Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
dieludolfs
Wysłany: 2016-09-04, 15:30   Precyzyjny pistolet do lakierowania zaprawek lub odpryskĂłw.
0
UP DOWN

Witam, poszukujê pistoletu z bardzo precyzyjnym strumieniem, którym bêdê móg³ zalakierowaÌ jakieœ niewielkie zaprawki lub odpryski. Zale¿y mi na tym, ¿eby pistolet mia³ bardzo malutk¹ i cienk¹ miot³ê, która bêdzie trafia³a g³ównie na lakierowany element i nie bêdê musia³ przy tym maskowaÌ ca³ego samochodu, aby polakierowaÌ jakieœ zadrapanie d³ugoœci 1cm.

Do gustu przypadÂł mi pistolet GEKO F-2 z dyszÂą 0,5mm, jest naprawdĂŞ kompaktowych rozmiarĂłw i byĂŚ moÂże powinien speÂłniĂŚ moje oczekiwania, jednak za tÂą cenĂŞ (niecaÂłe 30zÂł) obawiam siĂŞ, Âże bĂŞdzie naprawdĂŞ badziewnej jakoÂści.
UÂżywam teÂż natomiast pistoletu z chiĂąskiego "zestawu lakierniczego" do nakÂładania podkÂładu epoksydowego i jak na razie sÂłuÂży mi juÂż jakiÂś czas, a jego cena jest zapewne bardzo podobna.

Mam wiĂŞc pytanie do forumowiczĂłw, czy warto sobie zawracaĂŚ gÂłowĂŞ tym gunem, co prawda to tylko 30zÂł wiĂŞc w razie W zbyt wiele nie stracĂŞ, jednak moÂże ten pistolet kompletnie siĂŞ do niczego nie nadaje i warto zakupiĂŚ od razu coÂś podobnego ale innej firmy? BudÂżet jaki chciaÂłbym na to przeznaczyĂŚ to max. 100zÂł, wiĂŞcej raczej nie powinna kosztowaĂŚ alternatywa dla maÂłego pĂŞdzelka jakiej poszukujĂŞ.

Robertlodz09 
Wysłany: 2016-09-04, 15:53   
0
UP DOWN

dieludolfs napisał/a:
Do gustu przypadÂł mi pistolet GEKO F-2 z dyszÂą 0,5mm, jest naprawdĂŞ kompaktowych rozmiarĂłw i byĂŚ moÂże powinien speÂłniĂŚ moje oczekiwania, jednak za tÂą cenĂŞ (niecaÂłe 30zÂł) obawiam siĂŞ, Âże bĂŞdzie naprawdĂŞ badziewnej jakoÂści.

Ten pistolecik jest wizualnie wzorowany na modelu Iwata
30zÂł tyÂłka nie urywa ... jak siĂŞ rozpadnie albo zawiedzie Twoje oczekiwania to poszukasz
wtedy innego

dieludolfs
Wysłany: 2016-09-04, 22:47   
0
UP DOWN

Mam jeszcze pytanie, o ile procent wiĂŞcej powinienem rozcieĂączaĂŚ lakier do dyszy 0,5mm, niÂż w przypadku standardowych 1,3-1,4mm?

KK 
Wysłany: 2016-09-05, 20:34   
0
UP DOWN

Musisz sprawdziĂŚ. Nie ma Âżelaznej reguÂły.

dieludolfs
Wysłany: 2016-09-08, 23:58   
0
UP DOWN

Dzisiaj zrobi³em ma³y test nowo zakupionego pistoletu, jak na razie spe³ni³ on moje oczekiwania w 100%, fajna ma³a miot³a oraz mo¿na nim pracowaÌ na niskim ciœnieniu, jednak mam zastrze¿enia co do spustu od powietrza, który podczas ca³ego testu siê dwa razy lekko przyci¹³ i powietrze z pistoletu delikatnie siê wydostawa³o (nie by³ szczelnie zamkniêty).

Tak prezentuje siĂŞ nieuÂżywany jeszcze pistolet po wyciÂągniĂŞciu z pudeÂłka:

A oto klamka, na ktĂłrej testowaÂłem powyÂższy pistolet. Lakier bazowy rozcieĂączyÂłem standardowo 1:1, no moÂże delikatnie nieco ponad 1:1, natomiast lakier bezbarwny (T4W 444 HS) okoÂło 70%, dziĂŞki czemu mimo niskiego ciÂśnienia rozlaÂł siĂŞ na lustro, jednak musiaÂłem go nakÂładaĂŚ w wielu cienkich warstwach.

OgĂłlnie jak za tÂą cenĂŞ pistolet speÂłniÂł moje oczekiwania aÂż nadto, myÂślĂŞ, Âże do robienia maÂłych zaprawek bĂŞdzie on w moim garaÂżu niezastÂąpiony :)

KK 
Wysłany: 2016-09-09, 11:16   
0
UP DOWN

To jest chyba podrĂłbka iwaty lph 50

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu