|
|
|
Autor |
Wiadomo¶æ |
|
Dbanan992
|
Wys³any: 2017-08-05, 02:27 Malowanie ca³ego samochodu bez rozbierania
|
0
|
|
|
|
Cze¶æ,
Od razu napomnê, ¿e nie jestem lakiernikiem, nigdy nie malowa³em itp. itd. ale interesuje mnie jedna rzecz. Jak to jest z malowaniem ca³ego samochodu? Kolega mi ostatnio opowiada³ ¿e jego znajomy pomalowa³ mu hondê ca³± bez ¶ci±gania elementów, no i jak otworzy drzwi to np. na progu widaæ bardziej wyblakniêty lakier.
No i przechodzê do sedna, czy tak siê maluje? Zawsze wyobra¿a³em sobie ¿e ¶ci±ga siê drzwi, maskê, baga¿nik no wszystkie elementy i malujê siê ca³y samochód a nie z wierzchu tylko.
Wpad³em na ten film: https://www.youtube.com/watch?v=ysQHpjLpYss
Gdzie w jakiej¶ firmie te¿ maluj± auto z zewn±trz. I co mnie zaciekawi³o, to dlaczego szpary miêdzy np. drzwiami nie s± oklejone? Czy to nie zapyli? Czy nie bêdzie takich rantów widocznych?
Dziêkujê i pozdrawiam |
|
|
|
|
kalbi
|
Wys³any: 2017-08-05, 08:14
|
0
|
|
|
Pomóg³: 32 razy Posty: 1682 Sk±d: Warszawa
|
mo¿na lakierowaæ bez ¶ci±gania drzwi, maski, klapy - s± specjalne g±bki na wnêki, które siê wkleja aby nie by³o widaæ przej¶cia. Oczywi¶cie resztê galanterii siê demontuje - ¶wiat³a, listwy, klamki, lusterka, migacze itp.... Czy lakierujemy z wierzchu, czy razem z wnêkami to zale¿y wg ustaleñ z klientem i oczywi¶cie wiadomo, ¿e z wnêkami bêdzie dro¿ej dlatego nie ka¿dy siê na to decyduje |
|
|
mirusiek
|
Wys³any: 2017-08-10, 09:28
|
0
|
|
|
Pomóg³: 2 razy Posty: 119
|
|
|
|
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
|
|
|