Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
barteek933
Wys³any: 2014-01-20, 19:16   lakierowanie boku vectra b kolor 147
0
UP DOWN

Pomóg³: 14 razy
Witam. Mam kilka pytañ odno¶nie lakierowania i proszê o niepisanie tego typu "ju¿ by³o" , poszukaj sobie" itp bo juz przejrza³em ró¿ne fora i nie znalaz³em odpowiedzi dla siebie.
do polakierowania jest praktycznie prawy bok poniewa¿ spody drzwi pod listw± rdzewia³y , rant w tylnik b³otniku tak¿e oraz zaczyna rant w przednim. Ogólnie to wiem jak przygotowaæ samochód do lakierowania bo juz to robi³em ale przejd¼my do pytañ.

Nr1: Jak sensownie oklejaæ ta¶m± samochód ¿eby nie by³o niedomalowañ albo zeby ta¶ma nie przylega³a do elementu lakierowanego i w trakcie odrywanie nie zerwa³ siê lakier ? np jak szyby oklejaæ w drzwiach ? s± tam uszczelki z zewn±trz , to mam je rozebraæ czy oklejaæ ?
wdziêczny bym by³ jak by mi pokaza³ kto¶ na zdjêciu jak wygl±da oklejona tak szyba, oraz np tylnie szyby, chodzi mi o te ma³e. jak je okleiæ aby lipy nie by³o

oraz powiedzcie mi czy malowaæ ca³y przedni b³otnik je¿eli do naprawy jest tylko rant ? czy naprawiæ rant, i cieniowaæ ?

kolejna spraw± jest cieniowanie. wiem mniejwiêcej jak to wygl±da a pytanie jest nastêpuj±ce. Czy do cieniowania, w tym przypadku metalikiem potrzebny jest rozpuszczalnik. Jak tak to czy jego siê miesza z baz± lub bezbarwnym ? czy mo¿e samym rozpuszczalnikiem ? kiedy co i jak. A mo¿e w ogóle bez rozpuszczalnika tylko wypyli³ bym baz± a pó¼niej ca³y element bezbarwnym ?

kolejne pytanie to takie. ile kupiæ lakieru ? mam zamiar kupiæ ok 1.5-2l ju¿ gotowej bazy rozrobionej. musi byæ zapas w razie jak co¶ by nie wysz³o.

bazê mam zamiar kupiæ tutaj razem z bezbarwnym. http://allegro.pl/t4w-lak...3819617768.html

Falconx 
Wys³any: 2014-01-21, 21:14   Re: lakierowanie boku vectra b kolor 147
0
UP DOWN

Sk±d: Piaseczno
barteek933 napisa³/a:
Witam. Mam kilka pytañ odno¶nie lakierowania i proszê o niepisanie tego typu "ju¿ by³o" , poszukaj sobie" itp bo juz przejrza³em ró¿ne fora i nie znalaz³em odpowiedzi dla siebie.l

Kiepsko szuka³e¶ i w±tpiê ,zeby kto¶ ci tu opisa³ , bo wszystko jest na forum tylko trochê czasu trzeba po¶wiêciæ - ¿e nie wspomnê ¿e masz takie pojêcie o lakierowaniu jak ja o balecie ^^ ^^ :roll: :roll:

KK 
Wys³any: 2014-01-21, 21:50   
0
UP DOWN

Pomóg³: 23 razy
Na balety lubiê je¼dziæ.

rogal-master1
Wys³any: 2014-01-21, 22:38   
0
UP DOWN

Pomóg³: 3 razy
Jedyne co jest pewne to to ¿e od tej bazy odlezie ci bezbarwny... Bo te lakiery to nic innego jak Haya :D

pawel1108 
Wys³any: 2014-01-22, 08:49   
0
UP DOWN

Pomóg³: 20 razy
Sk±d: Wroc³aw
barteek933 napisa³/a:
Ogólnie to wiem jak przygotowaæ samochód do lakierowania bo juz to robi³em

ale nie wiesz jak
barteek933 napisa³/a:
sensownie oklejaæ ta¶m± samochód ¿eby nie by³o niedomalowañ albo zeby ta¶ma nie przylega³a do elementu lakierowanego i w trakcie odrywanie nie zerwa³ siê lakier ?

Kolego wystarczy odwiedziæ dzia³ fotogalerie i podpatrzeæ jak inni to robi±, liczysz na to, ¿e kto¶ bêdzie Ci t³umaczy³ jak oklejaæ szyby?

barteek933 napisa³/a:
czy malowaæ ca³y przedni b³otnik je¿eli do naprawy jest tylko rant ? czy naprawiæ rant, i cieniowaæ ?

cieniowaæ baz± a klarem ca³o¶æ.
barteek933 napisa³/a:
wiem mniejwiêcej jak to wygl±da a pytanie jest nastêpuj±ce
Kolego pojêcia nie masz zielonego a piszesz, ¿e wiesz :help:
barteek933 napisa³/a:
mam zamiar kupiæ ok 1.5-2l ju¿ gotowej bazy rozrobionej. musi byæ zapas w razie jak co¶ by nie wysz³o.

Kolego kup 3-4L bo to z pewno¶ci± nie wyjdzie z Twoim pojêciem, bez z³o¶liwo¶ci -
bardzo ma³o wiesz i zadajesz abstrakcyjne pytania a chcesz siê braæ za cieniowanie srebra, zalecam raczej poszukanie na forum, z pewno¶ci± znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania.

barteek933
Wys³any: 2014-01-22, 12:20   
0
UP DOWN

Pomóg³: 14 razy
najgorzej jak kto¶ jest frajerem i zamiast odpowiedzieæ siê wym±drza a najbardziej pasowa³o by Ci ¿ebym napisa³, jutro Ci przyprowadzê to mi polakierujesz ... jak masz tak odpowiadaæ to nie pisz wcale bo dziêki takim jak ty marnuje siê tylko miejsce na serwerach ...

Robertlodz09 
Wys³any: 2014-01-22, 12:48   
0
UP DOWN

Pomóg³: 61 razy
Sk±d: £ód¿
barteek933 napisa³/a:
najgorzej jak kto¶ jest frajerem

Z takimi "wpisami" to tutaj za d³ugo miejsca kolega nie zagrzeje ani te¿ nie otrzyma ¿adnej pomocy.
Temat zamykam!

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Ten temat jest zablokowany bez mo¿liwo¶ci zmiany postów lub pisania odpowiedzi  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: