Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
rogal-master1
Wys³any: 2013-09-14, 11:17   Masa na ³±czenia blach w drzwiach...
0
UP DOWN

Pomóg³: 3 razy
Witam móglby kto¶ podac nazwe tej masy lub podac linka pod jakim ja mozna kupic bo wiem ze kupuje sie ja na metry i przykleja odrazu na ³±czenia blach... chodzi mi o ten pasek... Chodzi mi o ta mase http://www.google.pl/imgr...27&tx=133&ty=84

breyger
Wys³any: 2013-09-14, 12:25   
0
UP DOWN

Sk±d: Krotoszyn
a to nie jest przypadkiem jaka¶ masa uszczelniaj±ca typu:
http://professional.novol...GRAVIT_620.html
albo jakas poliuretanowa

ps. nie stwierdzam a sam pytam ;D

jacenty 741
Wys³any: 2013-09-14, 13:01   
0
UP DOWN

Pomóg³: 39 razy
Sk±d: Maków Mazowiecki
rogal-master1 napisa³/a:
wiem ze kupuje sie ja na metry
Dobre... :spoko:

diablo74 
Wys³any: 2013-09-14, 13:10   
0
UP DOWN

Pomóg³: 7 razy
Ja kupujê w kartuszach ale ciekawe ile metrów jest w kartuszu :D

rogal-master1
Wys³any: 2013-09-14, 13:33   
0
UP DOWN

Nieee to nie taka chodzi o to ze ona jest gotowa w paskach i wyglada jak orygina³ noo przyklejasz pasek i gitara... Nie spotka³ sie ktos z czyms takim? nie wiem jak sie to nazywa i nie potradie tego namierzyc?

trze¼wy inaczej
Wys³any: 2013-09-14, 15:13   
0
UP DOWN

Pomóg³: 10 razy
pisz na priv. jestem dystrybutorem tej ta¶my.

rogal-master1
Wys³any: 2013-09-15, 09:12   
0
UP DOWN

A tutaj mozesz podac nr telefonu albo strone twojego sklepu bo cos priv mi nie dzia³a.... :/

rogal-master1
Wys³any: 2013-09-20, 12:26   
0
UP DOWN

http://www.klakiernik.pl/...onu_-1245.html#

chudson
Wys³any: 2013-09-20, 21:47   
0
UP DOWN

Pomóg³: 4 razy
Cytat:
eliminuje konieczno¶æ wprawnego czasoch³onnego i kosztownego nak³adania sylikonu
dobre .

Kto u¿ywa silikonu przy blacharce ? Do tego co to za pisownia.
Proponuje jeszcze uszczelki do okien w drzwi montowaæ.

Masa lepiej przylega i skleja.

Jak kolega pisa³ o paskach na metry to przysz³y mi do g³owy paski butylenowe do uszczelniania nadwozi i b³otników na ramach w starych autach.

rogal-master1
Wys³any: 2013-09-20, 22:11   
0
UP DOWN

Kolego nie zrobisz mas± oryginalnej masy nigdy w zyciu
a to przyklejasz i masz orygina³ nic nie widac... a i twardo¶c tej masy i przyleganie jest jak orygina³... Kolego nie wolno staæ w miejscu.... technika idzie do przodu :D

YAMAHER
Wys³any: 2013-09-22, 22:05   
0
UP DOWN

Panowie sorry ze takie g³upie pytanie ale o jaka ta¶mê chodzi :-D ? Taka co idzie na dole drzwi taka imitacja spawu czy cos :-) ??

proszê o wyczerpuj±ca wypowied¼ bo nie slyszalem o tym :-D

:-Dtak jak o Reduktorze do lakieru bezbarwnego co kolwiek to jest hahah :-D

rogal-master1
Wys³any: 2013-09-23, 08:47   
0
UP DOWN

Kolego ta masa co jak otwierasz drzwi maske klape masz na zlaczach blach zaraz przy rancie :D zdierasz stara i przyklejasz nowa oryginalna i nikt sie nie zorientuje ze drzwi by³y malowane :D http://www.klakiernik.pl/...onu_-1245.html#

gugun 
Wys³any: 2013-09-23, 09:39   
0
UP DOWN

Pomóg³: 52 razy
Sk±d: kuj-pom
tylko ta oryginalna masa po co¶ tam jest....ma za zadanie uszczelnic ³±czenie blach przed wilgoci± itp nie s±dze ¿e taka naklejka spe³nia tak± role. to tylko dobry bajer na handel,nic wiêcej... a "parówki" fajnie wychodz± pistoletem do mas natryskowych przy u¿yciu opowiedniej koncówki

trze¼wy inaczej
Wys³any: 2013-09-23, 09:43   
0
UP DOWN

To dok³adnie ta sama masa. Meguro stosowana jest np przy produkcji Toyoty

rogal-master1
Wys³any: 2013-09-23, 10:15   
0
UP DOWN

Dok³adnie kupuje sie ta mase do japoñców... Kolego przyklejasz ja i jest ok trzyma fajnie....

chudson
Wys³any: 2013-09-23, 10:39   
0
UP DOWN

Spoko mo¿e i jest taka ¶wietna. Tylko trochê droga 16 metrów to ma ? i kosztuje 120z³ ?? 7,5z³ za metr ?? Za 15 z³ mam kartusz i kilkana¶cie metrów conajmniej

Widzê ,¿e na opakowaniu jest napisane o patencie w usa , japonii oraz trwaj±cych czynno¶ciach patentowych w 15 innych krajach.

To podaj proszê numer patentu z USA i Japonii to sprawdzimy sobie ile w tym prawdy i od kiedy taki patent istnieje.

YAMAHER
Wys³any: 2013-09-23, 23:03   
0
UP DOWN

Gugun :-) drzwi przed wilgoci± nic nie uchroni :-) wlatuje woda uszczelka w kazdym jednym aucie a pozniej wylatuje specjalnymi dziurkami w drzwich :-) otwory technologiczne :-D

A ma Ktos foty tego przed robota i po :-D ?

rogal-master1
Wys³any: 2013-09-24, 10:37   
0
UP DOWN

Kolego ja bym mia³ ale odda³em auto... Kolego no co masz taka mase jak i przed robota ijak dorze to zrobisz to nik sie nie ma prawa zorientowac ze by³o cos robione.... pod maska czy gdziekolwiek...

trze¼wy inaczej
Wys³any: 2013-09-25, 22:38   
0
UP DOWN

chudson napisa³/a:
Spoko mo¿e i jest taka ¶wietna. Tylko trochê droga 16 metrów to ma ? i kosztuje 120z³ ?? 7,5z³ za metr ?? Za 15 z³ mam kartusz i kilkana¶cie metrów conajmniej

Widzê ,¿e na opakowaniu jest napisane o patencie w usa , japonii oraz trwaj±cych czynno¶ciach patentowych w 15 innych krajach.

To podaj proszê numer patentu z USA i Japonii to sprawdzimy sobie ile w tym prawdy i od kiedy taki patent istnieje.

Jest patent w USA i Japonii. W europie jeszcze nie ma. Czyta³em amerykañski patent i niezbyt wydaje mi siê zgodny z prawd±. Pisze w nim , ¿e dodatek siarki powoduje, ¿e przy kontakcie z wod± zawart± w podk³adzie, ta¶ma sama siê wulkanizuje. Robi³em testy i nie widzê ró¿nicy miêdzy jej twardo¶ci± po polakierowaniu podk³adem wodnym a zwyk³ym akrylem. Wali³em te¿ podk³ad z nitro ¿eby zobaczyæ pojedynek - polskie nitro vs japoñska ta¶ma. Nie odlaz³a.
Produkt fajny. Jest ta¶ma do Mercedesów, na ³±czenie paneli w busach, grupa VAG itd.

Dementor
Wys³any: 2013-09-25, 23:16   
0
UP DOWN

trze¼wy inaczej napisa³/a:
ta¶ma sama siê wulkanizuje

Co dok³adnie masz na my¶li? Rozumiem, ¿e ta¶ma ma swój klej, przyklejasz do podk³adu w okre¶lonym miejscu i lakierujesz drzwi a ten klej na który by³a ona przyklejona dok³adnie i na wieki uszczelnia po³±czenie. Tak?

trze¼wy inaczej
Wys³any: 2013-09-25, 23:30   
0
UP DOWN

Nie chodzi o klej, chocia¿ tam jest klej butylowy, który trzyma, jak rzep psiego ogona.
Chodzi o sam± ta¶mê ju¿ po naklejeniu, która musi stwardnieæ. W rolce jest miêkka i elastyczna. Siarka w po³±czeniu z wod± wytwarza ciep³o, które jak wiadomo wulkanizuje gume. Tak przynajmniej ja rozumiem czytany patent. Nie jestem chemikiem, ale mo¿liwe, ¿e ta¶ma sieciuje siê te¿ na zimno. Nie chce pisaæ g³upot bo siê na tym nie znam.
Ta¶ma jest odpowiedzi± na potrzeby rynku. Jest droga, bo musi byæ droga. Japoñce ¿yj± trochê lepiej ni¿ my, dochodzi te¿ koszt transportu i c³o. Produkuje j± makaroniarz mieszkaj±cy w Japonii.
7,5z³ za metr to nie koniec ¶wiata. Porównuj±c efekt naklejonej ta¶my a wyci¶niêt± masê z pistoletu, która na odcinku 50cm ma 6 ró¿nych grubo¶ci :) uwa¿am, ¿e cena nie zabije nikogo.

Dementor
Wys³any: 2013-09-25, 23:34   
0
UP DOWN

Racja, ponadto trzeba w porównaniach cenowych uwzglêdniæ ilo¶æ masy która siê marnuje.

chudson
Wys³any: 2013-09-26, 06:32   
0
UP DOWN

No to zapodaj linka do patentu tutaj, chêtnie poczytam co tam wypisuj±

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów