Przesunięty przez: Tech 2009-04-25, 17:42 |
Autor |
Wiadomość |
 |
kondzio508
|
Wysłany: 2008-06-08, 15:37
|
0
|
|
|
|
Bisuside14 napisał/a: | wiesz on zajmuje siĂŞ tym na co dzieĂą |
17 latek |
|
|
|
 |
barczystyg
|
Wysłany: 2008-06-08, 15:44
|
0
|
|
|

|
podoba mi sie przedostatnia fotka drzwi , |
|
|
|
 |
adams90-90
|
Wysłany: 2008-06-08, 16:35
|
0
|
|
|

|
Jak widzisz jest tu wiecej takich 17 latkow co lakieruja online to zawodowiec a ja i Bisuside14 zaczynamy sie w to bawic i trzeba duzo teori i prakryki i dobrego sprzetu |
|
|
|
 |
Bisuside14
|
Wysłany: 2008-06-08, 18:49
|
0
|
|
|
|
W prawdzie mĂłwiÂąc to jedynÂą przeszkodÂą Âżeby codziennie bawiĂŚ siĂŞ pistoletem jest brak przy sobie garaÂżu....ale to siĂŞ zmieni za dwa latka gdy siĂŞ przeprowadzĂŞ
Od Âświtu do nocy garaÂżu nie opuszczĂŞ. |
|
|
|
 |
zyzol
|
Wysłany: 2008-06-08, 22:21
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: 2008-06-08, 23:52
|
0
|
|
|
MTGarage.
|
kondzio508 napisał/a: | Bisuside14 napisał/a: | wiesz on zajmuje siĂŞ tym na co dzieĂą |
17 latek |
i co w zwiÂązku z tym?sÂłuchaj nie chcĂŞ siĂŞ przechwalaĂŚ i pokazywac poziomu dzieciaka, bo taki nie jestem.
ale popatrz na jedno- zobacz motory wychodzÂące ode mnie (w necie tylko kilka pierwszych prac) a chodzby na swojÂą atrapĂŞ nawiewu powietrza.
popatrz na to, ze ja fuszery nie odwalam, lakieruje parĂŞ lat a niejednego dziada z miasta poprawiam, popatrz na to, ze w wieku 17 lat jeÂżdzĂŞ motocyklem, za ktĂłry mĂłgÂłbym kupiĂŚ 10 scorpiakĂłw, gdzie rodzice nie dolozyli ani zÂłotĂłwki. popatrz na projekty, ktĂłre jeÂżdzÂą po polsce, ktĂłre wyszÂły spod mojej rĂŞki, i nie chodzi tu o samo zakichane lakierowanie.
chlopie sadzisz siê o mój wiek, a zadajesz pytania i masz pretensje o to, ¿e da³em Ci racjonaln¹ odpowiedŸ, nie udaje na tym forum nikogo, kim nie jestem, nikogo nie poni¿am. czekam, a¿ reszta starszej czêsci forum da Ci odpowiedzi podobne do mojej (juz tak czêœÌ zrobi³a).
jeÂśli chodzi o mnie, to sobie moÂżesz to nawet waÂłkiem pomalowaĂŚ przy uÂżyciu emulsji (warto zastosowaĂŚ odp. na war. zewnĂŞtrzne).
Pozdrawiam prawdziwych
p.s. i nie myÂśl Âże mnie tym uraziÂłeÂś czy coÂś mi naruszyÂłeÂś, bo juÂż niejednemu udowodniÂłem to i owo. |
|
|
 |
kondzio508
|
Wysłany: 2008-06-09, 14:29
|
0
|
|
|
|
online napisał/a: | i nie myÂśl Âże mnie tym uraziÂłeÂś czy coÂś mi naruszyÂłeÂś, bo juÂż niejednemu udowodniÂłem to i owo. |
sorki bo nikogo nie chcialem urazic tylko siĂŞ zdziwiÂłem ze 17 latek co jeszcze do szkoly chodzi ma czas na tego typu prace i to na zarobek (myslalem ze sie uczysz ),......... tylko oto chodzilo
Pozdrawiam i zycze milej i przyjemnej pracy |
|
|
|
 |
|
Wysłany: 2008-06-09, 15:54
|
0
|
|
|
MTGarage.
|
nawet jakbyÂś chciaÂł to mnie i tak nie urazisz. choĂŚ jeszcze wiele przedemnÂą, to nie toleruje gadki, ze mÂłody nic nie potrafi...
szkoda ze nikt nie mĂłwi tak o tych lakiernikach, ktĂłrzy majÂą po 30 roku zycia a zatrzymali siĂŞ na tech. lakiernictwa lat 80tych |
|
|
 |
Bisuside14
|
Wysłany: 2008-06-09, 18:42
|
0
|
|
|
|
online, przeglÂądajÂąc twoje fotki zauwaÂżyÂłem jak spawasz/prostujesz bak. Nie boisz siĂŞ spawaĂŚ zbiornikĂłw w ktĂłrych byÂła benzyna? Zalewasz je wodÂą? |
|
|
|
 |
|
Wysłany: 2008-06-09, 22:23
|
0
|
|
|
MTGarage.
|
nie boje, bo idiotÂą nie jestem i:
-baki pÂłukam wrzÂątkiem + pÂłyn pare razy
-zalewam wodÂą caÂły i tyle.
na wszelki wypadek mam w pobliÂżu gaÂśnicĂŞ, mokre szmaty i tyle.
po podkladzie bak przemywam paliwem dokladnie z wody i pÂłynu, wudmuchuje i lakieruje. pzdr |
|
|
 |
mebArth
|
Wysłany: 2008-06-09, 23:42
|
0
|
|
|
|
@online...znam przypadek ja piedrolnaÂł bak w Zielonkach (wiocha koÂło krakowa) buda spÂłoneÂła... i chlopaki nie zdazyli zÂłapac za szmate o kĂłrej tak piszesz.........
Opary sa gorsze niz siano w baku.
Baku sie nie spawa..bak sie kupuje nowy uzywany lub sie wyrzuca.
Zalatuje kamikadze. Uh powodzenia |
_________________ Bart
 |
|
|
|
 |
Bodzio
|
Wysłany: 2008-06-10, 20:21
|
0
|
|
|
--B_C_G--

|
Tak samo pisaÂłem na innym forum o spawaniu baku od fiata 125p, pÂłukany, przygotowywany a i tak pier..... dobrze Âże ten co spawaÂł miaÂł Âślusarskie ubranie, to nic mu siĂŞ nie staÂło powaÂżnego... no ale i tak mnie wyÂśmiali, powiedzieli Âże "baki trzeba umiec spawac" hehe (jak to mĂłwiÂą, przezorny zawsze ubezpieczony, raz siĂŞ uda, kolejny juÂż nie, skoĂączy siĂŞ tragicznie) |
_________________ http://img714.imageshack....p?id=aa001z.jpg |
|
|
|
 |
kondzio508
|
Wysłany: 2008-06-10, 20:29
|
0
|
|
|
|
koledzy a nie orientujecie sie moze ile trzeba bazy na scorpio bez zmiany koloru i tylko malowanie nawierzchniowe oraz komory silnika . ??? |
|
|
|
 |
mebArth
|
Wysłany: 2008-06-10, 22:22
|
0
|
|
|
|
3 kilo. |
_________________ Bart
 |
|
|
|
 |
rbfm
|
Wysłany: 2008-06-10, 22:31
|
0
|
|
|
|
Cytat: | komory silnika . ??? |
LOL
powodzenia zyczy przy malowaniu komory w tym trupie. |
|
|
|
 |
|
Wysłany: 2008-06-10, 22:54
|
0
|
|
|
MTGarage.
|
mebArth napisał/a: | @online...znam przypadek ja piedrolnaÂł bak w Zielonkach (wiocha koÂło krakowa) buda spÂłoneÂła... i chlopaki nie zdazyli zÂłapac za szmate o kĂłrej tak piszesz.........
Opary sa gorsze niz siano w baku.
Baku sie nie spawa..bak sie kupuje nowy uzywany lub sie wyrzuca.
Zalatuje kamikadze. Uh powodzenia |
Ale ja nie spawam baku, tylko przygrzewam do niego spinke, jest roznica nie? moj sasiad zgin¹³ w zak³adzie podczas produkcji TRIKE (poszerzali bak, ktory nie mial w sobie paliwa przez pare lat).
jakby kaÂżdy motocykl z powodu bojli miaÂłby mieĂŚ wymieniane baki, to by wszystkie miaÂły porozwalane baki i tyle zycie mi jest mile.
aha, jest jeszcze jeden sposĂłb-stosuje siĂŞ granulat mineralny wprowadzany pompÂą.
ja zawsze mam b. dobrze przemyty bak i zalany wodÂą calkowicie, pod samÂą gĂłrĂŞ korka bak! pzdr |
|
|
 |
kondzio508
|
Wysłany: 2008-06-11, 10:22
|
0
|
|
|
|
rbfm napisał/a: | LOL
powodzenia zyczy przy malowaniu komory w tym trupie. |
siebie dobry trup :P a to auto |
|
|
|
 |
rbfm
|
Wysłany: 2008-06-11, 14:15
|
0
|
|
|
|
Cytat: | siebie dobry trup :P a to auto |
a po polsku mozesz?
Panowie, spokojnie, jak coÂś to na PW proszĂŞ. Pozdro Bodzio |
|
|
|
 |
kondzio508
|
Wysłany: 2008-06-19, 18:37
|
0
|
|
|
|
jeszcze tylko spytam czy trzeba cale auto podkladowac jezeli nawet niezmienia sie koloru czy tylko zmatowic i pojechac bazÂą oczywiscie mysle ze te miejsca co jest moja ingerencja ze szpachlÂą to trzeba podkladowac ale czy na zamatowione elementy gdzie niema szpachli tez trzeba podkladowac ?? |
|
|
|
 |
rbfm
|
Wysłany: 2008-06-19, 18:50
|
0
|
|
|
|
jezeli sie przetarles gdzies do starej bazy to koniecznie musisz to odizolowac podkladem bo ci sie bedzie scinac nowa baza ze stara |
|
|
|
 |
kondzio508
|
Wysłany: 2008-07-01, 20:24
|
0
|
|
|
|
a czy bezbarwny profixsa hs 3:1 jest dobry ???? |
|
|
|
 |
mebArth
|
Wysłany: 2008-07-01, 20:48
|
0
|
|
|
|
ja robiÂłem na takim 2:1 jest cacy... Ni ewiem czy wcale jest taki 3:1? |
_________________ Bart
 |
|
|
|
 |
kondzio508
|
Wysłany: 2008-07-01, 20:58
|
0
|
|
|
|
jest mi sprzedali 3:1 , kurcze ale tarafilem bo w sklepie z lakierami kierowalem sie tylko sredniÂą cenÂą i tego co byÂło naj mniej poniewaz uzanlem ze tego co na polce malo to schodzi szybko :P bo nieznam sie na lakierach i firmach lakierow . |
|
|
|
 |
mebArth
|
Wysłany: 2008-07-01, 21:41
|
0
|
|
|