Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
Nyguss 
Wys³any: 2014-01-18, 00:41   Polerowanie szyb
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
Witam.

Panowie pytanko, czy kto¶ polerowa³ szyby? Szuka³em trochê i wszystko siê sprowadza³o do ,,tlenku ceru" jako proszek. Podobno pasty to zmieszany proszek o którym mowa z wod± i nie warto ich kupowaæ. PODOBNO twardy pad, ten proszek z wod± i wszystkie rysy znikaj± z szyb? Jak siê ma ta teoria do praktyki? Potrzebuje kilka szyb wypolerowaæ w tym jedna mocno porysowana po zimowej walce kobiety ze szronem, ale mo¿e kto¶ ma jakie¶ sugestie i do¶wiadczenia z polerk± szyb?

Z góry dziêki za info i sugestie.

sebasmg5
Wys³any: 2014-01-19, 16:06   
0
UP DOWN

Technik z 3M odradzal calkowicie polerowanie szyb samochodowych, pogorszy sie widocznosc, to co za szyba moze stac sie znieksztalcone. Reflektory owszem

http://www.klakiernik.pl/...3P_3M-1231.html

do¶c drogi, ale bardzo skuteczny zestaw.

Lackdoctor 
Wys³any: 2014-01-19, 16:23   
0
UP DOWN

Pomóg³: 40 razy
sebasmg5 napisa³/a:
do¶c drogi, ale bardzo skuteczny zestaw.

Bzdura.
Tym nie zrobisz szk³a lecz poliwêglan.
Wiêc normalna polerka wystarczy.

sebasmg5
Wys³any: 2014-01-19, 16:26   
0
UP DOWN

jesli chodzi o lampy typu peugeot 206 to fakt

Nyguss 
Wys³any: 2014-01-19, 17:32   
0
UP DOWN

Z lampami nie mam problemu, nie przepadam za polerk± lamp, ale jak trzeba siê robi du¿o taniej, papierki, ma³y pad, pasta jaka¶ tania z allegro, albo autosol do lamp (dobrze mi siê na autosolu pracuje, do lamp, plexi jak i do polerki alu), ale szyb jako¶ nie mia³em okazji... No nic, jak Panowie nic macie do powiedzenia na ten temat, stestuje i wrzuce wyniki za jakie¶ 2 tygodnie z fotorelacj±.

sebasmg5, masz trochê racji, co do ,,soczewkowania" siê szyby, ale my¶lê, ¿e jak równo ca³± szybê siê spoleruje, nie powinno to powodowaæ jaki¶ wielkich zmian w polu widzenia.

KK 
Wys³any: 2014-01-19, 17:49   
0
UP DOWN

Pomóg³: 23 razy
Polerowa³em ostatnio szyby od ci±gnika rolniczego. Pastami 3ma. Wyb³yszczy³y siê. Go¶æ nic nie mówi, ale jak dla mnie pora¿ka. Widaæ w s³oñcu refleksy, nawet nie chcê widzieæ co bêdzie w nocy.
Ale kit.
Mia³ zaschniêt± chemiê na nich. wszystko usyfione. Nitro tego nie bra³o ani nic.

hamir 
Wys³any: 2014-01-19, 17:51   
0
UP DOWN

Pomóg³: 4 razy
Sk±d: Astana
Nyguss, zobaczysz efekty po pierwszej przeja¿d¿ce w nocy :cool:

Nyguss 
Wys³any: 2014-01-19, 17:54   
0
UP DOWN

Namówili¶cie mnie... Wypróbuje na jakie¶ starej, kilka ich le¿y, ale wra¿eniami siê podzielê na pewno :) Dziêki!

Dj Darecki
Wys³any: 2014-01-21, 09:32   
0
UP DOWN

Pastami to mo¿na sobie polerowaæ ale nie szyby .
Szyba jest za twarda i ¿adne pasty do lakieru tego nie bior± .

Polerowa³em tlenkiem ceru + filc + woda .
Bardzo d³ugo idzie polerowanie i efekty jakie¶ tam s±
¯eby zniekszta³ciæ szybê przy polerowaniu to trzeba na prawdê bardzo d³ugo jechaæ w 1 miejscu ........

Nyguss 
Wys³any: 2014-01-21, 16:48   
0
UP DOWN

Darecki, ch³opaki mówi± nie tylko o soczewkowaniu, ale o refleksach, polerowanie jak wiadomo to te¿ ¶cieranie warstwy wierchniej drobnym ¶cierniwem, wiêc zawsze jakie¶ hologramy pozostan±, ale szyba to nie lakier, nie mo¿e byæ mowy o refleksach, czy soczewkowaniu i nie wiem czy da rade w³a¶nie to pó¼niej jako¶ usun±æ... No, ale du¿o teori, zobaczymy jak to wyjdzie, bêdê kombinowa³ na starej szybie, tak¿e pole do popisu bêdzie. Ale jak mówisz, ¿e wysz³o co¶ to napawasz mnie optymizmem :)

jackcl55 
Wys³any: 2014-01-22, 04:36   
0
UP DOWN

lights clear coat kit polecam do napraw przednich lamp lepsze od polerki :spoko:

jackcl55 
Wys³any: 2014-01-22, 04:37   
0
UP DOWN

http://www.kenteurope.com...d=231&type=Auto

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materia³y

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach