Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
alfa159
Wysłany: 2014-01-12, 02:56   agencja pracy best staff w anglii

czy ktoÂś moÂże robiÂł przez tÂą agencje w Anglii? proponujÂą mi prace lakiernika ale sam nie wiem bo sÂą ludzie mĂłwiÂą Âże nie pÂłacÂą, Âże ÂściÂągajÂą z Polski do Anglii i obiecujÂą kokosy a potem zwalniajÂą po tygodniu

jak ktoÂś wie to niech napisze

KK 
Wysłany: 2014-01-12, 03:49   

Nie robiÂłem w tej agencji. RobiÂłem w Field Staff Agency i BlueArrow, ale powiem Ci jak wyglÂądajÂą realia zwiÂązane z agencjami pracy.

Po pierwsze agencja nigdy Ci nie zap³aci du¿o siana. Dlatego, ¿e ona pobiera prowizjê od ka¿dej godziny Twojej pracy. Si³¹ rzeczy idziesz do pracy, na rêke powinieneœ dostaÌ 10 funtów, a tu nagle 7/8 poniewa¿ z 2 funty zabiera agencja. W moim przypadku to by³o 3 funty.

Druga sprawa jadÂąc do pracy wyrabiajÂą Ci kartĂŞ pracownika, pĂłki jej nie masz to tak naprawdĂŞ jesteÂś h... nie pracownik. To trwa od 2-6 miesiĂŞcy zaleÂży jak im siĂŞ chce dziaÂłaĂŚ. Ja radzĂŞ wyrobiĂŚ sobie jÂą sam, jeÂśli w miare rozmawiasz po Angielsku(jak juÂż bĂŞdziesz na miejscu).

Na pomoc jakiegokolwiek Polaka nie licz, chyba, Âże to TwĂłj ojciec, albo matka. WciÂągnÂą CiĂŞ w maliny, a na koĂącu okradnÂą.

JeÂśli bĂŞdziesz pracowaÂł nieefektywnie, za wolno, niedokÂładnie lub szef bĂŞdzie chory psychicznie i nie bĂŞdzie mu siĂŞ podobaÂło jak stoisz to wywalÂą CiĂŞ, a w praktyce po prostu zadzwoniÂą, ÂżebyÂś nie przyjeÂżdzaÂł dzisiaj do pracy i finito. I w tym samym czasie zadzwoniÂą do kolejnego oczekujÂącego na telefon. W agencji pracy jest ich kilku na miejsce.

Natomiast jeÂśli juÂż siĂŞ zaaklimatyzujesz, i szef CiĂŞ doceni, pogadasz z nim, zadbasz o relacjĂŞ, to juÂż tak Âłatwo CiĂŞ nie puszczÂą pracodawcy. W wielu przypadkach liczy siĂŞ bardzo relacja Polak - szef Anglik. No i jakbyÂś chciaÂł igraĂŚ z AgencjÂą to nie radzĂŞ. JeÂśli na lewo siĂŞ w tej firmie bĂŞdziesz chciaÂł zatrudniĂŚ po czasie, bez udziaÂłu Agencji to tak okrĂŞcÂą kota ogonem, Âże CiĂŞ wysiudajÂą i nie znajdziesz pracy w okolicy. Tak jak moi znajomi. Tak jakby CiĂŞ nie byÂło. Jedna agencja poda drugiej Twoje dane i TwĂłj nr pracownika i kit, moÂżesz sobie po pizzeriach chodziĂŚ roboty szukaĂŚ.

TakÂże... nie wiem jechaĂŚ zawsze moÂżna, ale jak nie znasz Angielskiego to nie ma sensu.
Jak znasz bardzo dobrze to znajdziesz robotê, tylko pamiêtaj, ¿e bez karty pracownika ka¿dy pracodawca woli jak pracownik jest przez agencjê. U³atwia to pracodawcy formalnoœci. Jak ju¿ masz nr pracownika(kartê NIN), to mo¿esz z ni¹ iœÌ bezpoœrednio do warsztatu i takiego problemu nie ma.

Pozdrawiam

LAKIEROWANKO Strona Główna » POZOSTAÂŁE » OgÂłoszenia » Rodzaj ogÂłoszenia » Inne

Odpowiedz do tematu