdzie nie liczy siê tak bardzo jakoœÌ jak najni¿szy koszt.. myœlê, ¿e jeœli pistolet jest na tyle dobry, ¿e po skoùczonym lakierowaniu nie bêdzie trzeba w³o¿yÌ wiêcej wysi³ku w poprawianie, to ju¿ bêdzie dobrze |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2013-08-29, 14:32
|
0
|
|
|
|
rufus,
Pytanie o tego typu pistolet jest na forum zbĂŞdne.
Generuje tylko niepotrzebny szum z negatywnym nastawieniem.
Jak juÂż kupiÂłes to sprawdÂź go bez uprzedzeĂą nabytych po przeczytaniu wpisĂłw z forum.
Warsztaty lakiernicze dziaÂłajÂą czĂŞsto na zwykÂłych sped,ach po 80 zÂłociszy, , , resztĂŞ sobie dopowiedz. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|