Autor |
Wiadomość |
 |
ÂŁukasz789
|
Wysłany: 2014-01-15, 22:27 Naprawy bezgotĂłwkowe.
|
0
|
|
|
|
Witam mam problem , do tej pory nigdy nie naprawiaÂłem samochodĂłw bezgotĂłwkowo .A w tym tygodniu przyjechaÂły trzy i teraz moje pytanie co ja ze swojej strony mam zrobiĂŚ by otrzymaĂŚ kasĂŞ za naprawĂŞ .Jakie dokumenty mam otrzymaĂŚ od klienta co ma mnie podpisaĂŚ. Ma ktoÂś wzory takich umĂłw?
Aha i jeszcze jedno czy mogĂŞ wystawiĂŚ rachunek nie jestem na Vatcie.... |
|
|
|
 |
zed
|
Wysłany: 2014-01-16, 11:59
|
0
|
|
|
|
dajesz klientowi do podpisu upowaznienie na warsztat z nr konta tobie klient powinien zostawic protokol z ogledzin lub kalkulacje na podstawie tego ty robisz wycene wg eurotax ,audatex i wszystko wysyÂłasz do firmy ubezp ,oni weryfikuja twoja kalkulacje i odsyÂłaja ,na tej podsstawie piszesz kwit wysyÂłasz i czekasz na kase
jak ci pasuje cena z firmy ubezp to na podstawie ich kalkulacji wystaw rachunek i wyslij
(wszystkie kalkulacje z firm sa zanizane ,rbg i cena czesci wpisywana z zamiennika)kalkulacja zrobiona przez zakÂład jest zawsze wyzsza np wycena firmy 3000 wycena zakÂładu 9000 |
_________________ Inteligentni ludzie sÂą czĂŞsto zmuszani do picia, by bezkonfliktowo spĂŞdzaĂŚ czas z idiotami |
|
|
|
 |
dragalus2580
|
Wysłany: 2014-01-19, 14:55
|
0
|
|
|
|
no zapomniales dodac ze musisz im pokazac rachunki lub faktury na zakup czesci ktore sa uszkodzone... i ktore wlozyles do woza... i ty sobie nie zrobisz sam wyceny bo zapewnie nie masz programu do wycen....
Pozdr |
|
|
|