Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
dooku 
Wys³any: 2009-04-23, 19:59   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
Sk±d: £ód¼
mebart wyszlo wszystko LUX.
ale wybacz dla mnie braklo tutaj morki:/
jak na Roerlo zwieksze cisnienie to tez na 1.5 warstwy mam lustro ale wtedy nie ma morki.
znow z drugiej strony nie mam komory wiec jak mi smietki i odkurz wpadnie to i tak 2000/2500 musze ciac wiec i tak morke scinam :sciana: paradoks:P

kalbi 
Wys³any: 2009-04-23, 21:44   
0
UP DOWN

Pomóg³: 32 razy
Sk±d: Warszawa
mebArth napisa³/a:
Nie zdejmowa³em klamki bo ja nie umiem Ale ³±dnie wylane co nie? prawda golas?nie tylkko Ty potrafisz zlac.
he he jak dziecko :D no fakt ³adnie wylane ale czy fabryczne s±siednie elementy te¿ s± tak wylane bo w±tpiê?

gola 
Wys³any: 2009-04-23, 21:49   
0
UP DOWN

Pomóg³: 23 razy
@Meb,wszystko lakierujesz na szybkim utwardzaczu?

mebArth 
Wys³any: 2009-04-24, 15:48   
0
UP DOWN

Pomóg³: 42 razy
Sk±d: Kraków
gola napisa³/a:

Tak bo nie mam zbyt gor±co na kabinie smiechu.
W czym problem? Ulewa sie ³adnie....nie za szybko w³asnie niby ze ma byc szybki harter.

A co do panów co gadaja o strukturce/morce Ja pokaza³em jak mozna wylac bez polerki na szk³o. strukturke tez zrobie bo zmniejsze cisnienie i zrobie gestrzy klar. Da sie na szk³o.... da sie. Cmok ;)

mebArth 
Wys³any: 2009-04-24, 16:00   
0
UP DOWN

gola napisa³/a:

Jkabym mia³ kabine smiechu zprawdziwego zdarzenia to bym harterami i temperatur± regulowa³ rozlewnosc i morkê. Niestety mam pisde a nie kabiine i musze robiæ tak, zeby by³o dobrze. Czyli kombinowaæ. Jakbym mia³ kabine na 70stopni to nie potrzebuje szybkiego hartera, prawda? Godzina grzania, godzina stygniecia, polerka i wyjazd. No niestety u mnie tak siê nie da.

mebArth 
Wys³any: 2009-04-24, 16:04   
0
UP DOWN

Edit + delete

mebArth 
Wys³any: 2009-04-24, 16:13   
0
UP DOWN

dooku napisa³/a:
mebart wyszlo wszystko LUX.
ale wybacz dla mnie braklo tutaj morki:/
jak na Roerlo zwieksze cisnienie to tez na 1.5 warstwy mam lustro ale wtedy nie ma morki.
znow z drugiej strony nie mam komory wiec jak mi smietki i odkurz wpadnie to i tak 2000/2500 musze ciac wiec i tak morke scinam :sciana: paradoks:P

WIecie co?
Toforum jest podópcone.
Jak zrobie morke..to jest p³acz na 20 postów ze jest baran/mora/kasza i bla bla bla
Jak zrobie lustro to jest p³acz ze jest szk³o.

Zastanówcie sie krwa czego chcecie? To czy jest baran czy szk³o to JA O TYM DECYDUJÊ.

Niepozdrawiam bo szukacie (...) do (...) no.

mebArth 
Wys³any: 2009-04-24, 16:21   
0
UP DOWN

Jescze jedno gdzie powyzej widzieta lustro? To jest Panowie strukturka fabriczna. Bez polerki. Tak¿e przed plumkaniem do moich prac prosze sie zastanowiæ 2x

ZIEMBA
Wys³any: 2009-04-24, 17:07   
0
UP DOWN

Pomóg³: 5 razy
gola napisa³/a:
mebArth napisa³/a:
ZIEMBA napisa³/a:
Cytat:
Powiem Ci Piotrek ¿e jednak nie jest to taki cudowny lakier jak my¶la³em. K³adzie siê go zajebiscie ale po 3 dniach jest jeszcze miêkki. To znaczy jest wyschniêty ale nie tak jak powinien, paznokiec w niego wchodzi. Nie wiem czy ja cu¶ zle zrobi³em czy ten lakier tak ma. We wtorek bêde znowu nim malowa³ to zobacze po jakim czasie tak dobrze stwardnieje.

Jednak to jest normalne, dzisiaj przygl±da³em sie 3750, malowane by³o w sobote i te¿ nie by³ taki jak my¶la³em ¿e bêdzie. Piotrek, ja ten cp2009 polecam.

Co by³o nie tak? Sam cos spieprzy³e¶. 3750 sie wylewa na zero gosciu...

naucz sie wreszcie czytac i rozumiec posty gosciu.
@ZIEMBA pisal o twardosci lakieru DP 3750 po kilku dniach

W³asnie Meb, czytaj dok³adniej :D Sprawdzaj±c moimi super paznokciami 3750 po 3 dniach nie by³ jeszcze taki twardy jak na reszcie auta. O to mi chodzi³o.

No-limit
Wys³any: 2009-04-24, 18:49   
0
UP DOWN

Pomóg³: 34 razy
Pogadajcie z Kolegamii z airbrusha.Mo¿e dorobi±" Mebowi" k³y wampira ociekaj±ce krwi± ;)

kalbi 
Wys³any: 2009-04-24, 22:57   
0
UP DOWN

Pomóg³: 32 razy
Sk±d: Warszawa
mebArth napisa³/a:

Zastanówcie sie krwa czego chcecie? To czy jest baran czy szk³o to JA O TYM DECYDUJÊ.

Niepozdrawiam bo szukacie (...) do (...) no.
ja pisa³em z przek±semP sam lubisz siê czepiaæ o i ja siê poczepiam he he. Ale bez czepiania siê struktury to mówie, ¿e wysz³o ³adnie oby tak dalej

mebArth 
Wys³any: 2009-04-25, 14:54   
0
UP DOWN

Cytat:
W³asnie Meb, czytaj dok³adniej Sprawdzaj±c moimi super paznokciami 3750 po 3 dniach nie by³ jeszcze taki twardy jak na reszcie auta. O to mi chodzi³o.

Ciekawe....ciekawe...moja super polerka i pasta mówi ze jest twardy 3750 po 1 dniu. I moja super szmatka. I super gabka i super szampon. Pewnie lejesz SUPER utwardzacz i masz SUPER ciep³o to SUPER plumkasz. :help: Skoncz.... A jesli masz watpliwosci, to poprosze WZÓR IDEA£U na super twardosc. Melduj.

gola 
Wys³any: 2009-04-25, 18:32   
0
UP DOWN

Pomóg³: 23 razy
mebArth napisa³/a:
Ciekawe....ciekawe...moja super polerka i pasta mówi ze jest twardy 3750 po 1 dniu. I moja super szmatka. I super gabka i super szampon. Pewnie lejesz SUPER utwardzacz i masz SUPER ciep³o to SUPER plumkasz. :help: Skoncz.... A jesli masz watpliwosci, to poprosze WZÓR IDEA£U na super twardosc. Melduj.

to ze ty polerujesz nastepnego dnia nie oznacza idealnie doschnietego lakieru.
Sprobuj wbic paznokiec np w maske ktora lakierowales dzien wczesniej.Napewno zostanie slad,zebys mial cudowny lakier bezbarwny,wiec nie pitol ze jest idealnie twardy bo to bzdura jakich malo.
NIE MA :!: :!: :!: bezbarwnego,ktory jest w 100% suchy na drugi dzien po lakierowaniu bez suszenia w wysokiej temperaturze.
Owszem wypolerowac sie da ale nie mozesz powiedziec ze w pelni doschniety.

Grzesiek11 
Wys³any: 2009-04-25, 19:08   
0
UP DOWN

Nie ma takiej mozliwosci :nie:

Piotr112
Wys³any: 2009-04-25, 21:32   
0
UP DOWN

przepraszam je¶li namiesza³em ale nie chodzi³o mi o tak± miêkko¶æ ¿e mo¿na wbiæ paznokieæ chodzi³o mi o to ¿e na wypolerowanym lakierze jak mocno nacisnê opuszkiem palca i poci±gnê nim to zostaj± smugi kiedy¶ nie wiem czy który¶ z was pamiêta jakie¶ 15 lat temu robi³em diamontopem RM , sikkensem i to siê nie dzia³o lakiery by³y twardsze i nikt mi nie powie ¿e tak nie jest a czy robi³ kto¶ z was BSR SIKKENSA to by³ strasznie twardy lakier zalecany na nissany (bo one swego czasu mia³y twardszy lakier ni¿ inni producenci

mebArth 
Wys³any: 2009-04-26, 09:41   
0
UP DOWN

Skoro nie ma takiej mozliwosci to po co w ogóle istnieje lakiernictwo? Czyli wg waszych teorii kazdy klar jest do dupy bo nie jest twardy jak fabryka.

Grzesiek11 
Wys³any: 2009-04-26, 10:05   
0
UP DOWN

Meb chodzi³o mi o to ze nie jest doschniety na drugi dzien ale polerowac sie da

Piotr112
Wys³any: 2009-04-26, 11:21   
0
UP DOWN

MEBART nie wiem dlaczego ty jeste¶ taki dra¿liwy , próbuje znale¿æ odpowied¿ na moje pytanie o twardo¶æ bezbarwnego dp3750 wygrzewa³em promiennikiem i na pewno by³ ju¿ wyschniêty lecz po polerowaniu nie jest twarty kolega który robi na IXELU próbowa³ nim robiæ w kabinie i te¿ stwierdzi³ ze jest miêkkszy od ixela . ja zamówi³em sobie lakier z MIPY nie pamiêtam symbolu . ma byæ ska³a jak spróbuje to siê podzielê wra¿eniami . UWA¯AM ¿e powinni¶my dzieliæ siê wra¿eniami i do¶wiadczeniami pope³nialiby¶my mniej b³êdów i by³o by to mniej kosztowne dla nas ,chyba ¿e kto¶ wie wszystko ?

mebArth 
Wys³any: 2009-04-26, 13:16   
0
UP DOWN

Piotr, bo po grzaniu promiennikim musi farba ostygn±æ. Nie przyspieszysz czego¶, co jest inaczej na opakowaniu napisane. Poczytaj opakowanie a potem plumkaj. Na zdrowy rozum... jak cos moze byc twarde po 1H suszenia? Jak bywa ze w 20 stopniach 2 dni jest mokre. Jesli wylejesz na zero...na szk³o czy jak tam chcesz w 20 stopniach, wygrzejesz promiennikiem lub w komorze to mozesz takie wydac i za 2 dni gosc moze myæ auto na myjce BP.

ZIEMBA
Wys³any: 2009-04-26, 16:32   
0
UP DOWN

Pomóg³: 5 razy
mebArth napisa³/a:
Cytat:
W³asnie Meb, czytaj dok³adniej Sprawdzaj±c moimi super paznokciami 3750 po 3 dniach nie by³ jeszcze taki twardy jak na reszcie auta. O to mi chodzi³o.

Mebarth, nie obraz siê ale jazysz jak stary diesel. Czasami rozumiem Gole ¿e tak siê Ciebie czepia. Strasznie jestes nerwowy, dobrze ¿e ja jestem oaz± ciszy i spokoju :D Napisa³em przeciez wyraznie, ¿e lakier po 2 dniach od malowania (oczywi¶cie nie mówie tu o suszeniu w kabinie bo takiej nie posiadam) nie jest taki twardy ja stary lakier. A Ty mi piszesz ¿e po co w takim razie my istniejem jak nie malujemy jak fabryka. Nie ma chyba takiego lakieru który na drugi dzien bêdzie idealnie twardy. Pewnie ¿e siê go spoleruje ale paznokcia w niego wbije. Zeby by³ twardy jak stary lakier to musi pare dni poschn±c. Ma ta Twoja zona z Tob± nerwusie :rotfl:

mebArth 
Wys³any: 2009-04-27, 17:31   
0
UP DOWN

To KIEDY MA BYC TWARDY? ZA ROK? kuwra lakier wysokiej jakosci!

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materia³y

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: