Przesunięty przez: Robertlodz09 2021-03-05, 23:49 |
Autor |
Wiadomość |
 |
bialy.23
|
Wysłany: 2021-03-05, 21:46 Który mini pistolet lakierniczy wybrać?
|
0
|
|
|
|
Witam.
W związku z tym że to mój pierwszy post, witam wszystkich na forum.
Potrzebuję pomocy w wyborze pistoletu lakierniczego w wersji mini. Pistolet miałby służyć do zaprawek oraz lakierowania niedużych elementów (np. owiewki motocykla).
Sprężarka jaką posiadam to Metabo Mega 350-100 D o pojemności butli 90 l i wydajności około 220 l/min.
Zastanawiam się nad jedną z poniższych opcji:
1. Pistolet Star mini hp z dyszą 1,0 mm (z tego co się orientuję, to pistolet z dyszą 1,2 mm jest już niedostępny).
2. Pistolet Star evo-t slv z dyszą 1,0 mm lub 1,2 mm.
3. Pistolej Jonnesway JA-6112 z dyszą 1,0 mm (hp).
Jeśli chodzi o pistolety marki Star zastanawiam się czy lepszy byłby pistolet hp czy slv.
Z kolei przy pistolecie slv zastanawiam się czy do moich zastosowań lepsza byłaby dysza 1,0 lub 1,2 mm.
Za pistoletem jonnesway przemawia lepszy dostęp do zestawów naprawczych jak również dobre opinie o tej marce.
Cena wszystkich wymienionych pistoletów jest bardzo zbliżona w związku z czym chciałbym wybrać najbardziej odpowiedni do moich potrzeb. Zastanawiam się również czy są jakieś istotne różnice w jakości tych pistoletów.
Jeżeli ktoś posiada jakieś doświadczenie z pracy wyżej wymienionymi pistoletami to prosiłbym o podzielenie się opiniami na ich temat. |
|
|
|
 |
MichuMachu
|
Wysłany: 2021-03-06, 07:45
|
0
|
|
|

|
Z moich doświadczeń z pistoletami mini to z czystym sumieniem mógłbym ci polecić sate nie posiadam żadnego z tych które wymieniłeś ale ja raczej szukałabym na twoim miejscu coś z dysza 1.2. bo 1.0 używam do rozcieńczalnika do cieniowania i tylko do tego a ten pistolet akurat to zwykły chińczyk. 1.2 w twoim przypadku będzie wydajniejsze przy lakierowaniu np bezbarwny m nie będziesz się musiał tyle na machać.
Co do pistoletu jak już mówiłem nie miałem z żadnym doczynienia ale wybrałbym pewnie z tych co podałeś star Evo.
To że mam jonneswaya w miniaturce to nie znaczy że będę ich wszędzie promował dobre klucze mają poprostu co do zestawów naprawczych to uwierz mi że zanim zużyje ci się ten pistolet to zarobisz już na następny
Co do systemu to HP bym odpuścił bo jest to stara technologia i mało wydajna jeśli chodzi o nakładanie materiału. Ten slv będzie miał lepsza wydajność i mniej ci będzie ,,pylil" przy lakierowaniu:) |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2021-03-08, 11:59
|
0
|
|
|

|
MichuMachu napisał/a: | Co do systemu to HP bym odpuścił bo jest to stara technologia i mało wydajna jeśli chodzi o nakładanie materiału. Ten slv będzie miał lepsza wydajność i mniej ci będzie ,,pylil" przy lakierowaniu:) |
Wierzysz w te "oznaczenia" na chińskich produktach ?
Prawdziwe HP pomimo tego że to "stara technologia" nadal są w ofercie ponieważ przez nie przepuścisz każdej lepkości materiał co w przypadku innych systemów pistoletów nie zawsze się sprawdza ...
Od siebie polecam mini Italco albo za około 100zł mini o symbolu MP-102 z dyszą 1.2
jest kilku importerów dlatego nazwy tych pistoletów są różne także patrz tylko na symbol oznaczenia modelu
prosty pistolet którym sobie obmalujesz to co potrzebujesz
Plus jego jest taki że mało kosztuje i się szybko nie rozpada jak inne pistoleciki w kwocie do 100zł |
|
|
|