Autor |
Wiadomo¶æ |
|
Benos77
|
Wys³any: 2012-01-17, 21:52
|
0
|
|
|
|
Lackdoctor napisa³/a: | Powiedzmy ¿e jest to pocz±tek, w kolejce nastêpne. |
A to nie przypadkiem do Holandii dla s³awnej firmy FF? |
|
|
|
|
kosior
|
Wys³any: 2012-01-17, 21:53
|
0
|
|
|
|
Lackdoctor, masz nerwy ci powiem , du¿o by³o rudej na nim , robi³es co¶ w blacharce? |
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-01-17, 22:34
|
0
|
|
|
Pomóg³: 40 razy Posty: 3753
|
kosior,
Blacharki nie, ale przy nastepnym juz tak.
Kole¶ nie wiedzia³ ¿e robie blacharkê.
A jak robie blache pod siebie to tak aby szpachlu potem nie k³a¶c kilogramami. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-01-18, 19:04
|
0
|
|
|
|
Benos77 napisa³/a: | A to nie przypadkiem do Holandii dla s³awnej firmy FF? |
Sorki @Benos... nie zauwa¿y³em Twojego posta.
To s± zabytki od prywatnych kolekcjonerów i mogê tylko powiedzieæ ¿e wiem jakie bêd± nastepne 4 szt robione sukcesywnie pod lakierowanie.
Co do prac przy takich autach,,,, czysta przyjemno¶æ - satysfakcja na koniec dla obu stron.
Tu niema hurtowni. Jest czas na ka¿dy detal |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
|
|
|
|
kubazjan
|
Wys³any: 2012-01-18, 20:14
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 246
|
doktore...nie zapominajmy o kasuczczi...za takie remonty placi sie ³adnie... Sam robilem Garbusa dla duna to wiem jak sie trzeba napieprzyc... |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-01-18, 20:21
|
0
|
|
|
|
kubazjan napisa³/a: | o kasuczczi... |
Moim skromnym ¿yczeniem na t± chwilê jest ,,,, kolejka aut , ale tylko tych starych...
Ja ze swojej strony mogê siê cieszyæ z pracy najlepszymi materia³ami. |
|
|
|
|
kamell80
|
Wys³any: 2012-01-18, 20:22
|
0
|
|
|
|
Powodzenia kolego. Ja robiê te graty od ponad 6 lat - wszystko co amerykañskie i sprzed lat 70 tych. Na poczatku to jest fajne ale teraz na ka¿dy nowy okaz ju¿ mi siê rzygaæ chce. No ale jak pomy¶lê ,¿e mia³bym robiæ dalej to co wszyscy w Polsce to staje na baczno¶æ i hebel w d³oñ |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-01-18, 20:42
|
0
|
|
|
|
kamell80 napisa³/a: | No ale jak pomy¶lê ,¿e mia³bym robiæ dalej to co wszyscy w Polsce to staje na baczno¶æ i hebel w d³oñ |
Ja te¿ tak to widzê.
Dwa na miesi±c i paliwko po 10 z³ za litr nie straszne... |
|
|
|
|
Benos77
|
Wys³any: 2012-01-18, 22:28
|
0
|
|
|
|
Mi klasyki te¿ pasuj±. Trzeba jednak dobrze siê dogadaæ bo ju¿ ró¿ne historie s³ysza³em...szczególnie przy odbiorze i p³aceniu... |
|
|
|
|
kamell80
|
Wys³any: 2012-01-18, 23:46
|
0
|
|
|
|
Jeszcze zale¿y ile za takie autko bierzesz kasy. Je¶li nie za du¿o to te¿ nie mo¿esz sobie pozwoliæ na zbyt d³ugi okres prac bo jak podzielisz t± kasê na m-ce to wyjdzie ci kupa nie wyp³ata. Ja za mój pierwszy wóz wzi±³em 15 tysi i robi³em go 3 m-ce - a by³o co robiæ. |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-01-18, 23:48
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-01-18, 23:57
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
kamell80
|
Wys³any: 2012-01-19, 00:04
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
senior
|
Wys³any: 2012-01-19, 08:36
|
0
|
|
|
Pomóg³: 8 razy Posty: 415
|
Lackdoctor napisa³/a: | przed podk³adem | Doctor a bêdziesz jecha³ od razu akrylowym czy epo+acryl? Ja preferujê {a zarazem mo¿na powiedzieæ ¿e i prawie zawsze polecam} t± drug± opcjê - a w szczególno¶ci ze wzglêdu na ilo¶æ tynku, warstw, przeszlifów nie tylko do blachy ale ogólnie...
Pozdro |
|
|
|
|
Miki
|
Wys³any: 2012-01-19, 09:19
|
0
|
|
|
Pomóg³: 10 razy Posty: 523
|
kamell80 napisa³/a: | Ja za mój pierwszy wóz wzi±³em 15 tysi i robi³em go 3 m-ce - a by³o co robiæ. |
Z materia³em twoim czy klienta? Ale nawet jak klienta to ch.j a nie zarobek. Gdzie wam siê chce takie stare tryple robiæ? |
_________________ Mart-Dent |
|
|
|
|
kosior
|
Wys³any: 2012-01-19, 10:08
|
0
|
|
|
|
senior napisa³/a: | Lackdoctor napisa³/a: | przed podk³adem | Doctor a bêdziesz jecha³ od razu akrylowym czy epo+acryl? Ja preferujê {a zarazem mo¿na powiedzieæ ¿e i prawie zawsze polecam} t± drug± opcjê - a w szczególno¶ci ze wzglêdu na ilo¶æ tynku, warstw, przeszlifów nie tylko do blachy ale ogólnie...
Pozdro |
mysle ze nie tylko ty tak± technologie preferujesz ja napewno te¿ i mysle ze lack równie¿ |
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-01-19, 10:40
|
0
|
|
|
|
Miki napisa³/a: | Gdzie wam siê chce takie stare tryple robiæ? |
Uwierz... siê chce.
Motywacja jest odpowiednia.
kosior napisa³/a: | mysle ze lack równie¿ |
Dok³adnie tak.
Nie zapomnijcie o szprycy, musi byæ, dla pewno¶ci. |
|
|
|
|
senior
|
Wys³any: 2012-01-19, 18:54
|
0
|
|
|
Pomóg³: 8 razy Posty: 415
|
Lackdoctor napisa³/a: | Nie zapomnijcie o szprycy, musi byæ, dla pewno¶ci. | O tym nawet nie wspomina³em bo dla mnie przy takim czym¶ to standard. |
|
|
|
|
Nokia
|
Wys³any: 2012-01-19, 19:02
|
0
|
|
|
:)
Pomóg³: 8 razy Posty: 523 Sk±d: Silesia City Center
|
Lackdoctor napisa³/a: | Motywacja jest odpowiednia. |
Nie ma to jak robic cos z niczego nie ?
Fajne bedzie |
|
|
|
|
kamell80
|
Wys³any: 2012-01-20, 23:10
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
kamell80
|
Wys³any: 2012-01-21, 12:19
|
0
|
|
|
|
Kuknij w te foteczki-co¶ dla porównania -pe³ne odrestaurowanie nadwozia. |
|
|
|
|
...kuba...
|
Wys³any: 2012-01-23, 15:31
|
0
|
|
|
|
senior napisa³/a: | Lackdoctor napisa³/a: | Nie zapomnijcie o szprycy, musi byæ, dla pewno¶ci. | O tym nawet nie wspomina³em bo dla mnie przy takim czym¶ to standard. |
Mo¿e kto¶ mi przybli¿yæ co to takiego ta "szpryca"? |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2012-01-23, 15:41
|
0
|
|
|
Pomóg³: 52 razy Posty: 2819 Sk±d: kuj-pom
|
...kuba... napisa³/a: | Mo¿e kto¶ mi przybli¿yæ co to takiego ta "szpryca"? | szpachla natryskowa |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-01-23, 16:04
|
0
|
|
|
|
kamell80 napisa³/a: | Kuknij w te foteczki-co¶ dla porównania -pe³ne odrestaurowanie nadwozia. |
Widzia³em.
Jeste¶ najwiêkszym tu specjalist± odbudowy i ... budowy aut.
Poka¿ parê fotek tych z gg je¶li mozesz. |
|
|
|
|
kamell80
|
Wys³any: 2012-01-23, 23:42
|
0
|
|
|
|
Ha ha, co¶ poka¿ê , mo¿e jutro |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-02-04, 01:45
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
Nokia
|
Wys³any: 2012-02-04, 02:21
|
0
|
|
|
:)
Pomóg³: 8 razy Posty: 523 Sk±d: Silesia City Center
|
No to sie naglaskales przy tym ;D |
|
|
|
|
pawel1108
|
Wys³any: 2012-02-04, 07:59
|
0
|
|
|
Pomóg³: 20 razy Posty: 960 Sk±d: Wroc³aw
|
Jest taka wielka,¿e mo¿na by siê pod ni± schowaæ
Napracowa³e¶ siê bardzo ale efekt bêdzie |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2012-02-04, 10:25
|
0
|
|
|
|
a ile talku na pod³odze:D polac nitrem z utw. i posadzka jak tak lala:D |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-02-04, 11:02
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
...kuba...
|
Wys³any: 2012-02-04, 11:33
|
0
|
|
|
|
Z którego roku jest Twój "pacjent" ? bo nie widaæ na nim zbytnio rdzy... i jak rozwi±za³e¶ problem z ni± w miejscach w których ju¿ siê pokaza³a? |
|
|
|
|
JAROGTS
|
Wys³any: 2012-02-04, 12:04
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 169 Sk±d: Bia³ystok
|
Spytam nie ³adnie , a ta szpachla to nie wyjdzie po jakim¶ czasie?
pozdrawiam |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-02-04, 12:37
|
0
|
|
|
|
JAROGTS napisa³/a: | a ta szpachla to nie wyjdzie po jakim¶ czasie |
Je¶li jest prawid³owo nak³adana to nic nie wyjdzie. |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2012-02-04, 13:15
|
0
|
|
|
|
JAROGTS napisa³/a: | a ta szpachla to nie wyjdzie po jakim¶ czasie? | a gdzie ma i¶æ?? dobrze zrobione,dobrze odparowa³a to nic sie nie bedzie dzia³o |
|
|
|
|
JAROGTS
|
Wys³any: 2012-02-04, 13:47
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 169 Sk±d: Bia³ystok
|
Pytam bo u kilku majstrów robi³em kiedy¶ swoje autka i po ka¿dym prêdzej czy pó¼niej szpachla wysz³a...;((a kitowane bylo cienko , kolor autek to przewa¿nie czarny) |
|
|
|
|
kubazjan
|
Wys³any: 2012-02-04, 14:09
|
0
|
|
|
|
to nie tak...pewnie wysz³y rysy albo widac by³o obwodke tam gdzie by³o szpachlowane...zapewne by³ nie doschniety szpachel albo podklad...Ja kladac podklad czekam ze dwa dni a dopiero potem bire sie za matowanie...Tak robie teraz jak jest zimno ale w lecie to juz roznie bywa...czasem jeden dzien na sloncu wystarczy |
|
|
|
|
kalbi
|
Wys³any: 2012-02-04, 15:13
|
0
|
|
|
Pomóg³: 32 razy Posty: 1682 Sk±d: Warszawa
|
Lackdoctor napisa³/a: | https://lh3.googleusercontent.com/-6fC5Y4-ux_Y/Txx7HFEGagI/AAAAAAAAATA/LVSY5Kk6240/s640/P1210011.JPG | w tej rynience to rdza? |
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-02-04, 15:22
|
0
|
|
|
|
Faktycznie brak jednego etapu prac a mianowicie zneutralizowanie rdzy odrdzewiaczem duponta, aplikacja epoksydu i wyrabianie szpachlem wszystkich rynienek... tak przecie¿ nie mog³y zostac zalane szpryc±.
No, ale takie prace to oczywisto¶æ i chyba to norma u ka¿dego.. |
|
|
|
|
ZIEMBA
|
Wys³any: 2012-02-04, 15:39
|
0
|
|
|
Pomóg³: 5 razy Posty: 380
|
Lackdoctor napisa³/a: | Faktycznie brak jednego etapu prac a mianowicie zneutralizowanie rdzy odrdzewiaczem duponta, aplikacja epoksydu i wyrabianie szpachlem wszystkich rynienek... tak przecie¿ nie mog³y zostac zalane szpryc±. |
Dobre
Co tu neutralizowac skoro widac, ¿e szpachla jest po³o¿ona na t± zardzewnia³± blache.
To samo jest na innych zdjêciach, szpachla a obok rdza. Super to zneutralizowa³e¶ |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-02-04, 15:43
|
0
|
|
|
|
ZIEMBA,
Przyszed³e¶ poszczekaæ?
To pochwal siê jaki ¶miech by³ z Twojej omegi jak koledzy lakier ogl±dali.
T³umaczenie siê ¿e to uczniowie próbowali by³o.... durne. |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-02-04, 15:46
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-02-04, 15:48
|
0
|
|
|
|
ZIEMBA napisa³/a: | ¿e szpachla jest po³o¿ona na t± zardzewnia³± blache. |
Brawo,,,, a mo¿e zardzewia³o przez 40 lat pod t± szpachl±,,,, cz³owieku, lakierniku, Kamilu
Nie szukaj dziury w ca³ym. |
|
|
|
|
ZIEMBA
|
Wys³any: 2012-02-04, 15:51
|
0
|
|
|
Pomóg³: 5 razy Posty: 380
|
Lackdoctor napisa³/a: | Przyszed³e¶ poszczekaæ?
To pochwal siê jaki ¶miech by³ z Twojej omegi jak koledzy lakier ogl±dali.
T³umaczenie siê ¿e to uczniowie próbowali by³o.... durne. |
Przy mnie sie nikt nie ¶mia³ i nikt mi nic nie mówi³ Widzisz, omega jest moja i niech sobie wygl±da jak wygl±da, mnie to nie przeszkadza i nie wazne czy wierzysz w to co mówie czy nie. Ale Ty przecie¿ robisz profesjonaln± renowacje klientowi
Lackdoctor napisa³/a: | Faktycznie brak jednego etapu prac a mianowicie zneutralizowanie rdzy odrdzewiaczem duponta, aplikacja epoksydu i wyrabianie szpachlem wszystkich rynienek... tak przecie¿ nie mog³y zostac zalane szpryc±. |
Skoro moja wypowiedz by³a durna to w takim razie jak nazwac t± wypowiedz, gdzie widac jak na d³oni ¿e szpachla jest k³adziona na rdze. Tak samo jak na innych zdjêciach, na b³otniku szpachla a we wnêce purchle z rdz±. Piêkna renowacja
Nie szukam dziury w ca³ym, skoro rdza by³a pod star± szpachl± to trzeba by³o wyci±c t± blache i wspawac now±, proste. Smia³e¶ siê wcze¶niej z mojej omegi ale to, co tu teraz pokaza³e¶ to pora¿ka. Lepiej usuñ te zdjêcia |
|
|
|
|
pawel1108
|
Wys³any: 2012-02-04, 18:20
|
0
|
|
|
|
trochê siê wtr±ce bo zauwa¿y³em warte ¶miechu podej¶cie
ZIEMBA napisa³/a: | omega jest moja i niech sobie wygl±da jak wygl±da, mnie to nie przeszkadza |
Uwa¿am,¿e w³asne auto to najlepsza reklama,tym bardziej jak ma siê kontakt pierwszy raz z klientem,którego siê nie zna i on nie zna naszej roboty to w³a¶nie najlepiej pokazaæ w³asne auto,a przewa¿nie jest tak ¿e u¿ytkujemy auta po jakich¶ st³uczkach i przy których majstrujemy.Gdy klient zobaczy konkretn± robotê czyli dobrze wykonan± pracê to koñczy siê targowanie bo woli daæ wiêcej ale mieæ dobrze zrobione-taka jest moja filozofia i my¶lê,¿e wiêkszo¶ci lakierników na forum,którzy powa¿nie podchodz± do tego co robi± i szanuj± swoj± pracê.
ZIEMBA napisa³/a:
¿e szpachla jest po³o¿ona na t± zardzewnia³± blache.
po tych zdjêciach to moim zdaniem trudno stwierdziæ,czy tam jest rdza
bo jak kto¶ mia³ do czynienia z odrdzewiaczami to wie,¿e po oczyszczeniu rdzy i aplikacji odrdzewiacza takie miejsce tak wygl±da i robi wra¿enie rdzy
POZA TYM nawet je¶li jest rdza to nie nale¿y wytykaæ tego na tym etapie pracy,przed podk³adem bo zawsze to jeszcze mo¿na zniwelowaæ,chyba,¿e Kto¶ szuka na si³ê dziury w ca³ym - sorry ja to tak odebra³em,bez urazy. |
|
|
|
|
kubazjan
|
Wys³any: 2012-02-04, 18:36
|
0
|
|
|
|
niestety pawel masz racje...ale...ja od chyba juz roku jezdze swoim Mietkiem z ca³a dupa w szarym podk³adzie a prawda jest taka ze nei mam czasu zeby to maznac a jak juz sie znajdzie to zawsez wypada cos innego... Do tego mam na budzie jeszcze swoja Warszawke ktora czsem grzebne to juz wogole na nic czasu nie starcza...a chce eby ta wawka wyjecha³a w tym roku... .Wiec moje auto nie swiadczy dobrze o tym co robie...?
Pewnie ze mam w planach go trysnac ale zawseze cos...ale obiecuje ze na wiosne juz bedzie w jednym kolorze... |
|
|
|
|
pawel1108
|
Wys³any: 2012-02-04, 18:58
|
0
|
|
|
|
ja to rozumiem ale pewnie gdyby¶ mia³ czas zrobiæ na gotowo by³by¶ bli¿szy stwierdzeniu,¿eby Twój Mietek by³ dobrze zrobiony a nie wbi³ by¶ w to jak wygl±da bo jest Twój i Ci to obojêtne?
Nie mówiê i nie my¶lê,¿e Twoje auto zle o Tobie ¶wiadczy ale uwa¿am,¿e jak ju¿ je zrobisz to tak aby by³o dobrze a nie bêdziesz siê za to wstydziæ i mówiæ ,ze to jest Twoje wiêc jest be bo Ci nie zale¿y |
|
|
|
|
kubazjan
|
Wys³any: 2012-02-04, 19:19
|
0
|
|
|
|
nie no fakt...jak juz zrobie to tak zeby potem sie tego nie wstydzic...tak samo robie z Wawka... |
|
|
|
|
Lackdoctor
|
Wys³any: 2012-02-04, 19:32
|
0
|
|
|
|
ZIEMBA,
Poszczeka³e¶? Finito?
Koniec?
Czy dalej pierzemy brudy ?
Jak chcesz, ja pamiêtam i wiem gdzie szukaæ perypetii Twoich z moderatorem @Gola.
Jak chcesz.
Ty szukaj wad a ja poszukam tego co doprowadzi³o Ciê do ³ez swego czasu.
Czy ja wchodze Ci na forum i wytykam b³êdy,,, choæby ortograficzne??
Uff.... po co to wszystko??? |
|
|
|
|
slawciu
|
Wys³any: 2012-02-04, 20:08
|
0
|
|
|
Pomóg³: 2 razy Posty: 259 Sk±d: Kielce
|
temat jest fajny a wy znowu jakis syf robicie. jak chcecie szczekac to radze sie ustawic na (cenzura) sobie po ryju i spokoj bedzie. bo nie chce mi sie czytac tych zbednych komentarzy |
|
|
|
|
Nokia
|
Wys³any: 2012-02-04, 21:02
|
0
|
|
|