|
|
|
Autor |
Wiadomość |
 |
dieludolfs
|
Wysłany: 2016-09-04, 15:30 Precyzyjny pistolet do lakierowania zaprawek lub odpryskĂłw.
|
0
|
|
|

|
Witam, poszukujê pistoletu z bardzo precyzyjnym strumieniem, którym bêdê móg³ zalakierowaÌ jakieœ niewielkie zaprawki lub odpryski. Zale¿y mi na tym, ¿eby pistolet mia³ bardzo malutk¹ i cienk¹ miot³ê, która bêdzie trafia³a g³ównie na lakierowany element i nie bêdê musia³ przy tym maskowaÌ ca³ego samochodu, aby polakierowaÌ jakieœ zadrapanie d³ugoœci 1cm.
Do gustu przypadÂł mi pistolet GEKO F-2 z dyszÂą 0,5mm, jest naprawdĂŞ kompaktowych rozmiarĂłw i byĂŚ moÂże powinien speÂłniĂŚ moje oczekiwania, jednak za tÂą cenĂŞ (niecaÂłe 30zÂł) obawiam siĂŞ, Âże bĂŞdzie naprawdĂŞ badziewnej jakoÂści.
UÂżywam teÂż natomiast pistoletu z chiĂąskiego "zestawu lakierniczego" do nakÂładania podkÂładu epoksydowego i jak na razie sÂłuÂży mi juÂż jakiÂś czas, a jego cena jest zapewne bardzo podobna.
Mam wiĂŞc pytanie do forumowiczĂłw, czy warto sobie zawracaĂŚ gÂłowĂŞ tym gunem, co prawda to tylko 30zÂł wiĂŞc w razie W zbyt wiele nie stracĂŞ, jednak moÂże ten pistolet kompletnie siĂŞ do niczego nie nadaje i warto zakupiĂŚ od razu coÂś podobnego ale innej firmy? BudÂżet jaki chciaÂłbym na to przeznaczyĂŚ to max. 100zÂł, wiĂŞcej raczej nie powinna kosztowaĂŚ alternatywa dla maÂłego pĂŞdzelka jakiej poszukujĂŞ. |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2016-09-04, 15:53
|
0
|
|
|

|
dieludolfs napisał/a: | Do gustu przypadÂł mi pistolet GEKO F-2 z dyszÂą 0,5mm, jest naprawdĂŞ kompaktowych rozmiarĂłw i byĂŚ moÂże powinien speÂłniĂŚ moje oczekiwania, jednak za tÂą cenĂŞ (niecaÂłe 30zÂł) obawiam siĂŞ, Âże bĂŞdzie naprawdĂŞ badziewnej jakoÂści. |
Ten pistolecik jest wizualnie wzorowany na modelu Iwata
30zÂł tyÂłka nie urywa ... jak siĂŞ rozpadnie albo zawiedzie Twoje oczekiwania to poszukasz
wtedy innego |
|
|
|
 |
dieludolfs
|
Wysłany: 2016-09-04, 22:47
|
0
|
|
|

|
Mam jeszcze pytanie, o ile procent wiĂŞcej powinienem rozcieĂączaĂŚ lakier do dyszy 0,5mm, niÂż w przypadku standardowych 1,3-1,4mm? |
|
|
|
 |
KK
|
Wysłany: 2016-09-05, 20:34
|
0
|
|
|

|
Musisz sprawdziĂŚ. Nie ma Âżelaznej reguÂły. |
|
 |
dieludolfs
|
Wysłany: 2016-09-08, 23:58
|
0
|
|
|

|
Dzisiaj zrobi³em ma³y test nowo zakupionego pistoletu, jak na razie spe³ni³ on moje oczekiwania w 100%, fajna ma³a miot³a oraz mo¿na nim pracowaÌ na niskim ciœnieniu, jednak mam zastrze¿enia co do spustu od powietrza, który podczas ca³ego testu siê dwa razy lekko przyci¹³ i powietrze z pistoletu delikatnie siê wydostawa³o (nie by³ szczelnie zamkniêty).
Tak prezentuje siĂŞ nieuÂżywany jeszcze pistolet po wyciÂągniĂŞciu z pudeÂłka:
A oto klamka, na ktĂłrej testowaÂłem powyÂższy pistolet. Lakier bazowy rozcieĂączyÂłem standardowo 1:1, no moÂże delikatnie nieco ponad 1:1, natomiast lakier bezbarwny (T4W 444 HS) okoÂło 70%, dziĂŞki czemu mimo niskiego ciÂśnienia rozlaÂł siĂŞ na lustro, jednak musiaÂłem go nakÂładaĂŚ w wielu cienkich warstwach.
OgĂłlnie jak za tÂą cenĂŞ pistolet speÂłniÂł moje oczekiwania aÂż nadto, myÂślĂŞ, Âże do robienia maÂłych zaprawek bĂŞdzie on w moim garaÂżu niezastÂąpiony |
|
|
|
 |
KK
|
Wysłany: 2016-09-09, 11:16
|
0
|
|
|

|
To jest chyba podrĂłbka iwaty lph 50 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
|
|