Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
alien.leli
Wysłany: 2017-07-12, 16:21   ProszĂŞ o pomoc przy wyborze kompresora
0
UP DOWN

Witam.
Zamierzam kupiĂŚ kompresor do amatorskiego uÂżytku.
Kwota jakÂą dysponujĂŞ to ok 2tyÂś zÂł.
Zastanawiam siĂŞ nad zakupem takiego modelu :
Airbox pro100f www.air-box.pl
Czy ktoÂś miaÂł kontakt z takim kompresorem?
Nie mogê znaleŸÌ ¿adnej opinii.
Ewentualnie co byÂście polecili w tej cenie.
Wa¿ne by wydajnoœÌ by³a na poziomie 300l/min bo kompresor sporadycznie bêdzie zasila³ ma³¹ piaskarkê.
Z gĂłry dziĂŞkujĂŞ za pomoc. ÂŁukasz.

kzychu
Wysłany: 2017-07-12, 20:26   
0
UP DOWN

WyglÂąda jak najzwyklejszy chiĂączyk, ale moÂże dziaÂłaĂŚ , ale na jakieÂś piaskownie typu komplet felg to nie licz , zabijesz jÂą szybko ,a robota bĂŞdzie czasochÂłonna .

alien.leli
Wysłany: 2017-07-13, 12:38   
0
UP DOWN

felg nie mam zamiaru na niej piaskowaÌ, ma s³u¿yÌ g³ównie do malowania i zasilania narzêdzi, piaskowaÌ chcê tylko ma³e zardzewia³e elementy bo mam dostêp do profesjonalnej piaskarki tylko z ma³ymi elementami nie chce mi siê jeŸdziÌ

Robertlodz09 
Wysłany: 2017-07-13, 22:29   
0
UP DOWN

alien.leli napisał/a:

Za 2 tys zÂł nie kupisz nic trwaÂłego na tzw. lata takze proponuje doÂłoÂżyĂŚ jeszcze i kupiĂŚ coÂś firmowego gdzie pompa spokojnie wytrzyma 10 lat intensywnej eksploatacji np. Abac czy Fini

magister_123
Wysłany: 2017-07-13, 23:12   
0
UP DOWN

Robertlodz09 napisał/a:
alien.leli napisał/a:

Za 2 tys zÂł nie kupisz nic trwaÂłego na tzw. lata takze proponuje doÂłoÂżyĂŚ jeszcze i kupiĂŚ coÂś firmowego gdzie pompa spokojnie wytrzyma 10 lat intensywnej eksploatacji np. Abac

PorĂłwnujÂąc pompĂŞ powietrza Abac 3800 do chiĂąskiej 2070 to mam nie odparte wraÂżenie Âże sÂą to te same pompy z jednej fabryki. Nasuwa siĂŞ pytanie: Abac leci w kulki i kaÂże pÂłaciĂŚ za markĂŞ? Czy teÂż chiĂączyki w jednej fabryce produkujÂą Abaca a na linii obok produkujÂą to samo tylko z maÂłymi optycznymi zmianami?

hematol 
Wysłany: 2017-07-14, 00:34   
0
UP DOWN

magister_123 napisał/a:
Abac leci w kulki i kaÂże pÂłaciĂŚ za markĂŞ?

Tak jak Adidas,czy Nike a w Auchan widziaÂłem tez buty "no name" po 19,90zÂł....Po co przepÂłacaĂŚ?
Jakby ktoÂś czepiaÂł sie,ze o butach pisze to byÂła przenoÂśnia. :D

alien.leli
Wysłany: 2017-07-14, 09:02   
0
UP DOWN

to moÂże coÂś takiego

http://allegro.pl/mocny-k...6734437793.html
albo
http://allegro.pl/kompres...5739889916.html

KtĂłrÂą polecacie??

sawmaster 
Wysłany: 2017-07-14, 10:11   
0
UP DOWN

celuj tylko w uÂżywkĂŞ

misias
Wysłany: 2017-07-15, 09:44   
0
UP DOWN

alien.leli, Na twoje potrzeby taki Maktek sky 200 spokojnie wystarczy,musisz wygospodarawaĂŚ trochĂŞ wiĂŞcej miejsca zbiornik jest spory,dobrze zrobiony,rurki doprowadzajÂące siĂŞ zczelniajÂą i puszczaja olej,trzeba sprwdziĂŚ przed puszczeniem go do roboty,najlepiej na serwisie niech sprwdzÂą przed wysÂłaniem.czy wszystko dokrĂŞcone i bĂŞdzie chodziÂł,nie zapomnij o filtrze Âściennym z odolejaczem,bo sobie wyrzuca olej jak kaÂżda sprĂŞÂżarka tego typu.

alien.leli
Wysłany: 2017-07-17, 12:20   
0
UP DOWN

ZnalazÂłem jeszcze coÂś takiego
http://allegro.pl/kompres...6871358514.html
SprĂŞÂżarka wÂłoska abac na silniku 2,2KW osiÂąga 270 l/min.
Mo¿na wymieniÌ silnik na 3KW wówczas wydajnoœÌ (wed³ug producenta pompy) wzrasta do 335l/min.
Albo ta GGA z pomp¹ ABAC albo Maktek sky 200, cena podobna, wydajnoœci podobne (po wymianie silnika) tylko ró¿nica w zbiorniku na korzyœÌ Makteka.

KtĂłrÂą wybraĂŚ ?

Robertlodz09 
Wysłany: 2017-07-25, 18:42   
0
UP DOWN

magister_123 napisał/a:
PorĂłwnujÂąc pompĂŞ powietrza Abac 3800 do chiĂąskiej 2070 to mam nie odparte wraÂżenie Âże sÂą to te same pompy z jednej fabryki.

Takie same wraÂżenia masz jak porĂłwnujesz wyglÂąd zewnĂŞtrzny chiĂąskich pistoletĂłw i ich
pierwowzorów z tzw. górnej pó³ki czyli firmowych ?
One teÂż dla Ciebie sÂą z jednej fabryki ? WyglÂąd i ksztaÂłt jest w niektĂłrych "modelach" taki sam jak w tych logowanych renomowanym producentem .....

magister_123 napisał/a:
Nasuwa siĂŞ pytanie: Abac leci w kulki i kaÂże pÂłaciĂŚ za markĂŞ?

Raczej p³acisz za tzw. jakoœÌ i 10 letni¹ bezproblemow¹ eksploatacjê takiej pompy co w przypadku jej "skoœnookiego" zamiennika jest ju¿ nieosi¹galne ...

Rodrigo
Wysłany: 2017-08-17, 21:42   
0
UP DOWN

Nie lepiej faktycznie trochê dorzuciÌ? Bo ja wielkich sukcesów nie wró¿e. Lepiej naprawdê zap³aciÌ wiêcej i mieÌ po prostu solidny sprzêt. SprawdŸ sobie co maj¹ solidny sprzêt.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu