Wys³any: 2014-01-10, 16:38 czy przy z³ym ustawieniu pistoleta mozna zmieniæ odcieñ bazy
0
luki19951
siema ma takie pytanie czy przy z³ym ustawieniu pistoleta mozna zmieniæ odcieñ bazy i z³ej odleg³o¶ci od elementu czy to nie ma róznicy jak odleg³o¶ci i jak siê ustawi pistolet
ja to robie tak cisnienie 2 bar dawka materia³u jak mam skrecony na maksa odkrecam na nie ca³e 2 obroty a szeroko¶æ na maksa odleg³o¶æ na palce
i podajcie w jakich proporciach rozrabiaæ bez barwny a dok³adnie ile rozcieczlnika lejcie i jakie cisnienie ustawiæ ¿eby wysz³a ³adna morka itp
kolego po pierwsze- baza solid czy metaliczna, konwencja czy woda
odleg³o¶æ na pewno zbyt ma³a wg mnie
ci¶nienie i dawka nikomu nic nie mówi bo nie wiadomo jakim pistoletem lakierujesz
odno¶nie bezbarwnego to samo- jaki bezbarwny i jaka dysza w pistolecie
pistolet hvlp 1.3 niby niskoci¶nieniowy ale zastanawia mnie jedno czy nie za du¿o potrzebuje powietrza bo a¿ 480 l/min a cisnienie robocze ma od 1.5 bara do 3.5
metalik konwencja a bezbarwny to jaki¶ ruski jest
np ile warstw trzeba po³o¿yæ itp tak czyli jak ja ustawiam pistolet jak mam skrêcon± dawkê do konca i odkrêcam nie ca³e 2 obroty ci¶nienie 2 bary i miot³a na maksa a przy bezbarwnym jakie ci¶nienie bo mi ca³y czas siê wydaje ¿e za du¿a moraka wychodzi ale nie skorka pomarañczy
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum