Wys³any: 2021-03-24, 19:58 Podnosi bazê na tworzywie na ori
0
Pomóg³: 42 razy Posty: 1794 Sk±d: Kraków
Dawno mnie tu nie by³o a mam g³upi problem.
Os³ona ko³a Suzuki vitara. Os³ona klejona. Standardowo wyszpachlowana i podk³ad i juz na podk³adzie zaczê³o mi podnosic star± bazê na przedarciach z papieru 220 do oryginalnej bazy. Uratowa³em gryzy na podk³adzie pyl±c gêsty podk³ad na rozp. do bazy. Na 2 dzieñ mia³êm gdzieniegzie przedarcia po 800 i znów podnosi gdzieindziej ni¿ strefa naprawiana. To samo siê dzieje z lusterkami i atrapami od Mazdy po przetarciu do FABRYCZNEJ bazy.
Pytanie - jak siê nazywa izolator na taki szajs? Wiem ¿e jest ale zapomnia³em nazwy i firmy. Jak naprawiam Mazdy plastiki atrapki czy lusterka to albo drê do tworzywa albo w³óknin± ¿eby sie nie dokopaæ do bazy mimo ¿e oryginalna. Auta s± kilkuletnie i wiem ¿e s± w ORI.
Moja baza to debeer na ori rozcieñczalniku.
Szuka³em tematu podnosi baze ale znalaz³o 2000 tematów o motorach itp.
Podziekowa³
A wkr...mnie to ze jak wale baze na przedarcia renault peugeot opel to nic sie nie dzieje,Postawi w³osa ale go zdejme szarym scotchem. Byle kó³ko a czasoroboty jak za bok busa.
Ja mia³em podobnie na Hyundai i honda...
Radzi³em sobie z tym tak ¿e nakladalem na miejsca przetarcia novol protect 380... Jest to podk³ad poliestrowy co¶ Ala taka szpachlówka natryskowa szybkoschnaca....
Potem przetarcie 180 do 320 i normalnie podk³ad akrylowy... Opcjonalnie PZP jeszcze ale ja dawa³em to na wszystkie miejsca które by³y przetarte i problem znik³...
Widaæ japoñce maj± co¶ w bazie lub w plastyku...
Pozdro
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum