Autor |
Wiadomość |
 |
igor1906
|
Wysłany: 2013-08-10, 16:24 Pomoc w doborze zestawu
|
+1
|
|
|
|
Witajcie serdecznie,
od jakiegos czasu zainteresowalem sie (a wlasciwie z przymusu - lubie dlubac sam przy samochodzie ) tematem malowania, przygotowywania pod malowanie, szpachlowaniem itd. Problemem bylo to ze nie mialem kompresora i skupialem sie jedynie na sprayach badz tez pomocy znajomych z kompresorami.
Postanowilem pomalowac swoj samochod PlastiDipem, a sprayem tego dobrze nie zrobie.
Wpadlem wiec na pomysl kupna kompresora i potrzebnych do malowania akcesoriow - wkoncu przydana rzecz, a przy okazji wejde na wyzszy poziom
Potrzebne beda glownie do pomalowania teraz samochodu, w przyszlosci do przedmuchiwania, raz na jakis czas pomalowania jakiegos elementu, takze bez szalu - uzytkowanie domowo-amatorskie nadal. Niewatpliwie najbardziej zalezy mi na jakosci, ale rownie wazna jest dla mnie cena. Dlatego mam pare pytan - prosze o wyrozumialosc i pomoc w miare mozliwosci
1. Kompresor EINHELL BT-AC 400/50 - Dane techniczne :
Zasilanie 230 V ~ 50 Hz
Moc silnika 2,2 kW (3 PS) S3 25%
WydajnoœÌ zasysania 400 l / min
Moc wyjÂściowa przy 0 bar 319 l / min
Moc wyjÂściowa przy 4 bar 207 l / min
Moc wyjÂściowa przy 7 bar 176 l / min
PojemnoœÌ zbiornika 50 l
PrêdkoœÌ 2850 min-1
Maks. ciÂśnienie robocze. 8 bar
Liczba cylindrĂłw 2
moge go miec za 600zl - stad wybor.
2. Waz pneumatyczny - jaka srednica? 6/10, 8/12? czy robi roznice to czy jest spiralny czy nie? czy taki bedzie wystarczajacy? http://allegro.pl/waz-prz...3435641965.html czy lepiej kupic http://allegro.pl/waz-pne...3449778128.html i do tego szybkozlaczki tez u tego uzytkownika?
3. Pistolet SICO RED HVLP 1,4 mm -Pistolet niskociÂśnieniowy,
- pobĂłr powietrza 120-210l/min.
- ciÂśnienie robocze 1.5-3,5 bar.
80zl
4. Odwadniacz - http://allegro.pl/separat...3399324742.html warto w cos takiego zainwestowac?
Kompresor kupie koniecznie uzywany - cena, zastanawiam sie rowniez nad Fiac GM300 50l 10 bar, na wyjsciu 3HP, 285l/min ale jest jednotlokowy, waz i pistolet natomiast nowe, za pistolet i waz nie chcialbym przeznaczyc wiecej niz 150zl - czy polecicie cos lepszego w tej cenie? Czy zestaw jaki podalem zrobi w miare robote? Czy w przyszlosci moge myslec o uzytkowaniu szlifierki orbitalnej pod tym kompresorem?
Wiem ze kompresor <100l to kupa, ale nie jestem w stanie przeznaczyc ponad 1000zl za kompresor, moge malowac po elemencie i dawac mu odpoczac, pozatym PlastiDipem maluje sie inaczej, mozna powiedziec 'nie tak dokladnie'.
Prosze o pomoc, zalezy mi na czasie - calosc musze miec gotowa do pracy na wtorek!
Pozdrawiam i dziekuje z gory za pomoc! |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2013-08-10, 16:49
|
0
|
|
|

|
Ooooooooooooooooooooooooooooooooo Jaaaaaaaaaaaaaaaaaa Pier doooooo oooooooooole !!! Niech go ktoÂś zastrzeli natychmiast ... gdzie jest dyÂżurny autoamat i magazynki i wÂściekÂłe nie karmione psy do rozerwania truchÂła ??????????????
Ty Igor .... spieprzaj biegiem do lasu ... ale to biegiem i tam pac w mech potem suù na ³¹kê i zalegaj w wysokiej trawie a¿ do zmierzchu. !!!! Jak zajdzie s³oneczko to powolutku czo³gaj siê w kierunku œwiat³a ... taki punkcik w czarnej dupie kompletnej ignorancji i niewiedzy. Raczej nie ma pewnoœci ¿e ci siê uda unikn¹Ì kulki w dupê albo w pecyn. To niestety sam œrodek sezonu polowaù na "durniaszarego prêgowanego", a ¿e jest wy¿ durnograficzny to strzela siê do was bez ostrze¿enia ... a nawet z biodra, bez mierzenia Przykro mi ! ... Umrzesz w mêczarniach
To byÂła wyrozumiaÂła odpowiedÂź .... na razie uwierz mi na sÂłowo |
_________________ Chcesz wiedzieĂŚ wiĂŞcej ? ... projekter@projekter.pl
 |
|
|
|
 |
igor1906
|
Wysłany: 2013-08-10, 16:59
|
+1
|
|
|
|
dziekuje slicznie, Twoj post okazal sie bardzo pomocny, szkoda ze jedynie w ocenie tego jak bardzo zadumanym czlowiekiem jestes. "Zapomnial wol jak cieleciem byl". |
|
|
|
 |
usien
|
Wysłany: 2013-08-10, 17:08
|
0
|
|
|
|
PROJEKTER napisał/a: | Ooooooooooooooooooooooooooooooooo Jaaaaaaaaaaaaaaaaaa Pier doooooo oooooooooole !!! Niech go ktoÂś zastrzeli natychmiast ... gdzie jest dyÂżurny autoamat i magazynki i wÂściekÂłe nie karmione psy do rozerwania truchÂła ??????????????
Ty Igor .... spieprzaj biegiem do lasu ... ale to biegiem i tam pac w mech potem suù na ³¹kê i zalegaj w wysokiej trawie a¿ do zmierzchu. !!!! Jak zajdzie s³oneczko to powolutku czo³gaj siê w kierunku œwiat³a ... taki punkcik w czarnej dupie kompletnej ignorancji i niewiedzy. Raczej nie ma pewnoœci ¿e ci siê uda unikn¹Ì kulki w dupê albo w pecyn. To niestety sam œrodek sezonu polowaù na "durniaszarego prêgowanego", a ¿e jest wy¿ durnograficzny to strzela siê do was bez ostrze¿enia ... a nawet z biodra, bez mierzenia Przykro mi ! ... Umrzesz w mêczarniach
To byÂła wyrozumiaÂła odpowiedÂź .... na razie uwierz mi na sÂłowo |
Jemu chodzi³o o to ¿e tym zestawem nie pomalujesz auta , bo bedzie ci pluÌ , za s³aby zasób powietrza no i pisolet nadajacy sie do nak³adania podk³adu ( chociaz dysza za ma³¹ ) |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2013-08-10, 17:12
|
0
|
|
|

|
igor1906 napisał/a: | dziekuje slicznie, Twoj post okazal sie bardzo pomocny, szkoda ze jedynie w ocenie tego jak bardzo zadumanym czlowiekiem jestes. "Zapomnial wol jak cieleciem byl". |
Wrêcz przeciwnie kolego m³ody ... "zarozumia³y wó³" doskonale pamiêta jak by³ "g³upim cielakiem" i jak przez swoje m¹droœci i puste kieszenie próbowa³ dowieœÌ, ¿e tanie jest tak samo zajebiste. Teraz "wó³" wie ¿e najgorszym z najgorszych doradców jest bieda ... w ka¿dej dziedzinie ¿ycia ... chcesz wypieprzyÌ 600 czy 1000 czy nawet 2 000 z³ w œmieci ... wal to to twoja kasa .... ale widzisz koleœ ... nie wci¹gaj nikogo z tego forum w taki syf.
Zabieraj swĂłj durny technicznie pomysÂł i spie rdzielaj w krzaki. Nie czytasz postĂłw nie szukasz pomocy ani wiedzy. Na jakÂą cho lerĂŞ ci cokolwiek tÂłumaczyĂŚ, czy ciĂŞ szkoliĂŚ ... Do lasu sio ... zwierzyno Âłowna !!!
Jest teÂż drugie wyjÂście
Zapytaj tych co lakierujÂą samochody czego potrzebujesz Âżeby to zrobiĂŚ dobrze i nie dopisuj w poÂście krety Ăąskich i idiot ycznych tekstĂłw w stylu ... "na poczÂątek" .... "dla amatora" "Âżeby se posikaĂŚ" ... "nie mam wiĂŞcej kasy" Co TY koleÂś ? ... szukasz pomocy technicznej czy to jakiÂś popis ile ci Âświnka zjadÂła przez rok oszczĂŞdzania ?
MoÂże i siĂŞ znajdzie ktoÂś komu siĂŞ nudzi i napisze ci coÂś o sico czy tym twoim magicznym kompresorze z firmy ktĂłra robi mydÂło i widÂły ... KaÂżda rada w stylu "KUP jest OK" w tym temacie... to durna rada. Tego szukasz ? Tego wÂłaÂśnie oczekiwaÂłeÂś ?
Pamiêtaj nie jesteœ jedyny ... a dureù z durniem zawsze ma t¹ sam¹ czêstotliwoœÌ taktowania. Na durne rady musisz jednak poczekaÌ do zmroku. Wtedy przyg³upy wy³a¿¹ z nor i przez jelita czarnej dupy ich pisk dociera na to forum ... czasami |
 |
|
|
|
|
 |
igor1906
|
Wysłany: 2013-08-10, 17:12
|
+1
|
|
|
|
bylbys w stanie polecic mi inny pistolet? problem tkwi rowniez w kompresorze? nie zalezy mi na pomalowaniu samochodu na raz, moge np malowac po elemencie w odstepach czasowych. znam ludzi ktorzy malowali elementy kompresorami 24l badz 50l 1tlokowymi na chinskich pistoletach i wychodzilo im to w miare dobrze, dlatego nie rozumiem czemu na plastidipie mialby byc jakis wielki problem.. |
|
|
|
 |
igor1906
|
Wysłany: 2013-08-10, 17:16
|
0
|
|
|
|
a Ty kolego PROJEKTER, wyjasnij mi prosze w jakim celu mam wydawac grube pieniadze na to zeby sprzet pozniej lezal w garazu? kompresora bede pozniej potrzebowal do malych prac wiec nie potrzebuje kombajnu. moge na wszystko przeznaczyc do 1000zl, a idac Twoim tokiem myslenia potrzebowalbym minimum jedno zero wiecej. |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2013-08-10, 17:19
|
0
|
|
|

|
Ja znam nawet takich ktĂłrym udaje siĂŞ to sprayem z ktĂłre go Ty rezygnujesz !
Czemu nie zaczniesz od lektury postĂłw na forum ? Boisz siĂŞ Âże nagle twoja wiedza siĂŞ zderzy z faktami i wiedzÂą specjalistĂłw a ta kolizja bĂŞdzie tragiczna w skutkach i rok bĂŞdziesz lizaÂł rany zanim znĂłw wyskoczysz z pomysÂłem samodzielnego lakierowania samochodu ... gĂłwnianym sprzĂŞtem i materiaÂłami ?
Przeczytaj z 1000 postĂłw ... potem pytaj Drugi raz po takiej lekturze nie wyskoczysz juÂż publicznie z durnym pomysÂłem ... sprawdÂź ! |
 |
|
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2013-08-10, 17:22
|
0
|
|
|

|
igor1906 napisał/a: | a Ty kolego PROJEKTER, wyjasnij mi prosze w jakim celu mam wydawac grube pieniadze na to zeby sprzet pozniej lezal w garazu? kompresora bede pozniej potrzebowal do malych prac wiec nie potrzebuje kombajnu. moge na wszystko przeznaczyc do 1000zl, a idac Twoim tokiem myslenia potrzebowalbym minimum jedno zero wiecej. |
To do³ó¿ 500 z³ i zapytaj w dziale og³oszenia czy ktoœ ci polakieruje ten samochód jak dasz mu swoje wszystkie kupione materia³y i jeszcze pomo¿esz. Wyjaœni³em ci ? Jasne ¿e tak ... ale teraz siê zaczn¹ m¹droœci gównozjada ... no wal ... twoje argumenty z pewnoœci¹ bêd¹ dla mnie nowoœci¹ |
 |
|
|
|
 |
igor1906
|
Wysłany: 2013-08-10, 17:28
|
0
|
|
|
|
to ja kolego zachecam Ciebie do lektury PlastiDipie bo po przeczytaniu Twoich postow dochodze do wniosku ze nie masz o tym zielonego pojecia, dodatkowo prosilbym Cie o nie udzielanie sie juz w moim temacie - nie jestes pomocny. Pozostalych uzytkownikow z mniejszym ego prosilbym o rady w doborze pistoletu oraz w odpowiedzeniu na moje pytania/watpliwosci z 1szego postu. |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2013-08-10, 17:30
|
0
|
|
|

|
igor1906 napisał/a: | ... moge na wszystko przeznaczyc do 1000zl, a idac Twoim tokiem myslenia potrzebowalbym minimum jedno zero wiecej. |
Guzik mnie obchodzi czy masz tysiaka czy 12 melonĂłw z ostatniej wygranej w lotto. Pytasz technicznie dostajesz rzeczowÂą odpowiedz : ... SPIER DZIELAJ BIEGIEM DO LASU .
... a idÂąc MOIM tokiem rozumowania to potrzebowaÂłbyÂś 436 000 zÂł netto na poczÂątek ... w tym samo wyposaÂżenie maÂłej lakierni to 147 000 zÂł netto. .... TakÂże nie chodÂź moim tokiem rozumowania. IdÂź tylko ÂścieÂżkÂą normalnych wymogĂłw technologicznych zwykÂłego gĂłwnozjada z obsranej nory ... wtedy bĂŞdziesz potrzebowaÂł ok 10 000 zÂł na poczÂątek. Wtedy bĂŞdziesz mĂłgÂł coÂś polakierowaĂŚ a nie tylko upie przyĂŚ farbÂą |
 |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2013-08-10, 17:32
|
0
|
|
|

|
igor1906 napisał/a: | .... dodatkowo prosilbym Cie o nie udzielanie sie juz w moim temacie - nie jestes pomocny. Pozostalych uzytkownikow z mniejszym ego prosilbym o rady w doborze pistoletu oraz w odpowiedzeniu na moje pytania/watpliwosci z 1szego postu. |
hahhahahhhahah dobre
Wystawiaj rogi durniuszary paskowany ... bĂŞdzie safari .... kurde trochĂŞ popadaÂło po tych upaÂłach i juÂż wykieÂłkowaÂł kolejny durak z czego to siĂŞ rozsiewa ? ... na pewno z "biedy trzeszczÂącej" ... ale to tylko w przypadku braku "umuÂżdÂżenia' |
 |
|
|
|
|
 |
igor1906
|
Wysłany: 2013-08-10, 17:35
|
0
|
|
|
|
czy widzisz w ktorymkolwiek z moich postow informacje o tym ze chce rozpoczac kariere lakiernika? potrzebuje kompresora i pistoletu ktory jako tako da rade naniesc plastidipa na karoserie, w przyszlosci jedynie pompowanie opon, przedmuchanie po myciu czy czasem pomalowanie w podklad elementu. ciekawi mnie jedno, czy taki kozaczek jestes rowniez w prawdziwym zyciu czy tylko za monitorem odpowiedz nasuwa mi sie sama, podejrzewam trudne dziecinstwo |
|
|
|
 |
Mariko12
|
Wysłany: 2013-08-10, 17:46
|
0
|
|
|
MyÂślibĂłrz

|
Wszystko to co podaÂłeÂś do niczego siĂŞ nie nadaje,
Nawet do lakierowania potrzebny jest doœÌ dobry sprzêt, a nie te srika bo to œmieÌ zrobiony po to, aby robiÌ w konia durniów.
Niestety musisz jeszcze trochĂŞ doÂłoÂżyĂŚ kasy, i mieĂŚ tÂą minimalnÂą granicĂŞ dopuszczajÂącÂą lakierowanie samochodĂłw
Kompresor minimum 100l
Filtry ckd 1/2
Pistolet minimum Air gunsa az3 hte2 lub coÂś z Lare ewentualnie Sata
PrzewĂłd nie spiralny !!! Lecz prosty o Âśrednicy minimum 10 mm np, taki
Do samodzielnego montaÂżuu: http://allegro.pl/gdansk-...3419217290.html
lub gotowy: http://allegro.pl/waz-prz...3449880065.html
|
_________________ MyÂśliborz gĂłrÂą !! |
|
|
|
 |
igor1906
|
Wysłany: 2013-08-10, 17:49
|
0
|
|
|
|
dziekuje slicznie, o taka pomoc wlasnie mi chodzilo. na co jeszcze zwrocic uwage przy kupnie kompresora? |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2013-08-10, 17:52
|
0
|
|
|

|
igor1906 napisał/a: | czy widzisz w ktorymkolwiek z moich postow informacje o tym ze chce rozpoczac kariere lakiernika? |
AleÂż skÂądÂże znowu ..... durny gÂłupi gĂłwnozjadzie SkÂąd wogole wpadÂł ci do bani taki pomysÂł, Âże zrobisz tu kogoÂś w bambuko tymi swoimi idiotycznymi zaprzeczeniami. Zobacz jak czytelna prawda o twoich zamiarach siĂŞ wyÂłoniÂła ....
igor1906 napisał/a: | Witajcie serdecznie,
od jakiegos czasu zainteresowalem sie (a wlasciwie z przymusu - )
Wpadlem wiec na pomysl kupna kompresora i potrzebnych do malowania akcesoriow - wkoncu przydana rzecz, a przy okazji wejde na wyzszy poziom Potrzebne beda glownie do pomalowania teraz samochodu, w przyszlosci ... raz na jakis czas pomalowania jakiegos elementu, l. Niewatpliwie najbardziej zalezy mi na jakosci, |
skoro fakty ustalone to chyba moÂżemy sobie teraz mĂłwiĂŚ po imieniu. Do mnie zwracaj siĂŞ Panie Projekterze. Ja do Ciebie bĂŞdĂŞ pisaÂł .... "gĂłwnozjadzie z obesranej nielegalna nory"
Ka¿dy za nas ma tak jak chcia³. Napisa³eœ kilka postów i nie doœÌ ze jesteœ durniem któremu bieda wykrzywi³a rzeczywistoœÌ, to jeszcze kierunek twoich dzia³aù i rozwoju jest od razu czytelny i przejrzysty. Nie zalewaj nie be³kocz ¿e jesteœ amator. Amator to nie przyg³up który chce siê nauczyÌ zawodu na w³asnych b³êdach ¿eby braÌ kas¹ za swoje us³ugi w norze To gównozjad koleœ .... a jak biedny i ma tandetne wyposa¿enie w syficznej norze to gównozjad obsrany. Co Ty myœlisz ¿e jesteœ pierwszym przyg³upem na tym forum ... albo jakimœ orygina³em ? Masowy gównozjad z Ciebie... koleœ. |
 |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2013-08-10, 17:54
|
0
|
|
|

|
igor1906 napisał/a: | dziekuje slicznie, o taka pomoc wlasnie mi chodzilo. na co jeszcze zwrocic uwage przy kupnie kompresora? |
Âżeby dziaÂłaÂł , a nie tylko haÂłasowaÂł .... TY koleÂś To forum ma juÂż kilak lat i gigantyczne archiwum |
 |
|
|
|
 |
igor1906
|
Wysłany: 2013-08-10, 17:58
|
0
|
|
|
|
moze spotkamy sie w 4 oczy i opowie mi to Pan jeszcze raz Panie Projektorze? |
|
|
|
 |
Mariko12
|
Wysłany: 2013-08-10, 18:02
|
0
|
|
|
MyÂślibĂłrz

|
igor1906 napisał/a: | moze spotkamy sie w 4 oczy i opowie mi to Pan jeszcze raz Panie Projektorze? |
Spokojnie, po prostu Kolega @Projekter jest bardzo uczulony na takich nowych "amatorĂłw" |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2013-08-10, 18:05
|
0
|
|
|

|
OczywiÂście zapraszam ... w realu od razu durniĂłw leje po pysku. Wpisz sobie w google cwaniaczku posrany PROJEKTER bĂŞdziesz miaÂł moje imiĂŞ nazwisko mĂłj adres telefon faks i mail, zapraszam bo mam kilka wewnĂŞtrznych napiĂŞĂŚ do odreagowania ... jak siĂŞ okaÂże Âże 100 lat trenujesz karate to najpierw ci przestrzelĂŞ kolano potem wyjaÂśniĂŞ dlaczego nie cierpiĂŞ ... nie na widzĂŞ gĂłwnozjadĂłw ... w bonusie durna posrana, Âłajzo dostaniesz seriĂŞ kontroli tej swoje nory i zobaczysz ile kosztuje lakierowanie sobie samemu wÂłasnego samochodu we wÂłasnym garaÂżu. |
 |
|
|
|
 |
igor1906
|
Wysłany: 2013-08-10, 18:10
|
0
|
|
|
|
w takim razie do zobaczenia tym razem zle trafiles |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2013-08-10, 18:24
|
0
|
|
|

|
Jednego gĂłwnozjada mniej to doskonaÂłe trafienie |
 |
|
|
|
 |
maddict
|
Wysłany: 2013-08-10, 19:33
|
0
|
|
|

|
Projekter znowu ma okres. Troche mnie juz nudzi czytanie w kolko tego samego.
Jedno mnie zastanawia. Jezeli klientami sa sami znajomi lub znajomi znajomych w jaki sposob mozna udowodnic taka kontrola ze sie na tym zarabie pieniadze ? Skoro nikt tego nie potwierdzi.
W jednym Cie podziwiam, ze masz wciaz chec i glownie cza na pisanie takich 'felietonow'. |
|
|
|
 |
bmp
|
Wysłany: 2013-08-10, 20:47
|
0
|
|
|
|
Chyba o eko(logiĂŞ) i te sprawy raczej chodzi w kwestii kontroli, zezwolenia, emisje i takie inne. |
|
|
|
 |
maddict
|
Wysłany: 2013-08-10, 20:57
|
0
|
|
|

|
Aaa czyli malujac plot musze wpierw zbudowac w jego okregu kabine lakiernicza ?
Jak wiadomo lakierowanie trwa kilka minut, czy szlifujac szpachle i kurzac na swoja ziemie rowniez sprzykrzam sie ekologi :| |
|
|
|
 |
gugun
|
Wysłany: 2013-08-10, 22:21
|
0
|
|
|

|
Z paĂąstwem panowie nie ma tÂłumaczenia zanim wpadnÂą porobia sobie fotki i was poobserwuja:) potem wpadnÂą i mĂłwiÂą Âże majÂą przedziaÂł 2 - 20 k za to co robisz i albo przyjmujesz najniÂższy mandat albo dostajesz max i do sÂądu gdzie przegrasz, potem wpadajÂą inni i jeszcze nastĂŞpni za jakiÂś czas jak jesteÂś cwaniak:) taka polska, podatki takie Âże kaÂżdy kombinuje, ale wszystko do czasu . Robert Âżyjesz czy juÂż miaÂłeÂś nalot i kolega zrobiÂł z cb porzÂądek ? |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2013-08-10, 22:57
|
0
|
|
|
|
igor1906 napisał/a: | w takim razie do zobaczenia |
To ja juÂż zbieram na wieniec, lub na wiecheĂŚ z ktĂłrym odwiedzĂŞ grubasa w szpitalu.
Heh,,, zawsze jakaœ luŸna rurka do od³¹czenia sie znajdzie...
igor1906 napisał/a: | moze spotkamy sie w 4 oczy |
WÂątpie, bo jad tego ku<tasa wyzywaÂłem od czego sie daÂło nie oszczĂŞdzajÂąc lania na maxa z jego rodziny i... pyszczyĂŚ na forum tylko potrafi.
CzekaÂłem spokojnie na okazje do konfrontacji na szkoleniu w novolu na ktĂłrym miaÂł byc (persona non grata ) ale widze Âże szkolenia nie bedzie to i dupiastego ĂŚwoka tez nie bedzie.
Co do tematu to forum dziaÂła na zasadzie zbiorowej sklerozy i nikt nie pamieta czym robiÂł tydzieĂą temu.
Ja pamietam i nie wstydze sie tego.
Mariko12 napisał/a: | Wszystko to co podaÂłeÂś do niczego siĂŞ nie nadaje,
Nawet do lakierowania potrzebny jest doœÌ dobry sprzêt, a nie te srika bo to œmieÌ zrobiony po to, aby robiÌ w konia durniów.
Niestety musisz jeszcze trochĂŞ doÂłoÂżyĂŚ kasy, i mieĂŚ tÂą minimalnÂą granicĂŞ dopuszczajÂącÂą lakierowanie samochodĂłw
Kompresor minimum 100l
Filtry ckd 1/2
wazeliny, wiecej wazeliny.
Pozdrawiam.
UsmiaÂłem sie do lez... bedzie wiecej idiotyzmĂłw?
Jutro wpadnĂŞ,,, poczytam,,, moze grubas cos wysmyczy.
Widac rozwija sie ... |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
Mariko12
|
Wysłany: 2013-08-10, 23:08
|
0
|
|
|
MyÂślibĂłrz

|
Lackdoctor napisał/a: | igor1906 napisał/a: | w takim razie do zobaczenia |
Mariko12 napisał/a: | Wszystko to co podaÂłeÂś do niczego siĂŞ nie nadaje,
Kompresor minimum 100l
Filtry ckd 1/2
wazeliny, wiecej wazeliny.
Pozdrawiam.
UsmiaÂłem sie do lez... bedzie wiecej idiotyzmĂłw?
Jutro wpadnĂŞ,,, poczytam,,, moze grubas cos wysmyczy.
Widac rozwija sie ... |
Czy ciĂŞ posraÂło Lockdurniu ?
O czym ty mĂłwisz ?
Ciebie juÂż chyba, kisili odkÂąd siĂŞ urodziÂłeÂś, bo widaĂŚ Âże ciĂŞ Matka wysraÂła nie tÂą stronÂą co trzeba
Idiot¹ to ty jesteœ i jesteœ tak uwa¿any przez pól forum , poprzez te twoje z dupy wziête rozwi¹zanie technologicznie, to ¿e ty operujesz na œmieciach to nie znaczy ¿e ka¿dy ma tak pracowaÌ, to ¿e siê wypi¹³eœ na Satê to ju¿ twój problem, ale nie doradzaj innym tych swoich zaje bistych patentów
I jak moÂżesz to nie obraÂżaj tu nikogo, bo jedynie co, to pokazujesz Âże jesteÂś kompletnym durniem i oszoÂłomem |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2013-08-10, 23:19
|
0
|
|
|

|
Lackdoctor napisał/a: | Ja pamietam i nie wstydze sie tego. |
a szkoda ... bo bycie poje banym durniem w wiejskim chlewie to akurat nie jest powód do chwa³y gównozjadzie. No i oczywiœci nie zapominajmy ¿e z tego siê ju¿ nie wychodzi ... wiêc nie sugeruj durna ³ysa pa³o ¿e to jakaœ przesz³oœÌ ... w tej twojej norze. |
 |
|
|
|
 |
tomek70
|
Wysłany: 2013-08-10, 23:37
|
0
|
|
|
|
Czy tylko ja widzê ¿e wiêcej tu jest s³ów ''dureù , idiota , obesraniec , itp'' ni¿ klar , baza , czy szpachel? Lackdoctor daj se spokój. Szkoda energii i nerwów. |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2013-08-11, 00:10
|
0
|
|
|
|
Mariko12 napisał/a: | poprzez te twoje z dupy wziĂŞte rozwiÂązanie technologicznie, to Âże ty operujesz na Âśmieciach to nie znaczy Âże kaÂżdy ma tak pracowaĂŚ, to Âże siĂŞ wypi¹³eÂś na SatĂŞ |
????
Jakim trzeba byc bez mĂłzgiem aby w posty projektera wierzyc jak w modlitwe z wieczorka.
Mariko12 napisał/a: | to juÂż twĂłj problem, |
Nie chciaÂł bym mieÂż ani jednego z Twoich problemĂłw... czyt, zabawek.
Tak, bardzo dobry opis tego co masz w gÂłowie.
PROJEKTER napisał/a: | a szkoda |
Tu masz racjĂŞ.
No k.urwa jaka szkoda ¿e mi tak doradzales i dba³es o w³aœciwy dobór sprzetu, materia³ów, technologii.
Powiedz Âże ÂżaÂłujesz, bo mieĂŚ za oponenta zwykÂłego malarza co zaciekĂłw nie robi to ... proste.
Mnie wychowales na swoje nieszczĂŞÂście, teraz leczysz depresjĂŞ.
tomek70 napisał/a: | Lackdoctor daj se spokĂłj. Szkoda energii i nerwĂłw. |
Racja.
Jak widzisz wchodze tu aby wyhamowac troche te snobistyczne zapĂŞdy guru i jego nowego Tobiego.Mariko12,
Oj, gdyby nie spotkac na swej drodze projektera.... bym w bÂłogiej nieswiadomosci dalej mazaÂł godzinami samochodzy a potem dniami je tarmosiÂł papierem i smyraÂł (cyt.) polerkÂą eurotec.
A teraz nie doœc ¿e g³upio gadac sie nauczy³em od grubego, to jeszcze jego rady mi s³u¿¹ ku dobru mojemu.
Wiec mariko... bujaj sie do projektera na bajery, pros o szybkie wsparcie i pokaz w czym jestes lepciejszy od takiego zwyklego robola jak ja.
Na dzis ... czarna dupa.
Ok, za 30 tys zÂł moÂżesz sie odezwaĂŚ,,, bĂŞdziem porĂłwnywaĂŚ co tam ci sie urodziÂło. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
|
|
|
 |
maddict
|
Wysłany: 2013-08-11, 00:14
|
0
|
|
|

|
Nikt nie wypowiedzial sie na temat, wiec ja postaram sie to zrobic. Co do plasti widzialem na jakims filmiku ze nakladany byl pistoletem elektrycznym. Wiec moze taki kup. A do przedmuchiwania najtanszy odkurzacz 24l. |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2013-08-11, 00:14
|
-1
|
|
|

|
maddict napisał/a: | Projekter znowu ma okres. Troche mnie juz nudzi czytanie w kolko tego samego. |
Nikt ciê za g³ówkê nie trzyma i nie przyciska noska do monitora ... ale siê przyzwyczaj bo ta krucjata nie ma koùca
... i zwrĂłcĂŞ ci uwagĂŞ Âże to raczej niemoÂżliwe mieĂŚ okres na jakieÂś zachowania jeÂżeli u mnie to staÂły stan umysÂłu ... alergia na durniĂłw i gĂłwnozjadĂłw w nielegalnych norach nie jakiÂś okres ... takÂże wiĂŞcej rzetelnoÂści panie doktorze @medyk .... skoro juÂż siĂŞ Pan dzielisz publicznie swoimi bystrymi obserwacjami
maddict napisał/a: | Jedno mnie zastanawia. Jezeli klientami sa sami znajomi lub znajomi znajomych w jaki sposob mozna udowodnic taka kontrola ze sie na tym zarabie pieniadze ? Skoro nikt tego nie potwierdzi. |
Nie musisz siĂŞ zastanawiaĂŚ. Zapoznaj siĂŞ z obowiÂązujÂącymi w tym kraju przepisami ... albo poczytaj archiwalne posty byÂł czas gdy wszytko wyjaÂśniaÂłem paragraf po paragrafie punkt po punkcie od jednego rozporzÂądzenia do drugiego jedne przykÂład i link po drugim ... to jest w sieci tu w archiwum. WiĂŞcej nie bĂŞdzie. WiĂŞcej jak zapÂłacisz za audyt koleÂżko
Jak bĂŞdziesz postĂŞpowaÂł w oparciu o to co co siĂŞ wydaje i wiejskie prawo na "chÂłopski rozum" to szybciutko na wÂłasnych plecach siĂŞ przekonasz jakie to komplikowane to unijne prawo. PostĂŞpujÂąc z literalnym zapisem prawa gdy malujesz pÂłot to musisz mieĂŚ zgÂłoszenie .... a z odpadami nie moÂżesz zrobiĂŚ co ci siĂŞ podoba ... Nie wolno takÂże myĂŚ samochodĂłw na dziaÂłce, lub w garaÂżu. Nie wolno wieszaĂŚ ogÂłoszeĂą indywidualnych prywatnych na sÂłupach i przystankach komunikacyjnych... nie wolno przechodziĂŚ na czerwonym Âświetle ... nie wolno ....ale ... Nie pytaj mnie o to dlaczego kaÂżdy ma to w dupie.
MoÂże te przepisy po prostu sÂą idiotyczne i nie Âżyciowe. MoÂże trzeba je zmieniĂŚ ... KÂłopot w tym Âże SÂĄ. SÂą i ciebie teÂż dotyczÂą.... i mnie .... i durnego lackotwora .... Tak Tak ... teÂż ÂżaÂłujĂŞ Âże aparat kontrolny jest taki niemrawy ... mam jednak nadziejĂŞ Âże wzorem PaĂąstw zjednoczonej Europy powoli Gminy dobiorÂą siĂŞ do dupy kaÂżdemu gĂłwnozjadowi Âże cenzuraÂą was wkurzeni sÂąsiedzi Âże zemszczÂą sie an ws wasi klienci Âże kasi konkurenci wreszcie zadzwoniÂą tam gdzie trzeba ... bo trzeba !!!
Tak ... mam nadziejĂŞ NadzĂłr Budowlany zlikwiduje te nielegalne malarnie w norach piwnicach, stodoÂłach i oborach ... UrzÂąd skarbowy dobierze siĂŞ do tyÂłka szarej strefie cwaniaczkĂłw nakÂładajÂąc domiar, i powiadamiajÂąc ZUS.
Myœlisz, ¿e te moje "marzenia" s¹ dlatego ¿e was nie rozumiem albo wam nie wspó³czuje ?
To nie ma tu znaczenia. Wa¿ne jest to ¿e nie mo¿e byÌ dwóch równoleg³ych standardów prawnych. Tych co szanuj¹ siê wzajemnie i postêpuj¹ Ok choÌ to boli i kosztuje i obok grupy cwanych z³odziei ¿eruj¹cych na innych ktora publicznie demonstruje jak to ma w g³êbokim powa¿aniu tych co p³ac¹ na ich utrzymanie ... na szpital na szko³ê na policjê na stra¿ po¿arn¹.
W moim umyœle kr¹¿y taka myœl ... Nie p³acisz podatków ³ajzo i zusu to mnie ... mnie konkretnie rz¹d podnosi przez Ciebie z³odzieju sk³adki i podatki, nie p³acisz op³at œrodowiskowych, szkodzisz ludziom którzy mnie p³ac¹ za pomoc w organizacji legalnej lakierni ... w dupie masz zasady ppo¿ ... sprowadzasz zagro¿enia na moj¹ rodzinê która mieszka niestety ko³o Ciebie i nie wie ¿e masz w budynku 4 metry od nich sk³ad chemii wybuchowej, w dupie masz zasady BHP ... to Ja bêdê musia³ swoj¹ z³otówk¹ ze sk³adek p³aciÌ za twoje leczenie, albo rentê bo cwaniaku udawa³eœ bezrobotnego. Ja tak to widzê i dlatego jestem gotów praÌ z³odziei po ryjach i pisaÌ an nich donosy ... zupe³nie realnie
Mnie porostu wasza obecnoœÌ najzwyczajniej wku rwia, leniwa bando gównozjadów
Jakie wyjœcie ? .... Zamknij papê na publicznej czêœci ka¿dego forum ... jeden z drugim durny osiole i w ciszy i w tajemnicy kradnij sobie dalej ... albo zrób krok, czy dwa w kierunku legalnego normalnego warsztatu. Inni to robi¹ i nie maj¹ z tym problemów ... wiêc co ich odró¿nia od zdeklarowanych cwanych gównozjadów ... odwaga, œwiadomoœÌ i ambicje.
Jak¹ .... odwagê ambicje i œwiadomoœÌ ma taki dureù jak Lackdoktor ... Krysia spod Rawicza ? Gdzie tu miejsce na szacunek dla takiego spo³ecznego zera ... jaki to wzór do naœladowania ? ... jaki doradca z samozwaùczego lakiernika chodz¹cego na skróty ?
Na swoim i za swoje mogĂŞ se sam robiĂŚ o chce !!! ... guzik prawda .... Nie moÂżesz ! To nie Columbia.
Czy taka oferma i pajac / Krysia ma jakiœ papier na to ¿e jest lakiernikiem ? ChoÌby œwiadectwo pracy z jakiejœ gównianej, ale legalnej lakierni ? ¯aden lakiernik nigdy go powa¿nie nie traktowa³ ... ale gównozjady tego durnia kochaj¹ bo be³kocze jak gównozjad... Ma³o tego czasami mnie szokuj¹ i ... nawet uznaj¹ go za homo sapiens linnaeus .... a to .... australopitek kantro posik jest. ale to trzeba siê uczyÌ ¿eby to zauwa¿yÌ a nie rzucaÌ w szko³ê œnie¿kami |
 |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2013-08-11, 00:21
|
0
|
|
|

|
tomek70 napisał/a: | Czy tylko ja widzĂŞ Âże wiĂŞcej tu jest s³ów ''dureĂą , idiota , obesraniec , itp'' niÂż klar , baza , czy szpachel? Lackdoctor daj se spokĂłj. Szkoda energii i nerwĂłw. |
Raczej siĂŞ przyzwyczaj do tego Âże durne tematy sÂą do rozpie przania ich na kawaÂłeczki, a nie do dyskusji o technologi Robi siĂŞ chlew, a potem prosi o skasowanie bo w Âśmieciach jest miejsce takiego tematu jak ten od pierwszego postu. |
 |
|
|
|
 |
bercixxx1992
|
Wysłany: 2013-08-11, 00:22
|
0
|
|
|

|
o widze ze dzis jest level hard:Dhehheh a co tematu-Igor naprawde jesli chcesz cos lakierowac to kup sobie markowy pistolet-nawet uzywke-choc jesli masz malowac malo to gunsa spokojnie ci wystarczy-a co do kompresora-nie muszi to byc sprzet za 10000 zl,lale tez taki badziew z biedronki czy z castoramy za 100 zl nie bedzie odpowiedni.
uwierz mi-w tamtym miesiacu malowalem chinolem-powt MALOWALEM-bo lakierowaniem tego nie nazwe-wkoncu sie wkurwilem i kupilem sobie markowy pistolet-sate-i wierz czy nie -ale nie zaluje ani jednej zlotowki wydanej na sate:D |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2013-08-11, 00:29
|
0
|
|
|

|
maddict napisał/a: | Nikt nie wypowiedzial sie na temat, wiec ja postaram sie to zrobic. Co do plasti widzialem na jakims filmiku ze nakladany byl pistoletem elektrycznym. Wiec moze taki kup. A do przedmuchiwania najtanszy odkurzacz 24l. |
super ... a co jeszcze wiesz o tym materiale ? ... Wiesz ¿e to produkt chemii przemys³owej przeznaczony do ochrony miêdzy innymi pod³óg betonowych i œcian komór lakierniczych ocynkowanych ? Wiesz jaki jest gwarantowany zakres temperatur eksploatacyjnych ? Wiesz, ¿e ten produkt nie ma praktycznie ¿adnej odpornoœci na uszkodzenia mechaniczne ? Nie piszê z pretensj¹ do Ciebie ale skoro udzielasz rad ... to pytam co wiesz ?
Nawet nie chce mi siê pisaÌ na temat o którym ju¿ kiedyœ jakiœ fanatyk tej metody tu wspomina³ i nawet poci¹gn¹³ d³ugi temat. Co najwa¿niejsze pierwszy post nie dotyczy pytania jak i czym nak³adaÌ ten materia³ ... tylko jak i w co wyposa¿yÌ normaln¹ lakierniê zarobkow¹ ... tanio .. w gówno warty sprzêt ... ¿aby ju¿ nied³ugo jechaÌ jeden element za drugim ... pewnie charytatywnie, a mnie tylko ponios³a wyobraŸnia |
 |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2013-08-11, 00:34
|
0
|
|
|

|
bercixxx1992 napisał/a: | o widze ze dzis jest level hard:Dhehheh a co tematu-Igor naprawde jesli chcesz cos lakierowac to kup sobie markowy pistolet-nawet uzywke-choc jesli masz malowac malo to gunsa spokojnie ci wystarczy-a co do kompresora-nie muszi to byc sprzet za 10000 zl,lale tez taki badziew z biedronki czy z castoramy za 100 zl nie bedzie odpowiedni.
uwierz mi-w tamtym miesiacu malowalem chinolem-powt MALOWALEM-bo lakierowaniem tego nie nazwe-wkoncu sie wkurwilem i kupilem sobie markowy pistolet-sate-i wierz czy nie -ale nie zaluje ani jednej zlotowki wydanej na sate:D |
Skoro tak to czemu ma sÂłuÂżyĂŚ ten okres przejÂściowy i to wywalanie kasy do szamba na tani sprzĂŞt ktĂłrym i tak nie da siĂŞ nic normalnie zrobiĂŚ ... a koleÂś coÂś tam pisze Âże mu na jakoÂści zaleÂży ? Jak myÂślisz ... przeczytaÂł z kilak postĂłw na forum na temat sprzĂŞtu czy osraÂł to Âże ktoÂś traci czas na wyjaÂśnienia, lub opinie ... olaÂł co tam kaÂżdy ma do powiedzenie bo przecieÂż moÂże to napisaĂŚ jeszcze raz i jeszcze raz ... a gĂłwno koleÂś ... niedoczekanie leniu. |
 |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2013-08-11, 01:32
|
0
|
|
|

|
Lackdoctor napisał/a: | CzekaÂłem spokojnie na okazje do konfrontacji na szkoleniu w novolu na ktĂłrym miaÂł byc (persona non grata ) ale widze Âże szkolenia nie bedzie to i dupiastego ĂŚwoka tez nie bedzie. |
JakoÂś mi to umknĂŞÂło ... Jak pamiĂŞtamy raz ...jeden raz dziĂŞki mega uprzejmoÂści kolegi @Tofika a nie za wÂłasne zasÂługi ... durna Âłysa paÂło trafiÂłeÂś na szkolenie do Novola. Tam zobaczyÂłeÂś jak wyglÂąda markowy pistolet SATA, mieszalnia lakierĂłw, stojak do lakierowania i kabina lakierniczo suszarnicza. To byÂło to szkolenie na ktĂłrym Âżeby zyskaĂŚ jakiÂś szacunek i podziw przedstawiÂłeÂś siĂŞ moim imieniem i nazwiskiem a takÂże nickiem Projekter ... na szczĂŞÂście ktoÂś z goÂści znaÂł mnie osobiÂście i durny Âżart nie wypaliÂł .
Nie ³apiê wsiowy ciapciaku na jak¹ konfrontacje TY liczysz ... Nie bêdzie ¿adnej konfrontacji .. Ja ju¿ ci napisa³em ... Gdy kiedyœ nasze drogi siê spotkaj¹ dostaniesz to na co sobie kiedyœ zapracowa³eœ. Pamiêtam o tym szmato ... i nie konfabuluj ¿e Ja mia³em byÌ rzekomo na jakimœ szkoleniu ... coœ ci siê pokrêci³o. Jak Ja czegoœ nie wiem i potrzebuje pomocy technicznej to dzwoniê, umawiam siê i jak dot¹d raczej ci co ze mn¹ wspó³pracuj¹ zawsze maj¹ czas na indywidualne spotkanie. W twoim towarzystwie to nie by³o by szkolenie tylko wyk³ad dla przedszkolaka, a Ja koleœ nie mam czasu na powtarzanie sobie podstaw lakiernictwa samochodowego. Takie podstaw s¹ dla elektryków sieciowych ew. magazynierów którym siê objawi³o lakiernictwo pojazdowe. Specjaliœci koùcz¹ odpowiednie szko³y i pracuj¹ latami w odpowiednich presti¿owych miejscach.
JA i Krzysztof Mu. na jednym szkoleniu ... Co by to mogÂło byĂŚ ? Szkolenie psĂłw Âżeby nie sraÂły w domu i garaÂżu ? ... no kurde ... tylko Âże Ja nie mam psa ? .
I musisz sobie dziecko uœwiadomiÌ tak¿e ¿e w normalnym œwiecie gdy powstaje nowa du¿a legalna lakiernia to decyzje o tym w co bêdzie wyposa¿ona, oraz jaka bêdzie tam technologia w du¿ym stopni podejmujê zespó³ projektowy. Inwestor oczekuje ¿e nie bêdzie problemów, ¿e bud¿et nie zostanie przekroczony i ¿e jakoœÌ bêdzie na zak³adanym poziomie. To czy wchodzi firma X czy Y czy bêdzie j¹ reprezentowa³ dostawca z pó³nocy czy po³udnia zale¿y od odpowiedniej i uczciwej.... rekomendacji. W jednej firmie pasuje idealnie jedna technologia i produkty w drugiej zupe³nie inna. W ten sposób przez lata pracuje siê z wieloma firmami robi¹c dla nich mi³e wejœcie do rozmów.
Nie sÂłyszaÂłem jeszcze nigdy Âżeby ktoÂś kto przychodzi z propozycjÂą realizacji duÂżych dostaw na 10/ 20 ton produktĂłw rocznie czy wyposaÂżenia linii produkcyjnej byÂł tam nazywany "persona non grata"
No bo taki "NiktoÂś" jak Ty ... to po za kosztami dla takiej firmy produkujÂącej lakiery, co ma do zaoferowania po szkoleniu ? ... Zakup 100 kg produktĂłw rocznie ? koleÂś 5 lat odrabiaĂŚ bĂŞdziesz koszty swojego pierwszego szkolenia ... i wÂątpiĂŞ ÂżebyÂś trafiÂł na kolejne ... bo Ty niestety gĂłwnozjad jesteÂś ... i to Âżaden honor dla firmy lakierniczej wskazywaĂŚ obsranÂą norĂŞ jako rekomendowanÂą lakierniĂŞ . To tak Âżeby ciĂŞ wyobraÂźnia nie ponosiÂła ... i ÂżebyÂś nie sugerowaÂł Âże jesteÂś "Ktosiem" . |
 |
|
|
|
 |
Mariko12
|
Wysłany: 2013-08-11, 11:57
|
0
|
|
|
MyÂślibĂłrz

|
Lackdoctor napisał/a: |
????
Jakim trzeba byc bez mĂłzgiem aby w posty projektera wierzyc jak w modlitwe z wieczorka. |
Wolê wierzyÌ w Jego posty, ni¿ w twoje... Id¹c twoj¹ scie¿k¹... Œcie¿k¹ sico, po przejœciu kawa³ka, Bym zb³¹dzi³ od razu, nie maj¹c choÌ odrobiny nadzieji na powrót
Mariko12 napisał/a: | to juÂż twĂłj problem, |
Lackdoctor napisał/a: | Nie chciaÂł bym mieÂż ani jednego z Twoich problemĂłw... czyt, zabawek. |
Ja bĂŞdÂąc, na twoim miejscu juÂż dawno Bym siĂŞ zapadÂł pod ziemiĂŞ, chwalÂąc siĂŞ jak to moÂżna lakierowaĂŚ tanio i solidnie markowym i w peÂłni profesjonalnym Sico!...
Lackdoctor napisał/a: |
Tak, bardzo dobry opis tego co masz w gÂłowie. |
To co ty masz w gÂłowie, Âświadczy o tym w jaki sposĂłb przekazujesz to na forum.....
tomek70 napisał/a: | Lackdoctor daj se spokĂłj. Szkoda energii i nerwĂłw. |
Lackdoctor napisał/a: | Racja.
Jak widzisz wchodze tu aby wyhamowac troche te snobistyczne zapĂŞdy guru i jego nowego Tobiego.Mariko12, |
Ty juÂż odkÂąd siĂŞ urodziÂłeÂś, to jesteÂś pachoÂłkiem skoÂśnookich i ich zaje bistych wyrobĂłw
Lackdoctor napisał/a: | Wiec mariko... bujaj sie do projektera na bajery, pros o szybkie wsparcie i pokaz w czym jestes lepciejszy od takiego zwyklego robola jak ja.
Na dzis ... czarna dupa.
Ok, za 30 tys zÂł moÂżesz sie odezwaĂŚ,,, bĂŞdziem porĂłwnywaĂŚ co tam ci sie urodziÂło. |
A ty leĂŚ do swych mentorĂłw i ciÂągnij od nich wiedzĂŞ jak w tani sposĂłb moÂżna lakierowaĂŚ, i pokaÂż jak ty jesteÂś lepszy i mÂądrzejszy od innych |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2013-08-11, 12:27
|
0
|
|
|

|
Lackdoctor napisał/a: | bujaj sie do projektera na bajery, pros o szybkie wsparcie i pokaz w czym jestes lepciejszy od takiego zwyklego robola jak ja. |
Ja smaruje siĂŞ z duÂżej litery .... bo inaczej wychodzÂą jaja. Gryziesz ... a w czym TY jesteÂś lepszy od Projektera bo walisz tu te same epitety ?
Wszytko co wiesz magazynierze o lakiernictwie wiesz z forum. Z tamtego i troszkê z tego. Na tamtym czerpa³eœ wiedzê z postów Administratora bezdyskusyjnie jednego z niewielu doskona³ych lakierników samochodowych w tym kraju ( piszê bo widzia³em w realu co robi i jak robi i w jakich warunkach to robi ) resztê wiedzy masz z moich postów. Na tym forum 80 % moich postów wch³on¹³eœ jak g¹bka. K³opot w tym ¿e ten ciasny orzeszek który masz w pecynie rozwalaj¹ ci wch³oniête wiadomoœci ... ale nie potrafisz tego wdro¿yÌ w ¿ycie boœ gównozjad i masz ograniczenia mentalne.
Co nas ró¿ni ?
Ja nie mam ograniczeù mentalnych ... to nas ró¿ni ... mam mózg pe³ny rzetelnej wiedzy, a to kolejna ró¿nica miêdzy nami ... nie jestem gównozjadem, nie jestem têpym robolem, a nawet robolem, nigdy nie planowa³em swojej przysz³oœci w obesranej norze, nie jestem te¿ œmieciem z marginesu tej bran¿y. Nie chwalê siê bied¹ tylko za ni¹ wstydzê. Ja siê znam na tym o czym jest to forum, Ty tylko wysysasz za darmo wiedzê z moich postów ... no i ... JA pajacu nie jestem ... ³ysy
To takie wa¿niejsze ró¿nice miêdzy nami |
 |
|
|
|
 |
newuser
|
Wysłany: 2013-09-03, 14:24
|
0
|
|
|
|
Witam wszystkich!
Jest to moj pierwszy post na forum, czytam je od kilku tygodni, dzis sie zarejestrowalem i postanowilem sie ze wszystkimi przywitac! Czemu w tym akurat temacie? Coz, sklonila mnie do tego przemila, urocza, niemalze rodzinna wymiana zdan
Po przeczytaniu tematu boje sie pytac o cokolwiek, ale coz... Widocznie kazda wiedza powinna byc zdobywana w bolach i okraszona solidna porcja epitetow dla utrwalenia... Az milo sie czyta takie smietnikowe odzywki "profesjonalnych lakiernikow", az strach pomyslec jak w.w. wyrazaja sie o swoich klientach, skoro o kolegach po fachu mowia w ten sposob... No coz, co forum to obyczaj
Tak wiec witam jeszcze raz wszystkich, zarowno "profesjonalistow" jak i "gownojadow"
P.S. Przepraszam za brak polskich znakow, ale niestety pisze z telefonu.
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
hamir
|
Wysłany: 2013-09-03, 17:26
|
0
|
|
|
|
newuser, juz wtopa kolego.. newuser napisał/a: | gownojadow | pisze sie gownozjadĂłw! |
|
|
|
 |
diablo74
|
Wysłany: 2013-09-03, 20:13
|
0
|
|
|
|
Nie bierz tego aÂż tak do siebie to tylko forum, jak zadasz mÂądre fachowe pytanie to CI nie nie grozi no chyba Âże fachowe odpowiedzi |
|
|
|
 |
newuser
|
Wysłany: 2013-09-03, 20:14
|
0
|
|
|
|
Przepraszam, mój b³¹d!
Ale tak czy inaczej miÂło wszystkich poznaĂŚ
Jak na razie czytam, bo i tak w 5000 tematĂłw sÂą te same wiadomoÂści wiĂŞc bez sensu pytaĂŚ po raz 5001 o ten czy inny kompresor/pistolet/etc... |
|
|
|
 |
diablo74
|
Wysłany: 2013-09-03, 20:36
|
0
|
|
|
|
newuser napisał/a: | Jak na razie czytam, bo i tak w 5000 tematĂłw sÂą te same wiadomoÂści wiĂŞc bez sensu pytaĂŚ po raz 5001 o ten czy inny kompresor/pistolet/etc... |
O juÂż jest nie Âźle |
|
|
|
 |
bongkox
|
Wysłany: 2013-09-17, 19:18
|
0
|
|
|
|
witam! RĂłwnieÂż oba fora czytam od dÂługiego czasu ,a zarejestrowany jestem od niedawna. Dlaczego? Bo dla kogoÂś kto chce traktowaĂŚ lakierowanie jako hobby strachem jest o coÂś zapytaĂŚ. Projekter czytajÂąc twoje posty naprawdĂŞ widaĂŚ ogrom wiedzy w tym temacie lecz to nie upowaÂżnia Ciebe do nazywania kogoÂś"durnym gĂłwnozjadem". WiedzĂŞ posiadasz ,ale szacunku do ludzi zero, niesmacznie czyta siĂŞ twoje posty. MoÂże i wedÂług Ciebie jestem kolejnym wiejskim gĂłwnozjadem , ale Ty swoim zachowaniem reprezentujesz siebie tylko jako niewychowanegoa, zadumanego w sobie i swoich pieniÂądzach narcyza. |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2013-09-17, 21:27
|
0
|
|
|
|
bongkox napisał/a: | i swoich pieniÂądzach |
WidziaÂłes je?
Bo pisac moÂżna wiele.
bongkox napisał/a: | MoÂże i wedÂług Ciebie jestem |
A kto by sie przejmowaÂł tym kim sie jest dla fajfusa?
bongkox napisał/a: | witam! RĂłwnieÂż oba fora czytam od dÂługiego czasu ,a zarejestrowany jestem od niedawna. Dlaczego? Bo dla kogoÂś kto chce traktowaĂŚ lakierowanie jako hobby strachem jest o coÂś zapytaĂŚ. |
Czytaj i pytaj... reszte olewaj. |
|
|
|
 |
PROJEKTER
|
Wysłany: 2013-09-17, 22:34
|
0
|
|
|

|
bongkox napisał/a: | witam! RĂłwnieÂż oba fora czytam od dÂługiego czasu ,a zarejestrowany jestem od niedawna. Dlaczego? Bo dla kogoÂś kto chce traktowaĂŚ lakierowanie jako hobby strachem jest o coÂś zapytaĂŚ. Projekter czytajÂąc twoje posty naprawdĂŞ widaĂŚ ogrom wiedzy w tym temacie lecz to nie upowaÂżnia Ciebe do nazywania kogoÂś"durnym gĂłwnozjadem". WiedzĂŞ posiadasz ,ale szacunku do ludzi zero, niesmacznie czyta siĂŞ twoje posty. MoÂże i wedÂług Ciebie jestem kolejnym wiejskim gĂłwnozjadem , ale Ty swoim zachowaniem reprezentujesz siebie tylko jako niewychowanegoa, zadumanego w sobie i swoich pieniÂądzach narcyza. |
Ty koleÂś ... dwa posty i juÂż ci odje baÂło ?
Nie pozwalaj sobie za bardzo na swobodne wypowiedzi ... to raz .... Dwa .... o pier do³ach, syfie, sracze gównianym malowaniu i wiejskich patentach to gadaj z forumowy durniem Lackotworem i to najlepiej przez PW ... On tu jest tylko po to ¿eby wycieraÌ sobie nim dupê. Co do mnie to przyhamuj z komentarzami bo guzik zyskasz po za stekiem obelg i wytykaniem ci durnoty. Jak rozumiesz .... g³êboko w dupie mam twoj¹ opiniê i co ciê tam ura¿a a co smyrgali po ³echtaczce ... to ju¿ bêdzie z tysi¹c czterysta piêÌdziesi¹t raz kiedy jakiœ gównozjad ze stodo³y czuje siê dotkniêty po tym jak odkry³ po przeczytaniu moich postów ¿e jest têpym nic nie wartym gównozjadem No przykro mi ... zmieù siê ciê¿ko pracuj¹c, albo giù w œmieciach gnido.
Najlepiej to ....wyloguj siĂŞ .... zmieĂą IP i zaloguj od nowa pod nowym nickiem, bo jak na debiut to juÂż masz przery pane ... szczegĂłlnie jak siĂŞ faktycznie za kilka postĂłw okaÂże Âże jesteÂś wsiowym gĂłwnozjadem z obesranej nory jak Krysia z pod Rawicza . Wbij sobie do tej pustej dyĂąki Âże gĂłwnozjad to nie czÂłowiek ... to "pod gatunek" karalucha. Takie insekty siĂŞ depcze .... Na szacunek koleÂś to trzeba ciĂŞÂżko pracowaĂŚ ... TU na forum piszÂąc mÂądre posty a nie wylewaĂŚ tu jakieÂś ÂżaÂłosne jĂŞki biduli. Tyle na poczÂątek ! |
 |
|
|
|
 |
bongkox
|
Wysłany: 2013-09-17, 22:58
|
0
|
|
|
|
Forum moÂżna czytaĂŚ bez rejestracji, a Âże czytam nie od dziÂś wiem ,Âże nie warto wchodziĂŚ z tobÂą w twoje durne dyskusje. WyraziÂłem swoje skromne zdanie na temat twojego podejÂścia do innych ludzi. WiĂŞc siedÂź sobie dalej przed komputerem, drap siĂŞ po jajach, wypisuj swoje mÂądroÂści i oczerniaj ludzi ,a ja mam nadziejĂŞ ,Âże twĂłj narcyzm i chamstwo kiedyÂś obrĂłci siĂŞ przeciwko tobie. CiaÂł |
|
|
|
 |
DrCruel
|
Wysłany: 2013-09-17, 23:08
|
0
|
|
|