Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
esprit
Wysłany: 2014-01-13, 18:24   prosba o szacunkowa wycene naprawy
0
UP DOWN

Witam wszystkich. Mam prosbe o szacunkowa wycene uszkodzenia tego samochodu. Slupek D jest przesuniety do wnetrza pojazdu o okolo 2-3 mm. Zderzak do wymiany, a reszta jak widac na zdjeciach. Pozdrawiam i z gory dziekuje!

_MG_2741 (Large).JPG
Plik ściągnięto 66 raz(y) 39.83 KB

_MG_2734 (Large).JPG
Plik ściągnięto 101 raz(y) 81.5 KB

_MG_2730 (Large).JPG
Plik ściągnięto 162 raz(y) 79.32 KB

Lackdoctor 
Wysłany: 2014-01-13, 18:29   
0
UP DOWN

1000zÂł

pietka81
Wysłany: 2014-01-13, 18:50   
0
UP DOWN

To Twoje auto, czy wzi¹³eœ do roboty?

esprit
Wysłany: 2014-01-13, 20:08   
0
UP DOWN

To mĂłj wÂłasny samochĂłd.

KK 
Wysłany: 2014-01-13, 21:39   
0
UP DOWN

800zÂł i kostka smalcu.

Lackdoctor 
Wysłany: 2014-01-13, 22:15   
0
UP DOWN

KK,
Licytujemy w góre a nie w dó³. ;)

Wasili
Wysłany: 2014-01-14, 12:16   
0
UP DOWN

Z lakierowaniem do 1000 powinieneÂś siĂŞ zmieÂściĂŚ.

Miki
Wysłany: 2014-01-14, 13:47   
0
UP DOWN

1000 to za samo lakierowanie. Blacharka min 500zÂł

hamir 
Wysłany: 2014-01-14, 13:56   
0
UP DOWN

tysiak robota plus material

kalbi 
Wysłany: 2014-01-14, 14:16   
-1
UP DOWN

1.000 zÂł za 3 elementy + moÂżliwe, Âże drzwi do przecnieniowania!!!, gdzie przy bÂłotniku jest trochĂŞ zabawy to lekko ÂżenujÂąco niska cena!!! ludzie ceĂącie siĂŞ i nie piszcie takich farmazonĂłw bo ta kwota to iÂście gÂłodowa!

Lackdoctor 
Wysłany: 2014-01-14, 14:45   
0
UP DOWN

kalbi,
Wiesz ze jestem realistÂą, wiĂŞc ceny sÂą adekwatne do cen rynkowych w mojej okolicy..

Gdybym nie miaÂł pracy (mam co robiĂŚ) a sezon jest zimowy, moja cena mogÂła by byĂŚ czasem niÂższa od podanej przez @KK.
ÂŻycie.

kalbi 
Wysłany: 2014-01-14, 15:13   
-1
UP DOWN

ja teÂż jestem realistÂą i za takÂą cenĂŞ bym tego nie naprawiÂł, a powĂłd jest prosty i oczywisty - materiaÂły za darmo nie sÂą w sklepie i droÂżejÂą z roku na rok po okoÂło 5-10 %, a koszty usÂług widzĂŞ, Âże ani drgnÂą w gĂłrĂŞ.
Chcia³bym, ¿ebyœie opisali mi ile czego zu¿yjecie do naprawy tego auta i jaka wyjdzie was kwota za sam materia³! Myœlê, ¿e da siê to okreœliÌ +/- 50z³. To co z tej kwoty pozostanie po odliczeniu kosztów materia³ów oraz pr¹du/opa³u bêdzie œmieszn¹ kwot¹ stanowi¹c¹ Twój marny zysk!

Lackdoctor 
Wysłany: 2014-01-14, 15:31   
0
UP DOWN

kalbi napisał/a:
stanowiÂącÂą TwĂłj marny zysk!

Ameryki nie odkryÂłeÂś.

DokÂładnej to:
koszt naprawy klapy - znikomy, pomijalny,
koszt naprawy zderzaka - chwila klejenia, naprawa lakiernicza miejscowa ( nie mĂłw Âże musisz lakierowac caÂły zderzak)
bÂłotnik, ok jest maÂła zabawa i jest to jedyny element przy ktĂłrym dÂłuÂższa chwilke trzeba posiedzieĂŚ.

PS.
Ja napisaÂłem 1000zÂł za lakierowanie i... w tym ewentualnie blacharz.
Moja sprawa ile blacharz weŸmie a kwestia materia³ów to po prostu novol (linia profesional)

Wygrzane promiennikiem i ................ gratis polerka caÂłego, taki prezencik od firmy.
MogĂŞ go daĂŚ?
Ba, mogĂŞ wnĂŞtrze przepraĂŚ w tej cenie?
MogĂŞ.

Gdy w kolo klientĂłw na lekarstwo to moÂżna o niego powalczyĂŚ.

kalbi 
Wysłany: 2014-01-14, 15:42   
-1
UP DOWN

jak to koszt naprawy klapy pomijalny? 0,15 bazy plus podk³ady, papiery, lakier bezbarwny? taœma, czyœciwo... itd., masz to za darmo czy jak? czas poœwiêcony to te¿ za frajer? jeszcze wypolerujesz, wypierzesz i pewnie wyprasujesz w tej cenie tak¿e... Ogólnie to zderzak jest do wymiany, a nie babrania, bo z b³otnikiem wystarczy ju¿ babrania, który i tak powinien iœÌ do wymiany.! ALe co tam nie ma co siê ciskaÌ bo ka¿dy orze jak mo¿e ale ceny to wypada³oby podnieœÌ!

Âłysy73 
Wysłany: 2014-01-14, 15:53   
0
UP DOWN

Nie ma o co siê Panowie k³óciÌ.

Ceny zale¿¹ i od widzimisiê tego co bêdzie naprawia³, i od cen w jego okolicy, i od tego co ma w danej chwili na stanie do roboty, ale i od tego kto to robi i czym - bo bardzo czêsto chodzi nie tylko czy robi materia³ami dobrymi, czy s³abymi a sk¹d je ma.
Nie jest ¿adn¹ tajemnic¹ ¿e w gara¿ykach po godzinach normalnej pracy w oficjalnych lakierniach (z ASO w³¹cznie o ile nie w szczególnoœci) zdecydowana wiêkszoœÌ jeszcze dorabia i za materia³y nie p³aci ani centa bo juma je z roboty. Takich przyk³adów sam mogê podawaÌ dziesi¹tki ze œmiesznymi gdzie w dziupli ch³opy lakieruj¹ "wod¹" bardzo rzadkiej marki której nikt na mieszalni nie sprzedaje co najmniej w okolicy 200km :D No dziwnym trafem robi¹ tak¹ sam¹ w robocie :D

Ale i w oficjalnych legalnych warsztatach rozrzut cen jest kosmiczny.
Obecnie z braku czasu i chĂŞci na calaka oddajĂŞ nazwijmy to (szkielet auta na koÂłach) do podwykonawcy ;) ktĂłrego znam od lat. I z zapytanych 6-ciu znajomych ktĂłrym mogĂŞ daĂŚ cokolwiek do roboty za tÂą samÂą robotĂŞ rozrzut byÂł od 5 do 12 tysiĂŞcy - a kaÂżdy z nich robi legalnie i na tym samym poziomie.

Wiêc ceny s¹ ró¿ne.
Moja wieÂś to nie Warszawa ale i nie PmeĂŚ Dolna a ASO zapitalajÂą (nie wszystkie bo cen wszystkich nie znam) od 350 zÂł za element z pocaÂłowaniem nie tylko w rĂŞkĂŞ ale i w dup...ĂŞ, bo padajÂą na pyski jak muchy.
Niech kaÂżdy robi za ile chce, a reklama bÂądÂź antyreklama zrobi swoje.

Âłysy73 
Wysłany: 2014-01-14, 15:59   
0
UP DOWN

Zderzak na œmietnik - roboczogodziny, plus materia³y przekraczaj¹ wartoœÌ drugiego.
O jakoÂści naprawy nie wspominajÂąc.

kalbi 
Wysłany: 2014-01-14, 16:00   
0
UP DOWN

Âłysy73 napisał/a:
Nie ma o co siê Panowie k³óciÌ.
ale nikt siê nie k³óci. Po prostu zachodzê w g³owê jak to siê mo¿e op³acaÌ komuœ ale ja siê ju¿ nie wtr¹cam, nie mój cyrk...

Âłysy73 
Wysłany: 2014-01-14, 16:11   
0
UP DOWN

Kalbi rozrzut cen zawsze byÂł wielkÂą ciekawostkÂą.
Bo o ile da siê jasno wyt³umaczyÌ ró¿nice odnoœnie miejsca dzia³alnoœci o tyle wielkie rozbie¿noœci w tych samych ju¿ nie bardzo.
Nie mówiê tu ju¿ o przypadkach cen ludzi robi¹cych po godzinach na materia³ach zajumanych z roboty, bez ZUSów, innych op³at, z samym warsztatem w³¹cznie bo z takimi w ¿aden sposób konkurowaÌ nie dasz rady.
Ale i pomiêdzy legalnymi warsztatami s¹ kolosalne ró¿nice.
Robert uczepiÂłby siĂŞ ASO, wiĂŞc ja podaÂłem teÂż przykÂład cen ASO po 350 zÂł ZA USZKODZONY ELEMENT !!! a nie tylko do lakierowania zewnĂŞtrznego (to Âże moÂże nie kaÂżdemu to juÂż co innego ale dla wielu za tyle zrobiÂą z pocaÂłowaniem w zadek). A przecieÂż za takÂą cenĂŞ znam warsztaty o dupnej jakoÂści lecz wielkim EGO ktĂłre nie tknÂą tego nawet kijem.
To dÂługi temat.
Wszak co innego jest utrzymaĂŚ obiekt jakiejÂś wiĂŞkszej wielkoÂści i 5-ciu ludzi (a co dopiero wiĂŞkszy) , a co innego darmowy garaÂż przy domu robiÂąc samemu...
Jeden liczy na elementy, drugi na dniĂłwki, a jeszcze wielu innych ... inaczej.

pietka81
Wysłany: 2014-01-14, 16:59   
0
UP DOWN

JeÂśli to Twoje auto to po co pytasz? Nie wiesz ile zaplacic za sobie za naprawĂŞ ? Z firmy ubezpieczeniowej wzialbys za to miedzy 3- 4 tys. Jakby ktoÂś do mnie przyjechaÂł to naprawiaĂŚ to cena 2000+ koszt zderzaka.

Lackdoctor 
Wysłany: 2014-01-14, 17:11   
0
UP DOWN

Cytat:

jak to koszt naprawy klapy pomijalny? 0,15 bazy plus

Wiem, wiem.
To czarowanie klientów a teraz powiedz naprawdê ile tej bazy i innych materia³ów pójdzie na klapê.
Masakra.
Zderzak?
Có¿, na gie³dzie w Poznaniu mo¿na kupiÌ w gorszym stanie i reanimacji podlega ca³y i wtedy koszta materia³ów id¹ ostro w górê.
Ja bym go potrafi³ naprawiÌ, przeciez nie po to sprzety le¿¹ aby kurz zbiera³y.
Fv oczywiÂście.

Lackdoctor 
Wysłany: 2014-01-14, 17:19   
0
UP DOWN

Ale nikomu nie polecam mojego podejÂścia jako wzorca.
Trzeba kasowaĂŚ klientĂłw jak koledzy pokazujÂą.
Nie ma to tamto.
Biznes to inaczej ile wycisniesz tyle Twoje :spoko: :spoko: :spoko:

gorzalinek
Wysłany: 2014-01-14, 18:43   
0
UP DOWN

okolo 1200 -1300 z materialami nie przesadzajcie taki zderzaczek to pikus tak samo ten blotnik nie ma tragedi widac na zdjeciu ze blotnik wymaga cieniowania na drzwi klape obejdzie sie bez malowania calej tak samo zderzaku nas ostanio na lakierni robilismy blacharke z przodu blotnika w podobnym stanie oraz zderzak przod dwa blotniki cieniowanie na drzwi i doly drzwi za 700 zl wiec jak roboty malo to i sie cena w dol jedzie

pawel1108 
Wysłany: 2014-01-14, 19:00   
0
UP DOWN

kalbi napisał/a:
Po prostu zachodzĂŞ w gÂłowĂŞ jak to siĂŞ moÂże opÂłacaĂŚ komuÂś ale ja siĂŞ juÂż nie wtrÂącam, nie mĂłj cyrk...

WIdzisz Kalbi, Ty potrafisz liczyÌ, bierzesz pod uwagê koszta, oceniasz pracê jako op³acaln¹ lub nie, po prostu chcesz godnie ¿yÌ a Beduini chc¹ tylko prze¿yÌ aby nie paœÌ z g³odu, tak to widzê ;)

Szczerze mĂłwiÂąc to 1000 zÂł za takÂą pracĂŞ to ochÂłapy, nie oszukujmy siĂŞ Panowie.

KK 
Wysłany: 2014-01-14, 19:37   
0
UP DOWN

Wszystko zaleÂży od rejonu Polski i konkurencji. We Wrocku bĂŞdzie inaczej niÂż na wsi i tyle.

ksenonn 
Wysłany: 2014-01-14, 20:40   
0
UP DOWN

Podobne uszkodzenie i wycena Opel Astra 3
http://www.youtube.com/watch?v=zPG127DkFZY

Lackdoctor 
Wysłany: 2014-01-14, 21:03   
0
UP DOWN

ksenonn,

Ten filmik to poraÂżka.

Technologicznie podoba siĂŞ Wam?

Nigdy bym sie nie zgodziÂł na wymianĂŞ tego poszycia, bo to wiecej szkody narobiÂło niÂż poÂżytku.... no ale wiem, wiem,,, szkoda z AC, wiĂŞc trzeba wydoiĂŚ krowĂŞ.

pawel1108 
Wysłany: 2014-01-14, 21:05   
+1
UP DOWN

Lackdoctor napisał/a:
Technologicznie podoba siĂŞ Wam?

dobry jest ten parobek co polerowaÂł przejÂście papiurem 2000 i takÂą iloÂściÂą farecli jak na maskĂŞ do E60 ^^ ^^ ^^

Lackdoctor 
Wysłany: 2014-01-14, 21:45   
0
UP DOWN

pawel1108 napisał/a:
papiurem 2000 i takÂą iloÂściÂą farecli

I na tak przygotowanÂą.. farecle, daÂł pastĂŞ z 3M i to Âładnie wykoĂączyÂł.... mieszanka piorunujÂąca.

pawel1108 napisał/a:
przejÂście

WidziaÂłeÂś ile syfu byÂło na sÂłupku koÂło przejÂścia?

pawel1108 
Wysłany: 2014-01-14, 21:55   
+1
UP DOWN

Lackdoctor napisał/a:
WidziaÂłeÂś ile syfu byÂło na sÂłupku koÂło przejÂścia?

a jaki Âładny baran :sciana:
guma z palca zamiast masy natryskowej ...
ASO :spoko:

Lackdoctor 
Wysłany: 2014-01-14, 21:58   
+1
UP DOWN

pawel1108 napisał/a:
ASO

Ile to trzeba napsuÌ aby naci¹gn¹Ì ubezpieczalniê.

W normalnej naprawie (bez AC) ja bym nie wymieniaÂł tego poszycia i tylnego pasa, bo wiĂŞcej to narobiÂło szkody niÂż poÂżytku.
A iloœÌ szpachlu na s³upku nie odbiega od iloœci kitu w opcji kiedy to delikatne uszkodzenie by siê klepnê³o...

juny 
Wysłany: 2014-01-14, 22:04   
0
UP DOWN

A jakÂą majÂą puche po emalii :D

Blacharnik teÂż niczego sobie :D

KK 
Wysłany: 2014-01-14, 22:33   
0
UP DOWN

WidaÌ, ¿e niektórzy lubi¹ goln¹Ì :D
I co 11 tyÂś, a powyÂżej 3 lat byÂłoby juÂż 40-50% mniej.

Ale za 5 tys to mo¿e i bym nawet to ogarn¹³...:D

lakierok 
Wysłany: 2014-01-15, 12:30   
0
UP DOWN

KK napisał/a:
Wszystko zaleÂży od rejonu Polski i konkurencji. We Wrocku bĂŞdzie inaczej niÂż na wsi i tyle.

Pewnie tak , jak siĂŞ pytam tych co biorÂą u mnie lakier to najmniejsza cena za element to 300 zÂł , bywa Âże ktoÂś za lusterko mierze 200 zÂł a za zderzak 400 a i dech od scenika w kicie 800 zÂł i to po tyle biorÂą na uboczu miasta .

Frostt.pl

Âłysy73 
Wysłany: 2014-01-15, 16:56   
0
UP DOWN

gorzalinek napisał/a:
nie przesadzajcie taki zderzaczek to pikus

Wszystko da siĂŞ naprawiĂŚ a nawet odbudowaĂŚ tylko nie zawsze siĂŞ to opÂłaci.
A co jeÂśli taki zderzak kosztuje 200zÂł caÂły?

Wtedy za nic nie op³aci siê traciÌ czasu i materia³u na reanimacjê tego (o jakoœci/trwa³oœci wci¹¿ nie wspominaj¹c).

Âłysy73 
Wysłany: 2014-01-15, 17:11   
0
UP DOWN

Poza tym nie zawsze da siĂŞ liczyĂŚ staÂła kwotĂŞ za jeden element.
Jest robota i robota - kolor i kolor...

Jest cena za usÂługĂŞ a nie za element.

Ja zawsze tÂłumaczĂŞ na przykÂładzie lakierowania drzwi w aucie COUPE:

Uszkodzone drzwi do lakierowania i mus cieniowania bÂłotnikĂłw:

- lakierowanie drzwi przyjmijmy 400zÂł

I co dalej?
- bÂłotnik przedni malina: bez kierunku, bez listewek, dwa/trzy koÂłeczki nadkola, jedna Âśrubka na koĂącu zderzaka i zerwanie go od bÂłotnika ze Âślizgu, plus trzy Âśrubki od zespolonej lampy i jej szybki demontarz i mamy bÂłotniczek przygotowany goÂły.
Walimy teÂż 400 bo wiĂŞcej oklejania, rozbierania i skÂładania niÂż przy niejednych drzwiach

- no a tylny bÂłotnik?
Ile za niego?
Ile gdy szybka fikuœna i ciasna i ni jak jej okleiÌ i trza ja wyci¹Ì? Ale ¿eby wyci¹Ì trzeba zdj¹Ì boczek. A ¿eby zdj¹Ì boczek trzeba wyj¹Ì tylne kanapy.
A tyln¹ lampê ¿eby wyj¹Ì i odsun¹Ì zderzak tylny trza rozbebeszyÌ pó³ baga¿nika - a póŸniej to posk³adaÌ.

I wyjdzie ¿e z przygotowaniem do cieniowania tylnego b³otnika i posk³adania póŸniej go do kupy by³o wiêcej roboty ni¿ przy uszkodzonych drzwiach i przygotowaniu ich oraz przedniego b³otnika do lakierowania.

I co teÂż policzyĂŚ 400zÂł ???

Wiêc cena jest za ca³¹ us³ugê - a tylko pi razy drzwi mo¿na samemu sobie w g³owie liczyÌ elementami a nie na g³os.
Ale kaÂżdy ma swoje kalkulacje i moÂżliwoÂści.

unek
Wysłany: 2014-01-17, 09:45   
0
UP DOWN

W tym aucie przecieÂż blacharka to nie strzaÂł z nosa. jak ktoÂś nie ma spotera to ÂłyÂżkÂą tego nie zrobi przecieÂż tam nie ma dostĂŞpu .. A narzĂŞdzia majÂą zarabiaĂŚ na siebie .

Klapa przecie¿ nikt przy zdrowych zmys³ach nie zrobi zaprawki przecie¿ z biegiem czasu i tak bêdzie widaÌ przejœcie. a z jajem aby to zrobiÌ trzeba te¿ rozebraÌ ca³¹ i polakierowaÌ plus napisy zerwaÌ. Plus jeszcze od spodu bo pewnie te¿ tam coœ jest.
Teraz zderzak demontaÂż i montaÂż plus lakierowanie gdzie materiaÂł wychodzi droÂżej na plastik .wiĂŞc i cena takiego zderzaka wiĂŞksza ..

Oby nie trzeba by³o go wrzuciÌ na ramê albo knar¹ szarpn¹Ì .Bo ta szpara miedzy klap¹ jest te¿ ,, ³adna,,..Poza tym widaÌ ¿e z³amany jest za tym wgniotemmmm. -ciekawe jak pod zderzakiem wygl¹da ^^

Doliczcie sobie jeszcze lakierowanie wnêki miedzy klap¹ .a to wi¹¿e siê z zdjêciem klapy albo zabawa z oklejaniem i potem Ìwiczenie z lakierowaniem..

No chyba, Âże wychodzi taka sytuacja :D
pawel1108 napisał/a:
Beduini chc¹ tylko prze¿yÌ aby nie paœÌ z g³odu, tak to widzê

Tylko kij ma dwa koĂące raz zrobisz za takie pieniÂądze to caÂły czas bĂŞdziesz tyle braÂł.i nie ma co zganiaĂŚ na region albo, Âże w koÂło za tyle robiÂą.
Trzeba szanowaĂŚ to(a moÂże TE :D ) rzemiosÂło Panowie i Panie :tak:

kalbi 
Wysłany: 2014-01-17, 20:21   
-1
UP DOWN

unek napisał/a:
W tym aucie przecieÂż blacharka to nie strzaÂł z nosa. jak ktoÂś nie ma spotera to ÂłyÂżkÂą tego nie zrobi przecieÂż tam nie ma dostĂŞpu .. A narzĂŞdzia majÂą zarabiaĂŚ na siebie .

Klapa przecie¿ nikt przy zdrowych zmys³ach nie zrobi zaprawki przecie¿ z biegiem czasu i tak bêdzie widaÌ przejœcie. a z jajem aby to zrobiÌ trzeba te¿ rozebraÌ ca³¹ i polakierowaÌ plus napisy zerwaÌ. Plus jeszcze od spodu bo pewnie te¿ tam coœ jest.
Teraz zderzak demontaÂż i montaÂż plus lakierowanie gdzie materiaÂł wychodzi droÂżej na plastik .wiĂŞc i cena takiego zderzaka wiĂŞksza ..

Oby nie trzeba by³o go wrzuciÌ na ramê albo knar¹ szarpn¹Ì .Bo ta szpara miedzy klap¹ jest te¿ ,, ³adna,,..Poza tym widaÌ ¿e z³amany jest za tym wgniotemmmm. -ciekawe jak pod zderzakiem wygl¹da ^^

Doliczcie sobie jeszcze lakierowanie wnêki miedzy klap¹ .a to wi¹¿e siê z zdjêciem klapy albo zabawa z oklejaniem i potem Ìwiczenie z lakierowaniem..

No chyba, Âże wychodzi taka sytuacja :D
pawel1108 napisał/a:
Beduini chc¹ tylko prze¿yÌ aby nie paœÌ z g³odu, tak to widzê

Tylko kij ma dwa koĂące raz zrobisz za takie pieniÂądze to caÂły czas bĂŞdziesz tyle braÂł.i nie ma co zganiaĂŚ na region albo, Âże w koÂło za tyle robiÂą.
Trzeba szanowaĂŚ to(a moÂże TE :D ) rzemiosÂło Panowie i Panie :tak:

polaĂŚ mu, dobrze godo :spoko: ;P

Nyguss 
Wysłany: 2014-01-18, 01:10   
0
UP DOWN

I ÂŁysy73 i unek dobrze mĂłwiÂą, a podsumowujÂąc dyskusje o rozbieÂżnoÂści cen, od razu widaĂŚ, Âże kaÂżdy kasuje na ile sam robi. Jeden Zderzak naprawi i robi zaprawkĂŞ plus pewnie niewiele wyciÂągania, szpachla z ,,wÂłosem" i ,,jakoÂś" bĂŞdzie inny znĂłw bez spoterka i konia nawet nie podejdzie, z tym, Âże pierwszy skroi tysiaka drugi 2500zÂł. Nie ma reguÂły jaki rejon polski. Kto jak robi, na tyle kasuje a czynnikĂłw jak i efektĂłw takich prac jest OGROM. Nie moÂżna teÂż wykluczyĂŚ, Âże taĂąsza robota bĂŞdzie gorzej wyglÂądaÂła. Jak widaĂŚ po rozmowie kaÂżdy orze jak moÂże :)

Robota bez zderzaka z materia³ami 2-2.5tys, tak jak kolega któryœ pisa³ wczeœniej, jak z czyjejœ winy 3.5 - 4.5 tys z ubezpieczalni powinno byÌ, czyli zadoœÌuczynienie plus strata za uszczebrek na wartoœci przez uszkodzenie, jeœli nie odwo³anie od decyzji, masz na to 3 lata!!

A co do ASO, ktoÂś pisaÂł, Âże 350zÂł za element... Gdzie takie ASO i jakich aut? Z ciekawoÂści tylko pytam :)

KK 
Wysłany: 2014-01-18, 01:49   
0
UP DOWN

OdwoÂłaĂŚ to siĂŞ moÂżesz, ale niekoniecznie coÂś dostaniesz. Po pierwszym odwoÂłaniu coÂś dajÂą, po drugim olejÂą itd.
Znacznie wiĂŞcej moÂżna zdziaÂłaĂŚ przy odwoÂłaniach ze szkĂłd budynkĂłw :)

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Blacharstwo i inne naprawy

Odpowiedz do tematu