Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
unek83
[Usuniêty]
Wys³any: 2013-11-24, 20:16   

Lackdoctor napisa³/a:
A co Ty masz z tym ukrywaniem?
raz siê przyznajesz 2 raz nie.... no có¿ poradzê schizofrenia to ciê¿ka choroba...

Ju¿ raz pisa³em ... poka¿ co¶ takiego nawet z gg !!!!... co¶ sobie ubzdura³e¶ w tej swojej ³ysej bani i znowu piszesz k³amstwa!!! a to podlega pod odpowiedni paragraf !!! pamiêtaj o tym !!!

Nie udzielaj siê w tematach gdzie nie masz wiedzy!!! nawet nie wiesz jak pracujê promiennik!!! normalnie ¿al mi ciebie !!! Pozdr

Lackdoctor 
Wys³any: 2013-11-24, 20:48   
0
UP DOWN

Pomóg³: 40 razy
unek83 napisa³/a:
!!!

Dobra dobra.
Ilo¶æ wykrzykników w Twoim po¶cie ¶wiadczy o palpitacji serca i stanach lêkowych ... jestes o krok od zawa³u.

Wiêc w trosce o Twoje zdrowie (za zryt± psyche nie odpowiadam) zostawiê Ciê samego z Twoimi problemami. :pisze:

Lackdoctor 
Wys³any: 2013-11-24, 20:51   
0
UP DOWN

unek83 napisa³/a:
raz siê przyznajesz 2 raz nie....

Ty tak na serio?
Bierzesz dos³ownie do serca ka¿dy mój wpis?
No we¼, przecie¿ robiê sobie z tego g³upkowania lekk± baniê i my¶la³em ¿e ty te¿........

Przeczytaj Twoich kilkana¶cie ostatnich wpisów, wydrukuj je sobie i daj do analizy fachowcowi w bia³ym kitlu........... tylko nie kupuj od razu kaftana, bo to jeszcze nie ten etap.
Najpierw diagnoza. :spoko:

unek83
[Usuniêty]
Wys³any: 2013-11-24, 21:17   

Lackdoctor napisa³/a:
Twoimi problemami
przecie¿ ty masz problemu Krysiu ..i nie tylko ja tak napisa³em na tym czy na tamtym forum ...

G³upi jeste¶ i nawet promiennika nie umiesz pos³ugiwaæ ...a nawet nie znasz jego funkcji ..

Jeszcze raz napiszê ¿al mi ciebie i osobom które maj± z tob± kontakt :blee: ju¿ o s±siadach napisa³e¶ co nie co ... wiêc pewnie tylko nora zosta³a i .....

HHHEEE nawet w innych tematach piszesz te swoje patenty z obsranej noryy ... patrz temat osuszacz :help: :help:

trze¼wy inaczej
Wys³any: 2013-11-24, 21:20   
0
UP DOWN

Pomóg³: 10 razy
如果你的战争永远结束?

unek83
[Usuniêty]
Wys³any: 2013-11-24, 21:23   

trze¼wy inaczej, niee ^^

Lackdoctor 
Wys³any: 2013-11-24, 22:36   
0
UP DOWN

unek83 napisa³/a:
i osobom

I osób uneczko chcia³e¶ napisaæ ?
Staram sie nie reagowaæ ju¿ na Twoje ê ó i inne bajery które nam tu serwujesz.
Ale jeste¶ topowym przyk³adem ¿e lakiernik NIE MUSI byæ wykszta³cony.
Wystarcz± podstawy i giêtkie plecy.
Taki zdarza siê jeden na milion i pech ¿e to na Ciebie trafi³o.
unek83 napisa³/a:
patrz temat osuszacz

Buhahaha... wiedzia³em ¿e frania podzia³a na Twoj± fantazjê.
Zobacz, ka¿dy inny odebra³ to jako ¿art... a Ty ?

Musisz czytaæ to co zawarte miêdzy wierszami.

Lackdoctor 
Wys³any: 2013-11-24, 22:46   
0
UP DOWN

trze¼wy inaczej,
Unek tu wpada syf robiæ.
Tylko wychodzi sam offf.
Gdyby rzeczowo mi udowodni³ ¿e ¼le mówie to i tamto ....to wtedy by mi dowali³. :tak:

Ale takie tam pisanie ura¿onego dzieciaka ze kto¶ jest g³upi i ci±g³e tego powtarzanie ... to wyraz jego inteligencji.

Unek do argumentów zapraszam a nie do off topu.

unek83
[Usuniêty]
Wys³any: 2013-11-25, 08:12   

Cytat:
Ale jeste¶ topowym przyk³adem ¿e lakiernik NIE MUSI byæ wykszta³cony.
Ile razy to samo pisaæ .... nie chce mi siê :blee: nawet w tym temacie ju¿ to napisa³em...

Lackdoctor napisa³/a:
Buhahaha... wiedzia³em ¿e frania podzia³a na Twoj± fantazjê.
Zobacz, ka¿dy inny odebra³ to jako ¿art... a Ty ?
ale kto powiedzia³, ¿e to akurat przyku³o moj± uwagê... ???
Lackdoctor napisa³/a:

Musisz czytaæ to co zawarte miêdzy wierszami.
wiêc czytam a tu jak zwykle pie..rdo³y typu po co instalacja ?? jak sam osuszacz sobie poradzi :help: trzeba byæ tylko takim idiot± jak ty aby takie co¶ napisaæ...

Lackdoctor napisa³/a:
Unek tu wpada syf robiæ.
Tylko wychodzi sam offf.

Przecie¿ ty robisz syf ..wymy¶lasz jakie¶ teoriê na temat promiennika ... patenty z twojej nory i jakie¶ nowe instrukcjê jak ustawiaæ promiennik ... A jak ju¿ nic nie wiesz na temat robisz off popatrz sobie swoje wpisy czy a¿ taki ¶lepy jeste¶... :shock:

W ka¿dym po¶cie wytrzepane z dupy HITY Krysia ....

G³upi i pusty jeste¶ :blee:

Czym ty mi mo¿esz dowaliæ?? jakimi¶ wymy¶lonymi przez twoj± fantazjê opowie¶ciami o mnie?? albo fantastyk± lema?? :D

Bo wiedzê ty masz zerow± i nie tylko na temat promiennika :blee:

Dziêkuje ale 2 dni mi wystarcz± bo jeszcze te ³ajno mi siê przyklei do buta...

teat
Wys³any: 2013-11-25, 12:12   
0
UP DOWN

Panowie, wyluzujcie.
WRACAJ¡C DO TEMATU.

Zakupi³em ten produkt:
http://allegro.pl/promien...3714660495.html
:spoko:

Postaram siê zdaæ jakie¶ relacje dla potomnych.
Pozdrawiam.

Lackdoctor 
Wys³any: 2013-11-25, 17:52   
0
UP DOWN

teat,
I bardzo dobry wybór.

Zreszt± poczekamy na Twoj± relacjê.......... unek pomóg³ dokonaæ wyboru pomagaj±c Ci opanowaæ temat promienników dziêki swojej szeroko zakrojonej pomocy i wiedzy?

unek83
[Usuniêty]
Wys³any: 2013-11-25, 18:02   

teat, widaæ w g±szczu szamba i off jaki Krysiu zrobi³ nie widzia³e¶ linka jaki poda³em na poprzedniej stronie tego tematu .... No có¿ masz jeszcze raz
http://www.lega.abc24.pl/...2398&pro=771981

Krysiu niby tak ¶wiatowy i nie wierz±cy marketingowi IRT ..uwierzy³ w chiñski marketing ...
Co za paranoja nie?? :blee:
Do sedna widzisz w tym linka aby promiennik mia³ czujnik temp?? i ten HIT Krysia funkcjê grzania pulsacyjnego??

Nie bo ta funkcja bez pirometru nie dzia³a ....ale nasz elektryk jest lepszym specem ni¿ IRT :D
Masz te¿ tam funkcjê wych³adza ¿arników a to kolejny plus aby nie czekaæ pó³ godz ¿eby przestawiæ .no i wyd³u¿a ¿ywotno¶æ ¿arników!!!
Gdzie to pierwsza liga promiennik ...
Dodaæ DO TEGO ¿arnik firmy philips plus odb³y¶nik ze z³ota ...
I masz krótk± falê ... A nie kota w worku...

Lackdoctor 
Wys³any: 2013-11-25, 18:05   
0
UP DOWN

unek83 napisa³/a:
odb³y¶nik ze z³ota ...

Zabraknie na flaszkê to zapewne przetopisz. :fiu:

Pomog³e¶ dzieweczko pokazuj±c linka.
:sciana: :sciana: :sciana:

unek83
[Usuniêty]
Wys³any: 2013-11-25, 18:13   

Co jeszcze wymy¶lisz?? ^^

Lackdoctor 
Wys³any: 2013-11-25, 18:14   
0
UP DOWN

unek83, Ju¿ nic.
Efekt zamierzony osi±gn±³em, cokolwiek to znaczy.
Poza tym ze jeste¶my debilami to resztê oceni± inni. :tak: :tak: :tak: :sciana: :sciana: :sciana:

unek83
[Usuniêty]
Wys³any: 2013-11-25, 18:21   

Czy siê dobrze czujesz z tym , ¿e koledze teat, wcisn±³e¶ kicz ?? I jeszcze z bajerami które mu nie pomog± w niczym ....
Gdzie mia³by sprzêt z górnej pó³ki.....a tak chiñsk± zabawkê ...
Pisa³em nie masz wiedzy w temacie nie pisz czy to takie trudne??

Lackdoctor 
Wys³any: 2013-11-25, 18:27   
0
UP DOWN

unek83 napisa³/a:
Czy siê dobrze czujesz

Dobrze wiesz co z taka trójeczk± mo¿na wielkiego zrobiæ.

Zasiêg ramiona, którego brak, wielko¶æ pola grzania.

Podaj z ³aski swojej cenê tej trójeczki i mo¿e podaj cenê czwórki.
Mo¿esz?

Tytexo
Wys³any: 2013-11-25, 18:36   
0
UP DOWN

Sk±d: Dzia³oszyn
teat napisa³/a:
Panowie, wyluzujcie.
WRACAJ¡C DO TEMATU.

Zakupi³em ten produkt:
http://allegro.pl/promien...3714660495.html
:spoko:

Postaram siê zdaæ jakie¶ relacje dla potomnych.
Pozdrawiam.

Czekam niecierpliwe :spoko:

unek83
[Usuniêty]
Wys³any: 2013-11-25, 18:38   

Lackdoctor napisa³/a:
wielko¶æ pola grzania.
ten sam co w tej z chin... przecie¿ on ma te¿ 3kw...
No 3 to to ju¿ 9ty¶ przecie¿ widaæ to na stronie....

Lackdoctor napisa³/a:
Zasiêg ramiona,
da radê przez rok robi³em tym z APP i mia³ tak samo... ja dorobi³em sobie jeszcze jeden pa³±k i spokojnie dach grza³...
No na busy ciê¿ko ^^

unek83
[Usuniêty]
Wys³any: 2013-11-25, 19:15   

Ma³y babol jaki zrobi³em ale nikt nie poprawi³ :D ....
Do sedna widzisz w tym linku aby promiennik mia³ czujnik temp?? i ten HIT Krysia funkcjê grzania pulsacyjnego??

A mia³o byæ tak...
Do sedna widzisz w tym linku aby promiennik mia³ regulacjê temp?? i ten HIT Krysia funkcjê grzania pulsacyjnego??

Plus jeszcze litrówka ^^

Lackdoctor 
Wys³any: 2013-11-25, 20:00   
0
UP DOWN

unek83 napisa³/a:
ja dorobi³em sobie jeszcze jeden pa³±k
unek83 napisa³/a:
to ju¿ 9ty¶

Czyli kolega mia³ kupiæ wypas za 9 tys z³ i dorobiæ sobie pa³±k. :x: :x: :x:
A mo¿e po prostu ma kupiæ sobie wysiêgnik i si³ownik od chiñskiego promiennika??????
Czy ¿ycie nie nagradza cierpliwych ? ^^ ^^ ^^

Reasumuj±c.
Gratulujê wyboru promiennika z chin.

Unek poleca bardzo dobre narzêdzie, ale narzêdzie zawsze trzeba dopasowaæ do swoich wymagañ oczekiwañ i ....... przerobu.
Narzêdzie ma zarabiaæ na siebie a nie robiæ jako statyw na wystawie sprzêtu.

Gdy w którym¶ z nastêpnych ¿yæ bêdzie mi dane byc lakiernikiem ,,, to ju¿ od ko³yski bêdê siê trzyma³ promiennika IRT 4 minimum.

Dzi¶ trzymam sie chinola i to jest jedyny chiñski sprzêt w mojej niebiednej kolekcji.
unek83 napisa³/a:
Ma³y babol jaki zrobi³em ale nikt nie poprawi³

Nie oczekuj ¿e bêdê a¿ tak bardzo wnika³ w Twoje babole.

Czasem bogaty chinol da wiêcej rado¶ci ni¿ biedny IRT.
Mimo ¿e IRT jest niepodwa¿alnie lepszy od chiñskich sprzêtów.

unek83
[Usuniêty]
Wys³any: 2013-11-25, 20:08   

Lackdoctor napisa³/a:
Czyli kolega mia³ kupiæ wypas za 9 tys z³ i dorobiæ sobie pa³±k.
czy ty a¿ taki g³upi jeste¶ czy udajesz?? jest b³±d na stronie bez ramienia kosztujê tyle co poda³em.... czyli jak ta chiñska zabawka

Problem zrobiæ jeden pa³±k i masz grzanie dachu.

Trzeba byæ naprawdê ¶lepym jak ty i nie widzieæ ró¿nicy .

Plus te grzanie pulsacyjne czym siê podnieca³e¶ :sciana:
I resztê Hitów z poprzedniej strony.....

Jednak masz ten balon pustyy...

Lackdoctor 
Wys³any: 2013-11-25, 20:54   
0
UP DOWN

unek83 napisa³/a:
jest b³±d na stronie bez ramienia kosztujê tyle co poda³em....

A poda³e¶ ...
unek83 napisa³/a:
No 3 to to ju¿ 9ty¶ przecie¿

unek83 napisa³/a:
Problem zrobiæ jeden pa³±k i masz grzanie dachu.

Kupiê sobie mercedesa i dorobiê sobie klimatyzacjê np ze szrotu z agd.
Dobrze kombinujê?

unek83 napisa³/a:
Trzeba byæ naprawdê ¶lepym jak ty i nie widzieæ ró¿nicy .

Ja widzê ró¿nicê miêdzy orgina³em a przerabianym szajsem.
unek83 napisa³/a:
czyli jak ta chiñska zabawka

Ale motasz.
To ile w koñcu zap³aciæ trzeba za ten prawie uniwersalny IRT ?
unek83 napisa³/a:
Jednak masz ten balon pustyy...

Pusto u Ciebie z konkretami.

Wiêc promiennik IRT 3 kosztuje.................. ( w miejsce wykropkowane wpisz kwotê... proszê :tak: )

Tytexo
Wys³any: 2013-11-27, 17:47   
0
UP DOWN

Skoro siê wszyscy wyhukali to teraz przeczytam na spokojnie temat od pocz±tku :spoko:

teat
Wys³any: 2013-11-27, 22:43   
0
UP DOWN

Promiennik do mnie dotar³...
Jest ogromny, sporo regulacji, przyciski dzia³aj± ca³kiem fajnie. stabilna konstrukcja. W miarê ok zapakowany. Pan kurier a¿ zapyta³ co tam jest, bo taka wielka paka... ale jeszcze go nie uruchamia³em. Mam nadzieje, ¿e na dniach mi siê uda. Na razie mam problemy natury domowej( domownicy nie akceptuj± mojego hobby oraz dorywczej pracy).

Wiêcej info niebawem :spoko:

KK 
Wys³any: 2013-11-28, 00:35   
0
UP DOWN

Pomóg³: 23 razy
hdsem go sk³adali pewnie na podwórze.

Zdaj relacjê jak to siê bêdzie sprawowaæ.

A tu takie szczê¶cie, promiennik dotar³, rodzina zadowolona bo ogrzewanie jest. Wchodzisz do gara¿u wygrzewasz panel, cieszysz siê z udanego zakupu. Nagle szybkim ruchem w amoku alkoholowym potykasz siê o promiennik(w³±czony), promiennik upada, tragedia.
I po ¿arnikach. To tak se napisa³em. Nie wiem w sumie po co.

Czemu szpachel na elementach jest nie doschniêta? Poniewa¿ rodzina siê grzeje przed promiennikiem i zas³ania element, który chcesz wygrzaæ.

teat
Wys³any: 2013-11-28, 09:02   
0
UP DOWN

KK napisa³/a:
hdsem go sk³adali pewnie na podwórze.

Zdaj relacjê jak to siê bêdzie sprawowaæ.

A tu takie szczê¶cie, promiennik dotar³, rodzina zadowolona bo ogrzewanie jest. Wchodzisz do gara¿u wygrzewasz panel, cieszysz siê z udanego zakupu. Nagle szybkim ruchem w amoku alkoholowym potykasz siê o promiennik(w³±czony), promiennik upada, tragedia.
I po ¿arnikach. To tak se napisa³em. Nie wiem w sumie po co.

Czemu szpachel na elementach jest nie doschniêta? Poniewa¿ rodzina siê grzeje przed promiennikiem i zas³ania element, który chcesz wygrzaæ.

Bez przesady, ¿e HDS'em. Nie pijê % ani promiennik siê nie powinien wywróciæ. Jest b.masywny ;)

Pneumatyka_NTS
Wys³any: 2013-11-28, 12:07   
0
UP DOWN

Wszystko co tu piszecie to prawda. I nie rozumiem dla czego siê tak siepiecie nawzajem. Co do zakupu urz±dzenia to przede wszystkim nale¿y siê sugerowaæ jak szybko zacznie na siebie zarabiaæ. Im d³u¿szy okres tym mniejsza potrzeba wydawania kupy siana. Co do promienników 1k 2k to jest to zakup dla mi³o¶ników ekspresowych napraw na ma³ych elementach (b³otnik s³upek etc.) montowanie wiêc przed³u¿ek to chyba lekka przesada. W przypadku opisywanego tu zakupu to my¶lê ¿e jak na niewielki warsztat to nie jest z³y wybór (je¶li ¿arniki emituj± krótk± podczerwieñ). Co do elektroniki w tych promiennikach to z do¶wiadczenia wiem ¿e pada wcze¶niej czy pó¼niej. Nowinki w stylu pulsacja i regulacja temp (w promienniku z Chin regulacja mocy) rzeczywi¶cie maj± sens w przypadku gdy ma siê pirometr, je¶li siê go nie ma to bzdet warty funta k³aków fajnie wygl±daj±cy ale to w³a¶nie najczê¶ciej siê psuje. Co do d³ugo¶ci fali to nie rozumiem po co wam ta fala ¶rednia, skoro nawet Chiñczycy wiedz± u kogo trzeba kupiæ ¿arnik krótkiego promieniowania (najczê¶ciej Philips). Problemem s± lampy w których mocowanie ¿arnika w rurce jest na tyle rzadkie ¿e po rozgrzaniu lampy ¿arnik zaczyna wisieæ w lampie. To sprawia ¿e nie mo¿na takiego promiennika wrêcz ruszyæ z miejsca bo grozi wydatkiem na now± lampê. Prze wiele lat sprzedawa³em promienniki Infrarr, Fillon, Iwata, a teraz mam te¿ w ofercie Chiñskie. Muszê tu zaznaczyæ ¿e jest zasadnicza ró¿nica w jako¶ci materia³ów choæ przez ostatnie 2-3 lata promienniki chiñskie wykona³y wielki skok technologiczny. Pomimo blakn±cych odb³ysków (polerowana stal), problemów z elektronik±, czasem ¼le obliczonych odleg³o¶ci miêdzy lampami (przegrzewanie miejsc na styku promieniowania 2 lamp) i problemów ogólnych. Mia³em ju¿ dosyæ t³umaczenia dla czego, po co, itd. To klienci decyduj± o tym co chc± wiêc sprowadzili mnie na ziemiê. Mam nadziejê ¿e sprowadz± te¿ na ziemie europejskich producentów bo w dupie siê im poprzewraca³o z cenami. Mo¿e nie powinny kosztowaæ 2500 ale 5000 a ju¿ na pewno nie 9000. Szkoda tylko u¿ytkowników ¿e musz± szukaæ czasem naprawdê dziadowskich podróbek zamiast kupiæ sobie za przystêpn± cenê co¶ porz±dnego, profesjonalnego, bezpiecznego i co najwa¿niejsze trwa³ego ¿eby zd±¿y³ na siebie zarobiæ zanim co w nim pizgnie.

teat
Wys³any: 2013-11-29, 12:12   
0
UP DOWN

Pozwolê sobie dodaæ fotkê.

Jestem zadowolony! 30minut i mo¿na szlifowaæ podk³ad akrylowy.
http://img823.imageshack.us/img823/8683/6mo2.jpg

Pzdr :spoko:

Lackdoctor 
Wys³any: 2013-11-29, 14:45   
0
UP DOWN

teat napisa³/a:
Jestem zadowolony!

I o to chodzi³o.

Dodam od siebie fotkê mojego promiennika, wyja¶niaj±c± rodzaj promieniowania jaki emituj± lampy tych promienników.

Jak kto¶ ma problem do informacji na fotce to tam jest adres i tel do firmy.

20131128_220026.jpg
Plik ¶ci±gniêto 34 raz(y) 1.29 MB

Miki
Wys³any: 2013-11-29, 15:00   
+1
UP DOWN

2 sprawy. Podk³ad przy normalnym promienniku szlifuje siê po 10-12 min nie po 30min, co do nalepki, jak ka¿da kartka przyjmuje ka¿de pismo.

Za t± kasê mog³e¶ kupiæ jedno panelowy promiennik IRT bez bajerów i by³ by¶ bardziej zadowolony.

Tu masz czasy suszenia promiennikami IRT http://www.hedsonna.com/IRT/General_Settings.PDF

KK 
Wys³any: 2013-11-29, 20:34   
0
UP DOWN

Kurde jaka mozajka. Mo¿e wpadniesz mi cenzuraæ na szybko gara¿?

teat
Wys³any: 2013-11-29, 22:43   
0
UP DOWN

Kolego. By³ ju¿ suchy po 15minutach, ale wola³em jednak zastosowaæ siê do karty technicznej producenta podk³adu, gdzie wyra¼nie by³o napisane, czas schniêcia 30minut przy temp 60*C.
Zreszt±, nie ¶pieszy mi siê :spoko:

A co do "mozaiki" tak mia³o byæ. Wszystkim siê podoba, hehe :cool:

Miki
Wys³any: 2013-11-29, 23:33   
0
UP DOWN

Kolego, najpierw naucz siê czytaæ karty techniczne, a pó¼niej o tym pisz. Ja Ci napisa³em co o tym my¶lê z do¶wiadczenia. Mia³em chiñczyka i mieæ ju¿ nigdy nie bêdê. Moim zdanie zrobi³e¶ b³±d, ale to ju¿ twój problem. Wiem ¿e jeste¶ zadowolony bo co masz nie byæ. Ale mo¿e kiedy¶ bêdziesz mia³ okazjê u¿yæ czego¶ lepszego i zobaczyæ jaka jest ró¿nica i mo¿esz wtedy ¶mia³o powiedzieæ ¿e ten cwaniak to chyba jednak mia³ racjê.

teat
Wys³any: 2013-11-29, 23:36   
0
UP DOWN

Spoko, rozumiem was wszystkich w pe³ni. Tych z³ych i dobrych :roll:
Jak na razie jestem zadowolony z zakupu. Zobaczymy jak bêdzie siê sprawdza³ w praktyce ;)
Jak bêdê mia³ przemia³ kilka aut w tyg to pomyslê nad czym¶ lepszym!
Na razie wszystkie naprawy wykonujê amatorsko i z hobby, które chcia³bym kiedy¶ po³±czyæ z prac± codzienn± ;)

KK 
Wys³any: 2013-11-29, 23:45   
0
UP DOWN

Teat, ale to mówisz, ¿e suchy jak pieperz ten podk³ad?
Sprawd¼ jeszcze bezbarwny.

Ile kosztowa³a ta impreza?

Tytexo
Wys³any: 2013-11-30, 08:51   
0
UP DOWN

KK napisa³/a:

Dok³adnie po jakim czasie wchodzi³e¶ z polek±...?

teat
Wys³any: 2013-11-30, 09:56   
0
UP DOWN

Tytexo napisa³/a:
KK napisa³/a:

Dok³adnie po jakim czasie wchodzi³e¶ z polek±...?

dzi¶ bêdê psika³ baz± i bezbarwnym, tak¿e zdam relacje ;)

KK 
Wys³any: 2013-11-30, 15:24   
0
UP DOWN

Osobi¶cie wchodzê na element z polerk± po godzinie.

Tylko jest ma³y problem z drzwiami i b³otnikami.

Nie ma jak na nich stan±æ...

Robertlodz09 
Wys³any: 2013-11-30, 15:26   
0
UP DOWN

Pomóg³: 61 razy
Sk±d: £ód¿
KK napisa³/a:
jest ma³y problem z drzwiami i b³otnikami.

Nie ma jak na nich stan±æ...

Zawsze mozna je przecie¿ odkrêciæ od nadwozia i po³ozyæ na pod³odze.... :spoko:

KK 
Wys³any: 2013-11-30, 19:24   
0
UP DOWN

:D (wiem ten post nie wnosi nic do tematu)

hamir 
Wys³any: 2013-11-30, 19:47   
0
UP DOWN

Pomóg³: 4 razy
Sk±d: Astana
jak nie,optymistyczne nasawienie do swiata :)

teat
Wys³any: 2013-11-30, 20:24   
0
UP DOWN

W koñcu wróci³em. Tak wiêc dzi¶ ogarna³em tylko jeden b³otnik. I niestety pierwsze testy na b³otniku plastikowym, który... podobno siê ¶rednio nadaje do wygrzewania promiennikiem IR.
Generalnie co¶ w tym jest bo... bezbarwny do momentu kiedy przesta³ siê lepiæ minê³o oko³o 30minut. Potem da³em sobie ju¿ spokoj, bo dzi¶ i tak nie da³bym rady tego dokoñczyæ, a g³ównie chodzi³o mi o to, ¿eby w miarê szybko lakier siê nie lepi³ i nie ³apa³ tyle syfków.
Nied³ugo testy na metalowym elemencie :spoko:
Aha, najwa¿niejsza WADA, któr± zauwa¿y³em. Brak czujnika temp elementu.
Mo¿na sobie przysma¿yæ :cool:
Ale w³asnie po co¶, kto¶ wymy¶li³ laserowe czujniki temp :D
A przy okazji zauwa¿y³em, ¿e filtr CKD M4000 nie daje w pe³ni rady. Chyba musze co¶ dokupiæ.

Lackdoctor 
Wys³any: 2013-11-30, 20:52   
0
UP DOWN

teat napisa³/a:
filtr CKD M4000 nie daje w pe³ni rady.

Normalne.

W pewnym okresie mego ¿ycia odkry³em smutn± prawdê... ckd4000 siê zepsu³ i wodê puszcza³ z olejem w kpl.... dobrze ¿e ten okres ju¿ za mn±.
Ckd nadal ten sam... sam te¿ siê naprawi³.
A mo¿e siê nie popsu³??? :roll: :fiu: ;P

marer 
Wys³any: 2013-11-30, 20:57   
0
UP DOWN

Pomóg³: 1 raz
Sk±d: Podkarpacie
teat,
Co to znaczy ¿e filtr CKD nie daje w pe³ni rady?
Co siê dzieje ?

teat
Wys³any: 2013-11-30, 21:12   
0
UP DOWN

marer napisa³/a:
teat,
Co to znaczy ¿e filtr CKD nie daje w pe³ni rady?
Co siê dzieje ?

Pu¶ci³ 2 oczka :sciana:
http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be
video z mej ciasnej norki :x:

Lackdoctor 
Wys³any: 2013-11-30, 21:17   
0
UP DOWN

teat napisa³/a:
video

Za daleko na jeden ¿arnik.
Trzeba w³±czyc trzy aby wygrzaæ ca³y b³otnik (a¿ do do³u).
Skoro sam napisa³e¶ ¿e po 30 min klar sie lepi³, to znaczy ¿e temperatura by³a za niska.

mariusz80 
Wys³any: 2013-11-30, 21:22   
0
UP DOWN

Pomóg³: 11 razy
Sk±d: WZ
Ustaw 50cm od elementu i w³±cz 3 lampy po odczekaniu ok 10 min od lakierowania.

teat
Wys³any: 2013-11-30, 21:25   
0
UP DOWN

Dziêki za cenne rady. Nastêpnym razem postaram siê co¶ wiêcej ulepiæ i po testowaæ.
Po prostu wola³em zachowaæ bezpieczn± odleg³o¶c ;)

mariusz80 
Wys³any: 2013-11-30, 21:28   
0
UP DOWN

Pomóg³: 11 razy
Sk±d: WZ
I zegar ustaw na 15 min dla pewno¶ci, jak ostygnie powinno byæ ok

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów