Autor |
Wiadomo¶æ |
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2011-05-24, 17:00
|
0
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
kropen16 napisa³/a: | np 4 dziurki na dyszy i idzie malo powietrza duz ecisneinie a hvlp ma np 8 dziurek i bierze duzo powietrza przy malym cisnieniu |
Pierwsze rozdanie pokrzyw lakierniczych - g³upot ,,, tak czytaj.
kropen16 napisa³/a: | wez tego drugiego jesli juz. |
Druga wtopa. To przecie¿ najgorszy mozliwy wybór.
barteek933 napisa³/a: | dobra ju¿ zamówiony ten 2 i odwadniacz i reduktor i z³±czka, na pewno zdam relacje i powiem jak siê maluje nim. |
Sorki ¿e oczerniam Twój nowy sprzêt. Mam nadzieje ¿e dobrze trafisz i Ci pos³u¿y. |
|
|
|
|
barteek933
|
Wys³any: 2011-05-24, 17:19
|
0
|
|
|
Pomóg³: 14 razy Posty: 824
|
a w³a¶nie ¿e rp ma 4 dziurki a hvlp ma ich 10 |
|
|
|
|
kropen16
|
Wys³any: 2011-05-24, 18:14
|
0
|
|
|
Przemo
Pomóg³: 11 razy Posty: 324 Sk±d: MKW
|
napisalem NP.!!! czytajcie uwaznie co gun to inaczej i dalem chlopakowi przyklad . nie musiscie na mnie tak naskakiwac. |
|
|
|
|
barteek933
|
Wys³any: 2011-05-24, 20:13
|
0
|
|
|
Pomóg³: 14 razy Posty: 824
|
ja napisa³em w twojej obronie bo w sprawie mojego napisa³e¶ dobrze a w tamtym tylko o dwie siê pomyli³e¶ ale dziêki twojej odp za³apa³em jaka jest ró¿nica pomiêdzy nimi |
|
|
|
|
kropen16
|
Wys³any: 2011-05-24, 20:55
|
0
|
|
|
Przemo
|
barteek933, mowie ci kazdy gun hvlp ma inna ilosc dziurek. porownaj sate a devilbisa a np speedwaya. lakieruje amatorsko i co do pozoru ze te guny zle lakieruja to nikt ich nie mieli w rekach albo ja mam 2 dobre egzemplarze. HVLP dobrze sie lakieruje sluza mi juz 1,5 roku a lakieruje 4-5 elementow na tydzien. do klaru uzywam tez speedwaya tylko hp. wiem ze zaraz pojawi duzo odpowiedzi i ludiz ktorzy beda chcieli mnei zgorszyc ale nei wuierzylem sprobowalem i jestem zadowolony. moze kiedys wrzuce foty jakies. |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2011-05-24, 22:29
|
0
|
|
|
Pomóg³: 61 razy Posty: 3387 Sk±d: £ód¿
|
Lackdoktorku ,niepotrzebnie przerwa³e¶ ten "potok wiedzy i porad" Tak dobrze mi siê go czyta³o Tylko przestraszy³e¶ fachowców "od otworków itp." Temat by³ "rozwojowy" Porady "babki z internetowego sklepu ,fachowców amatorów ,liczenie dziurek ,itp." Tak¿e "Panowie" nie zra¿ajcie siê koleg± Lackdoktorem i piszcie dalej w tym jak¿e "rozwojowym" temacie ku mojemu i innych wielkiemu Pozdrawiam!
ps. Niech ¿yj± taywañsko-chiñskie "cuda" a-la HVLP ,RP ,HP
Amatorzy z ca³ego kraju -KUPUJCIE JE Wszelkie pytania ,tylko i wy³±cznie do
"Babek z internetowych sklepów" Po co macie "za¶miecaæ" forum
swoimi pytaniami
Aaa jeszcze jedno! Mo¿e kolego kropenek16 wrzucisz te "foty" jak wyglada to twoje "lakierowanie" tym "cudownym" HVLP |
|
|
|
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2011-05-25, 05:02
|
0
|
|
|
Pomóg³: 15 razy Posty: 1837 Sk±d: MODULAR - equipment
|
Lackdoctor napisa³/a: | Pierwsze rozdanie pokrzyw lakierniczych - g³upot ,,, tak czytaj. |
@Lackdoctor ? ... na pistolet lakierniczy mówisz "sprycer", a na sprê¿arkê "pyrkacz" ?
.... Pewenie tak, skoro durnia nazywasz "pokrzyw±". ... |
_________________ Chcesz wiedzieæ wiêcej ? ... projekter@projekter.pl
|
|
|
|
|
ignac2004
|
Wys³any: 2011-05-25, 07:16
|
0
|
|
|
|
Ja mam Iwatê Air Gunsê AZ3 HTE2 i powiem tak. Jak na warunki gara¿owe, to wiem, ¿e nie chcê ¿adnego innego pistoletu Bardzo fajnie rozbija materia³ a przy tym, nie wywala lakieru w "kosmos" czyt. nie tam gdzie potrzeba
Do podk³adu kupi³em jakiego¶ Sico toolsa i jest ok, ale tak jak mówiê, do baz, za t± kasê to IWATA sprawuje siê super. |
|
|
|
|
kropen16
|
Wys³any: 2011-05-25, 14:19
|
0
|
|
|
Przemo
|
to wrzucam fote . owiewka od kawasaki ninja 750. jak sie umie to sie wszytkim polakieruje a to ze ty robisz na najwyzszej klasie i wszytkich ponizasz swiadczy o twoim braku kultury.kazdy ma to co lubi chyba nei chodzi jaki ma sie sprzet tylko jakie wychodza efekty i kazdy sie z tym zgodzi bo samo sie nci nie polakieruje.potrzebna jest do tego reka ludzka.
Zdjêcie0048.jpg na zyczenie |
|
Plik ¶ci±gniêto 183 raz(y) 909.04 KB |
|
|
|
|
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2011-05-25, 19:09
|
0
|
|
|
Pomóg³: 15 razy Posty: 1837 Sk±d: MODULAR - equipment
|
@kropen16 ... nie chcê ciê krytykowaæ albo poni¿aæ ... ale trochê pierrrdzielisz g³upoty kolego. Twoje foto w rozdzielczo¶ci 260 dpi nie pokazuje nawet dok³adnie koloru tej owiewki, a co dopiero efektu formowanego przez pistolet którego u¿ywasz.
"Rêka ludzka" to mo¿e polakierowaæ tak± owiewkê walkiem z g±bki, a potem zjechaæ papierem 1200, 1500, 2000 i wypolerowaæ wat± z apteki z odrobin± Automnaxu ... tylko co z tego jak to tak samo durne ... sorry sorry POKRZYWOWE ... jak u¿ywanie do tego celu rozpylacza zamiast pistoletu do precyzyjnego lakierowania.... bo chyba nie zamierzasz tu nikogo przekonywaæ na forum dla lakierników, ¿e Speedway to w³a¶nie takie narzêdzie ? ... i raczej na twoim miejscu to nie galopowa³bym z ocen± tego sprzêtu jako HVLP ... to HP kolego . Bardzo mi kur...a przykro, ale taka jest prawda . |
_________________ Chcesz wiedzieæ wiêcej ? ... projekter@projekter.pl
|
|
|
|
|
kropen16
|
Wys³any: 2011-05-25, 19:26
|
0
|
|
|
Przemo
|
miales w reku? albo mi sie takie modele 2 trafily. dobra nie wypowiadam sie juz na ten temat |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2011-05-25, 19:50
|
0
|
|
|
|
PROJEKTER napisa³/a: | Twoje foto w rozdzielczo¶ci 260 dpi |
Czym mierzy³e¶??? Wierte³kiem ???
img[width=1129] {
width: 1129px;
}
img[height=442] {
height: 442px;
}
Bo ja mam inne lepciejsze narzêdzia pomiarowe.
Co nie znaczy ¿e foto jest do duszy. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2011-05-25, 20:01
|
0
|
|
|
|
kropen16 napisa³/a: | miales w reku? albo mi sie takie modele 2 trafily. |
Te pistolety lakieruja, fakt.
I wszystko zalezy tylko od tego jakie oczekiwania ma lakiernik.
Jak niemasz porównania z markowym sprzêtem to nawet zwyk³y pistolet z marketu wydaje siê normalnym narzêdziem. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
|
broniszow
|
Wys³any: 2011-06-06, 22:21
|
0
|
|
|
|
Wiem, ¿e ju¿ po temacie, ale co do rozdzielczo¶ci zdjêcia to ¿aden nie mia³ racji.... Zdjêcie nie ma 260dpi, nie by³o mierzone wierte³kiem. To co poda³ Lackdoctor to wys/sze zdjêcia w px. W rzeczywisto¶ci ma 72dpi i wykonany tel Nokia X3 (aby to sprawdziæ wystarczy zapisaæ zdj na dysku i sprawdziæ w³a¶ciwo¶ci), ale to wszystko tak na marginesie i na przysz³o¶æ |
|
|
|