Przesuniêty przez: DrCruel 2009-04-25, 04:39 |
Autor |
Wiadomo¶æ |
|
Sharuga
|
Wys³any: 2008-03-01, 00:28
|
0
|
|
|
|
rbfm napisa³/a: |
daj spokój. warszawiak byl dobry ale 20 lat temu. |
Zastanawia³e¶ siê, czy Polacy robi± pistolety wiêc... robi± |
|
|
|
|
dymi
|
Wys³any: 2008-05-17, 15:47
|
0
|
|
|
|
Witam!
Chcia³em siê dowiedzieæ czego¶ o tej wodzie Profixa, jako ¿e w najbli¿szym czasie planuje zakup nowego mieszalnika wodnego, co mo¿ecie powiedzieæ - szczególnie ixell o ile dalej dzia³asz co¶ na nim - jak to sie sprawuje, czy warto wchodziæ w ten temat... cena kusi ale jak z wydajno¶cia i dopasowaniem kolorków czy nie ma jakis wiekszych problemów...??? |
|
|
|
|
elakiery.pl
|
Wys³any: 2008-05-19, 20:33
|
0
|
|
|
|
dymi napisa³/a: | Witam!
Chcia³em siê dowiedzieæ czego¶ o tej wodzie Profixa, jako ¿e w najbli¿szym czasie planuje zakup nowego mieszalnika wodnego, co mo¿ecie powiedzieæ - szczególnie ixell o ile dalej dzia³asz co¶ na nim - jak to sie sprawuje, czy warto wchodziæ w ten temat... cena kusi ale jak z wydajno¶cia i dopasowaniem kolorków czy nie ma jakis wiekszych problemów...??? |
Proponuje wej¶æ na stronê www.elakiery.pl jest to autoryzowany dystrybutor Profixa i lakierów samochodowych, tam uzyskasz szczegó³owe wiadomo¶ci na ten temat |
_________________ Lakiery samochodowe, Stojaki lakiernicze oraz materia³y lakiernicze pe³na gama us³ug i towarów.
www.elakiery.pl Sklep internetowy
|
|
|
|
|
ixell
|
Wys³any: 2008-05-20, 14:36
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 283 Sk±d: Kalisz
|
|
|
|
|
kpopis
|
Wys³any: 2008-05-22, 14:00
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 291
|
W mojej mieszalni pojawil sie mieszalnik wodny HAYA. Cena zaskakujaco niska - 50zl za litr. 7,5 tysiaca receptur. Pasowalnosc pewnie kiepska tak samo jak w konwencji HAYA ale na calosciowki konwencja byla w sam raz. |
|
|
|
|
bart
|
Wys³any: 2008-11-05, 11:36
|
0
|
|
|
|
Zastanawiam siê nad wziêciem wody profixa.Jaki¶ czas temu by³ u mnie technik i pokaza³ jak tym siê robi i niby wszystko ok.Miesi±c temu kupi³em na próbê trochê srebrnej bazy i zielonej per³y,pomalowa³em kilka elementów i na srebrze wysz³y chmurki.Malowa³em sat± 3000 rp na ci¶nieniu 2 bar,przypy³ka 1,5 bara.Byæ mo¿e za ma³o przypruszy³em albo pistolet powinien byæ hvlp.Jak by³ technik to jemu wysz³o dobrze ale tak pyli³ ostatni± warstwê,¿e powierzchnia bazy wysz³a chropowata i to mi siê nie podoba³o,bo wiadomo ¿e potem bezbarwny wyjdzie taki.Kolejn± rzecz± jest to,¿e gdy wszystko po malowaniu wystawi³em na zewn±trz to bezbarwny zrobi³ siê matowy,zaznaczê tylko ¿e nie by³ wysuszony,tylko po malowaniu wystawi³em z kabiny na s³oñce ale po kilku dniach wilgotnej pogody zmatowia³.Jeden element by³ malowany klarem profixa cp 2007,drugi dupontem 3750.Je¶li macie jakie¶ do¶wiadczenia z lini± wodn± profixa to proszê o odpowied¼. |
|
|
|
|
jacklack
|
Wys³any: 2008-11-05, 13:44
|
0
|
|
|
Pomóg³: 15 razy Posty: 352
|
[quote="bart"]Jeden element by³ malowany klarem profixa cp 2007,drugi dupontem 3750.
Nie mam do¶wiadczenia z Profixem ..ale jestem ciekawy czy oba te klary zmatowia³y czy jeden z nich? |
|
|
|
|
mebArth
|
Wys³any: 2008-11-06, 18:33
|
0
|
|
|
Pomóg³: 42 razy Posty: 1794 Sk±d: Kraków
|
jesli sa 2 firmy i DWA utardzacze to przy mieszaniu obu cos moze zmatowiec. Nie mieszmy utwardzaczy!! Klar Profixa jest fajny..ale nie róbmy byd³a i nie mieszajmy tegoz czyms innym to nie bedzie problemów. Zdarzy³o mi si eze po zmnieszniu dwóch róznych harterów sie scie³y w kubku. |
_________________ Bart
|
|
|
|
|
bart
|
Wys³any: 2008-11-06, 21:50
|
0
|
|
|
|
Do ka¿dego klaru szed³ odpowiedni utwardzacz,nie by³y zamienione albo wlane co¶ innego,wiem ¿e niektórzy nie zwracaj± na to uwagi i mieszaj± wszystko ze wszystkim ale ja robiê jak nale¿y.Obydwa klary zrobi³y siê matowe i podejrzewam ,¿e to od bazy wodnej bo nigdy mi nic tak nie zmatowia³o.Wyszed³ pó³mat.Baza by³a wyschniêta nie klei³a siê,wygl±da³o ¿e dobrze odparowa³o. |
|
|
|
|
jacklack
|
Wys³any: 2008-11-06, 22:12
|
0
|
|
|
Pomóg³: 15 razy Posty: 352
|
[quote="bart" ,¿e to od bazy wodnej
Nie to nie mo¿liwe co dzieñ k³adê na bazê wodn± klar DP 3750 i nic nie jest matowe
Mo¿liwe ¿e mia³e¶ zbyt grub± warstwê bazy ..a za cienk± 1 warstwê klaru..to mo¿e trochê wci±gn±æ po³ysk.. ale tu nie mo¿na mówiæ o zmatowieniu tylko o lekkiej po¶wiacie matu |
|
|
|
|
acidhouse
|
Wys³any: 2008-11-07, 09:04
|
0
|
|
|
Kustom Kulture
Pomóg³: 10 razy Posty: 267
|
Profix tylko ca³o¶ciówka bo z cieniowaniem lipa na maxa, pasowalno¶æ daj spokój |
_________________ Training all life
|
|
|
|
|
bart
|
Wys³any: 2008-11-07, 09:14
|
0
|