Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
john24
Wysłany: 2016-02-21, 18:59   Konserwacja podwozia - jakie preparaty?
0
UP DOWN

Witam, zabieram siê do konserwacji podwozia i szukam w miarê dobrych preparatów w sprayu ewentualnie na pêdzel.Aktualnie posiadam ju¿ Coratnin F na rdze i podk³ad antykorozyjny z boll'a (czerwony), zamierzam jeszcze zakupiÌ epoksydowy z boll'a i jakiœ œrodek do konserwacji na koniec czyli chodzi mi tutaj o jakiœ baranek czy te¿ masê. Szuka³em ju¿ chyba wszêdzie i ró¿nie pisz¹, jedni polecaj¹ Boll preparat do konserwacji podwozia inni preparaty APP a inni jeszcze co innego. Szczerze ju¿ trochê zg³upia³em i nie wiem co wybraÌ, chcia³bym aby ta konserwacja trochê pos³u¿y³a a nie ¿eby odpad³a za parê miesiêcy, dlatego mam do was takie pytanie jaki œrodek w spray lub te¿ na pêdzel polecacie do zakonserwowania podwozia na koniec? Boll, czy ten baranek jako warstwa koùcowa bêdzie dobra, APP a mo¿e ca³kiem coœ innego?

dejmon
Wysłany: 2016-02-21, 21:02   
0
UP DOWN

Ja polecam konserwacje noxodul czy na pistolet czy w sprayu . choĂŚ te z bola nie sÂą zÂłe

john24
Wysłany: 2016-02-21, 22:39   
0
UP DOWN

A co dokÂładnie polecasz z noxudol'a? Bo widziaÂłem taki preparat jak 900, 1600

grzesiekkk
Wysłany: 2016-02-21, 22:46   
0
UP DOWN

900 na spód rewelacja. Niestety pêdzlem s³abo siê to k³adzie, bo jest doœÌ rzadki. Najlepiej pistoletem i to nawet na 2 warstwy ;)
Jakieœ 3 lata temu zrobi³em ma³y eksperyment. Posmarowa³em zardzewia³¹ balustradê i do tej pory nic nie wylaz³o na wierzch :)

john24
Wysłany: 2016-02-21, 22:47   
0
UP DOWN

Pistoletu niestety nie posiadam, dlatego bĂŞdĂŞ robiÂł spreyem ewentualnie pĂŞdzlem

john24
Wysłany: 2016-02-22, 20:17   
0
UP DOWN

JeÂśli chodzi o ten noxudol 900 to rozumiem Âże po malowaniu robi on takÂą grubszÂą powÂłokĂŞ typu baranek? :)

grzesiekkk
Wysłany: 2016-02-23, 18:40   
0
UP DOWN

Tak, wyglÂąda jak baranek. Niestety nie moÂżna go lakierowaĂŚ. Do lakierowania nadaje siĂŞ Noxudol Body.

Dementor
Wysłany: 2016-03-16, 10:24   
0
UP DOWN

Robi ktoÂś na konserwacjach Dinitrol? Dobre, sÂłabe, drogie?

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Technologia i materiaÂły

Odpowiedz do tematu