Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
Lackdoctor 
Wys³any: 2011-05-24, 17:00   
0
UP DOWN

Pomóg³: 40 razy
kropen16 napisa³/a:
np 4 dziurki na dyszy i idzie malo powietrza duz ecisneinie a hvlp ma np 8 dziurek i bierze duzo powietrza przy malym cisnieniu

Pierwsze rozdanie pokrzyw lakierniczych - g³upot ,,, tak czytaj.
kropen16 napisa³/a:
wez tego drugiego jesli juz.

Druga wtopa. To przecie¿ najgorszy mozliwy wybór. :rotfl:
barteek933 napisa³/a:
dobra ju¿ zamówiony ten 2 i odwadniacz i reduktor i z³±czka, na pewno zdam relacje i powiem jak siê maluje nim.

Sorki ¿e oczerniam Twój nowy sprzêt. Mam nadzieje ¿e dobrze trafisz i Ci pos³u¿y.

barteek933
Wys³any: 2011-05-24, 17:19   
0
UP DOWN

Pomóg³: 14 razy
a w³a¶nie ¿e rp ma 4 dziurki a hvlp ma ich 10

kropen16 
Wys³any: 2011-05-24, 18:14   
0
UP DOWN
Przemo

Pomóg³: 11 razy
Sk±d: MKW
napisalem NP.!!! czytajcie uwaznie :D co gun to inaczej i dalem chlopakowi przyklad . nie musiscie na mnie tak naskakiwac.

barteek933
Wys³any: 2011-05-24, 20:13   
0
UP DOWN

Pomóg³: 14 razy
ja napisa³em w twojej obronie bo w sprawie mojego napisa³e¶ dobrze a w tamtym tylko o dwie siê pomyli³e¶ ale dziêki twojej odp za³apa³em jaka jest ró¿nica pomiêdzy nimi

kropen16 
Wys³any: 2011-05-24, 20:55   
0
UP DOWN
Przemo

barteek933, mowie ci kazdy gun hvlp ma inna ilosc dziurek. porownaj sate a devilbisa :D a np speedwaya. lakieruje amatorsko i co do pozoru ze te guny zle lakieruja to nikt ich nie mieli w rekach albo ja mam 2 dobre egzemplarze. HVLP dobrze sie lakieruje sluza mi juz 1,5 roku a lakieruje 4-5 elementow na tydzien. do klaru uzywam tez speedwaya tylko hp. wiem ze zaraz pojawi duzo odpowiedzi i ludiz ktorzy beda chcieli mnei zgorszyc ale nei wuierzylem sprobowalem i jestem zadowolony. moze kiedys wrzuce foty jakies. :fiu:

Robertlodz09 
Wys³any: 2011-05-24, 22:29   
0
UP DOWN

Pomóg³: 61 razy
Sk±d: £ód¿
Lackdoktorku ,niepotrzebnie przerwa³e¶ ten "potok wiedzy i porad" ;) Tak dobrze mi siê go czyta³o :rotfl: Tylko przestraszy³e¶ fachowców "od otworków itp." :rotfl: Temat by³ "rozwojowy" :rotfl: Porady "babki z internetowego sklepu ,fachowców amatorów ,liczenie dziurek ,itp." :rotfl: Tak¿e "Panowie" nie zra¿ajcie siê koleg± Lackdoktorem ;) i piszcie dalej w tym jak¿e "rozwojowym" temacie :tak: ku mojemu i innych wielkiemu :rotfl: Pozdrawiam! :spoko:

ps. Niech ¿yj± taywañsko-chiñskie "cuda" a-la HVLP ,RP ,HP
Amatorzy z ca³ego kraju -KUPUJCIE JE :rotfl: Wszelkie pytania ,tylko i wy³±cznie do
"Babek z internetowych sklepów" :rotfl: Po co macie "za¶miecaæ" forum
swoimi pytaniami :rotfl:
Aaa jeszcze jedno! ;) Mo¿e kolego kropenek16 wrzucisz te "foty" jak wyglada to twoje "lakierowanie" tym "cudownym" HVLP ;)

PROJEKTER
Wys³any: 2011-05-25, 05:02   
0
UP DOWN

Pomóg³: 15 razy
Sk±d: MODULAR - equipment
Lackdoctor napisa³/a:
Pierwsze rozdanie pokrzyw lakierniczych - g³upot ,,, tak czytaj.

@Lackdoctor ? ... na pistolet lakierniczy mówisz "sprycer", a na sprê¿arkê "pyrkacz" ? ^^
.... Pewenie tak, skoro durnia nazywasz "pokrzyw±". :D :D :D ...

ignac2004 
Wys³any: 2011-05-25, 07:16   
0
UP DOWN

Ja mam Iwatê Air Gunsê AZ3 HTE2 i powiem tak. Jak na warunki gara¿owe, to wiem, ¿e nie chcê ¿adnego innego pistoletu :) Bardzo fajnie rozbija materia³ a przy tym, nie wywala lakieru w "kosmos" czyt. nie tam gdzie potrzeba ;)
Do podk³adu kupi³em jakiego¶ Sico toolsa i jest ok, ale tak jak mówiê, do baz, za t± kasê to IWATA sprawuje siê super. :D

kropen16 
Wys³any: 2011-05-25, 14:19   
0
UP DOWN
Przemo

to wrzucam fote . owiewka od kawasaki ninja 750. jak sie umie to sie wszytkim polakieruje a to ze ty robisz na najwyzszej klasie i wszytkich ponizasz swiadczy o twoim braku kultury.kazdy ma to co lubi chyba nei chodzi jaki ma sie sprzet tylko jakie wychodza efekty i kazdy sie z tym zgodzi bo samo sie nci nie polakieruje.potrzebna jest do tego reka ludzka.

Zdjêcie0048.jpg
na zyczenie
Plik ¶ci±gniêto 183 raz(y) 909.04 KB

PROJEKTER
Wys³any: 2011-05-25, 19:09   
0
UP DOWN

Pomóg³: 15 razy
Sk±d: MODULAR - equipment
@kropen16 ... nie chcê ciê krytykowaæ albo poni¿aæ ... ale trochê pierrrdzielisz g³upoty kolego. Twoje foto w rozdzielczo¶ci 260 dpi nie pokazuje nawet dok³adnie koloru tej owiewki, a co dopiero efektu formowanego przez pistolet którego u¿ywasz.

"Rêka ludzka" to mo¿e polakierowaæ tak± owiewkê walkiem z g±bki, a potem zjechaæ papierem 1200, 1500, 2000 i wypolerowaæ wat± z apteki z odrobin± Automnaxu ... tylko co z tego jak to tak samo durne ... sorry sorry POKRZYWOWE ^^ ... jak u¿ywanie do tego celu rozpylacza zamiast pistoletu do precyzyjnego lakierowania.... bo chyba nie zamierzasz tu nikogo przekonywaæ na forum dla lakierników, ¿e Speedway to w³a¶nie takie narzêdzie ? ... i raczej na twoim miejscu to nie galopowa³bym z ocen± tego sprzêtu jako HVLP ... to HP kolego :tak: . Bardzo mi kur...a przykro, ale taka jest prawda ^^ .

kropen16 
Wys³any: 2011-05-25, 19:26   
0
UP DOWN
Przemo

miales w reku? albo mi sie takie modele 2 trafily. dobra nie wypowiadam sie juz na ten temat

Lackdoctor 
Wys³any: 2011-05-25, 19:50   
0
UP DOWN

PROJEKTER napisa³/a:
Twoje foto w rozdzielczo¶ci 260 dpi

Czym mierzy³e¶??? Wierte³kiem ??? ;P
img[width=1129] {
width: 1129px;
}
img[height=442] {
height: 442px;
}
Bo ja mam inne lepciejsze narzêdzia pomiarowe.
Co nie znaczy ¿e foto jest do duszy. :x:

Lackdoctor 
Wys³any: 2011-05-25, 20:01   
0
UP DOWN

kropen16 napisa³/a:
miales w reku? albo mi sie takie modele 2 trafily.

Te pistolety lakieruja, fakt.
I wszystko zalezy tylko od tego jakie oczekiwania ma lakiernik.
Jak niemasz porównania z markowym sprzêtem to nawet zwyk³y pistolet z marketu wydaje siê normalnym narzêdziem.

broniszow
Wys³any: 2011-06-06, 22:21   
0
UP DOWN

Wiem, ¿e ju¿ po temacie, ale co do rozdzielczo¶ci zdjêcia to ¿aden nie mia³ racji.... Zdjêcie nie ma 260dpi, nie by³o mierzone wierte³kiem. To co poda³ Lackdoctor to wys/sze zdjêcia w px. W rzeczywisto¶ci ma 72dpi i wykonany tel Nokia X3 (aby to sprawdziæ wystarczy zapisaæ zdj na dysku i sprawdziæ w³a¶ciwo¶ci), ale to wszystko tak na marginesie i na przysz³o¶æ

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: