Szukaj FAQ Album

Przesunięty przez: Tech 2009-04-25, 17:41
Autor Wiadomość
kaczmi 
Wysłany: 2007-06-25, 22:20   Czy na bazĂŞ rozcieĂączalnikowÂą moÂżna kÂłaœÌ bazĂŞ wodnÂą ?
0
UP DOWN

PrzypuÂśmy, Âże mamy do przemalowania biaÂłego merca na kolor niebieski ale mamy maÂło bazy wodnej !!

Czy moÂżna najpierw przypruszyĂŚ go bazÂą rozcieĂączalnikowÂą(rzywicznÂą) aby nabraÂł koloru a potem dopiero na wyschnĂŞtÂą tÂą bazĂŞ poÂłoÂżyĂŚ wÂłaÂściwÂą bazĂŞ wodnÂą ?
nic siĂŞ niestanie ? nic siĂŞ nie zwaÂży ? nic siĂŞ po czasie niestanie,jak poÂłoÂże na to klarak to nie zajdzie jakaÂś reakcja i siĂŞ nie spierniczy ?

baqo 
Wysłany: 2007-06-26, 12:26   
0
UP DOWN

po co kombinowaĂŚ! chyba nie po to jest woda by malowaĂŚ rozciĂŞczalnikiem.albo go lecisz wodÂą albo rozpem.jak masz obawy Âże ci zbraknie to sobie dorĂłb . rozciĂŞczalnikiem to moÂżesz wnĂŞki przemalowaĂŚ,komora silnika itp. :arrow: no ale polak potrafi szukaĂŚ oszczĂŞdnoÂści :!: pozdr.

kaczmi 
Wysłany: 2007-06-26, 17:58   
0
UP DOWN

dzisiaj z technkami rozmawiaÂłem i stwierdzili mi Âże moÂżna bez problemu ale po pomalowaniu bazÂą rozcieĂączalnikowÂą trzeba odczekaĂŚ aÂż przeschnie i papierem 2000 delikatnie na sucho przelecieĂŚ, chodzi o to Âże klient przywiĂłzÂł mi kolor jaki mu umiĂŞszali w h.... wie jakiej mieszalni i podczas zlewania pigmentĂłw decydowaÂł sam jakiego dolaĂŚ wiĂŞcej,powiedziaÂł Âże umiĂŞszany kolor byÂł zbyt jasny dolali mu kilka pigmĂŞtĂłw wiĂŞcej ;) :) )))) teraz pojechaÂłem dorobiĂŚ do innej mieszalni i mi powiedzieli Âże niebĂŞdÂą kombinowaĂŚ z takim czymÂś bo to niewchodzi im w nic.... a to dokÂładnie o co mi chodziÂło to niepotrafiÂą sami stwierdziĂŚ bo na bazĂŞ rozcieĂączalnikowÂą po wyschniĂŞciu i poÂłoÂżeniu na to wodnÂą jeszcze czeghoÂś takiego niesprawdzali bo takie coÂś to tylko czas pokaÂże ........prawdopodobnie zaczeÂło by odÂłaziĂŚ..........

baqo 
Wysłany: 2007-06-26, 22:32   
0
UP DOWN

2000 PAPIEREM ZMATOAÆ BAZÊ-TYSI¡CEM JEST CIʯKO.MUSI DOBRZE WYSCHNÊÆ INACZEJ ZAKLEJA. NA TWOIM MIEJSCU TEMU GO¦CIOWI TO BYM TROCHÊ NAGADA£ :twisted: I NIE BAWI£ SIÊ W TAKIE RZECZY,NIECH ROBI KOLOR KONKRETNIE A NIE WYMY¦LA JAKIE¦ ZLEWKI.TO JEST PAPRAJSTWO :!: TRZYMAJ SIÊ :wink:

looqasch 
Wysłany: 2007-06-28, 10:54   
0
UP DOWN

a nie pewniej dorobiĂŚ bazĂŞ wodnÂą o zblizonym kolorku jako pierwszÂą warstwĂŞ ?

Amiggo 
Wysłany: 2007-06-28, 22:32   
0
UP DOWN

To s¹ silne kombinacje, ale je¿eli ju¿ to musi napewno porz¹dnie doschn¹Ì potem papierek 1500-2000 lub w³uknina ja mam tak¹ miedzian¹ z 3M pod elementy do cieniowania. Ale osobiœcie to bym siê w takie rzeczy bo to piep...nie a nie malowanie.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materiaÂły

Odpowiedz do tematu