Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
unek83
[Usunięty]
Wysłany: 2013-11-24, 20:16   

Lackdoctor napisał/a:
A co Ty masz z tym ukrywaniem?
raz siê przyznajesz 2 raz nie.... no có¿ poradzê schizofrenia to ciê¿ka choroba...

JuÂż raz pisaÂłem ... pokaÂż coÂś takiego nawet z gg !!!!... coÂś sobie ubzduraÂłeÂś w tej swojej Âłysej bani i znowu piszesz kÂłamstwa!!! a to podlega pod odpowiedni paragraf !!! pamiĂŞtaj o tym !!!

Nie udzielaj siĂŞ w tematach gdzie nie masz wiedzy!!! nawet nie wiesz jak pracujĂŞ promiennik!!! normalnie Âżal mi ciebie !!! Pozdr

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-11-24, 20:48   
0
UP DOWN

unek83 napisał/a:
!!!

Dobra dobra.
IloœÌ wykrzykników w Twoim poœcie œwiadczy o palpitacji serca i stanach lêkowych ... jestes o krok od zawa³u.

WiĂŞc w trosce o Twoje zdrowie (za zrytÂą psyche nie odpowiadam) zostawiĂŞ CiĂŞ samego z Twoimi problemami. :pisze:

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-11-24, 20:51   
0
UP DOWN

unek83 napisał/a:
raz siĂŞ przyznajesz 2 raz nie....

Ty tak na serio?
Bierzesz dosÂłownie do serca kaÂżdy mĂłj wpis?
No weÂź, przecieÂż robiĂŞ sobie z tego gÂłupkowania lekkÂą baniĂŞ i myÂślaÂłem Âże ty teÂż........

Przeczytaj Twoich kilkanaÂście ostatnich wpisĂłw, wydrukuj je sobie i daj do analizy fachowcowi w biaÂłym kitlu........... tylko nie kupuj od razu kaftana, bo to jeszcze nie ten etap.
Najpierw diagnoza. :spoko:

unek83
[Usunięty]
Wysłany: 2013-11-24, 21:17   

Lackdoctor napisał/a:
Twoimi problemami
przecieÂż ty masz problemu Krysiu ..i nie tylko ja tak napisaÂłem na tym czy na tamtym forum ...

GÂłupi jesteÂś i nawet promiennika nie umiesz posÂługiwaĂŚ ...a nawet nie znasz jego funkcji ..

Jeszcze raz napiszĂŞ Âżal mi ciebie i osobom ktĂłre majÂą z tobÂą kontakt :blee: juÂż o sÂąsiadach napisaÂłeÂś co nie co ... wiĂŞc pewnie tylko nora zostaÂła i .....

HHHEEE nawet w innych tematach piszesz te swoje patenty z obsranej noryy ... patrz temat osuszacz :help: :help:

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2013-11-24, 21:20   
0
UP DOWN

如果你的战争永远结束?

unek83
[Usunięty]
Wysłany: 2013-11-24, 21:23   

trzeÂźwy inaczej, niee ^^

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-11-24, 22:36   
0
UP DOWN

unek83 napisał/a:
i osobom

I osĂłb uneczko chciaÂłeÂś napisaĂŚ ?
Staram sie nie reagowaĂŚ juÂż na Twoje ĂŞ Ăł i inne bajery ktĂłre nam tu serwujesz.
Ale jesteÂś topowym przykÂładem Âże lakiernik NIE MUSI byĂŚ wyksztaÂłcony.
WystarczÂą podstawy i giĂŞtkie plecy.
Taki zdarza siĂŞ jeden na milion i pech Âże to na Ciebie trafiÂło.
unek83 napisał/a:
patrz temat osuszacz

Buhahaha... wiedziaÂłem Âże frania podziaÂła na TwojÂą fantazjĂŞ.
Zobacz, kaÂżdy inny odebraÂł to jako Âżart... a Ty ?

Musisz czytaĂŚ to co zawarte miĂŞdzy wierszami.

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-11-24, 22:46   
0
UP DOWN

trzeÂźwy inaczej,
Unek tu wpada syf robiĂŚ.
Tylko wychodzi sam offf.
Gdyby rzeczowo mi udowodniÂł Âże Âźle mĂłwie to i tamto ....to wtedy by mi dowaliÂł. :tak:

Ale takie tam pisanie uraÂżonego dzieciaka ze ktoÂś jest gÂłupi i ciÂągÂłe tego powtarzanie ... to wyraz jego inteligencji.

Unek do argumentĂłw zapraszam a nie do off topu.

unek83
[Usunięty]
Wysłany: 2013-11-25, 08:12   

Cytat:
Ale jesteÂś topowym przykÂładem Âże lakiernik NIE MUSI byĂŚ wyksztaÂłcony.
Ile razy to samo pisaĂŚ .... nie chce mi siĂŞ :blee: nawet w tym temacie juÂż to napisaÂłem...

Lackdoctor napisał/a:
Buhahaha... wiedziaÂłem Âże frania podziaÂła na TwojÂą fantazjĂŞ.
Zobacz, kaÂżdy inny odebraÂł to jako Âżart... a Ty ?
ale kto powiedziaÂł, Âże to akurat przykuÂło mojÂą uwagĂŞ... ???
Lackdoctor napisał/a:

Musisz czytaĂŚ to co zawarte miĂŞdzy wierszami.
wiĂŞc czytam a tu jak zwykle pie..rdoÂły typu po co instalacja ?? jak sam osuszacz sobie poradzi :help: trzeba byĂŚ tylko takim idiotÂą jak ty aby takie coÂś napisaĂŚ...

Lackdoctor napisał/a:
Unek tu wpada syf robiĂŚ.
Tylko wychodzi sam offf.

PrzecieÂż ty robisz syf ..wymyÂślasz jakieÂś teoriĂŞ na temat promiennika ... patenty z twojej nory i jakieÂś nowe instrukcjĂŞ jak ustawiaĂŚ promiennik ... A jak juÂż nic nie wiesz na temat robisz off popatrz sobie swoje wpisy czy aÂż taki Âślepy jesteÂś... :shock:

W kaÂżdym poÂście wytrzepane z dupy HITY Krysia ....

GÂłupi i pusty jesteÂś :blee:

Czym ty mi moÂżesz dowaliĂŚ?? jakimiÂś wymyÂślonymi przez twojÂą fantazjĂŞ opowieÂściami o mnie?? albo fantastykÂą lema?? :D

Bo wiedzĂŞ ty masz zerowÂą i nie tylko na temat promiennika :blee:

DziĂŞkuje ale 2 dni mi wystarczÂą bo jeszcze te Âłajno mi siĂŞ przyklei do buta...

teat
Wysłany: 2013-11-25, 12:12   
0
UP DOWN

Panowie, wyluzujcie.
WRACAJÂĄC DO TEMATU.

ZakupiÂłem ten produkt:
http://allegro.pl/promien...3714660495.html
:spoko:

Postaram siĂŞ zdaĂŚ jakieÂś relacje dla potomnych.
Pozdrawiam.

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-11-25, 17:52   
0
UP DOWN

teat,
I bardzo dobry wybĂłr.

ZresztÂą poczekamy na TwojÂą relacjĂŞ.......... unek pomĂłgÂł dokonaĂŚ wyboru pomagajÂąc Ci opanowaĂŚ temat promiennikĂłw dziĂŞki swojej szeroko zakrojonej pomocy i wiedzy?

unek83
[Usunięty]
Wysłany: 2013-11-25, 18:02   

teat, widaÌ w g¹szczu szamba i off jaki Krysiu zrobi³ nie widzia³eœ linka jaki poda³em na poprzedniej stronie tego tematu .... No có¿ masz jeszcze raz
http://www.lega.abc24.pl/...2398&pro=771981

Krysiu niby tak Âświatowy i nie wierzÂący marketingowi IRT ..uwierzyÂł w chiĂąski marketing ...
Co za paranoja nie?? :blee:
Do sedna widzisz w tym linka aby promiennik miaÂł czujnik temp?? i ten HIT Krysia funkcjĂŞ grzania pulsacyjnego??

Nie bo ta funkcja bez pirometru nie dziaÂła ....ale nasz elektryk jest lepszym specem niÂż IRT :D
Masz te¿ tam funkcjê wych³adza ¿arników a to kolejny plus aby nie czekaÌ pó³ godz ¿eby przestawiÌ .no i wyd³u¿a ¿ywotnoœÌ ¿arników!!!
Gdzie to pierwsza liga promiennik ...
DodaĂŚ DO TEGO Âżarnik firmy philips plus odbÂłyÂśnik ze zÂłota ...
I masz krĂłtkÂą falĂŞ ... A nie kota w worku...

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-11-25, 18:05   
0
UP DOWN

unek83 napisał/a:
odbÂłyÂśnik ze zÂłota ...

Zabraknie na flaszkĂŞ to zapewne przetopisz. :fiu:

PomogÂłeÂś dzieweczko pokazujÂąc linka.
:sciana: :sciana: :sciana:

unek83
[Usunięty]
Wysłany: 2013-11-25, 18:13   

Co jeszcze wymyÂślisz?? ^^

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-11-25, 18:14   
0
UP DOWN

unek83, JuÂż nic.
Efekt zamierzony osi¹gn¹³em, cokolwiek to znaczy.
Poza tym ze jesteÂśmy debilami to resztĂŞ oceniÂą inni. :tak: :tak: :tak: :sciana: :sciana: :sciana:

unek83
[Usunięty]
Wysłany: 2013-11-25, 18:21   

Czy siê dobrze czujesz z tym , ¿e koledze teat, wcisn¹³eœ kicz ?? I jeszcze z bajerami które mu nie pomog¹ w niczym ....
Gdzie mia³by sprzêt z górnej pó³ki.....a tak chiùsk¹ zabawkê ...
PisaÂłem nie masz wiedzy w temacie nie pisz czy to takie trudne??

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-11-25, 18:27   
0
UP DOWN

unek83 napisał/a:
Czy siĂŞ dobrze czujesz

Dobrze wiesz co z taka trĂłjeczkÂą moÂżna wielkiego zrobiĂŚ.

Zasiêg ramiona, którego brak, wielkoœÌ pola grzania.

Podaj z Âłaski swojej cenĂŞ tej trĂłjeczki i moÂże podaj cenĂŞ czwĂłrki.
MoÂżesz?

Tytexo
Wysłany: 2013-11-25, 18:36   
0
UP DOWN

teat napisał/a:
Panowie, wyluzujcie.
WRACAJÂĄC DO TEMATU.

ZakupiÂłem ten produkt:
http://allegro.pl/promien...3714660495.html
:spoko:

Postaram siĂŞ zdaĂŚ jakieÂś relacje dla potomnych.
Pozdrawiam.

Czekam niecierpliwe :spoko:

unek83
[Usunięty]
Wysłany: 2013-11-25, 18:38   

Lackdoctor napisał/a:
wielkoœÌ pola grzania.
ten sam co w tej z chin... przecieÂż on ma teÂż 3kw...
No 3 to to juÂż 9tyÂś przecieÂż widaĂŚ to na stronie....

Lackdoctor napisał/a:
ZasiĂŞg ramiona,
da radê przez rok robi³em tym z APP i mia³ tak samo... ja dorobi³em sobie jeszcze jeden pa³¹k i spokojnie dach grza³...
No na busy ciĂŞÂżko ^^

unek83
[Usunięty]
Wysłany: 2013-11-25, 19:15   

MaÂły babol jaki zrobiÂłem ale nikt nie poprawiÂł :D ....
Do sedna widzisz w tym linku aby promiennik miaÂł czujnik temp?? i ten HIT Krysia funkcjĂŞ grzania pulsacyjnego??

A miaÂło byĂŚ tak...
Do sedna widzisz w tym linku aby promiennik miaÂł regulacjĂŞ temp?? i ten HIT Krysia funkcjĂŞ grzania pulsacyjnego??

Plus jeszcze litrĂłwka ^^

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-11-25, 20:00   
0
UP DOWN

unek83 napisał/a:
ja dorobi³em sobie jeszcze jeden pa³¹k
unek83 napisał/a:
to juÂż 9tyÂś

Czyli kolega mia³ kupiÌ wypas za 9 tys z³ i dorobiÌ sobie pa³¹k. :x: :x: :x:
A moÂże po prostu ma kupiĂŚ sobie wysiĂŞgnik i siÂłownik od chiĂąskiego promiennika??????
Czy Âżycie nie nagradza cierpliwych ? ^^ ^^ ^^

ReasumujÂąc.
GratulujĂŞ wyboru promiennika z chin.

Unek poleca bardzo dobre narzĂŞdzie, ale narzĂŞdzie zawsze trzeba dopasowaĂŚ do swoich wymagaĂą oczekiwaĂą i ....... przerobu.
NarzĂŞdzie ma zarabiaĂŚ na siebie a nie robiĂŚ jako statyw na wystawie sprzĂŞtu.

Gdy w ktĂłrymÂś z nastĂŞpnych ÂżyĂŚ bĂŞdzie mi dane byc lakiernikiem ,,, to juÂż od koÂłyski bĂŞdĂŞ siĂŞ trzymaÂł promiennika IRT 4 minimum.

DziÂś trzymam sie chinola i to jest jedyny chiĂąski sprzĂŞt w mojej niebiednej kolekcji.
unek83 napisał/a:
MaÂły babol jaki zrobiÂłem ale nikt nie poprawiÂł

Nie oczekuj Âże bĂŞdĂŞ aÂż tak bardzo wnikaÂł w Twoje babole.

Czasem bogaty chinol da wiĂŞcej radoÂści niÂż biedny IRT.
Mimo Âże IRT jest niepodwaÂżalnie lepszy od chiĂąskich sprzĂŞtĂłw.

unek83
[Usunięty]
Wysłany: 2013-11-25, 20:08   

Lackdoctor napisał/a:
Czyli kolega mia³ kupiÌ wypas za 9 tys z³ i dorobiÌ sobie pa³¹k.
czy ty a¿ taki g³upi jesteœ czy udajesz?? jest b³¹d na stronie bez ramienia kosztujê tyle co poda³em.... czyli jak ta chiùska zabawka

Problem zrobiÌ jeden pa³¹k i masz grzanie dachu.

Trzeba byÌ naprawdê œlepym jak ty i nie widzieÌ ró¿nicy .

Plus te grzanie pulsacyjne czym siĂŞ podniecaÂłeÂś :sciana:
I resztĂŞ HitĂłw z poprzedniej strony.....

Jednak masz ten balon pustyy...

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-11-25, 20:54   
0
UP DOWN

unek83 napisał/a:
jest b³¹d na stronie bez ramienia kosztujê tyle co poda³em....

A podaÂłeÂś ...
unek83 napisał/a:
No 3 to to juÂż 9tyÂś przecieÂż

unek83 napisał/a:
Problem zrobiÌ jeden pa³¹k i masz grzanie dachu.

KupiĂŞ sobie mercedesa i dorobiĂŞ sobie klimatyzacjĂŞ np ze szrotu z agd.
Dobrze kombinujĂŞ?

unek83 napisał/a:
Trzeba byÌ naprawdê œlepym jak ty i nie widzieÌ ró¿nicy .

Ja widzê ró¿nicê miêdzy orgina³em a przerabianym szajsem.
unek83 napisał/a:
czyli jak ta chiĂąska zabawka

Ale motasz.
To ile w koĂącu zapÂłaciĂŚ trzeba za ten prawie uniwersalny IRT ?
unek83 napisał/a:
Jednak masz ten balon pustyy...

Pusto u Ciebie z konkretami.

WiĂŞc promiennik IRT 3 kosztuje.................. ( w miejsce wykropkowane wpisz kwotĂŞ... proszĂŞ :tak: )

Tytexo
Wysłany: 2013-11-27, 17:47   
0
UP DOWN

Skoro siĂŞ wszyscy wyhukali to teraz przeczytam na spokojnie temat od poczÂątku :spoko:

teat
Wysłany: 2013-11-27, 22:43   
0
UP DOWN

Promiennik do mnie dotarÂł...
Jest ogromny, sporo regulacji, przyciski dziaÂłajÂą caÂłkiem fajnie. stabilna konstrukcja. W miarĂŞ ok zapakowany. Pan kurier aÂż zapytaÂł co tam jest, bo taka wielka paka... ale jeszcze go nie uruchamiaÂłem. Mam nadzieje, Âże na dniach mi siĂŞ uda. Na razie mam problemy natury domowej( domownicy nie akceptujÂą mojego hobby oraz dorywczej pracy).

WiĂŞcej info niebawem :spoko:

KK 
Wysłany: 2013-11-28, 00:35   
0
UP DOWN

hdsem go skÂładali pewnie na podwĂłrze.

Zdaj relacjĂŞ jak to siĂŞ bĂŞdzie sprawowaĂŚ.

A tu takie szczêœcie, promiennik dotar³, rodzina zadowolona bo ogrzewanie jest. Wchodzisz do gara¿u wygrzewasz panel, cieszysz siê z udanego zakupu. Nagle szybkim ruchem w amoku alkoholowym potykasz siê o promiennik(w³¹czony), promiennik upada, tragedia.
I po Âżarnikach. To tak se napisaÂłem. Nie wiem w sumie po co.

Czemu szpachel na elementach jest nie doschniĂŞta? PoniewaÂż rodzina siĂŞ grzeje przed promiennikiem i zasÂłania element, ktĂłry chcesz wygrzaĂŚ.

teat
Wysłany: 2013-11-28, 09:02   
0
UP DOWN

KK napisał/a:
hdsem go skÂładali pewnie na podwĂłrze.

Zdaj relacjĂŞ jak to siĂŞ bĂŞdzie sprawowaĂŚ.

A tu takie szczêœcie, promiennik dotar³, rodzina zadowolona bo ogrzewanie jest. Wchodzisz do gara¿u wygrzewasz panel, cieszysz siê z udanego zakupu. Nagle szybkim ruchem w amoku alkoholowym potykasz siê o promiennik(w³¹czony), promiennik upada, tragedia.
I po Âżarnikach. To tak se napisaÂłem. Nie wiem w sumie po co.

Czemu szpachel na elementach jest nie doschniĂŞta? PoniewaÂż rodzina siĂŞ grzeje przed promiennikiem i zasÂłania element, ktĂłry chcesz wygrzaĂŚ.

Bez przesady, Âże HDS'em. Nie pijĂŞ % ani promiennik siĂŞ nie powinien wywrĂłciĂŚ. Jest b.masywny ;)

Pneumatyka_NTS
Wysłany: 2013-11-28, 12:07   
0
UP DOWN

Wszystko co tu piszecie to prawda. I nie rozumiem dla czego siê tak siepiecie nawzajem. Co do zakupu urz¹dzenia to przede wszystkim nale¿y siê sugerowaÌ jak szybko zacznie na siebie zarabiaÌ. Im d³u¿szy okres tym mniejsza potrzeba wydawania kupy siana. Co do promienników 1k 2k to jest to zakup dla mi³oœników ekspresowych napraw na ma³ych elementach (b³otnik s³upek etc.) montowanie wiêc przed³u¿ek to chyba lekka przesada. W przypadku opisywanego tu zakupu to myœlê ¿e jak na niewielki warsztat to nie jest z³y wybór (jeœli ¿arniki emituj¹ krótk¹ podczerwieù). Co do elektroniki w tych promiennikach to z doœwiadczenia wiem ¿e pada wczeœniej czy póŸniej. Nowinki w stylu pulsacja i regulacja temp (w promienniku z Chin regulacja mocy) rzeczywiœcie maj¹ sens w przypadku gdy ma siê pirometr, jeœli siê go nie ma to bzdet warty funta k³aków fajnie wygl¹daj¹cy ale to w³aœnie najczêœciej siê psuje. Co do d³ugoœci fali to nie rozumiem po co wam ta fala œrednia, skoro nawet Chiùczycy wiedz¹ u kogo trzeba kupiÌ ¿arnik krótkiego promieniowania (najczêœciej Philips). Problemem s¹ lampy w których mocowanie ¿arnika w rurce jest na tyle rzadkie ¿e po rozgrzaniu lampy ¿arnik zaczyna wisieÌ w lampie. To sprawia ¿e nie mo¿na takiego promiennika wrêcz ruszyÌ z miejsca bo grozi wydatkiem na now¹ lampê. Prze wiele lat sprzedawa³em promienniki Infrarr, Fillon, Iwata, a teraz mam te¿ w ofercie Chiùskie. Muszê tu zaznaczyÌ ¿e jest zasadnicza ró¿nica w jakoœci materia³ów choÌ przez ostatnie 2-3 lata promienniki chiùskie wykona³y wielki skok technologiczny. Pomimo blakn¹cych odb³ysków (polerowana stal), problemów z elektronik¹, czasem Ÿle obliczonych odleg³oœci miêdzy lampami (przegrzewanie miejsc na styku promieniowania 2 lamp) i problemów ogólnych. Mia³em ju¿ dosyÌ t³umaczenia dla czego, po co, itd. To klienci decyduj¹ o tym co chc¹ wiêc sprowadzili mnie na ziemiê. Mam nadziejê ¿e sprowadz¹ te¿ na ziemie europejskich producentów bo w dupie siê im poprzewraca³o z cenami. Mo¿e nie powinny kosztowaÌ 2500 ale 5000 a ju¿ na pewno nie 9000. Szkoda tylko u¿ytkowników ¿e musz¹ szukaÌ czasem naprawdê dziadowskich podróbek zamiast kupiÌ sobie za przystêpn¹ cenê coœ porz¹dnego, profesjonalnego, bezpiecznego i co najwa¿niejsze trwa³ego ¿eby zd¹¿y³ na siebie zarobiÌ zanim co w nim pizgnie.

teat
Wysłany: 2013-11-29, 12:12   
0
UP DOWN

PozwolĂŞ sobie dodaĂŚ fotkĂŞ.

Jestem zadowolony! 30minut i moÂżna szlifowaĂŚ podkÂład akrylowy.
http://img823.imageshack.us/img823/8683/6mo2.jpg

Pzdr :spoko:

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-11-29, 14:45   
0
UP DOWN

teat napisał/a:
Jestem zadowolony!

I o to chodziÂło.

Dodam od siebie fotkĂŞ mojego promiennika, wyjaÂśniajÂącÂą rodzaj promieniowania jaki emitujÂą lampy tych promiennikĂłw.

Jak ktoÂś ma problem do informacji na fotce to tam jest adres i tel do firmy.

20131128_220026.jpg
Plik ściągnięto 34 raz(y) 1.29 MB

Miki
Wysłany: 2013-11-29, 15:00   
+1
UP DOWN

2 sprawy. PodkÂład przy normalnym promienniku szlifuje siĂŞ po 10-12 min nie po 30min, co do nalepki, jak kaÂżda kartka przyjmuje kaÂżde pismo.

Za tÂą kasĂŞ mogÂłeÂś kupiĂŚ jedno panelowy promiennik IRT bez bajerĂłw i byÂł byÂś bardziej zadowolony.

Tu masz czasy suszenia promiennikami IRT http://www.hedsonna.com/IRT/General_Settings.PDF

KK 
Wysłany: 2013-11-29, 20:34   
0
UP DOWN

Kurde jaka mozajka. MoÂże wpadniesz mi cenzuraĂŚ na szybko garaÂż?

teat
Wysłany: 2013-11-29, 22:43   
0
UP DOWN

Kolego. ByÂł juÂż suchy po 15minutach, ale wolaÂłem jednak zastosowaĂŚ siĂŞ do karty technicznej producenta podkÂładu, gdzie wyraÂźnie byÂło napisane, czas schniĂŞcia 30minut przy temp 60*C.
ZresztÂą, nie Âśpieszy mi siĂŞ :spoko:

A co do "mozaiki" tak miaÂło byĂŚ. Wszystkim siĂŞ podoba, hehe :cool:

Miki
Wysłany: 2013-11-29, 23:33   
0
UP DOWN

Kolego, najpierw naucz siê czytaÌ karty techniczne, a póŸniej o tym pisz. Ja Ci napisa³em co o tym myœlê z doœwiadczenia. Mia³em chiùczyka i mieÌ ju¿ nigdy nie bêdê. Moim zdanie zrobi³eœ b³¹d, ale to ju¿ twój problem. Wiem ¿e jesteœ zadowolony bo co masz nie byÌ. Ale mo¿e kiedyœ bêdziesz mia³ okazjê u¿yÌ czegoœ lepszego i zobaczyÌ jaka jest ró¿nica i mo¿esz wtedy œmia³o powiedzieÌ ¿e ten cwaniak to chyba jednak mia³ racjê.

teat
Wysłany: 2013-11-29, 23:36   
0
UP DOWN

Spoko, rozumiem was wszystkich w peÂłni. Tych zÂłych i dobrych :roll:
Jak na razie jestem zadowolony z zakupu. Zobaczymy jak bĂŞdzie siĂŞ sprawdzaÂł w praktyce ;)
Jak bĂŞdĂŞ miaÂł przemiaÂł kilka aut w tyg to pomyslĂŞ nad czymÂś lepszym!
Na razie wszystkie naprawy wykonujê amatorsko i z hobby, które chcia³bym kiedyœ po³¹czyÌ z prac¹ codzienn¹ ;)

KK 
Wysłany: 2013-11-29, 23:45   
0
UP DOWN

Teat, ale to mĂłwisz, Âże suchy jak pieperz ten podkÂład?
SprawdÂź jeszcze bezbarwny.

Ile kosztowaÂła ta impreza?

Tytexo
Wysłany: 2013-11-30, 08:51   
0
UP DOWN

KK napisał/a:

DokÂładnie po jakim czasie wchodziÂłeÂś z polekÂą...?

teat
Wysłany: 2013-11-30, 09:56   
0
UP DOWN

Tytexo napisał/a:
KK napisał/a:

DokÂładnie po jakim czasie wchodziÂłeÂś z polekÂą...?

dziÂś bĂŞdĂŞ psikaÂł bazÂą i bezbarwnym, takÂże zdam relacje ;)

KK 
Wysłany: 2013-11-30, 15:24   
0
UP DOWN

OsobiÂście wchodzĂŞ na element z polerkÂą po godzinie.

Tylko jest maÂły problem z drzwiami i bÂłotnikami.

Nie ma jak na nich stan¹Ì...

Robertlodz09 
Wysłany: 2013-11-30, 15:26   
0
UP DOWN

KK napisał/a:
jest maÂły problem z drzwiami i bÂłotnikami.

Nie ma jak na nich stan¹Ì...

Zawsze mozna je przecieÂż odkrĂŞciĂŚ od nadwozia i poÂłozyĂŚ na podÂłodze.... :spoko:

KK 
Wysłany: 2013-11-30, 19:24   
0
UP DOWN

:D (wiem ten post nie wnosi nic do tematu)

hamir 
Wysłany: 2013-11-30, 19:47   
0
UP DOWN

jak nie,optymistyczne nasawienie do swiata :)

teat
Wysłany: 2013-11-30, 20:24   
0
UP DOWN

W koĂącu wrĂłciÂłem. Tak wiĂŞc dziÂś ogarnaÂłem tylko jeden bÂłotnik. I niestety pierwsze testy na bÂłotniku plastikowym, ktĂłry... podobno siĂŞ Âśrednio nadaje do wygrzewania promiennikiem IR.
Generalnie coœ w tym jest bo... bezbarwny do momentu kiedy przesta³ siê lepiÌ minê³o oko³o 30minut. Potem da³em sobie ju¿ spokoj, bo dziœ i tak nie da³bym rady tego dokoùczyÌ, a g³ównie chodzi³o mi o to, ¿eby w miarê szybko lakier siê nie lepi³ i nie ³apa³ tyle syfków.
NiedÂługo testy na metalowym elemencie :spoko:
Aha, najwaÂżniejsza WADA, ktĂłrÂą zauwaÂżyÂłem. Brak czujnika temp elementu.
MoÂżna sobie przysmaÂżyĂŚ :cool:
Ale wÂłasnie po coÂś, ktoÂś wymyÂśliÂł laserowe czujniki temp :D
A przy okazji zauwaÂżyÂłem, Âże filtr CKD M4000 nie daje w peÂłni rady. Chyba musze coÂś dokupiĂŚ.

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-11-30, 20:52   
0
UP DOWN

teat napisał/a:
filtr CKD M4000 nie daje w peÂłni rady.

Normalne.

W pewnym okresie mego Âżycia odkryÂłem smutnÂą prawdĂŞ... ckd4000 siĂŞ zepsuÂł i wodĂŞ puszczaÂł z olejem w kpl.... dobrze Âże ten okres juÂż za mnÂą.
Ckd nadal ten sam... sam teÂż siĂŞ naprawiÂł.
A moÂże siĂŞ nie popsuÂł??? :roll: :fiu: ;P

marer 
Wysłany: 2013-11-30, 20:57   
0
UP DOWN

teat,
Co to znaczy Âże filtr CKD nie daje w peÂłni rady?
Co siĂŞ dzieje ?

teat
Wysłany: 2013-11-30, 21:12   
0
UP DOWN

marer napisał/a:
teat,
Co to znaczy Âże filtr CKD nie daje w peÂłni rady?
Co siĂŞ dzieje ?

PuÂściÂł 2 oczka :sciana:
http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be
video z mej ciasnej norki :x:

Lackdoctor 
Wysłany: 2013-11-30, 21:17   
0
UP DOWN

teat napisał/a:
video

Za daleko na jeden Âżarnik.
Trzeba w³¹czyc trzy aby wygrzaÌ ca³y b³otnik (a¿ do do³u).
Skoro sam napisaÂłeÂś Âże po 30 min klar sie lepiÂł, to znaczy Âże temperatura byÂła za niska.

mariusz80 
Wysłany: 2013-11-30, 21:22   
0
UP DOWN

Ustaw 50cm od elementu i w³¹cz 3 lampy po odczekaniu ok 10 min od lakierowania.

teat
Wysłany: 2013-11-30, 21:25   
0
UP DOWN

DziĂŞki za cenne rady. NastĂŞpnym razem postaram siĂŞ coÂś wiĂŞcej ulepiĂŚ i po testowaĂŚ.
Po prostu wolaÂłem zachowaĂŚ bezpiecznÂą odlegÂłoÂśc ;)

mariusz80 
Wysłany: 2013-11-30, 21:28   
0
UP DOWN

I zegar ustaw na 15 min dla pewnoÂści, jak ostygnie powinno byĂŚ ok

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu