Przesunięty przez: Tech 2009-04-25, 17:41 |
Autor |
Wiadomość |
 |
kaczmi
|
Wysłany: 2007-06-25, 22:20 Czy na bazĂŞ rozcieĂączalnikowÂą moÂżna kÂłaœÌ bazĂŞ wodnÂą ?
|
0
|
|
|
|
PrzypuÂśmy, Âże mamy do przemalowania biaÂłego merca na kolor niebieski ale mamy maÂło bazy wodnej !!
Czy moÂżna najpierw przypruszyĂŚ go bazÂą rozcieĂączalnikowÂą(rzywicznÂą) aby nabraÂł koloru a potem dopiero na wyschnĂŞtÂą tÂą bazĂŞ poÂłoÂżyĂŚ wÂłaÂściwÂą bazĂŞ wodnÂą ?
nic siĂŞ niestanie ? nic siĂŞ nie zwaÂży ? nic siĂŞ po czasie niestanie,jak poÂłoÂże na to klarak to nie zajdzie jakaÂś reakcja i siĂŞ nie spierniczy ? |
|
|
|
 |
baqo
|
Wysłany: 2007-06-26, 12:26
|
0
|
|
|
|
po co kombinowaĂŚ! chyba nie po to jest woda by malowaĂŚ rozciĂŞczalnikiem.albo go lecisz wodÂą albo rozpem.jak masz obawy Âże ci zbraknie to sobie dorĂłb . rozciĂŞczalnikiem to moÂżesz wnĂŞki przemalowaĂŚ,komora silnika itp. no ale polak potrafi szukaĂŚ oszczĂŞdnoÂści pozdr. |
|
|
|
 |
kaczmi
|
Wysłany: 2007-06-26, 17:58
|
0
|
|
|
|
dzisiaj z technkami rozmawiaÂłem i stwierdzili mi Âże moÂżna bez problemu ale po pomalowaniu bazÂą rozcieĂączalnikowÂą trzeba odczekaĂŚ aÂż przeschnie i papierem 2000 delikatnie na sucho przelecieĂŚ, chodzi o to Âże klient przywiĂłzÂł mi kolor jaki mu umiĂŞszali w h.... wie jakiej mieszalni i podczas zlewania pigmentĂłw decydowaÂł sam jakiego dolaĂŚ wiĂŞcej,powiedziaÂł Âże umiĂŞszany kolor byÂł zbyt jasny dolali mu kilka pigmĂŞtĂłw wiĂŞcej )))) teraz pojechaÂłem dorobiĂŚ do innej mieszalni i mi powiedzieli Âże niebĂŞdÂą kombinowaĂŚ z takim czymÂś bo to niewchodzi im w nic.... a to dokÂładnie o co mi chodziÂło to niepotrafiÂą sami stwierdziĂŚ bo na bazĂŞ rozcieĂączalnikowÂą po wyschniĂŞciu i poÂłoÂżeniu na to wodnÂą jeszcze czeghoÂś takiego niesprawdzali bo takie coÂś to tylko czas pokaÂże ........prawdopodobnie zaczeÂło by odÂłaziĂŚ.......... |
|
|
|
 |
baqo
|
Wysłany: 2007-06-26, 22:32
|
0
|
|
|
|
2000 PAPIEREM ZMATOAĂ BAZĂ-TYSIÂĄCEM JEST CIĂÂŻKO.MUSI DOBRZE WYSCHNĂĂ INACZEJ ZAKLEJA. NA TWOIM MIEJSCU TEMU GOÂŚCIOWI TO BYM TROCHĂ NAGADAÂŁ I NIE BAWIÂŁ SIĂ W TAKIE RZECZY,NIECH ROBI KOLOR KONKRETNIE A NIE WYMYÂŚLA JAKIEÂŚ ZLEWKI.TO JEST PAPRAJSTWO TRZYMAJ SIĂ |
|
|
|
 |
looqasch
|
Wysłany: 2007-06-28, 10:54
|
0
|
|
|
|
a nie pewniej dorobiĂŚ bazĂŞ wodnÂą o zblizonym kolorku jako pierwszÂą warstwĂŞ ? |
|
|
|
 |
Amiggo
|
Wysłany: 2007-06-28, 22:32
|
0
|
|
|

|
To s¹ silne kombinacje, ale je¿eli ju¿ to musi napewno porz¹dnie doschn¹Ì potem papierek 1500-2000 lub w³uknina ja mam tak¹ miedzian¹ z 3M pod elementy do cieniowania. Ale osobiœcie to bym siê w takie rzeczy bo to piep...nie a nie malowanie. |
|
|
|