Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
igor1906
Wys³any: 2013-08-10, 15:24   Pomoc w doborze zestawu
+1
UP DOWN

Witajcie serdecznie,
od jakiegos czasu zainteresowalem sie (a wlasciwie z przymusu - lubie dlubac sam przy samochodzie :) ) tematem malowania, przygotowywania pod malowanie, szpachlowaniem itd. Problemem bylo to ze nie mialem kompresora i skupialem sie jedynie na sprayach badz tez pomocy znajomych z kompresorami.
Postanowilem pomalowac swoj samochod PlastiDipem, a sprayem tego dobrze nie zrobie.
Wpadlem wiec na pomysl kupna kompresora i potrzebnych do malowania akcesoriow - wkoncu przydana rzecz, a przy okazji wejde na wyzszy poziom ;)
Potrzebne beda glownie do pomalowania teraz samochodu, w przyszlosci do przedmuchiwania, raz na jakis czas pomalowania jakiegos elementu, takze bez szalu - uzytkowanie domowo-amatorskie nadal. Niewatpliwie najbardziej zalezy mi na jakosci, ale rownie wazna jest dla mnie cena. Dlatego mam pare pytan - prosze o wyrozumialosc i pomoc w miare mozliwosci :)

1. Kompresor EINHELL BT-AC 400/50 - Dane techniczne :
Zasilanie 230 V ~ 50 Hz
Moc silnika 2,2 kW (3 PS) S3 25%
Wydajno¶æ zasysania 400 l / min
Moc wyj¶ciowa przy 0 bar 319 l / min
Moc wyj¶ciowa przy 4 bar 207 l / min
Moc wyj¶ciowa przy 7 bar 176 l / min
Pojemno¶æ zbiornika 50 l
Prêdko¶æ 2850 min-1
Maks. ci¶nienie robocze. 8 bar
Liczba cylindrów 2

moge go miec za 600zl - stad wybor.

2. Waz pneumatyczny - jaka srednica? 6/10, 8/12? czy robi roznice to czy jest spiralny czy nie? czy taki bedzie wystarczajacy? http://allegro.pl/waz-prz...3435641965.html czy lepiej kupic http://allegro.pl/waz-pne...3449778128.html i do tego szybkozlaczki tez u tego uzytkownika?

3. Pistolet SICO RED HVLP 1,4 mm -Pistolet niskoci¶nieniowy,
- pobór powietrza 120-210l/min.
- ci¶nienie robocze 1.5-3,5 bar.
80zl

4. Odwadniacz - http://allegro.pl/separat...3399324742.html warto w cos takiego zainwestowac?

Kompresor kupie koniecznie uzywany - cena, zastanawiam sie rowniez nad Fiac GM300 50l 10 bar, na wyjsciu 3HP, 285l/min ale jest jednotlokowy, waz i pistolet natomiast nowe, za pistolet i waz nie chcialbym przeznaczyc wiecej niz 150zl - czy polecicie cos lepszego w tej cenie? Czy zestaw jaki podalem zrobi w miare robote? Czy w przyszlosci moge myslec o uzytkowaniu szlifierki orbitalnej pod tym kompresorem?
Wiem ze kompresor <100l to kupa, ale nie jestem w stanie przeznaczyc ponad 1000zl za kompresor, moge malowac po elemencie i dawac mu odpoczac, pozatym PlastiDipem maluje sie inaczej, mozna powiedziec 'nie tak dokladnie'.
Prosze o pomoc, zalezy mi na czasie - calosc musze miec gotowa do pracy na wtorek!
Pozdrawiam i dziekuje z gory za pomoc!

PROJEKTER
Wys³any: 2013-08-10, 15:49   
0
UP DOWN

Pomóg³: 15 razy
Sk±d: MODULAR - equipment
Ooooooooooooooooooooooooooooooooo Jaaaaaaaaaaaaaaaaaa Pier doooooo oooooooooole !!! Niech go kto¶ zastrzeli natychmiast ... gdzie jest dy¿urny autoamat i magazynki i w¶ciek³e nie karmione psy do rozerwania truch³a ?????????????? :x:

Ty Igor .... spieprzaj biegiem do lasu ... ale to biegiem i tam pac w mech potem suñ na ³±kê i zalegaj w wysokiej trawie a¿ do zmierzchu. !!!! :shock: Jak zajdzie s³oneczko to powolutku czo³gaj siê w kierunku ¶wiat³a ... taki punkcik w czarnej dupie kompletnej ignorancji i niewiedzy. Raczej nie ma pewno¶ci ¿e ci siê uda unikn±æ kulki w dupê albo w pecyn. To niestety sam ¶rodek sezonu polowañ na "durniaszarego prêgowanego", a ¿e jest wy¿ durnograficzny to strzela siê do was bez ostrze¿enia :tak: ... a nawet z biodra, bez mierzenia :tak: Przykro mi ! ... Umrzesz w mêczarniach ^^

To by³a wyrozumia³a odpowied¼ .... na razie uwierz mi na s³owo :spoko:

igor1906
Wys³any: 2013-08-10, 15:59   
+1
UP DOWN

dziekuje slicznie, Twoj post okazal sie bardzo pomocny, szkoda ze jedynie w ocenie tego jak bardzo zadumanym czlowiekiem jestes. "Zapomnial wol jak cieleciem byl".

usien
Wys³any: 2013-08-10, 16:08   
0
UP DOWN

PROJEKTER napisa³/a:
Ooooooooooooooooooooooooooooooooo Jaaaaaaaaaaaaaaaaaa Pier doooooo oooooooooole !!! Niech go kto¶ zastrzeli natychmiast ... gdzie jest dy¿urny autoamat i magazynki i w¶ciek³e nie karmione psy do rozerwania truch³a ?????????????? :x:

Ty Igor .... spieprzaj biegiem do lasu ... ale to biegiem i tam pac w mech potem suñ na ³±kê i zalegaj w wysokiej trawie a¿ do zmierzchu. !!!! :shock: Jak zajdzie s³oneczko to powolutku czo³gaj siê w kierunku ¶wiat³a ... taki punkcik w czarnej dupie kompletnej ignorancji i niewiedzy. Raczej nie ma pewno¶ci ¿e ci siê uda unikn±æ kulki w dupê albo w pecyn. To niestety sam ¶rodek sezonu polowañ na "durniaszarego prêgowanego", a ¿e jest wy¿ durnograficzny to strzela siê do was bez ostrze¿enia :tak: ... a nawet z biodra, bez mierzenia :tak: Przykro mi ! ... Umrzesz w mêczarniach ^^

To by³a wyrozumia³a odpowied¼ .... na razie uwierz mi na s³owo :spoko:

Jemu chodzi³o o to ¿e tym zestawem nie pomalujesz auta , bo bedzie ci pluæ , za s³aby zasób powietrza no i pisolet nadajacy sie do nak³adania podk³adu ( chociaz dysza za ma³± )

PROJEKTER
Wys³any: 2013-08-10, 16:12   
0
UP DOWN

igor1906 napisa³/a:
dziekuje slicznie, Twoj post okazal sie bardzo pomocny, szkoda ze jedynie w ocenie tego jak bardzo zadumanym czlowiekiem jestes. "Zapomnial wol jak cieleciem byl".

Wrêcz przeciwnie kolego m³ody ... "zarozumia³y wó³" doskonale pamiêta jak by³ "g³upim cielakiem" i jak przez swoje m±dro¶ci i puste kieszenie próbowa³ dowie¶æ, ¿e tanie jest tak samo zajebiste. Teraz "wó³" wie ¿e najgorszym z najgorszych doradców jest bieda ... w ka¿dej dziedzinie ¿ycia ... chcesz wypieprzyæ 600 czy 1000 czy nawet 2 000 z³ w ¶mieci ... wal to to twoja kasa .... ale widzisz kole¶ ... nie wci±gaj nikogo z tego forum w taki syf.

Zabieraj swój durny technicznie pomys³ i spie rdzielaj w krzaki. :tak: Nie czytasz postów nie szukasz pomocy ani wiedzy. Na jak± cho lerê ci cokolwiek t³umaczyæ, czy ciê szkoliæ ... Do lasu sio ... zwierzyno ³owna !!!

Jest te¿ drugie wyj¶cie :tak:

Zapytaj tych co lakieruj± samochody czego potrzebujesz ¿eby to zrobiæ dobrze i nie dopisuj w po¶cie krety ñskich i idiot ycznych tekstów w stylu ... "na pocz±tek" .... "dla amatora" "¿eby se posikaæ" ... "nie mam wiêcej kasy" Co TY kole¶ ? ... szukasz pomocy technicznej czy to jaki¶ popis ile ci ¶winka zjad³a przez rok oszczêdzania ?

Mo¿e i siê znajdzie kto¶ komu siê nudzi i napisze ci co¶ o sico czy tym twoim magicznym kompresorze z firmy która robi myd³o i wid³y ... Ka¿da rada w stylu "KUP jest OK" w tym temacie... to durna rada. Tego szukasz ? Tego w³a¶nie oczekiwa³e¶ ? :sciana:

Pamiêtaj nie jeste¶ jedyny ... a dureñ z durniem zawsze ma t± sam± czêstotliwo¶æ taktowania. Na durne rady musisz jednak poczekaæ do zmroku. Wtedy przyg³upy wy³a¿± z nor i przez jelita czarnej dupy ich pisk dociera na to forum ... czasami :tak:

igor1906
Wys³any: 2013-08-10, 16:12   
+1
UP DOWN

bylbys w stanie polecic mi inny pistolet? problem tkwi rowniez w kompresorze? nie zalezy mi na pomalowaniu samochodu na raz, moge np malowac po elemencie w odstepach czasowych. znam ludzi ktorzy malowali elementy kompresorami 24l badz 50l 1tlokowymi na chinskich pistoletach i wychodzilo im to w miare dobrze, dlatego nie rozumiem czemu na plastidipie mialby byc jakis wielki problem..

igor1906
Wys³any: 2013-08-10, 16:16   
0
UP DOWN

a Ty kolego PROJEKTER, wyjasnij mi prosze w jakim celu mam wydawac grube pieniadze na to zeby sprzet pozniej lezal w garazu? kompresora bede pozniej potrzebowal do malych prac wiec nie potrzebuje kombajnu. moge na wszystko przeznaczyc do 1000zl, a idac Twoim tokiem myslenia potrzebowalbym minimum jedno zero wiecej.

PROJEKTER
Wys³any: 2013-08-10, 16:19   
0
UP DOWN

Ja znam nawet takich którym udaje siê to sprayem z które go Ty rezygnujesz !

Czemu nie zaczniesz od lektury postów na forum ? Boisz siê ¿e nagle twoja wiedza siê zderzy z faktami i wiedz± specjalistów a ta kolizja bêdzie tragiczna w skutkach i rok bêdziesz liza³ rany zanim znów wyskoczysz z pomys³em samodzielnego lakierowania samochodu ... gównianym sprzêtem i materia³ami ?

Przeczytaj z 1000 postów ... potem pytaj :tak: Drugi raz po takiej lekturze nie wyskoczysz ju¿ publicznie z durnym pomys³em ... sprawd¼ ! :spoko:

PROJEKTER
Wys³any: 2013-08-10, 16:22   
0
UP DOWN

igor1906 napisa³/a:
a Ty kolego PROJEKTER, wyjasnij mi prosze w jakim celu mam wydawac grube pieniadze na to zeby sprzet pozniej lezal w garazu? kompresora bede pozniej potrzebowal do malych prac wiec nie potrzebuje kombajnu. moge na wszystko przeznaczyc do 1000zl, a idac Twoim tokiem myslenia potrzebowalbym minimum jedno zero wiecej.

To do³ó¿ 500 z³ i zapytaj w dziale og³oszenia czy kto¶ ci polakieruje ten samochód jak dasz mu swoje wszystkie kupione materia³y i jeszcze pomo¿esz. Wyja¶ni³em ci ? Jasne ¿e tak ... ale teraz siê zaczn± m±dro¶ci gównozjada ... no wal ... twoje argumenty z pewno¶ci± bêd± dla mnie nowo¶ci± ^^

igor1906
Wys³any: 2013-08-10, 16:28   
0
UP DOWN

to ja kolego zachecam Ciebie do lektury PlastiDipie bo po przeczytaniu Twoich postow dochodze do wniosku ze nie masz o tym zielonego pojecia, dodatkowo prosilbym Cie o nie udzielanie sie juz w moim temacie - nie jestes pomocny. Pozostalych uzytkownikow z mniejszym ego prosilbym o rady w doborze pistoletu oraz w odpowiedzeniu na moje pytania/watpliwosci z 1szego postu.

PROJEKTER
Wys³any: 2013-08-10, 16:30   
0
UP DOWN

igor1906 napisa³/a:
... moge na wszystko przeznaczyc do 1000zl, a idac Twoim tokiem myslenia potrzebowalbym minimum jedno zero wiecej.

Guzik mnie obchodzi czy masz tysiaka czy 12 melonów z ostatniej wygranej w lotto. Pytasz technicznie dostajesz rzeczow± odpowiedz : ... SPIER DZIELAJ BIEGIEM DO LASU .

... a id±c MOIM tokiem rozumowania to potrzebowa³by¶ 436 000 z³ netto na pocz±tek ... w tym samo wyposa¿enie ma³ej lakierni to 147 000 z³ netto. .... Tak¿e nie chod¼ moim tokiem rozumowania. Id¼ tylko ¶cie¿k± normalnych wymogów technologicznych zwyk³ego gównozjada z obsranej nory ... wtedy bêdziesz potrzebowa³ ok 10 000 z³ na pocz±tek. Wtedy bêdziesz móg³ co¶ polakierowaæ a nie tylko upie przyæ farb±

PROJEKTER
Wys³any: 2013-08-10, 16:32   
0
UP DOWN

igor1906 napisa³/a:
.... dodatkowo prosilbym Cie o nie udzielanie sie juz w moim temacie - nie jestes pomocny. Pozostalych uzytkownikow z mniejszym ego prosilbym o rady w doborze pistoletu oraz w odpowiedzeniu na moje pytania/watpliwosci z 1szego postu.

hahhahahhhahah ^^ dobre :spoko:

Wystawiaj rogi durniuszary paskowany ... bêdzie safari :cool: .... kurde trochê popada³o po tych upa³ach i ju¿ wykie³kowa³ kolejny durak :nie: z czego to siê rozsiewa ? ... na pewno z "biedy trzeszcz±cej" ... ale to tylko w przypadku braku "umu¿d¿enia'

igor1906
Wys³any: 2013-08-10, 16:35   
0
UP DOWN

czy widzisz w ktorymkolwiek z moich postow informacje o tym ze chce rozpoczac kariere lakiernika? potrzebuje kompresora i pistoletu ktory jako tako da rade naniesc plastidipa na karoserie, w przyszlosci jedynie pompowanie opon, przedmuchanie po myciu czy czasem pomalowanie w podklad elementu. ciekawi mnie jedno, czy taki kozaczek jestes rowniez w prawdziwym zyciu czy tylko za monitorem :) odpowiedz nasuwa mi sie sama, podejrzewam trudne dziecinstwo :)

Mariko12 
Wys³any: 2013-08-10, 16:46   
0
UP DOWN
My¶libórz

Pomóg³: 1 raz
Sk±d: Zachodniopomorskie
Wszystko to co poda³e¶ do niczego siê nie nadaje, :nie:
Nawet do lakierowania potrzebny jest do¶æ dobry sprzêt, a nie te srika bo to ¶mieæ zrobiony po to, aby robiæ w konia durniów.
Niestety musisz jeszcze trochê do³o¿yæ kasy, i mieæ t± minimaln± granicê dopuszczaj±c± lakierowanie samochodów :tak:
Kompresor minimum 100l
Filtry ckd 1/2
Pistolet minimum Air gunsa az3 hte2 lub co¶ z Lare ewentualnie Sata
Przewód nie spiralny !!! Lecz prosty o ¶rednicy minimum 10 mm np, taki
Do samodzielnego monta¿uu: http://allegro.pl/gdansk-...3419217290.html
lub gotowy: http://allegro.pl/waz-prz...3449880065.html
:spoko:

igor1906
Wys³any: 2013-08-10, 16:49   
0
UP DOWN

dziekuje slicznie, o taka pomoc wlasnie mi chodzilo. na co jeszcze zwrocic uwage przy kupnie kompresora?

PROJEKTER
Wys³any: 2013-08-10, 16:52   
0
UP DOWN

igor1906 napisa³/a:
czy widzisz w ktorymkolwiek z moich postow informacje o tym ze chce rozpoczac kariere lakiernika?

Ale¿ sk±d¿e znowu ..... durny g³upi gównozjadzie :tak: Sk±d wogole wpad³ ci do bani taki pomys³, ¿e zrobisz tu kogo¶ w bambuko tymi swoimi idiotycznymi zaprzeczeniami. Zobacz jak czytelna prawda o twoich zamiarach siê wy³oni³a ....

igor1906 napisa³/a:
Witajcie serdecznie,
od jakiegos czasu zainteresowalem sie (a wlasciwie z przymusu - )
Wpadlem wiec na pomysl kupna kompresora i potrzebnych do malowania akcesoriow - wkoncu przydana rzecz, a przy okazji wejde na wyzszy poziom ;) Potrzebne beda glownie do pomalowania teraz samochodu, w przyszlosci ... raz na jakis czas pomalowania jakiegos elementu, l. Niewatpliwie najbardziej zalezy mi na jakosci,

skoro fakty ustalone to chyba mo¿emy sobie teraz mówiæ po imieniu. Do mnie zwracaj siê Panie Projekterze. Ja do Ciebie bêdê pisa³ .... "gównozjadzie z obesranej nielegalna nory"

Ka¿dy za nas ma tak jak chcia³. ^^ Napisa³e¶ kilka postów i nie do¶æ ze jeste¶ durniem któremu bieda wykrzywi³a rzeczywisto¶æ, to jeszcze kierunek twoich dzia³añ i rozwoju jest od razu czytelny i przejrzysty. Nie zalewaj nie be³kocz ¿e jeste¶ amator. Amator to nie przyg³up który chce siê nauczyæ zawodu na w³asnych b³êdach ¿eby braæ kas± za swoje us³ugi w norze :tak: To gównozjad kole¶ .... a jak biedny i ma tandetne wyposa¿enie w syficznej norze to gównozjad obsrany. Co Ty my¶lisz ¿e jeste¶ pierwszym przyg³upem na tym forum ... albo jakim¶ orygina³em ? Masowy gównozjad z Ciebie... kole¶.

PROJEKTER
Wys³any: 2013-08-10, 16:54   
0
UP DOWN

igor1906 napisa³/a:
dziekuje slicznie, o taka pomoc wlasnie mi chodzilo. na co jeszcze zwrocic uwage przy kupnie kompresora?

¿eby dzia³a³ , a nie tylko ha³asowa³ .... TY kole¶ :sciana: To forum ma ju¿ kilak lat i gigantyczne archiwum :help:

igor1906
Wys³any: 2013-08-10, 16:58   
0
UP DOWN

moze spotkamy sie w 4 oczy i opowie mi to Pan jeszcze raz Panie Projektorze? :)

Mariko12 
Wys³any: 2013-08-10, 17:02   
0
UP DOWN
My¶libórz

igor1906 napisa³/a:
moze spotkamy sie w 4 oczy i opowie mi to Pan jeszcze raz Panie Projektorze? :)

Spokojnie, po prostu Kolega @Projekter jest bardzo uczulony na takich nowych "amatorów" :x:

PROJEKTER
Wys³any: 2013-08-10, 17:05   
0
UP DOWN

Oczywi¶cie zapraszam ... w realu od razu durniów leje po pysku. Wpisz sobie w google cwaniaczku posrany PROJEKTER bêdziesz mia³ moje imiê nazwisko mój adres telefon faks i mail, zapraszam bo mam kilka wewnêtrznych napiêæ do odreagowania ... jak siê oka¿e ¿e 100 lat trenujesz karate to najpierw ci przestrzelê kolano potem wyja¶niê dlaczego nie cierpiê ... nie na widzê gównozjadów ... w bonusie durna posrana, ³ajzo dostaniesz seriê kontroli tej swoje nory i zobaczysz ile kosztuje lakierowanie sobie samemu w³asnego samochodu we w³asnym gara¿u.

igor1906
Wys³any: 2013-08-10, 17:10   
0
UP DOWN

w takim razie do zobaczenia :) tym razem zle trafiles ;)

PROJEKTER
Wys³any: 2013-08-10, 17:24   
0
UP DOWN

Jednego gównozjada mniej to doskona³e trafienie :spoko:

maddict
Wys³any: 2013-08-10, 18:33   
0
UP DOWN

Projekter znowu ma okres. Troche mnie juz nudzi czytanie w kolko tego samego.
Jedno mnie zastanawia. Jezeli klientami sa sami znajomi lub znajomi znajomych w jaki sposob mozna udowodnic taka kontrola ze sie na tym zarabie pieniadze ? Skoro nikt tego nie potwierdzi.
W jednym Cie podziwiam, ze masz wciaz chec i glownie cza na pisanie takich 'felietonow'.

bmp 
Wys³any: 2013-08-10, 19:47   
0
UP DOWN

Sk±d: Miko³ów
Chyba o eko(logiê) i te sprawy raczej chodzi w kwestii kontroli, zezwolenia, emisje i takie inne.

maddict
Wys³any: 2013-08-10, 19:57   
0
UP DOWN

Aaa czyli malujac plot musze wpierw zbudowac w jego okregu kabine lakiernicza ?
Jak wiadomo lakierowanie trwa kilka minut, czy szlifujac szpachle i kurzac na swoja ziemie rowniez sprzykrzam sie ekologi :|

gugun 
Wys³any: 2013-08-10, 21:21   
0
UP DOWN

Pomóg³: 52 razy
Sk±d: kuj-pom
Z pañstwem panowie nie ma t³umaczenia :) zanim wpadn± porobia sobie fotki i was poobserwuja:) potem wpadn± i mówi± ¿e maj± przedzia³ 2 - 20 k za to co robisz i albo przyjmujesz najni¿szy mandat albo dostajesz max i do s±du gdzie przegrasz, potem wpadaj± inni i jeszcze nastêpni za jaki¶ czas jak jeste¶ cwaniak:) taka polska, podatki takie ¿e ka¿dy kombinuje, ale wszystko do czasu . Robert ¿yjesz czy ju¿ mia³e¶ nalot i kolega zrobi³ z cb porz±dek ?

Lackdoctor 
Wys³any: 2013-08-10, 21:57   
0
UP DOWN

Pomóg³: 40 razy
igor1906 napisa³/a:
w takim razie do zobaczenia

To ja ju¿ zbieram na wieniec, lub na wiecheæ z którym odwiedzê grubasa w szpitalu.
Heh,,, zawsze jaka¶ lu¼na rurka do od³±czenia sie znajdzie... :x:

igor1906 napisa³/a:
moze spotkamy sie w 4 oczy

W±tpie, bo jad tego ku<tasa wyzywa³em od czego sie da³o nie oszczêdzaj±c lania na maxa z jego rodziny i... pyszczyæ na forum tylko potrafi.

Czeka³em spokojnie na okazje do konfrontacji na szkoleniu w novolu na którym mia³ byc (persona non grata :D ) ale widze ¿e szkolenia nie bedzie to i dupiastego æwoka tez nie bedzie.

Co do tematu to forum dzia³a na zasadzie zbiorowej sklerozy i nikt nie pamieta czym robi³ tydzieñ temu.

Ja pamietam i nie wstydze sie tego.

Mariko12 napisa³/a:
Wszystko to co poda³e¶ do niczego siê nie nadaje,
Nawet do lakierowania potrzebny jest do¶æ dobry sprzêt, a nie te srika bo to ¶mieæ zrobiony po to, aby robiæ w konia durniów.
Niestety musisz jeszcze trochê do³o¿yæ kasy, i mieæ t± minimaln± granicê dopuszczaj±c± lakierowanie samochodów
Kompresor minimum 100l
Filtry ckd 1/2

Bzdury piszesz kolego lub grubego parówê kiszisz z usmiechem.

Podziwiam takie debilne podejscie..
wazeliny, wiecej wazeliny.
Pozdrawiam.
Usmia³em sie do lez... bedzie wiecej idiotyzmów?
Jutro wpadnê,,, poczytam,,, moze grubas cos wysmyczy.
Widac rozwija sie ...

Mariko12 
Wys³any: 2013-08-10, 22:08   
0
UP DOWN
My¶libórz

Lackdoctor napisa³/a:
igor1906 napisa³/a:
w takim razie do zobaczenia

Mariko12 napisa³/a:
Wszystko to co poda³e¶ do niczego siê nie nadaje,
Niestety musisz jeszcze trochê do³o¿yæ kasy, i mieæ t± minimaln± granicê dopuszczaj±c± lakierowanie samochodów
Kompresor minimum 100l
Filtry ckd 1/2

Bzdury piszesz kolego lub grubego parówê kiszisz z usmiechem.

Podziwiam takie debilne podejscie..
wazeliny, wiecej wazeliny.
Pozdrawiam.
Usmia³em sie do lez... bedzie wiecej idiotyzmów?
Jutro wpadnê,,, poczytam,,, moze grubas cos wysmyczy.
Widac rozwija sie ...

Czy ciê posra³o Lockdurniu ?
O czym ty mówisz ?
Ciebie ju¿ chyba, kisili odk±d siê urodzi³e¶, bo widaæ ¿e ciê Matka wysra³a nie t± stron± co trzeba :rotfl:
Idiot± to ty jeste¶ i jeste¶ tak uwa¿any przez pól forum , poprzez te twoje z dupy wziête rozwi±zanie technologicznie, to ¿e ty operujesz na ¶mieciach to nie znaczy ¿e ka¿dy ma tak pracowaæ, to ¿e siê wypi±³e¶ na Satê to ju¿ twój problem, ale nie doradzaj innym tych swoich zaje bistych patentów
I jak mo¿esz to nie obra¿aj tu nikogo, bo jedynie co, to pokazujesz ¿e jeste¶ kompletnym durniem i oszo³omem :blee:

PROJEKTER
Wys³any: 2013-08-10, 22:19   
0
UP DOWN

Lackdoctor napisa³/a:
Ja pamietam i nie wstydze sie tego.

a szkoda ... bo bycie poje banym durniem w wiejskim chlewie to akurat nie jest powód do chwa³y gównozjadzie. No i oczywi¶ci nie zapominajmy ¿e z tego siê ju¿ nie wychodzi ... wiêc nie sugeruj durna ³ysa pa³o ¿e to jaka¶ przesz³o¶æ ... w tej twojej norze.

tomek70
Wys³any: 2013-08-10, 22:37   
0
UP DOWN

Czy tylko ja widzê ¿e wiêcej tu jest s³ów ''dureñ , idiota , obesraniec , itp'' ni¿ klar , baza , czy szpachel? Lackdoctor daj se spokój. Szkoda energii i nerwów.

Lackdoctor 
Wys³any: 2013-08-10, 23:10   
0
UP DOWN

Mariko12 napisa³/a:
poprzez te twoje z dupy wziête rozwi±zanie technologicznie, to ¿e ty operujesz na ¶mieciach to nie znaczy ¿e ka¿dy ma tak pracowaæ, to ¿e siê wypi±³e¶ na Satê

????
Jakim trzeba byc bez mózgiem aby w posty projektera wierzyc jak w modlitwe z wieczorka. :sciana:
Mariko12 napisa³/a:
to ju¿ twój problem,

Nie chcia³ bym mie¿ ani jednego z Twoich problemów... czyt, zabawek.
Cytat:
Pustkowie

Tak, bardzo dobry opis tego co masz w g³owie.
PROJEKTER napisa³/a:
a szkoda

Tu masz racjê.
No k.urwa jaka szkoda ¿e mi tak doradzales i dba³es o w³a¶ciwy dobór sprzetu, materia³ów, technologii.
Powiedz ¿e ¿a³ujesz, bo mieæ za oponenta zwyk³ego malarza co zacieków nie robi to ... proste.
Mnie wychowales na swoje nieszczê¶cie, teraz leczysz depresjê.

tomek70 napisa³/a:
Lackdoctor daj se spokój. Szkoda energii i nerwów.

Racja.
Jak widzisz wchodze tu aby wyhamowac troche te snobistyczne zapêdy guru i jego nowego Tobiego.Mariko12, :rozga:

Oj, gdyby nie spotkac na swej drodze projektera.... bym w b³ogiej nieswiadomosci dalej maza³ godzinami samochodzy a potem dniami je tarmosi³ papierem i smyra³ (cyt.) polerk± eurotec.

A teraz nie do¶c ¿e g³upio gadac sie nauczy³em od grubego, to jeszcze jego rady mi s³u¿± ku dobru mojemu.

Wiec mariko... bujaj sie do projektera na bajery, pros o szybkie wsparcie i pokaz w czym jestes lepciejszy od takiego zwyklego robola jak ja.
Na dzis ... czarna dupa.
Ok, za 30 tys z³ mo¿esz sie odezwaæ,,, bêdziem porównywaæ co tam ci sie urodzi³o.

maddict
Wys³any: 2013-08-10, 23:14   
0
UP DOWN

Nikt nie wypowiedzial sie na temat, wiec ja postaram sie to zrobic. Co do plasti widzialem na jakims filmiku ze nakladany byl pistoletem elektrycznym. Wiec moze taki kup. A do przedmuchiwania najtanszy odkurzacz 24l.

PROJEKTER
Wys³any: 2013-08-10, 23:14   
-1
UP DOWN

maddict napisa³/a:
Projekter znowu ma okres. Troche mnie juz nudzi czytanie w kolko tego samego.

Nikt ciê za g³ówkê nie trzyma i nie przyciska noska do monitora ... ale siê przyzwyczaj bo ta krucjata nie ma koñca :tak:

... i zwrócê ci uwagê ¿e to raczej niemo¿liwe mieæ okres na jakie¶ zachowania je¿eli u mnie to sta³y stan umys³u ... alergia na durniów i gównozjadów w nielegalnych norach nie jaki¶ okres ... tak¿e wiêcej rzetelno¶ci panie doktorze @medyk .... skoro ju¿ siê Pan dzielisz publicznie swoimi bystrymi obserwacjami ^^

maddict napisa³/a:
Jedno mnie zastanawia. Jezeli klientami sa sami znajomi lub znajomi znajomych w jaki sposob mozna udowodnic taka kontrola ze sie na tym zarabie pieniadze ? Skoro nikt tego nie potwierdzi.

Nie musisz siê zastanawiaæ. Zapoznaj siê z obowi±zuj±cymi w tym kraju przepisami ... albo poczytaj archiwalne posty by³ czas gdy wszytko wyja¶nia³em paragraf po paragrafie punkt po punkcie od jednego rozporz±dzenia do drugiego jedne przyk³ad i link po drugim ... to jest w sieci tu w archiwum. Wiêcej nie bêdzie. Wiêcej jak zap³acisz za audyt kole¿ko :tak:

Jak bêdziesz postêpowa³ w oparciu o to co co siê wydaje i wiejskie prawo na "ch³opski rozum" to szybciutko na w³asnych plecach siê przekonasz jakie to komplikowane to unijne prawo. Postêpuj±c z literalnym zapisem prawa gdy malujesz p³ot to musisz mieæ zg³oszenie .... a z odpadami nie mo¿esz zrobiæ co ci siê podoba ... Nie wolno tak¿e myæ samochodów na dzia³ce, lub w gara¿u. Nie wolno wieszaæ og³oszeñ indywidualnych prywatnych na s³upach i przystankach komunikacyjnych... nie wolno przechodziæ na czerwonym ¶wietle ... nie wolno ....ale ... Nie pytaj mnie o to dlaczego ka¿dy ma to w dupie. :x:

Mo¿e te przepisy po prostu s± idiotyczne i nie ¿yciowe. Mo¿e trzeba je zmieniæ ... K³opot w tym ¿e S¡. S± i ciebie te¿ dotycz±.... i mnie .... i durnego lackotwora .... Tak Tak ... te¿ ¿a³ujê ¿e aparat kontrolny jest taki niemrawy ... mam jednak nadziejê ¿e wzorem Pañstw zjednoczonej Europy powoli Gminy dobior± siê do dupy ka¿demu gównozjadowi ¿e cenzura± was wkurzeni s±siedzi ¿e zemszcz± sie an ws wasi klienci ¿e kasi konkurenci wreszcie zadzwoni± tam gdzie trzeba ... bo trzeba !!!

Tak ... mam nadziejê Nadzór Budowlany zlikwiduje te nielegalne malarnie w norach piwnicach, stodo³ach i oborach ... Urz±d skarbowy dobierze siê do ty³ka szarej strefie cwaniaczków nak³adaj±c domiar, i powiadamiaj±c ZUS.

My¶lisz, ¿e te moje "marzenia" s± dlatego ¿e was nie rozumiem albo wam nie wspó³czuje ?

To nie ma tu znaczenia. Wa¿ne jest to ¿e nie mo¿e byæ dwóch równoleg³ych standardów prawnych. Tych co szanuj± siê wzajemnie i postêpuj± Ok choæ to boli i kosztuje i obok grupy cwanych z³odziei ¿eruj±cych na innych ktora publicznie demonstruje jak to ma w g³êbokim powa¿aniu tych co p³ac± na ich utrzymanie ... na szpital na szko³ê na policjê na stra¿ po¿arn±.

W moim umy¶le kr±¿y taka my¶l ... Nie p³acisz podatków ³ajzo i zusu to mnie ... mnie konkretnie rz±d podnosi przez Ciebie z³odzieju sk³adki i podatki, nie p³acisz op³at ¶rodowiskowych, szkodzisz ludziom którzy mnie p³ac± za pomoc w organizacji legalnej lakierni ... w dupie masz zasady ppo¿ ... sprowadzasz zagro¿enia na moj± rodzinê która mieszka niestety ko³o Ciebie i nie wie ¿e masz w budynku 4 metry od nich sk³ad chemii wybuchowej, w dupie masz zasady BHP ... to Ja bêdê musia³ swoj± z³otówk± ze sk³adek p³aciæ za twoje leczenie, albo rentê bo cwaniaku udawa³e¶ bezrobotnego. Ja tak to widzê i dlatego jestem gotów praæ z³odziei po ryjach i pisaæ an nich donosy ... zupe³nie realnie ^^
Mnie porostu wasza obecno¶æ najzwyczajniej wku rwia, leniwa bando gównozjadów :cool:

Jakie wyj¶cie ? .... Zamknij papê na publicznej czê¶ci ka¿dego forum ... jeden z drugim durny osiole i w ciszy i w tajemnicy kradnij sobie dalej ... albo zrób krok, czy dwa w kierunku legalnego normalnego warsztatu. Inni to robi± i nie maj± z tym problemów ... wiêc co ich odró¿nia od zdeklarowanych cwanych gównozjadów ... odwaga, ¶wiadomo¶æ i ambicje.

Jak± .... odwagê ambicje i ¶wiadomo¶æ ma taki dureñ jak Lackdoktor ... Krysia spod Rawicza ? Gdzie tu miejsce na szacunek dla takiego spo³ecznego zera ... jaki to wzór do na¶ladowania ? ... jaki doradca z samozwañczego lakiernika chodz±cego na skróty ?
Na swoim i za swoje mogê se sam robiæ o chce !!! ... guzik prawda .... Nie mo¿esz ! To nie Columbia.

Czy taka oferma i pajac / Krysia ma jaki¶ papier na to ¿e jest lakiernikiem ? Choæby ¶wiadectwo pracy z jakiej¶ gównianej, ale legalnej lakierni ? ¯aden lakiernik nigdy go powa¿nie nie traktowa³ ... ale gównozjady tego durnia kochaj± bo be³kocze jak gównozjad... Ma³o tego czasami mnie szokuj± i ... nawet uznaj± go za homo sapiens linnaeus .... a to .... australopitek kantro posik jest. :x: ale to trzeba siê uczyæ ¿eby to zauwa¿yæ a nie rzucaæ w szko³ê ¶nie¿kami :tak:

PROJEKTER
Wys³any: 2013-08-10, 23:21   
0
UP DOWN

tomek70 napisa³/a:
Czy tylko ja widzê ¿e wiêcej tu jest s³ów ''dureñ , idiota , obesraniec , itp'' ni¿ klar , baza , czy szpachel? Lackdoctor daj se spokój. Szkoda energii i nerwów.

Raczej siê przyzwyczaj do tego ¿e durne tematy s± do rozpie przania ich na kawa³eczki, a nie do dyskusji o technologi :tak: Robi siê chlew, a potem prosi o skasowanie bo w ¶mieciach jest miejsce takiego tematu jak ten od pierwszego postu.

bercixxx1992
Wys³any: 2013-08-10, 23:22   
0
UP DOWN

o widze ze dzis jest level hard:Dhehheh a co tematu-Igor naprawde jesli chcesz cos lakierowac to kup sobie markowy pistolet-nawet uzywke-choc jesli masz malowac malo to gunsa spokojnie ci wystarczy-a co do kompresora-nie muszi to byc sprzet za 10000 zl,lale tez taki badziew z biedronki czy z castoramy za 100 zl nie bedzie odpowiedni.
uwierz mi-w tamtym miesiacu malowalem chinolem-powt MALOWALEM-bo lakierowaniem tego nie nazwe-wkoncu sie wkurwilem i kupilem sobie markowy pistolet-sate-i wierz czy nie -ale nie zaluje ani jednej zlotowki wydanej na sate:D :tak:

PROJEKTER
Wys³any: 2013-08-10, 23:29   
0
UP DOWN

maddict napisa³/a:
Nikt nie wypowiedzial sie na temat, wiec ja postaram sie to zrobic. Co do plasti widzialem na jakims filmiku ze nakladany byl pistoletem elektrycznym. Wiec moze taki kup. A do przedmuchiwania najtanszy odkurzacz 24l.

super ... a co jeszcze wiesz o tym materiale ? ... Wiesz ¿e to produkt chemii przemys³owej przeznaczony do ochrony miêdzy innymi pod³óg betonowych i ¶cian komór lakierniczych ocynkowanych ? Wiesz jaki jest gwarantowany zakres temperatur eksploatacyjnych ? Wiesz, ¿e ten produkt nie ma praktycznie ¿adnej odporno¶ci na uszkodzenia mechaniczne ? Nie piszê z pretensj± do Ciebie ale skoro udzielasz rad ... to pytam co wiesz ?

Nawet nie chce mi siê pisaæ na temat o którym ju¿ kiedy¶ jaki¶ fanatyk tej metody tu wspomina³ i nawet poci±gn±³ d³ugi temat. Co najwa¿niejsze pierwszy post nie dotyczy pytania jak i czym nak³adaæ ten materia³ ... tylko jak i w co wyposa¿yæ normaln± lakierniê zarobkow± ... tanio .. w gówno warty sprzêt ... ¿aby ju¿ nied³ugo jechaæ jeden element za drugim ... pewnie charytatywnie, a mnie tylko ponios³a wyobra¼nia ^^ ^^ ^^

PROJEKTER
Wys³any: 2013-08-10, 23:34   
0
UP DOWN

bercixxx1992 napisa³/a:
o widze ze dzis jest level hard:Dhehheh a co tematu-Igor naprawde jesli chcesz cos lakierowac to kup sobie markowy pistolet-nawet uzywke-choc jesli masz malowac malo to gunsa spokojnie ci wystarczy-a co do kompresora-nie muszi to byc sprzet za 10000 zl,lale tez taki badziew z biedronki czy z castoramy za 100 zl nie bedzie odpowiedni.
uwierz mi-w tamtym miesiacu malowalem chinolem-powt MALOWALEM-bo lakierowaniem tego nie nazwe-wkoncu sie wkurwilem i kupilem sobie markowy pistolet-sate-i wierz czy nie -ale nie zaluje ani jednej zlotowki wydanej na sate:D :tak:

Skoro tak to czemu ma s³u¿yæ ten okres przej¶ciowy i to wywalanie kasy do szamba na tani sprzêt którym i tak nie da siê nic normalnie zrobiæ ... a kole¶ co¶ tam pisze ¿e mu na jako¶ci zale¿y ? Jak my¶lisz ... przeczyta³ z kilak postów na forum na temat sprzêtu czy osra³ to ¿e kto¶ traci czas na wyja¶nienia, lub opinie ... ola³ co tam ka¿dy ma do powiedzenie bo przecie¿ mo¿e to napisaæ jeszcze raz i jeszcze raz ... a gówno kole¶ ... niedoczekanie leniu.

PROJEKTER
Wys³any: 2013-08-11, 00:32   
0
UP DOWN

Lackdoctor napisa³/a:
Czeka³em spokojnie na okazje do konfrontacji na szkoleniu w novolu na którym mia³ byc (persona non grata :D ) ale widze ¿e szkolenia nie bedzie to i dupiastego æwoka tez nie bedzie.

Jako¶ mi to umknê³o ^^ ... Jak pamiêtamy raz ...jeden raz dziêki mega uprzejmo¶ci kolegi @Tofika a nie za w³asne zas³ugi ... durna ³ysa pa³o trafi³e¶ na szkolenie do Novola. Tam zobaczy³e¶ jak wygl±da markowy pistolet SATA, mieszalnia lakierów, stojak do lakierowania i kabina lakierniczo suszarnicza. To by³o to szkolenie na którym ¿eby zyskaæ jaki¶ szacunek i podziw przedstawi³e¶ siê moim imieniem i nazwiskiem a tak¿e nickiem Projekter :tak: ... na szczê¶cie kto¶ z go¶ci zna³ mnie osobi¶cie i durny ¿art nie wypali³ .

Nie ³apiê wsiowy ciapciaku na jak± konfrontacje TY liczysz ... Nie bêdzie ¿adnej konfrontacji .. Ja ju¿ ci napisa³em ... Gdy kiedy¶ nasze drogi siê spotkaj± dostaniesz to na co sobie kiedy¶ zapracowa³e¶. :tak: Pamiêtam o tym szmato ... i nie konfabuluj ¿e Ja mia³em byæ rzekomo na jakim¶ szkoleniu ... co¶ ci siê pokrêci³o. Jak Ja czego¶ nie wiem i potrzebuje pomocy technicznej to dzwoniê, umawiam siê i jak dot±d raczej ci co ze mn± wspó³pracuj± zawsze maj± czas na indywidualne spotkanie. W twoim towarzystwie to nie by³o by szkolenie tylko wyk³ad dla przedszkolaka, a Ja kole¶ nie mam czasu na powtarzanie sobie podstaw lakiernictwa samochodowego. Takie podstaw s± dla elektryków sieciowych ew. magazynierów którym siê objawi³o lakiernictwo pojazdowe. Specjali¶ci koñcz± odpowiednie szko³y i pracuj± latami w odpowiednich presti¿owych miejscach.

JA i Krzysztof Mu. na jednym szkoleniu :sciana: ^^ ^^ :x: ... Co by to mog³o byæ ? Szkolenie psów ¿eby nie sra³y w domu i gara¿u ? ... no kurde ... tylko ¿e Ja nie mam psa ? ^^ .

I musisz sobie dziecko u¶wiadomiæ tak¿e ¿e w normalnym ¶wiecie gdy powstaje nowa du¿a legalna lakiernia to decyzje o tym w co bêdzie wyposa¿ona, oraz jaka bêdzie tam technologia w du¿ym stopni podejmujê zespó³ projektowy. Inwestor oczekuje ¿e nie bêdzie problemów, ¿e bud¿et nie zostanie przekroczony i ¿e jako¶æ bêdzie na zak³adanym poziomie. To czy wchodzi firma X czy Y czy bêdzie j± reprezentowa³ dostawca z pó³nocy czy po³udnia zale¿y od odpowiedniej i uczciwej.... rekomendacji. W jednej firmie pasuje idealnie jedna technologia i produkty w drugiej zupe³nie inna. ^^ W ten sposób przez lata pracuje siê z wieloma firmami robi±c dla nich mi³e wej¶cie do rozmów.

Nie s³ysza³em jeszcze nigdy ¿eby kto¶ kto przychodzi z propozycj± realizacji du¿ych dostaw na 10/ 20 ton produktów rocznie czy wyposa¿enia linii produkcyjnej by³ tam nazywany "persona non grata" :x:

No bo taki "Nikto¶" jak Ty ... to po za kosztami dla takiej firmy produkuj±cej lakiery, co ma do zaoferowania po szkoleniu ? ... Zakup 100 kg produktów rocznie ? ^^ kole¶ 5 lat odrabiaæ bêdziesz koszty swojego pierwszego szkolenia :x: ... i w±tpiê ¿eby¶ trafi³ na kolejne ^^ ... bo Ty niestety gównozjad jeste¶ ... i to ¿aden honor dla firmy lakierniczej wskazywaæ obsran± norê jako rekomendowan± lakierniê ^^ . To tak ¿eby ciê wyobra¼nia nie ponosi³a ... i ¿eby¶ nie sugerowa³ ¿e jeste¶ "Ktosiem" ^^ .

Mariko12 
Wys³any: 2013-08-11, 10:57   
0
UP DOWN
My¶libórz

Lackdoctor napisa³/a:

????
Jakim trzeba byc bez mózgiem aby w posty projektera wierzyc jak w modlitwe z wieczorka. :sciana:

Wolê wierzyæ w Jego posty, ni¿ w twoje... Id±c twoj± scie¿k±... ¦cie¿k± sico, po przej¶ciu kawa³ka, Bym zb³±dzi³ od razu, nie maj±c choæ odrobiny nadzieji na powrót :x:

Mariko12 napisa³/a:
to ju¿ twój problem,

Lackdoctor napisa³/a:
Nie chcia³ bym mie¿ ani jednego z Twoich problemów... czyt, zabawek.

Ja bêd±c, na twoim miejscu ju¿ dawno Bym siê zapad³ pod ziemiê, chwal±c siê jak to mo¿na lakierowaæ tanio i solidnie markowym i w pe³ni profesjonalnym Sico!... :blee:

Lackdoctor napisa³/a:
Cytat:
Pustkowie

Tak, bardzo dobry opis tego co masz w g³owie.

To co ty masz w g³owie, ¶wiadczy o tym w jaki sposób przekazujesz to na forum..... :rotfl:

tomek70 napisa³/a:
Lackdoctor daj se spokój. Szkoda energii i nerwów.

Lackdoctor napisa³/a:
Racja.
Jak widzisz wchodze tu aby wyhamowac troche te snobistyczne zapêdy guru i jego nowego Tobiego.Mariko12, :rozga:

Ty ju¿ odk±d siê urodzi³e¶, to jeste¶ pacho³kiem sko¶nookich i ich zaje bistych wyrobów :D

Lackdoctor napisa³/a:
Wiec mariko... bujaj sie do projektera na bajery, pros o szybkie wsparcie i pokaz w czym jestes lepciejszy od takiego zwyklego robola jak ja.
Na dzis ... czarna dupa.
Ok, za 30 tys z³ mo¿esz sie odezwaæ,,, bêdziem porównywaæ co tam ci sie urodzi³o.

A ty leæ do swych mentorów i ci±gnij od nich wiedzê jak w tani sposób mo¿na lakierowaæ, i poka¿ jak ty jeste¶ lepszy i m±drzejszy od innych ^^

PROJEKTER
Wys³any: 2013-08-11, 11:27   
0
UP DOWN

Lackdoctor napisa³/a:
bujaj sie do projektera na bajery, pros o szybkie wsparcie i pokaz w czym jestes lepciejszy od takiego zwyklego robola jak ja.

Ja smaruje siê z du¿ej litery .... bo inaczej wychodz± jaja. Gryziesz ... a w czym TY jeste¶ lepszy od Projektera bo walisz tu te same epitety ?

Wszytko co wiesz magazynierze o lakiernictwie wiesz z forum. Z tamtego i troszkê z tego. Na tamtym czerpa³e¶ wiedzê z postów Administratora bezdyskusyjnie jednego z niewielu doskona³ych lakierników samochodowych w tym kraju ( piszê bo widzia³em w realu co robi i jak robi i w jakich warunkach to robi ) resztê wiedzy masz z moich postów. Na tym forum 80 % moich postów wch³on±³e¶ jak g±bka. K³opot w tym ¿e ten ciasny orzeszek który masz w pecynie rozwalaj± ci wch³oniête wiadomo¶ci ... ale nie potrafisz tego wdro¿yæ w ¿ycie bo¶ gównozjad i masz ograniczenia mentalne.

Co nas ró¿ni ?

Ja nie mam ograniczeñ mentalnych ... to nas ró¿ni ... mam mózg pe³ny rzetelnej wiedzy, a to kolejna ró¿nica miêdzy nami ... nie jestem gównozjadem, nie jestem têpym robolem, a nawet robolem, nigdy nie planowa³em swojej przysz³o¶ci w obesranej norze, nie jestem te¿ ¶mieciem z marginesu tej bran¿y. Nie chwalê siê bied± tylko za ni± wstydzê. Ja siê znam na tym o czym jest to forum, Ty tylko wysysasz za darmo wiedzê z moich postów ... no i ... JA pajacu nie jestem ... ³ysy :tak:

To takie wa¿niejsze ró¿nice miêdzy nami ^^ ^^ ^^

newuser
Wys³any: 2013-09-03, 13:24   
0
UP DOWN

Witam wszystkich!
Jest to moj pierwszy post na forum, czytam je od kilku tygodni, dzis sie zarejestrowalem i postanowilem sie ze wszystkimi przywitac! Czemu w tym akurat temacie? Coz, sklonila mnie do tego przemila, urocza, niemalze rodzinna wymiana zdan :-)
Po przeczytaniu tematu boje sie pytac o cokolwiek, ale coz... Widocznie kazda wiedza powinna byc zdobywana w bolach i okraszona solidna porcja epitetow dla utrwalenia... Az milo sie czyta takie smietnikowe odzywki "profesjonalnych lakiernikow", az strach pomyslec jak w.w. wyrazaja sie o swoich klientach, skoro o kolegach po fachu mowia w ten sposob... No coz, co forum to obyczaj ;-)
Tak wiec witam jeszcze raz wszystkich, zarowno "profesjonalistow" jak i "gownojadow" :-)
P.S. Przepraszam za brak polskich znakow, ale niestety pisze z telefonu.
Pozdrawiam!

hamir 
Wys³any: 2013-09-03, 16:26   
0
UP DOWN

Pomóg³: 4 razy
Sk±d: Astana
newuser, juz wtopa kolego..
newuser napisa³/a:
gownojadow
pisze sie gownozjadów!

diablo74 
Wys³any: 2013-09-03, 19:13   
0
UP DOWN

Pomóg³: 7 razy
Nie bierz tego a¿ tak do siebie to tylko forum, jak zadasz m±dre fachowe pytanie to CI nie nie grozi no chyba ¿e fachowe odpowiedzi ^^

newuser
Wys³any: 2013-09-03, 19:14   
0
UP DOWN

Przepraszam, mój b³±d! :sciana:
Ale tak czy inaczej mi³o wszystkich poznaæ :)
Jak na razie czytam, bo i tak w 5000 tematów s± te same wiadomo¶ci wiêc bez sensu pytaæ po raz 5001 o ten czy inny kompresor/pistolet/etc...

diablo74 
Wys³any: 2013-09-03, 19:36   
0
UP DOWN

Pomóg³: 7 razy
newuser napisa³/a:
Jak na razie czytam, bo i tak w 5000 tematów s± te same wiadomo¶ci wiêc bez sensu pytaæ po raz 5001 o ten czy inny kompresor/pistolet/etc...

O ju¿ jest nie ¼le :spoko:

bongkox 
Wys³any: 2013-09-17, 18:18   
0
UP DOWN

witam! Równie¿ oba fora czytam od d³ugiego czasu ,a zarejestrowany jestem od niedawna. Dlaczego? Bo dla kogo¶ kto chce traktowaæ lakierowanie jako hobby strachem jest o co¶ zapytaæ. Projekter czytaj±c twoje posty naprawdê widaæ ogrom wiedzy w tym temacie lecz to nie upowa¿nia Ciebe do nazywania kogo¶"durnym gównozjadem". Wiedzê posiadasz ,ale szacunku do ludzi zero, niesmacznie czyta siê twoje posty. Mo¿e i wed³ug Ciebie jestem kolejnym wiejskim gównozjadem , ale Ty swoim zachowaniem reprezentujesz siebie tylko jako niewychowanegoa, zadumanego w sobie i swoich pieni±dzach narcyza.

Lackdoctor 
Wys³any: 2013-09-17, 20:27   
0
UP DOWN

bongkox napisa³/a:
i swoich pieni±dzach

Widzia³es je?
Bo pisac mo¿na wiele.
bongkox napisa³/a:
Mo¿e i wed³ug Ciebie jestem

A kto by sie przejmowa³ tym kim sie jest dla fajfusa?

bongkox napisa³/a:
witam! Równie¿ oba fora czytam od d³ugiego czasu ,a zarejestrowany jestem od niedawna. Dlaczego? Bo dla kogo¶ kto chce traktowaæ lakierowanie jako hobby strachem jest o co¶ zapytaæ.

Czytaj i pytaj... reszte olewaj.

PROJEKTER
Wys³any: 2013-09-17, 21:34   
0
UP DOWN

bongkox napisa³/a:
witam! Równie¿ oba fora czytam od d³ugiego czasu ,a zarejestrowany jestem od niedawna. Dlaczego? Bo dla kogo¶ kto chce traktowaæ lakierowanie jako hobby strachem jest o co¶ zapytaæ. Projekter czytaj±c twoje posty naprawdê widaæ ogrom wiedzy w tym temacie lecz to nie upowa¿nia Ciebe do nazywania kogo¶"durnym gównozjadem". Wiedzê posiadasz ,ale szacunku do ludzi zero, niesmacznie czyta siê twoje posty. Mo¿e i wed³ug Ciebie jestem kolejnym wiejskim gównozjadem , ale Ty swoim zachowaniem reprezentujesz siebie tylko jako niewychowanegoa, zadumanego w sobie i swoich pieni±dzach narcyza.

Ty kole¶ ... dwa posty i ju¿ ci odje ba³o ? :sciana:

Nie pozwalaj sobie za bardzo na swobodne wypowiedzi ... to raz .... Dwa .... o pier do³ach, syfie, sracze gównianym malowaniu i wiejskich patentach to gadaj z forumowy durniem Lackotworem i to najlepiej przez PW ... On tu jest tylko po to ¿eby wycieraæ sobie nim dupê. Co do mnie to przyhamuj z komentarzami bo guzik zyskasz po za stekiem obelg i wytykaniem ci durnoty. Jak rozumiesz .... g³êboko w dupie mam twoj± opiniê i co ciê tam ura¿a a co smyrgali po ³echtaczce ... to ju¿ bêdzie z tysi±c czterysta piêædziesi±t raz kiedy jaki¶ gównozjad ze stodo³y czuje siê dotkniêty po tym jak odkry³ po przeczytaniu moich postów ¿e jest têpym nic nie wartym gównozjadem ^^ No przykro mi ... zmieñ siê ciê¿ko pracuj±c, albo giñ w ¶mieciach gnido.

Najlepiej to ....wyloguj siê .... zmieñ IP i zaloguj od nowa pod nowym nickiem, bo jak na debiut to ju¿ masz przery pane ... szczególnie jak siê faktycznie za kilka postów oka¿e ¿e jeste¶ wsiowym gównozjadem z obesranej nory jak Krysia z pod Rawicza ^^ . Wbij sobie do tej pustej dyñki ¿e gównozjad to nie cz³owiek ... to "pod gatunek" karalucha. Takie insekty siê depcze :tak: .... Na szacunek kole¶ to trzeba ciê¿ko pracowaæ ... TU na forum pisz±c m±dre posty a nie wylewaæ tu jakie¶ ¿a³osne jêki biduli. :tak: Tyle na pocz±tek !

bongkox 
Wys³any: 2013-09-17, 21:58   
0
UP DOWN

Forum mo¿na czytaæ bez rejestracji, a ¿e czytam nie od dzi¶ wiem ,¿e nie warto wchodziæ z tob± w twoje durne dyskusje. Wyrazi³em swoje skromne zdanie na temat twojego podej¶cia do innych ludzi. Wiêc sied¼ sobie dalej przed komputerem, drap siê po jajach, wypisuj swoje m±dro¶ci i oczerniaj ludzi ,a ja mam nadziejê ,¿e twój narcyzm i chamstwo kiedy¶ obróci siê przeciwko tobie. Cia³ :x:

DrCruel
Wys³any: 2013-09-17, 22:08   
0
UP DOWN

Proszê o wyciszenie emocji bo posypi± siê ostrze¿enia.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: