Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
936
Wysłany: 2013-09-11, 13:29   
0
UP DOWN

TÂło- podkÂład pod srebrnÂą baze

Chino 
Wysłany: 2013-09-11, 17:29   
0
UP DOWN
LPLCC

I teraz sie rozumiemy :)

LAKIERY HOUSE OF KOLOR
BUDOWA I PRZEBUDOWA POJAZDÓW
www.custom-shop.pl
Sodowanie, SzkieÂłkowanie, Piaskowanie
www.soda-blaster.pl

soraj 
Wysłany: 2013-09-11, 23:56   
0
UP DOWN
Tomek

SprawdziÂłem i faktycznie HOK naleÂży do VALSPARA ,a do niego jeszcze np Debeer

Chino 
Wysłany: 2013-09-12, 08:56   
0
UP DOWN
LPLCC

O tym juÂż pisaÂłem. Valspaar wykupiÂł w 1997 "kilka" praw do HOK'a. I stÂąd ich logo na puszce...

LAKIERY HOUSE OF KOLOR
www.custom-shop.pl
www.soda-blaster.pl

soraj 
Wysłany: 2013-09-12, 10:26   
0
UP DOWN
Tomek

co to znaczy" kilka" chyba pakiet kontrolny bo skoro jest na puszce to musi naleÂżeĂŚ do tego koncernu .

Chino 
Wysłany: 2013-09-13, 15:30   
0
UP DOWN
LPLCC

Jak siĂŞ domyÂślasz nie podam Ci liczb. No ale wystarczajÂąco duÂżo by HOK staÂł siĂŞ czĂŞÂścia korporacji Valspar.
Ale receptury HOK'a siĂŞ nie zmieniÂły .. poprostu Valspar hajs duÂży wyÂłoÂżyÂł Âżeby mieĂŚ "w swojej ofercie" coÂś customowego i fajniejszego od zwykÂłych, przeciĂŞtnych lakierĂłw.
Kosmoski by³ ju¿ na tyle stary, ¿e ju¿ nie mia³ ciœnienia na trzymanie wszystkiego w ryzach. Tak HOK sta³ siê "wiêksz¹ i bardziej skomercjalizowan¹ firm¹". A Jon zaj¹³ siê tym co kocha najbardziej - malowaniem, dobieraniem kolorów i opracowywaniem receptur... :)
SwojÂą drogÂą nieÂźle sie trzyma dziadek ..

ObmyÂślamy maÂły myk Âżeby odrobine obniÂżyĂŚ ceny HOK'a. Zobaczymy czy siĂŞ uda - nie liczcie na cuda ale "kaÂżdy grosz siĂŞ liczy"

LAKIERY HOUSE OF KOLOR
www.custom-shop.pl
www.soda-blaster.pl

936
Wysłany: 2013-09-13, 16:50   
0
UP DOWN

Czekamy na efekty, Âżeby nie opÂłacaÂło siĂŞ samemu mix :D tur tworzyĂŚ

soraj 
Wysłany: 2013-09-13, 23:56   
0
UP DOWN
Tomek

Ja juÂż obmyÂśliÂłem i concentraty zakupiÂłem w USA na ebayu po ok 110 za butelke z wszysktimi przesyÂłkami i po usa do kraju

936
Wysłany: 2013-09-14, 09:26   
0
UP DOWN

a Chino ma concentraty ok. 100 ml po 80 zÂł w sklepach

soraj 
Wysłany: 2013-09-14, 09:32   
0
UP DOWN
Tomek

ale ja kupiÂłem 240 ml a Chino ma je po 256

936
Wysłany: 2013-09-14, 14:10   
0
UP DOWN

OK.
JÂą kupuje po 19 za 100 ml ?! :shock: ^^
2 ulice ode mnie :)

Chino 
Wysłany: 2013-09-14, 14:27   
0
UP DOWN
LPLCC

soraj napisał/a:
Ja juÂż obmyÂśliÂłem i concentraty zakupiÂłem w USA na ebayu po ok 110 za butelke z wszysktimi przesyÂłkami i po usa do kraju

Nie wiem czy tak naprawdĂŞ masz czym sie szczyciĂŚ. Grono custom painterĂłw i ludzi siedzÂących w temacie w tym kraju jest tak zacieÂśnione, Âże kaÂżdy kaÂżdego zna. KaÂżdy kaÂżdego kojarzy i kaÂżdy ma jakieÂś zdanie o "tym drugim".

p.s. Po 150 powiadasz? tak liczê na oko, ¿e po obni¿ce nasze ceny za koncentrat mog¹ siê zamkn¹Ì w 167z³ netto. Wtedy lakieru UK ju¿ zapewne nie op³aci siê œciagaÌ na lewiŸnie - bo przesy³ka puszki 1qt jest dro¿sza niz koncentratu 8oz, do tego UK mamy proporcjonalnie taniej ni¿ KK.

936 napisał/a:
OK.

Mimo iÂż bardzo tego pragniesz - nie bĂŞdÂą to takie same produkty :)

LAKIERY HOUSE OF KOLOR
www.custom-shop.pl
www.soda-blaster.pl

soraj 
Wysłany: 2013-09-14, 14:57   
0
UP DOWN
Tomek

936 napisał/a:
OK.

ale to jest koncentrat czy farba ?

soraj 
Wysłany: 2013-09-14, 15:07   
0
UP DOWN
Tomek

Ty Chico nie potrafisz czytaĂŚ ! po 110 zÂł wieĂŚ twoje 167 netto mi w Âżaden sposĂłb nie robi bo to jest brutto ok 200 i jeszcze musze podpisac z TobÂą umowe i braĂŚ wiĂŞksze iloÂści bo jak nie to mam 256 i psu w dupe caÂła rozmowa, wstydze sie tego ale trudno

Skoro jest tak du¿o tych customizerów to zaczne zastanawiaÌ sie nad sprowadzaniem i sprzeda¿¹ HOKa w ni¿szych cenach

936
Wysłany: 2013-09-14, 17:19   
0
UP DOWN

Koncentrat oczywiÂście

soraj 
Wysłany: 2013-09-14, 19:15   
0
UP DOWN
Tomek

to dobra cena a moÂżna wiedzieĂŚ jakiej marki to produkt ?

936
Wysłany: 2013-09-14, 21:11   
0
UP DOWN

Dobra ?!
190 zÂł za litr w jednym mieÂście
220 zÂł w drugim
250 zÂł w trzecim
^^

:x: :shock: :tak:

936
Wysłany: 2013-09-14, 23:43   
0
UP DOWN

w Polsce

podkreÂślam to tylko skoncentrowany pigment
...ale to nie HOK !!!

soraj 
Wysłany: 2013-09-14, 23:44   
0
UP DOWN
Tomek

a miaÂłeÂś porĂłwnanie wÂłaÂśnie np. z HOK ?

936
Wysłany: 2013-09-14, 23:46   
0
UP DOWN

tak.
sam Chino potwierdziÂł, Âże Âładny kolorek na Junaku wyszedÂł ;) ^^

936
Wysłany: 2013-09-14, 23:52   
0
UP DOWN

spoko.
Nie chodzi mi o Âżadne porĂłwnania.
SÂą zbĂŞdne.

HOK ma swoje wieloletnie sprawdzone receptury !
A ja mam swoje umieszaane w szopie ^^ ;)

I jest Âśmiesznie ^^

soraj 
Wysłany: 2013-09-15, 10:03   
0
UP DOWN
Tomek

ja teÂż robie prĂłby na produktach dostĂŞpnych u nas w Polsce i efekty w wiekszoÂści bardzo porĂłwnywalne , po prostu trzeba wiedzieĂŚ co i jak -znaĂŚ podstawy . A w szopie to wielu najwiĂŞkszych tego Âświata zaczynaÂło , wiĂŞc wszyskto przed TobÂą

936
Wysłany: 2013-09-15, 11:17   
0
UP DOWN

Ani ja ani Ty nic nowego nie wymyÂślisz na tym Âświecie.
Jedynie moÂżemy powielac rozwiÂązania i tyle.
Kosmoski miaÂł 50 lat na experymenty i zarabianie kasy, dlatego gdy siĂŞ juÂż znudziÂł interesem, sprzedaÂł udziaÂły i receptury koncernowi by zarabiaĂŚ jeszcze wiĂŞcej, zdobywajÂąc wolny czas dla siebie.
Normalna kolej rzeczy.

Ps. sam oceĂą pigmenty ?! to nie HOK us pokus ^^ na "You nack ^^ - M10"
http://lakierowanko.info/...er=asc&start=50

936
Wysłany: 2013-09-15, 11:51   
0
UP DOWN

na 1 warstwe candy :)

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-09-15, 12:55   
0
UP DOWN

http://imageshack.us/a/img689/8658/mg1135o.jpg

Skoro juz mowa o kolorach to potrzebujĂŞ coÂś takiego, lub bardzo podobnego na clio.
Tylko z wierzchu, bo jest w tym kolorze, ale nie daje czadu a auto to bĂŞdzie reklama mojego .... czegoÂś tam.

Ile wyjdzie HOK na caÂłe z wierzchu autko?

936
Wysłany: 2013-09-15, 13:01   
0
UP DOWN

COBALT BLUE bardzo rozcieĂączone bĂŞdzie za ciemne w efekcie koĂącowym !?
Czeba experymentowaĂŚ zwÂłaszcza, Âże "baze" juÂż masz.
RenĂłwki zwÂłaszcza Williams wychodziÂły takie niebieskie ? + dobarwienie miĂŞdzywarstwÂą ?
Ps. KaÂżda miĂŞdzywarstwa Kandy b edzie uciekac w czarny,ciemny odcieĂą
mi na Junaka wysz³o ponad 3 litry materia³ów candy baza, miêdzywarstwa (1 warstwa), bezbarwny- to sobie przelicz :)

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-09-15, 13:12   
0
UP DOWN

936 napisał/a:
COBALT BLUE

Z HOKa?

Kasa tu nie jest wielkim ogranicznikiem, ale nie chcĂŞ teÂż szaleĂŚ.
W koĂącu to takie tam poliftowe clio dci, wiĂŞc lakiery nie mogÂą byĂŚ wartoÂści poÂłowy auta.

936
Wysłany: 2013-09-15, 13:44   
0
UP DOWN

no to koncentrat cobalt blue i "odpowiednia !!!" Âżywica..... (100 ml spokojnie wystarczy)
dlatego z HOKa bo ten kolor to 2 w 1
niebieski i ......... tworzy ten efekt :> :tak: ^^
a jak nie wiesz "gdzie dzwoniÂą" to gotowca koncentratu od Chino
sobie umieszaj miĂŞdzywarstwe und.... :) (UWAGA !!! grozi poraÂżkÂą) :shock: :D

Ps. PoszczyĂŚ siĂŞ fotografiÂą z wykonanej pracy :) :rotfl:

936
Wysłany: 2013-09-15, 13:51   
0
UP DOWN

Lackdoctor napisał/a:

... wiĂŞc lakiery nie mogÂą byĂŚ wartoÂści poÂłowy auta.

i to wyró¿nia nietuzinkowy styl KUSTOM !

Ps. w USA sa ^^ biorÂą za "motĂłr" ok 6 tyÂś baksĂłw ^^ w kandy i z grafikÂą

Chino 
Wysłany: 2013-09-15, 16:12   
0
UP DOWN
LPLCC

soraj napisał/a:
Skoro jest tak du¿o tych customizerów to zaczne zastanawiaÌ sie nad sprowadzaniem i sprzeda¿¹ HOKa w ni¿szych cenach

PrĂłbuj szczĂŞÂścia. Piszesz jakz wykÂła Âłajza - nie wstyd Ci? SkÂąd Ty siĂŞ w ogĂłle urwaÂłeÂś?
Dlatego z TobÂą juÂż nie planujĂŞ ciÂągnaĂŚ konwersacji. Poczekam aÂż nie mĂłj towar pojawi siĂŞ na rynku. Wtedy sobie porozmawiamy...

Jest ich kilku ale raczej Âżaden z tych ceninonych nie bĂŞdzie psuÂł sobie imienia kosztem drobnych oszczĂŞdnoÂści. ZwÂłaszcza, Âże za materiaÂł pod ich usÂługi i tak pÂłacÂą klienci... KtĂłrym jakoÂś to nie przeszkadza, ktĂłrzy za pieprzone 30zÂł nie zrobiÂą z siebie poÂśmiewiska.

CenĂŞ 167 netto podaÂłem po planowanej obniÂżce jeÂśli wypali pomysl, na ktĂłry wpadliÂśmy. Ale bez podpisanej umowy. Umowa progresywna zostaje na starych warunkach - ale nowych cenach. Wiec mimo wszystko bedzie opÂłacalnie.
Z reszta gadmay o koncentratach a temat o urethanach jest...

936 napisał/a:
tak.

KtĂłry to ten Junak bo juÂż siĂŞ pogubiÂłem :)
A co ma byĂŚ nie Âładny ... PrzecieÂż nie jest BĂłg wie jak sztukÂą zrobiĂŚ Âładny lakier. DuÂżo jest Âładnych .... ;)

LAKIERY HOUSE OF KOLOR
www.custom-shop.pl
www.soda-blaster.pl

Chino 
Wysłany: 2013-09-15, 16:48   
0
UP DOWN
LPLCC

Soraj - to Ty dobry kozak jesteœ jak po 33-37$ z transportami i op³¹tami wysz³y Cie 110z³ :) DOp³acali Ci ¿ebyœ je kupi³? Zrozum Typie, ze tylko psujesz rynek - by³o wielu, którzy chcieli zarobic na HOK czy ALSA ale ka¿dy rezygnowa³. Na tym w naszym kraju siê nie zarobi - wiêc potrzebny pasjonat, który bêdzie to mial dla czystej frajdy. Zamiast wesprzeÌ to jedziesz z takimi zagraniami.. SOrry, gardze takim podejœciem.

Ej czemu tak zachĂŞcacie Krzysia do koncentratu? Koncentraty nie sÂą fajne tak naprawdĂŞ - zwÂłaszcza do malowania caÂłoÂściĂłwek. SprĂłbuj Krzysiek UK Cobalt Blue - z bazami siĂŞ pobawisz - sam zobaczysz co bedzie "dla Ciebie" dobre. Pamietasz jak zielony pracowaÂł na rĂłznych bazach? Natrysk zawsze musi byĂŚ..

Jak chcesz pogadac o cenach "dla Ciebie" to przyatakuj na priv. MogĂŞ CI coÂś wyceniĂŚ... tak sensownie.

LAKIERY HOUSE OF KOLOR
www.custom-shop.pl
www.soda-blaster.pl

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-09-15, 18:26   
0
UP DOWN

Chino napisał/a:
Ej czemu tak zachĂŞcacie Krzysia do koncentratu? Koncentraty nie sÂą fajne tak naprawdĂŞ - zwÂłaszcza do malowania caÂłoÂściĂłwek. SprĂłbuj Krzysiek UK Cobalt Blue - z bazami siĂŞ pobawisz - sam zobaczysz co bedzie "dla Ciebie" dobre. Pamietasz jak zielony pracowaÂł na rĂłznych bazach? Natrysk zawsze musi byĂŚ..

Jak chcesz pogadac o cenach "dla Ciebie" to przyatakuj na priv. MogĂŞ CI coÂś wyceniĂŚ... tak sensownie.

Dzis puszczĂŞ Ci foty i wycenisz ile mi bĂŞdzie trzeba na caÂłoÂśc po wierzchu.
W sumie najbardziej myslaÂłem tylko o Tobie, ale jeszcze w tej chwili jestem na etapie kit edyszyn i mam czas aby pomyÂśleĂŚ nad mega efektownym lakierem.
Tylko nie wiem czy zd¹¿ê, bo nadchodzi coupe po piasku.... :x:

soraj 
Wysłany: 2013-09-15, 22:18   
0
UP DOWN
Tomek

Ty Chino jesteÂś niesamowity . Ja chyba wyÂśle maila z tymi epitetami jakimi mnie obrzucasz do HOKa . JesteÂś ponoĂŚ oficjalnym przedstawicielem takiej wielkiej firmy a zachowujesz sie jak cham i prostak . Wyzywasz i grozisz tyko dla tego Âże mam ochotĂŞ kupowaĂŚ towar po normalnych nie lichwiarskich cenach. PoniÂżej wklejam link na ebay na ktĂłrym kupiÂłem koncentraty po 30 usd

http://www.ebay.com/itm/K...256dc4c&vxp=mtr

KupiÂłem 5 root beer i 5 pagan gold za wszystko zapÂłaciÂłem z przesyÂłka ok 330 usd
to daje ok 33 usd po kursie 3.15 -ok 104 zÂł , paczka - list z tymi preparatami do Polski ok 20 -25 usd

to daje ok 350 usd za 10 sztuk i towar mam u siebie w domu za tydzieĂą , czyli
35 usd po 3,15 daje DOKÂŁADNIE 112.5 ZÂŁ POLSKICH . ZaokrÂągliÂłem do 110, bo dolca liczyÂłem po 3 zÂł sorki

Nastêpna sprawa - pasjonat czy przedstawiciel oficjalny , bo to du¿a ró¿nica?

pasjonat to taka osoba ktĂłra oddaje siĂŞ pasji i niekoniecznie tÂłucze na tym 100 procent marÂży

a przedstawiciel to taka osobÂą ktĂłra reprezentuje firme i jej dobre imie na danym terenie -obszarze i niekoniecznie tÂłucze na tym 100 procent , a i nie obraÂża ludzi na forach tylko dla tego Âże maja inne zdanie na temat cen.

Jest jeszcze jedna opcja- pseudo przedstawiciel ktĂłry moÂże byĂŚ chamem burakiem i chce tylko zarobiĂŚ kupĂŞ kasy na frajerach,cisnÂąc im cenzura Âże taka cena musi byc bo to POLSKA

A Chino jeszcze jedno , na jednej butelce concentratu nie tracÂą twoi klienci 30 "pieprzonych "zÂł tylko prawie 150 zÂł a to jest duÂża rĂłznica

Kolejne pytanie umowê na wy³acznoœÌ w tym kraju masz podpisan¹ z HOKiem czy VALSPARem ?
bardzo mnie to ciekawi .

Za to Âże chcĂŞ uÂświadomiĂŚ zainteresowanym Âże produkty HOKa sÂą o niebo taĂąsze np w UK czy USA to TY mnie wyzywasz obraÂżasz i grozisz mi - gdzie tu pasja ,chyba raczej chĂŞĂŚ zysku przysÂłoniÂła Ci pasjĂŞ . ÂŻaÂłosne- przdstawicielu .

Chino 
Wysłany: 2013-09-16, 17:57   
0
UP DOWN
LPLCC

AleÂż Ty jesteÂś nie ogarniety.
Po pierwsze zobacz jaki jest kurs sprzeda¿y waluty tudzie¿ kurs Pay Pala. Pewnie cos okolo 3,35 bêdzie.. a to ju¿ ró¿nica.
Po drugie - czy do Ciebie nie dociera, ze nie tÂłuke 100% marÂży? Przerosla CiĂŞ ta informacja? Niestety jako europejczyk kupujĂŞ te towary w EUR nie USD - i powiem Ci, ze moje ceny w EUR sÂą juz wyzsze niz detal w USA. JesteÂś pierwszÂą osobÂą, ktĂłra tak siĂŞ uparÂła, chyba za duzo wolnego czasu masz.

soraj napisał/a:

Nastêpna sprawa - pasjonat czy przedstawiciel oficjalny , bo to du¿a ró¿nica?
pasjonat to taka osoba ktĂłra oddaje siĂŞ pasji i niekoniecznie tÂłucze na tym 100 procent marÂży

Takimi lakierami w tym kraju moze zajaÌ sie wy³¹cznie pasjonat - nikt nigdy siê na nich nie dorobi, traci sie tlyko nerwy i czas przez takich jak Ty.. Ciê¿ko Ci przyswoiÌ wiedzê, ze w USA wszystko taniej kosztuje niz u nas? i to z ka¿dego mo¿liwego wzglêdu? VAT, podatek dochodowy, akcyza .. op³aty dla agencji celnej. Ale co tam, Ty madrzejszy jesteœ.
I nie pisz o chĂŞci zysku bo na ten moment utopione sÂą dziesiatki tys zÂł w tym interesie...

soraj napisał/a:

Kolejne pytanie umowê na wy³acznoœÌ w tym kraju masz podpisan¹ z HOKiem czy VALSPARem ?
bardzo mnie to ciekawi .

Nie ma problemu. Odpowiem. Valspar nie jest ca³oœciowym w³aœcicielem House Of Kolor. Prawami dystrybucyjnymi itd zarz¹dza nadla istniejace House Of Kolor z siedzib¹ w 701 South Shiloh Road Garland, Texas 75042. I przy okazji powiem Ci, ze jako wy³¹czniak mam prawo kontroli wprowadzanego na rynek do obrotu towaru wyprodukowanego przez House Of Kolor. Wiêc milêgo sprowadzania i sprzeda¿y zyczê. Aha i nie pamietaj dowalic 23% VAT + warotœci podatku dochodowego + kosztów celnych i transportowych. Ahaa i pamietaj o SWOJEJ 100% mar¿y. Wtedy Twoje ceny wyniosa blisko 300-330z³ za ten jeden koncentrat.

Masz dla porĂłwnania. Klasyczne ciuchy Dickies. W stanach 25$
http://www.ebay.com/itm/D...=item19e15d8ba6

W Polsce takie gacie kosztuj± bodaj 159-189zl. Nie da siê taniej ! po pierwsze NIE DA SIÊ sprzedaæ, po drugie producent narzuca dystrybutorom jaka mar¿ê maja mieæ itd.

Nie ciagnijmy juz tematu, nie chce mi sie z TobÂą gadaĂŚ. UczepileÂś siĂŞ jednego koncentratu. Pociagnij UK czy KBC taniej niÂż ja mogĂŞ Ci zaproponowaĂŚ to pogadamy... Dla mieszalni i firm nasze wartosci z fakturÂą VAT naprawdĂŞ sÂą wzglĂŞdnie atrakcyjne. Produkty sÂłabszej jakosci jak ALSA, RM czy fabryki barw wychodzÂą podobnie cenowo a nawet droÂżej.. wiec nie cwaniakuj. I tak nie zrozumiesz, nie bedĂŞ juz tlumaczyl. NaprawdĂŞ nie pisz - chyba, ze coÂś pod wzglĂŞdem technicznym masz do powiedzenia.
MĂłwisz cham i prostak - bo co? Bo napialem, ze piszesz jak Âłajza? bo piszesz a teraz jeszcze jak spoÂłeczniak. Pisz Âśmialo do HOK, amerykanie nieco inaczej do interesĂłw podchodzÂą, jeszcze CiĂŞ wyÂśmiejÂą albo na dzieĂą dobry usunÂą Twojego maila.
Policz ile Ty epitetĂłw napisaÂłeÂś w moim kierunku, Ty "chamie i prostaku"....

Lackdoctor napisał/a:
Chino napisał/a:

Dzis puszczĂŞ Ci foty i wycenisz ile mi bĂŞdzie trzeba na caÂłoÂśc po wierzchu.
W sumie najbardziej myslaÂłem tylko o Tobie, ale jeszcze w tej chwili jestem na etapie kit edyszyn i mam czas aby pomyÂśleĂŚ nad mega efektownym lakierem.
Tylko nie wiem czy zd¹¿ê, bo nadchodzi coupe po piasku.... :x:

Spoxik, pogadamy, porĂłwnasz, pomyÂślisz i wybierzesz. Jakosci HOK nie osiagniesz w stodole :) Co nie oznacza, ze nie osiagniesz jakiegoÂś bardzo Âładnego lakieru.

Panowie mistrzowie - to pytanie do tych technicznych - niech rozwieja moje i innych osĂłb wÂątpliwosci.
Tak jak pisalem - HOK nie zaleca koncentratĂłw do caÂłoÂściĂłwek - do nich tylko i wylacznie UK. KK to do customowych wybrykĂłw. PiszÂą wyraÂźnie :

"Do not apply more than 4 coats of SG100 (podczas, gdy Kandy potrzebuje 6 lub wiecej warstw), Not recommended for overall paint application and is not designer for hi-build"

Po co wiêc upieraÌ siê na koncentratach? Skoro g³êbii a¿ takiej nie osiagniemy na nich, sa bardziej cenzura (i trudniej ze 100% powtarzalnosci¹ - bo a ut sie da kropelke wiecej, tu kropelkê mniej)?
Mo¿e wiec wróÌmy do tych "prawdziwych" kandy w postaci "Urethane Kandy", które s¹ przedmiotem tego tematu. Z praktyki - custom painterzy jak bior¹ ode mnie KK to tylko i wylacznie pod aerograf albo wrêcz nawet zeby trzaskaÌ na "sucho" bez zywicy, bez klaru .. ewentualnie z odrobin¹ reducera.
KAÂŻDY jak chce cos po caÂłoÂści malowac w Kandy to biorÂą lakiery UK. CoÂś wiĂŞc w tym jest, Âże Kandy Koncentrate nie powinno sie uÂżywac do calosciĂłwek bo nie do tego zostaly stworzone. I skoro custom painterzy z kilkunastoletnim doÂświadczeniem tak robiÂą ...

ÂŁapcie jeszcze Tech Manuala do UK i KK:

http://houseofkolor.com/P.../English/KK.pdf

http://houseofkolor.com/P.../English/UK.pdf

p.s.
936 napisał/a:
tak.

JuÂż wiem, o ktĂłrym mĂłwisz. No Âładny wyszedl, co mam mĂłwiĂŚ, ze nie Âładny jak Âładny :)

Malujemy wÂłaÂśnie wzorniki HOK'a. Wiec jak by ktoÂś chcial wpaÂśc na piwko i porĂłwnaĂŚ - zapraszam jak bĂŞdÂą gotowe. :spoko:

LAKIERY HOUSE OF KOLOR
www.custom-shop.pl
www.soda-blaster.pl

936
Wysłany: 2013-09-16, 22:17   
0
UP DOWN

DziĂŞki za uznanie :) :spoko:
Ps. 2 dni malowania po 11 godzin i zrobione :)
GaraÂż byÂł zbyt maÂły :D
Pozdro

gugun 
Wysłany: 2013-09-17, 12:24   
0
UP DOWN

Lackdoctor napisał/a:
Z HOKa?

W koĂącu to takie tam poliftowe clio dci, wiĂŞc lakiery nie mogÂą byĂŚ wartoÂści poÂłowy auta.
2l uk 2l reducera,2l catalysta + bezbarwny 1l+0,5+0,5=2l + baza z mieszalni srebrna,ewentualnie na ostatniÂą warstwe 0,5l hok/a

gugun 
Wysłany: 2013-09-17, 12:26   
0
UP DOWN

cocia¿ jakbyœ siê postara³ to 1 puszk¹ litrow¹ byœ obmalowa³ te clio :) z tym ze ciemniejszy spód i z 1,5 warstwy uk ;) ale to ju¿ wy¿sza szko³a jazdy wyjœÌ bez chmurek :) tymbardziej ze auto ma robiÌ za reklame a nie antyreklame czegoœ tam :D

Chino 
Wysłany: 2013-09-17, 13:46   
0
UP DOWN
LPLCC

gugun napisał/a:
Lackdoctor napisał/a:
Z HOKa?

2l uk 2l reducera,2l catalysta + bezbarwny 1l+0,5+0,5=2l + baza z mieszalni srebrna,ewentualnie na ostatniÂą warstwe 0,5l hok/a

PomieszaÂłeÂś proporcje :P WyliczyÂłem KrzyÂśkowi na priv :
3l UK + 1,5l RU + 1,5l KU. Z rabacikiem i podpowiedzia i bonusem.
Ma juÂż poglad na sprawĂŞ. Decyzja do niego naleÂży.
Clio maÂłe ale sam dobrze wiesz, ze idzie tego towaru sporo.
6 warstw .. nawet na maÂłym samochodzie oznacza to, ze idzie 2x tyle materialu co "zwykÂłego" lakieru. Ale warto jak cholera :)

LAKIERY HOUSE OF KOLOR
www.custom-shop.pl
www.soda-blaster.pl

gugun 
Wysłany: 2013-09-17, 14:28   
0
UP DOWN

Chino napisał/a:
PomieszaÂłeÂś proporcje :P
fakt :)
Chino napisał/a:
Clio maÂłe ale sam dobrze wiesz, ze idzie tego towaru sporo.
6 warstw .. nawet na maÂłym samochodzie oznacza to, ze idzie 2x tyle materialu co "zwykÂłego" lakieru. Ale warto jak cholera
pewnie Âże warto,ale ja siĂŞ nie zgadzam i protestuje ^^ ^^ ^^ ooo i tyle ci powiem :D
2l uk +1l ru+1l ku w zupeÂłnoÂści wystarczy jak bez wnĂŞk :tak: masz 4l gotowej mieszanki co bez problemu da 4-5 peÂłnych warstw co w zupeÂłnoÂści wystarczy :tak: no chyba Âże krzysio bedzie waliÂł jakimÂś sico i cenzura poÂłowe w powietrze ^^

Chino 
Wysłany: 2013-09-17, 15:23   
0
UP DOWN
LPLCC

gugun napisał/a:
2l uk +1l ru+1l ku w zupeÂłnoÂści wystarczy jak bez wnĂŞk :tak: masz 4l gotowej mieszanki co bez problemu da 4-5 peÂłnych warstw co w zupeÂłnoÂści wystarczy :tak: no chyba Âże krzysio bedzie waliÂł jakimÂś sico i cenzura poÂłowe w powietrze ^^

Producent to i 5qt podaje dla maÂłego samochodu. Tylko u nich male samochody sÂą troche wiĂŞksze :P
Eee, Krzysiek ma niezÂły sprzĂŞt u siebie wiec myÂślĂŞ, Âże nie bedzie marnowaÂł :P
4-5 warstw to zdecydowanie za ma³o. Daj¹c tyle poprostu traci siê efekt - nie chodzi tu o uzyskanie barwy a uzyskanie barwy i g³êbii.
Tak czy inaczej jest zapotrzebowanie na Cobalt, jak bĂŞdĂŞ ÂściÂągaÂł to wezmĂŞ wiĂŞcej bo sie wÂłaÂśnie pokoĂączyÂł. NajwyÂżej KrzyÂśkowi wyÂślĂŞ puchĂŞ wiecej, jak nie otworzy to odeÂśle i juÂż ;)
JeÂśli sie zdecyduje.
Jednak maluj¹c Kandy po caloœci warto mieÌ za du¿o niz za ma³o. Bo jak na ostatni¹ warstwê na 1/3 samochodu nagle zbraknie to mamy ma³¹ wtopê ;)
Ty teraz Damian malowa³eœ na z³ocie - ciemniejsza baza jednak u³atwia malowanie. Czym jaœniejsza tym bardziej cenzura ale efekt ³adniejszy (IMO). Trochê brokatu sypn¹Ì pod UK i bêdzie "miszcz". Zw³aszcza jak na reklamow¹ - pokazówkê.

LAKIERY HOUSE OF KOLOR
www.custom-shop.pl
www.soda-blaster.pl

soraj 
Wysłany: 2013-09-17, 21:16   
0
UP DOWN
Tomek

Chyba Ty Chino jesteÂś nieogarniĂŞty,Nigdny nie pÂłaciÂłeÂś Pay palem. Informuje CiĂŞ ,jeÂśli kurs bankowy wynosi np 3,15 ,to pay pal liczy 3,17-3,18 nie wiecej raczej jest to normalna cena kantorowa

OdnoÂśnie Hoka to koresponduje z nimi i ostatnio nawet dzownilem, dokÂładnie na ten adres ktĂłry podajesz i wiesz nawet gadali ze mnÂą i nawet odpowiadaja na moje maile Na pytanie o przedstawiciela HOKa w Polsce powiedzieli Âże pierwsze sÂłysza zapewnili mnie w mailu Âże NIE MA ÂŻADNEGI IM ZNANEGO PRZEDSTAWICIELA HOKa w Polsce, ta sama sytuacja powtĂłrzyÂła sie gdy zadzwoniÂłem . Wskazali mi najbliÂższego przedstawiciela w Niemczech WiĂŞĂŚ straszyĂŚ to moÂżesz jakiegoÂś frajera a nie mnie
Nawet na stronie HOKa nie ma Âżadnej wzmianki o Twojej firmie i przedstawicielstwie w Polsce, wiĂŞc to raczej Ty powinieneÂś obawiaĂŚ sie kontroli a nie byĂŚ tym kontrolujÂących Pozdrawiam

A jeszcze jedno gdybyœ choÌ raz dosta³ maila od Hoka z USA to wiedza³ byœ ze w takim maila nie ma ani jednego loga,znaczka,czy napisu HOUSE OF KOLOR ,jest tylko VALSPAR wiêc gdybyœ mia³ jak¹œ umowe, to w³aœnie mi³a³byœ ja podpisan¹ z Valsparem

936
Wysłany: 2013-09-17, 21:45   
0
UP DOWN

Czyli o co chodzi ?
Bo jak nie wiadomo o co to o pieniÂądze. :)

ÂŻadnej rzeczowej wiedzy z tych info nie mogĂŞ wydedukowaĂŚ ?!

czy ten temat ma na celu poszerzenie wiedzy odbiorcy oraz wymiane doÂświadczeĂą ?
Czy udowodnienie kto jest wiĂŞkszym macho ?! ^^

Chino 
Wysłany: 2013-09-18, 08:11   
0
UP DOWN
LPLCC

soraj napisał/a:
,Nigdny nie pÂłaciÂłeÂś Pay palem.

MoÂże jeszcze powiedz jakÂą herbatĂŞ pije. Pay Palem pÂłacĂŞ Âśrednio 15-20 razy w roku.

soraj napisał/a:
OdnoÂśnie Hoka to koresponduje z nimi i ostatnio nawet dzownilem, dokÂładnie na ten adres ktĂłry podajesz i wiesz nawet gadali ze mnÂą i nawet odpowiadaja na moje maile Na pytanie o przedstawiciela HOKa w Polsce powiedzieli Âże pierwsze sÂłysza zapewnili mnie w mailu Âże NIE MA ÂŻADNEGI IM ZNANEGO PRZEDSTAWICIELA HOKa w Polsce, ta sama sytuacja powtĂłrzyÂła sie gdy zadzwoniÂłem . Wskazali mi najbliÂższego przedstawiciela w Niemczech WiĂŞĂŚ straszyĂŚ to moÂżesz jakiegoÂś frajera a nie mnie
Nawet na stronie HOKa nie ma Âżadnej wzmianki o Twojej firmie i przedstawicielstwie w Polsce, wiĂŞc to raczej Ty powinieneÂś obawiaĂŚ sie kontroli a nie byĂŚ tym kontrolujÂących Pozdrawiam

DziĂŞki za info. WyjaÂśniĂŞ sprawĂŞ.
Mam umowĂŞ europejskÂą - wraz z Czechami, ktĂłrzy rzÂądzÂą tutaj w europie srodkowej i wschodniej. Mam jÂą w jĂŞzyku czeskim nawet bo pod nich podlegam.
Na dniach dam znaĂŚ o co tu chodziÂło.
Scan umowy zawsze mogê za³¹czyÌ ;)

936 - sam nie wiem. PogubiÂłem siĂŞ juÂż dlatego nalegam do wrĂłcenia do dyskusji na tematy techniczne.

LAKIERY HOUSE OF KOLOR
www.custom-shop.pl
www.soda-blaster.pl

soraj 
Wysłany: 2013-11-07, 01:47   
0
UP DOWN
Tomek

patrzcie jaki Âładny kolor candy . Ciekawe z jakiej to firmy ?
http://imageshack.us/photo/my-images/854/dhxu.jpg/

gugun 
Wysłany: 2013-11-07, 14:59   
0
UP DOWN

raczej nie hok,chyba Âże naprawde kiepskiej jakoÂści fotki

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorĂłw

Odpowiedz do tematu