Autor |
Wiadomość |
 |
Grzesiek-Sl
|
Wysłany: 2018-03-09, 08:05 Zestaw naprawczy i klucz serwisowy do pistoletu SATA jet 90
|
|
|
|
Witam wszystkich. PoszukujĂŞ zestawu naprawczego do pistoletu lakierniczego SATA jet 90 oraz klucza serwisowego do niego. Obecnie mam zaÂłoÂżonÂą dyszĂŞ 1.4bs i taka mi najbardziej pasuje ale kupiĂŞ kaÂżdÂą innÂą do tego modelu. Zestaw moÂże byĂŚ nawet uÂżywany, jeÂżeli byÂłby w przyzwoitym stanie. W firmie FAMA zakupiÂłem juÂż wszystko co byÂło jeszcze dostĂŞpne do "90-siÂątki" ale nie mogĂŞ nigdzie namierzyĂŚ powyÂższych elementĂłw. MoÂże ktoÂś z szanownych forumowiczĂłw ma taki zestaw naprawczy lub klucz serwisowy do odsprzedania? |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2018-03-09, 08:52
|
|
|

|
Grzesiek-Sl napisał/a: | W firmie FAMA zakupiÂłem juÂż wszystko co byÂło jeszcze dostĂŞpne do "90-siÂątki" |
MoÂżesz napisaĂŚ co tam jeszcze majÂą dostĂŞpne do tej jet 90 ?
Na jesieni reanimowaÂłem znajomego jet 90 i czĂŞÂści mieli ....
Grzesiek-Sl napisał/a: | klucz serwisowy do odsprzedania? |
Ten "klucz serwisowy" to najnormalniejszy klucz do pistoletĂłw Sata jaki moÂżna kupiĂŚ z pistoletem wystĂŞpuje rĂłwnieÂż osobno w sprzedaÂży w zestawie pod numerem katalogowym Sata nr. 9654 |
|
|
|
 |
Grzesiek-Sl
|
Wysłany: 2018-03-09, 10:24
|
|
|
|
DziĂŞkuje za odpowiedÂź. A w Famie do SATAjet 90 majÂą jeszcze dostĂŞpne poniÂższe elementy:
3988 - Opak 10 szt. filterkĂłw do pistoletĂłw SATA – 20,00 euro netto/op
10520 -SprĂŞÂżyna iglicy – 0,86 euro nettoszt
26500 –sprezyna uszcz iglicy - 0,86 euro netto/szt
17152 - SprĂŞÂżyna dociskowa tÂłoczka powietrza do pistoletĂłw SATA - 0,86 Euro netto /szt
53611- Spust powietrza [do SATAjet 90] – 7,10 Euro netto /szt
77677- uszczelnienie iglicy do SATAjet 90 – 13,00 Euro netto/kpl
TrzpieĂą 3624 – 2,50 Euro netto
53603-PokrĂŞtÂło regulacji powietrza – 34,40 Euro netto/szt
54221 - ZawĂłr regulacji szerokoÂści strumienia – 26,00 Euro netto /szt
Niestety nic juÂż wiĂŞcej nie majÂą do tego sprzĂŞtu. |
|
|
|
 |
wiechec89
|
Wysłany: 2018-03-11, 10:23
|
|
|
|
Ostatnio kupiÂłem okazyjnie satĂŞ 90. Mam pytanie odnoÂśnie zestawu naprawczego Sata 57430 do tego pistoletu.
Znalaz³em informacjê, ¿e ten zestaw pasuje do pistoletów o numerze seryjnym ponad 85000, ja mam akurat poni¿ej tego numeru. Czym ró¿ni siê pistolet poni¿ej i powy¿ej tego numeru. |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2018-03-12, 23:36
|
|
|

|
wiechec89 napisał/a: | Ostatnio kupiÂłem okazyjnie satĂŞ 90. |
wiechec89 napisał/a: | Mam pytanie odnoÂśnie zestawu naprawczego Sata 57430 do tego pistoletu. |
To zestaw czĂŞÂści do naprawy uszczelnienia spustu powietrza (trzpienia)
wiechec89 napisał/a: | ZnalazÂłem informacjĂŞ, Âże ten zestaw pasuje do pistoletĂłw o numerze seryjnym ponad 85000, |
wiechec89 napisał/a: | Czym ró¿ni siĂŞ pistolet poniÂżej i powyÂżej tego numeru. |
Pistolet niczym ... ró¿nice masz tylko w uszczelnieniu trzpienia spustu powietrza ale zmiana nast¹pi³a w tym modelu powy¿ej numeru tak oko³o ponad 200 000 i jeszcze przeniesiono na lew¹ stronê korpusu œrubkê która blokuje pokrêt³o od regulacji ciœnienia powietrza.
I to sÂą wszystkie zmiany jakie zaszÂły w korpusie tego modelu na przestrzeni lat jego produkcji ...
Ten zestaw jaki posiadasz jest akurat do egzemplarzy ktĂłre miaÂły tÂą zmianĂŞ uszczelnienia spustu powietrza. MoÂżesz go sobie zachowaĂŚ i wykorzystaĂŚ przy Sata jet 2000 czy 3000
ktĂłre to maja takie samo uszczelnienie spustu powietrza.
JeÂśli ucieka powietrze w niej poprzez ten trzpieĂą to moÂżesz to uszczelnienie zamĂłwiĂŚ w serwisie Sata
MajÂą na pewno poniewaÂż na jesieni reanimowaÂłem znajomemu wÂłaÂśnie taki egzemplarz
o numerze okoÂło 28800 i dostaÂłem uszczelkĂŞ sprĂŞÂżynkĂŞ i podkÂładki 2 szt. |
|
|
|
 |
wiechec89
|
Wysłany: 2018-03-13, 21:31
|
|
|
|
Nie mam tego zestawu naprawczego. PytaÂłem tylko z ciekawoÂści i zastanawiaÂłem siĂŞ o zakupie czĂŞÂści na zapas, bo podobno nowe czĂŞÂści do tej saty nie sÂą juÂż produkowane, jedynie te co majÂą na stanach magazynowych. OgĂłlnie moja sata jest w idealnym stanie biorÂąc pod uwagĂŞ, Âże pochodzi z poczÂątku produkcji, technicznie wszystko sprawne. |
|
|
|