Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
ks63b 
Wysłany: 2017-11-28, 21:52   Ogrzewanie
0
UP DOWN

Witam,zainwestowaÂłem w ogrzewanie mojej dziupli :spoko:
MiaÂłem dosyĂŚ palenia w kozie :sciana:
Instalacja napeÂłniona glikolem,mrozu siĂŞ nie bojĂŞ.
Oceniajcie :>

2017 j7 358 (Kopiowanie).jpg
Plik ściągnięto 77 raz(y) 76.42 KB

2017 j7 357 (Kopiowanie).jpg
Plik ściągnięto 65 raz(y) 97.32 KB

2017 j7 356 (Kopiowanie).jpg
Plik ściągnięto 49 raz(y) 88.6 KB

KK 
Wysłany: 2017-11-28, 22:36   
0
UP DOWN

Tutaj robisz tylko blacharkĂŞ czy jak?

ks63b 
Wysłany: 2017-11-28, 22:46   
0
UP DOWN

BlacharkĂŞ teÂż,ale jak mam do tryÂśniĂŞcia dwa-trzy elementy to teÂż .

KK 
Wysłany: 2017-11-29, 00:01   
0
UP DOWN

Te nagrzewnice Ci siĂŞ oblepiÂą w Âśrodku.
Piec nie powinien staÌ tam gdzie lakierujesz. Pomijam fakt, ¿e jeœli robisz blacharkê w miejscu w którym lakierowa³eœ to niszczysz sobie zdrowie. Wszystko kr¹¿y w powietrzy przedmuchiwane przez te nagrzewnice.

MARIO06CU
Wysłany: 2017-11-29, 08:03   
0
UP DOWN

Super sprawa nagrzewnice wodne ja u siebie mam ju¿ 3 lata nic siê nie zakleja tylko taka ma³a rada ¿e za³ó¿ jeszcze ze dwa grzejniki na wypadek braku pr¹du

ks63b 
Wysłany: 2017-11-29, 22:04   
0
UP DOWN

DziĂŞki MARIO za dobre sÂłowo,u znajomego w warsztacie teÂż,taki zestaw dziaÂła juÂż ze 4-lata i nic siĂŞ nie dzieje.
A zawory -wyjÂścia na grzejniki ,teÂż zostawiÂłem :spoko:
pozdrawiam

MARIO06CU
Wysłany: 2017-11-30, 07:45   
0
UP DOWN

Tak mam zawory a grzejniki mam na grawitacji w³aœnie na wypadek braku zasilania pompy co gdyby by³o woda zalane to pal licho a tak to szkoda p³ynu, ale tak w przysz³oœci na nowym warsztacie do³¹czê do nagrzewnic podlogowke uwierz mi ze swietna sprawa mia³em z tym doczynienia i rewelacja

ursus1992
Wysłany: 2017-12-03, 18:55   
0
UP DOWN

grzejniki byÂły by lepszym rozwiÂązaniem :)

ks63b 
Wysłany: 2017-12-03, 20:45   
0
UP DOWN

ursus rozwiĂą proszĂŞ SwojÂą wypowiedÂź.
Ja tam jestem,mega zadowolony z tego ogrzewania.Ostatnio miaÂłem w garaÂżu 24 stopnie C ;P
A z grzejnikami,no có¿, bêdê potrzebowa³ to je zamontuje s¹ ju¿ kupione i le¿¹ sobie,kupi³em razem z nagrzewnicami,a a o zaworach do nich, te¿ pomyœla³em.
TakÂże bez spuszczania caÂłego glikolu z instalacji,mogĂŞ je swobodnie i w kaÂżdej chwili zamontowaĂŚ i grzaĂŚ. :tak:
Pozdrawiam

KK 
Wysłany: 2017-12-04, 16:52   
0
UP DOWN

Tak czytam ks63b co piszesz i siĂŞ zastanawiam jak to jest, Âże wszystkie warsztaty w mojej okolicy zaczynaÂły od tych nagrzewnic. Zostali tylko Ci co majÂą duÂże hale i nie ma jak tego inaczej ogrzaĂŚ. Natomiast mniejsze firmy np 2 stanowiska do obsÂługi aut osobowych czy blacharki to rezygnujÂą z tego.
Raz, ¿e ha³as od wentylatorów, dwa, ¿e ³atwo siê przeziêbiÌ bo Ci ci¹gle w ³eb wieje, trzy, ¿e temperatura na piecu musi byÌ najlepiej powy¿ej 70 stopni wtedy to jest w miarê wydajne. Tak to jak w³¹czysz na 2 stopieù dmuchawê to wiêcej zmarzniesz ni¿ siê ugrzejesz.
I kaÂżdy co ma te dmuchawy to mĂłwi, Âże na koniec dnia po robocie to Âłeb chce rozwaliĂŚ, a w uszach szumi i dzwoni. No i jeszcze to, Âże kurz, pyÂł jest ciÂągle mieszany na hali.

Nie negujĂŞ tego, ale dla blacharki to nie ma nic lepszego niÂż grzejniki CO. Cisza, paliĂŚ i tak palisz w piecu, czy to dmuchawa czy to grzejnik. Nie musi na piecu byĂŚ powyÂżej 70 stopni.

ks63b 
Wysłany: 2017-12-04, 22:10   
0
UP DOWN

I tu masz racjĂŞ KK,Âże wentylatory wiejÂą i potrzebna jest wiĂŞksza temperatura na piecu,ale jak ja potrzebujĂŞ szybko nagrzaĂŚ garaÂż, a zaznaczam ,Âże nie pracujĂŞ codziennie, to w przypadku tych nagrzewnic mogĂŞ bardzo szybko nagrzaĂŚ powiedzmy do 17 s C ,w ciÂągu 1,5 godziny warsztat o powierzchni 110 m 2,a moÂżna do wiĂŞkszej temperatury :cool:
Ap ropo wiania w Âłeb ; specjalnie zamontowaÂłem dwie nagrzewnice,jedna 30 KW (taka jak powinna byĂŚ na taki metraÂż )druga 15 KW (mniej wieje a ,daje duÂżo ciepÂła) takÂże po caÂłym dniu spĂŞdzonym w garaÂżu Âłba mi nie rozwala :nie: a szumi moÂże po browarku po zakoĂączonej pracy jak siĂŞ skosztuje ^^
Obydwie pracujÂą na 1 biegu,ta 15 kw czasami na 2.
Jak napisaÂłem wyÂżej ,mam jeszcze grzejniki kupione /ale na razie ich nie montuje,bo nie widzĂŞ takiej potrzeby.
Myœlê ¿e 'grzanie grzejnikami ma tylko wtedy sens,kiedy pali siê 24/h i ma siê sta³¹ temperaturê,wtedy jest ok.
pozdrawiam

KK 
Wysłany: 2017-12-05, 17:43   
0
UP DOWN

CzĂŞsto pracowaÂłem przy naprawie ciĂŞÂżarĂłwek na halach co majÂą takie nagrzewnice. Niedaleko nagrzewnicy jak stoisz i coÂś naprawiasz to gorÂąco + szumi i pogadaĂŚ nie idzie bo trzeba siĂŞ przekrzykiwaĂŚ.
Na Âśrodku hali znowu zimno, bo, Âżeby nagrzaĂŚ Âśrodek hali to trzeba przywaliĂŚ takÂą temperaturÂą, Âże niedaleko nagrzewnicy nie idzie pracowaĂŚ.

Tak grzanie grzejnikiem to tylko jak 24h na dob.

ks63b 
Wysłany: 2017-12-07, 14:09   
0
UP DOWN

Uwierz mi KK, u mnie nagrzewnice dziaÂłajÂą na pierwszym,sporadycznie na drugim biegu i ÂśmiaÂło mogĂŞ swobodnie rozmawiaĂŚ z kimÂś i wcale ten,,SZUM'' nie przeszkadza.
Po caÂłym dniu spĂŞdzonym w garaÂżu nie czujĂŞ jakiegoÂś dyskomfortu.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu