Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
krzwys 
Wysłany: 2013-04-25, 11:28   Mieszalnik koszt?
0
UP DOWN

Orientujecie sie ile kosztuje kupno kompletnego mieszalnika? np DuPonta, czy profixa albo debeera

lakierok 
Wysłany: 2013-04-25, 15:52   
0
UP DOWN

Dupont ok 22 000 netto Profix ok 11 000 netto plus 22 % vat , no chyba Âże podpiszesz na przerĂłb i dostaniesz za 1 zÂł :spoko:

Frostt.pl

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2013-04-28, 16:01   
0
UP DOWN

DeBeer 2K+ BASE= 11 netto bez targetĂłw!!!

krzwys 
Wysłany: 2013-04-28, 20:47   
0
UP DOWN

I jak to jest z tymi szafami i wagami, to wszystko komplet, myslalbym otworzyc mieszalnie z warsztatem, czyszczeniem lakierowaniem itp pojazdow, mialoby o sens w malym miasteczku?? Chcialbym oworzyc wlasny biznes i tak sie orientuje...

Dementor
Wysłany: 2013-04-28, 23:30   
0
UP DOWN

WiêkszoœÌ firm daje w u¿yczenie ale s¹ wyj¹tki np. APP które chce kasê;
Czy to dobry interes? Zalezy jak siĂŞ wstrzelisz, jaka konkurencja, czy widzisz kolory, czy chcesz sam mieszaĂŚ lub zatrudniĂŚ kolorystĂŞ itd. OgĂłlnie branÂża jest w kryzysie i trudno wyrokowaĂŚ w ktĂłrÂą strone pĂłjdzie. Znam takich ktĂłrzy zaÂłoÂżyli mieszalniĂŞ i doszli do max obrotĂłw miesiĂŞcznych 15-17 tyÂś na wszystkim. To za maÂło Âżeby utrzymaĂŚ siĂŞ.

wro-lak.pl 
Wysłany: 2013-10-14, 22:32   
0
UP DOWN

Witam, wrzucĂŞ parĂŞ ÂświeÂżych info o mieszalniku konwencjonalnym 2K AUTOCOLOR.
Po pierwsze, jeÂśli szukacie taniej bazy do wszystkiego, aby coÂś pochlapaĂŚ to na bank siĂŞ zawiedziecie.

AUTOCOLOR to kompromis pomiĂŞdzy jakoÂściÂą a cenÂą. Dla tych co juÂż zrozumieli, Âże lepiej kupiĂŚ setkĂŞ prawdziwej bazy 1:1 niÂż dwieÂście taniochy. TÂą setkÂą wiĂŞcej zdziaÂłasz niÂż Ci siĂŞ wydajĂŞ. Prosty rachunek np. setka LA7W na mieszalni dla klienta kosztujĂŞ 22zÂł, nawet jeÂśli wygrzebiesz jakiÂś tani mieszalnik 2:1 za 15zÂł za setĂŞ to i tak musisz kupiĂŚ tego dwieÂście na element.
Szybko liczymy i wychodzi 30 zeta. T¹ taùsza baz¹ siê namêczysz, wydasz wiêcej, stracisz wiêcej czasu a efekt taki sam. Tylko, ¿e jesteœ 8z³³ w plecy:)
A co najwa¿niejsze przychodzisz do mnie po roku domieszaÌ ten sam lakier na ten sam element bo ju¿ zd¹¿y³ siê pogi¹Ì i powtarzalnoœÌ masz blisk¹ 100%.
Masz pewnoœÌ ¿e odcieù koloru bêdzie taki sam. No dobra ju¿ siê nachwali³em.

Teraz wady;) FISZKI, wzorniki w niektórych przypadkach nieznacznie ró¿ni¹ siê od tego co znajdziesz w kubku. Problemy siê zaczynaj¹ jak w kolorze jest w ..... DU¯O per³y b¹dŸ xyralicu. Ale spokojnie nie s¹ to jakieœ dramatyczne ró¿nice, chwilka zabawy z dobarwieniem i jest GIT.

W sumie wyposaÂżajÂąc siĂŞ w mieszalnik 2k AUTOCOLORU:
1. Pracujesz na wysokiej jakoÂści materiale
2. ZuÂżywasz mniej towaru na element
3. Masz powtarzalnoœÌ kolorów
4. Mieszalnik zawsze wstawia centrala PPG, wiĂŞc dysponujesz peÂłnÂą opiekÂą technicznÂą i kolorystycznÂą.
5. Dostajesz niezÂły rabat na pigmenty przy niewielkich obrotach. JesteÂś w stanie obniÂżyĂŚ cenĂŞ dla siebie spokojnie poniÂżej 20zÂł za setkĂŞ np. LA7W
6. Dodatkowo masz mo¿liwoœÌ umieszania wszystkich AKRYLI z tego samego mieszalnika
7. Cena mieszalnika z peÂłnym wkÂładem bez Âżadnych zobowiÂązujÂących umĂłw obrotowych ok. 14.000zÂł brutto

Dobra, skoĂączyÂłem;) WiĂŞcej info pod tel. 533-21-20-99

tycjusz
Wysłany: 2013-10-15, 08:43   
0
UP DOWN

z tego co siĂŞ orientujĂŞ to gdy kupujesz mieszalnik Profix to maszynĂŞ dostajesz za 1 zÂł dokupujesz do tego wsad skÂładajÂący siĂŞ z lakierĂłw bazowych i akrylowych za okoÂło 12 000 zÂł. bez tak zwanego przerobu.

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2013-10-15, 12:30   
0
UP DOWN

tycjusz napisał/a:
z tego co siĂŞ orientujĂŞ to gdy kupujesz mieszalnik Profix to maszynĂŞ dostajesz za 1 zÂł dokupujesz do tego wsad skÂładajÂący siĂŞ z lakierĂłw bazowych i akrylowych za okoÂło 12 000 zÂł. bez tak zwanego przerobu.

Profix 7800zÂł netto, bez przerobĂłw. Wczoraj dostaÂłem ofertĂŞ.

lakierok 
Wysłany: 2013-10-17, 22:02   
0
UP DOWN

Ja jak zbieraÂłem oferty to z gĂłrnej puÂłki najtaniej wychodziÂł Autocolor , a miaÂłem teÂż spies hecker , glasurid, Dupont i PPG

ale moÂże zaleÂży od rejonu Kraju , moÂże teÂż od umiejĂŞtnoÂści targowania ...........

Frostt.pl

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2013-10-18, 07:06   
0
UP DOWN

Glasurit 11500 brutto pierwszy wsad. Bez targetĂłw.

GMC
Wysłany: 2013-10-18, 09:42   
0
UP DOWN

wro-lak.pl napisał/a:
W sumie wyposaÂżajÂąc siĂŞ w mieszalnik 2k AUTOCOLORU:
1. Pracujesz na wysokiej jakoÂści materiale
2. ZuÂżywasz mniej towaru na element
3. Masz powtarzalnoœÌ kolorów
4. Mieszalnik zawsze wstawia centrala PPG, wiĂŞc dysponujesz peÂłnÂą opiekÂą technicznÂą i kolorystycznÂą.
5. Dostajesz niezÂły rabat na pigmenty przy niewielkich obrotach. JesteÂś w stanie obniÂżyĂŚ cenĂŞ dla siebie spokojnie poniÂżej 20zÂł za setkĂŞ np. LA7W
6. Dodatkowo masz mo¿liwoœÌ umieszania wszystkich AKRYLI z tego samego mieszalnika
7. Cena mieszalnika z peÂłnym wkÂładem bez Âżadnych zobowiÂązujÂących umĂłw obrotowych ok. 14.000zÂł brutto

8. Tylko pamietaj ¿e jak wchodzisz do mieszalni NEXA-Autocolor to musisz dobrze rozgl¹daÌ siê po pó³kach a najlepiej zajrzeÌ na zaplecze czy przypadkiem gdzieœ na ramie lub regale nie zobaczysz puszki z napisem OMICRON.
9. JeÂżeli powyÂższy punkt jest prawdziwy to wychodzisz z mieszalni i szukasz innej :D

Siekiera
Wysłany: 2013-10-18, 11:39   
0
UP DOWN

GMC napisał/a:
8. Tylko pamietaj ¿e jak wchodzisz do mieszalni NEXA-Autocolor to musisz dobrze rozgl¹daÌ siê po pó³kach a najlepiej zajrzeÌ na zaplecze czy przypadkiem gdzieœ na ramie lub regale nie zobaczysz puszki z napisem OMICRON.

lub PRO SPRAY ;P

lakierok 
Wysłany: 2013-10-18, 11:57   
0
UP DOWN

ale sÂą teÂż

1 P192-6000
2 P192-528
3 P192-475

4-tej P192-376 do akryli nie mam, bo nie chciaÂłem,

A wiecie, lub bynajmniej wypada³o by wiedzieÌ , ¿e du¿a firma X bra³a taùsz¹ ¿ywicê a etykietowa³ swoim logiem , do puki siê ktoœ z góry nie skapn¹ i ........ i to jest uczciwoœÌ ? Wiêc niema siê co podniecaÌ , kolor ma wchodziÌ i tyle.

Frostt.pl

tofik 
Wysłany: 2013-10-18, 14:31   
0
UP DOWN

GMC napisał/a:

Je¿eli osoby posiadaj¹ce mieszalnik Nexa Autocolor nie u¿ywaj¹ oryginalnych ¿ywic, tylko stosuj¹ ich zamienniki to po prostu nie wiedz¹ do czego s³u¿¹ oryginalne regulatory - bo tak powinno wygl¹daÌ poprawne nazewnictwo tych specyfików.
Najistotniejsze i wedÂług mnie najwaÂżniejsze, ale najczĂŞÂściej podmieniane regulatory w systemie Nexa Autocolor to:
P192-5600 - Regulator flopu
P192- 528 - Regulator uÂłoÂżenia ziarna

maykel
Wysłany: 2013-11-24, 13:33   
0
UP DOWN

Witam

czy ktoœ siê orientuje ile kosztuje pierwszy wsad Autocoloru ? i czy s¹ tam wszystkie pigmenty ³¹cznie z xyralikami , czy bez xyrali ? :?:

tofik 
Wysłany: 2013-11-24, 19:02   
0
UP DOWN

maykel napisał/a:
Witam

czy ktoœ siê orientuje ile kosztuje pierwszy wsad Autocoloru ? i czy s¹ tam wszystkie pigmenty ³¹cznie z xyralikami , czy bez xyrali ? :?:

Pisz na moje PW, a wszystkiego siĂŞ dowiesz. :D

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2014-01-14, 21:01   
0
UP DOWN

APP zmienia zasady sprzedaÂży mieszalnika. Wreszcie ktoÂś zauwaÂżyÂł , Âże nikt go nie kupuje mimo, Âże to dobry system.

zed
Wysłany: 2014-01-14, 21:24   
0
UP DOWN

trzeÂźwy inaczej napisał/a:
nikt go nie kupuje mimo, Âże to dobry system.

lepszy od spectrala? myÂśle nad czymÂś do warsztatu

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2014-01-14, 21:45   
0
UP DOWN

Spokojnie moÂżesz kupiĂŚ na warsztat. Czasem bĂŞdziesz musiaÂł skoczyĂŚ do mieszalni bo nie wszystko na nim zrobisz, ale system jest ok.

zed
Wysłany: 2014-01-14, 21:48   
0
UP DOWN

spectral ma lepszÂą cene startowÂą,zobaczymy co teraz powie apap skoro majÂą robiĂŚ jakieÂś promo

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2014-01-14, 21:57   
0
UP DOWN

Sico teÂż jest taĂąsze od Saty :sciana:

zed
Wysłany: 2014-01-14, 22:01   
0
UP DOWN

trzeÂźwy inaczej napisał/a:
Sico teÂż jest taĂąsze od Saty :sciana:

to a¿ taka ró¿nica jest miêdzy tymi systemami??

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2014-01-14, 22:06   
0
UP DOWN

Kupno mieszalnika to nie kupno butĂłw. Cena startowa nic nie znaczy. Zapewne zaopatrujesz siĂŞ obecnie w przynajmniej jednej mieszalni. Pogadaj z kolorystÂą i wyciÂągnij wnioski z tego co on mĂłwi. KoloryÂści znajÂą systemy. TwĂłj kolorysta na pewno zna Spectrala i APP <->Debeer.

zed
Wysłany: 2014-01-14, 22:15   
0
UP DOWN

piszÂąc cena startowa chodziÂło mi o cene samego wsadu (bez obrotu) ;szafe mam wage mam bo mi zostaÂło ,spectrala mi oferowali za poÂłowe bo jakies promo czy coÂś (dopytam w tyg)app tez sam wsad wychodziÂł drozej ,dlatego pytaÂłem co lepsze przerabialiÂście temat w tym czy innym wÂątku

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2014-01-14, 22:19   
0
UP DOWN

Mam u siebie Spectrala i Debeera. KiedyÂś miaÂłem APP. Poszukaj na forum. KtoÂś zamieniÂł jeden system na drugi i wrzuciÂł opinie na ten temat.

zed
Wysłany: 2014-01-14, 22:24   
0
UP DOWN

i co lepiej wchodzi ? chodzi mi o kolor przede wszystkim

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2014-01-14, 22:26   
0
UP DOWN

Na kaÂżde 10 litrĂłw lakieru, 8 robimy na Debeerze.

zed
Wysłany: 2014-01-14, 22:29   
0
UP DOWN

no i wszystko w temacie :) ,a czemu apapa sie pozbyÂłeÂś nie wchodziÂł jak w deberze (podobno to to samo)cy jakiÂś inny powĂłd

trzeÂźwy inaczej
Wysłany: 2014-01-14, 22:33   
0
UP DOWN

ChciaÂłem kupiĂŚ od nich akryle bo oddaÂłem akryle ze Spectrala. Jak mi cenĂŞ powiedzieli, to daÂłem sobie spokĂłj i kupiÂłem caÂły peÂłny system z DeBeera. DeBeer ma kolorbox na motory. To teÂż siĂŞ przydaje.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Systemy mieszalnikowe

Odpowiedz do tematu