Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
Dumel19
Wys³any: 2013-09-17, 13:16   Problem z SATA jet 3000 HVLP
0
UP DOWN

Pomóg³: 5 razy
Sk±d: LKR
Witam, jak w temacie, zakupi³em moj± pierwsz± satê, i nie ukrywam ¿e za niedu¿e pieni±dze, i problem mam nastêpuj±cy, w zbiorniku z materia³em id± b±belki z kana³u z materia³em i nie wiem czy to dysza, czy uszczelka pod g³owic± czy moze kupi³em bubel i proszê was o pomoc, bo strumien w tym gunie jest dobry, dysza WSB , kubek RPS, z góry dziêki za pomoc :)

mariusz80 
Wys³any: 2013-09-17, 13:32   
0
UP DOWN

Pomóg³: 11 razy
Sk±d: WZ
zobacz czy na uszczelce nie ma pêkniêæ/zarysowañ. Je¶li s± to mo¿esz spróbowaæ t± uszczelkê przeszlifowaæ papierkiem 2000 na równej powierzchni i dokrêciæ troszkê mocniej. Je¿eli pomo¿e to i tak polecê kupiæ drug± uszczelkê.

juny 
Wys³any: 2013-09-17, 14:22   
0
UP DOWN

Pomóg³: 20 razy
Sk±d: Ostrów WLKP
Mo¿e masz zatkan±/przytkan± dysze??

Dumel19
Wys³any: 2013-09-17, 17:26   
0
UP DOWN

Pomóg³: 5 razy
Sk±d: LKR
juny napisa³/a:
Mo¿e masz zatkan±/przytkan± dysze??

dyszê wyczy¶ci³em, ogólnie pistolet stan idealny ;)

mariusz80 napisa³/a:
mo¿esz spróbowaæ t± uszczelkê przeszlifowaæ papierkiem 2000 na równej powierzchni i dokrêciæ troszkê mocniej.

jutro tak zrobiê i opiszê czy pomog³o :)

dodam jeszcze ze na nitro satka la³a gór± i do³em, przy 2 atm. a gdy nala³em bazy wszystko wróci³o do normy, ale czy przy nitro nie powinna te¿ dobrze rozpylaæ i równo skoro dyszê mam WSB ???

Lackdoctor 
Wys³any: 2013-09-17, 20:23   
0
UP DOWN

Pomóg³: 40 razy
Dumel19 napisa³/a:
dodam jeszcze ze na nitro satka la³a gór± i do³em, przy 2 atm. a gdy nala³em bazy wszystko wróci³o do normy, ale czy przy nitro nie powinna te¿ dobrze rozpylaæ i równo skoro dyszê mam WSB ???

Wszystko ok.
Nitro nie ma lepko¶ci i dlatego ¶rodek miot³y masz pusty.

Jak widaæ, przy bazie jest ok.

Aby przy nitro uzyskaæ równomiern± miot³e musisz obnizyæ cisnienie a¿ do momentu uzyskania widocznej równej i pe³nej miot³y,,, ot, to tylko jako ciekawostka.

PROJEKTER
Wys³any: 2013-09-17, 21:50   
0
UP DOWN

Pomóg³: 15 razy
Sk±d: MODULAR - equipment
Lackdoctor napisa³/a:
Dumel19 napisa³/a:

Wszystko ok.
Nitro nie ma lepko¶ci i dlatego ¶rodek miot³y masz pusty.

Jak widaæ, przy bazie jest ok.

Aby przy nitro uzyskaæ równomiern± miot³e musisz obnizyæ cisnienie a¿ do momentu uzyskania widocznej równej i pe³nej miot³y,,, ot, to tylko jako ciekawostka.

Ot .... fachowa wypowied¼ durnia ^^ ^^ ^^ Nitro nie ma lepko¶ci i dlatego ¶rodek masz pusty ^^ ^^ ^^ . Co za Mu³ z Rawiczowa :x: Do tego pusty w ¶rodku ....... :sciana:

trze¼wy inaczej
Wys³any: 2013-09-17, 22:47   
0
UP DOWN

Pomóg³: 10 razy
Wy¶lij go do stolicy do p.Na³êcza, Za niewielkie pieni±dze zrobi Ci servis i po problemie. Zaznaczam NIEWIELKIE - ja zawsze mieszczê siê w 150 brutto.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: