Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
trans7
Wysłany: 2013-10-16, 07:52   Malowanie simsona
0
UP DOWN

Witam posiadam kompresor 200l nabija do 6 bar chciaÂłbym pomalowaĂŚ Simsona na niebieski kolor chce kupiĂŚ ten pistolet http://www.e-lakiernik.co...EN-1%2C4-mm./27 ktĂłrym chce poÂłoÂżyĂŚ ten podkÂład http://www.e-lakiernik.co...EN-1%2C4-mm./27 i lakier akrylowy .
1.Czy poÂłysk poÂłoÂżonego lakieru bĂŞdzie wysoki czy niski ??
2.czy dysza 1.4 po³o¿ê lakier i podk³ad ??
3.Czy poÂłoÂżenie lakieru bazowego bĂŞdzie trudniejsze od lakieru akrylowego i czy wyjdzie lepszy efekt ?
4.Jak k³aœÌ po kolei warstwy ile ich w jakich odstêpach czasowych .
DziĂŞkujĂŞ pozdrawiam .

chudson
Wysłany: 2013-10-16, 08:20   
0
UP DOWN

ad3.Tak wyjdzie lepszy efekt z lepszym poÂłyskiem. Trudniejsze o tyle,Âże trzeba dwa razy lakierowaĂŚ i pÂłukaĂŚ pistolet pomiĂŞdzy oraz mieĂŚ lepsze oko i oÂświetlenie Âżeby dostrzec gdzie bezbarwnego nie dolaÂłeÂś. ÂŁatwiej teÂż coÂś zepsuĂŚ np moÂże zareagowaĂŚ baza z lakierem.

Akryl ma mniejszy poÂłysk , ale jak chcesz mieĂŚ z epoki powÂłokĂŞ lakierniczÂą to tak naleÂży polakierowaĂŚ.

trans7
Wysłany: 2013-10-16, 21:09   
0
UP DOWN

a czy na farbe akrylowa mogÂłbym daĂŚ lakier bezbarwny ??

YAMAHER
Wysłany: 2013-10-17, 11:02   
0
UP DOWN

Trans7

1. PodkÂład polecam Ci goldcara na 2 warstwy.
2. Szlifujesz zeby bylo na gladko Bez nakuc takich jak by od igÂły.
3.baza puszczasz przeswitujaca warstwĂŞ
4. Czekasz 10 min
5. Druga warstwÂą peÂłnÂą.
6: czkeasz z godzinke
7. Przecierasz antystatykiem w sensie sciereczka.
8. Tak jak z baza chmurkÂą,,, 10 min... I peÂłnÂą wasrtswa.
9 czekasz z dwa dni i zabierasz sie za polere.

Przy malowaniu wez sobie lamke rurkowa dÂługa zeby sobie dowietlic jak cos.
Klar mozesz strzeliĂŚ w zaleÂżnoÂści od zasobnoÂści portfela. Novol 590 okoÂło 63 pln, Kapci tez podbnie Âłatwiej sie lakieruje albo dupont 3750s 136 za komplet :-)
:-)robilem autko jedno i Kapci i dupontem i jest mega ró¿nica. a co do czyszczenia pistoletu to po bazie z dwa razy przelej nitro i bedzie git :-)

YAMAHER
Wysłany: 2013-10-17, 11:04   
0
UP DOWN

A na akryl sie nie stosuje bezbarwnego trzymaÌ sie moze i bedzie albo i nie :-D kwestia obróbki polerskiej bo dla laika nie zauwazalna ró¿nica blasku.
a ta dysza dasz podkÂład baze i bezbarwny :-D . Nie zpaomnij zlac wody z kompresora :-D

luki19951 
Wysłany: 2013-10-17, 12:21   
0
UP DOWN
luki19951

siema ja na simsonie uczyÂłem siĂŞ lakierowaĂŚ prosta sprawa :D jeÂżeli nie masz nic do szpachlowania to po prostu matujesz wszystko papierem 220 lub 240 na to podkÂład baza lakier :D jeÂżeli chcesz malowaĂŚ akrylem czemu nie moÂżesz poÂłoÂżyĂŚ na to lakier ja malowaÂłem busa akrylem i na to lakier wyszÂło tak Âże koleÂś nie mĂłgÂł uwierzyĂŚ Âże to jego auto :D he he na poczÂątku ustaw sobie pistolet tak Âżeby tylko pyliÂł delikatnie i tak jak kolega wczeÂśniej powiedziaÂł pacz siĂŞ na rozkÂładanie bazy i lakieru no najwaÂżniejsze :D :D

trans7
Wysłany: 2013-10-17, 13:43   
0
UP DOWN

chce kupiĂŚ taki pistolet jak powyÂżej opisaÂłem jest tam dysza 1.4 bĂŞdzie ona odpowiednia do podkÂładu i lakieru ?? czy muszĂŞ mieĂŚ jeszcze uelastyczniacz ?? Pozdrawiam.

luki19951 
Wysłany: 2013-10-18, 10:59   
0
UP DOWN
luki19951

ja na twojm miejscu kupiÂł bym 2 pistolety 1 do samego podkÂładu a 2 do bazy i lakieru 1 co najmniej dysza 1.8 a 2 1.2 lub 1.3 :D

diablo74 
Wysłany: 2013-10-18, 13:46   
0
UP DOWN

Pistolet dno ale jak siĂŞ uprzesz to i podkÂład i nawierzchniowe dasz radĂŞ pod warunkiem, Âże gun bĂŞdzie dziaÂłaÂł po wyjĂŞciu z pudeÂłka.
ad.1 poÂłysk bĂŞdzie wysoki jeÂżeli dobierzesz odpowiednie materiaÂły i zrobisz zgodnie ze sztukÂą
ad.2 da radĂŞ
ad.3 nie jest trudne, efekt lepszy
ad.4 poÂświĂŞĂŚ trochĂŞ czasu na lektĂłrĂŞ forum
Pozdrawiam

trans7
Wysłany: 2013-10-19, 20:36   
0
UP DOWN

PoÂżycze guna od kumpla i zobaczymy co wyjdzie :D

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorĂłw

Odpowiedz do tematu