Przesuniêty przez: Tech 2009-04-25, 16:42 |
Autor |
Wiadomo¶æ |
|
Dawid1989
|
Wys³any: 2008-08-10, 21:02 Jak najlepiej cieniowac akryl????
|
0
|
|
|
Pomóg³: 8 razy Posty: 324 Sk±d: okolice Mielca
|
Tak jak w temacie.Koledzy,macie jakie¶ ciekawe patenty na cieniowanie akrylu????Juz nie raz cieniowa³em metalik i wychodzi³o idealnie ale akrylu jeszcze nigdy nie cieniowa³em i dok³adnie nie wiem jak to zrobiæ. wczoraj spróbowa³em si³ na b³otniku.pomalowa³em miejsce naprawiane i na koniec rozpyli³em cienk± trochê na boki.Jak wysch³o przetar³em trochê 2000 i waln±³em polerkie przej¶cie jest idealne ale widaæ taki "placek" Mo¿liwe ze robie to ¼le.Proszê o pomoc. |
|
|
|
|
mebArth
|
Wys³any: 2008-08-10, 21:39
|
0
|
|
|
Pomóg³: 42 razy Posty: 1794 Sk±d: Kraków
|
A rozcienczalnik do cieniowania uzy³es? Jak nie masz to zrób tak jak ja czasem. DO resztki akrylu w kielichu dolewam troszke bezbarwnego, krople utwardzacza, plus rozcienczalnik do akrylu i tym mixem przepylam do konca elemnt. Zadnych placków nie ma. |
_________________ Bart
|
|
|
|
|
gola
|
Wys³any: 2008-08-11, 19:13 Re: Jak najlepiej cieniowac akryl????
|
0
|
|
|
Pomóg³: 23 razy Posty: 854
|
Dawid1989 napisa³/a: | przej¶cie jest idealne ale widaæ taki "placek" Mo¿liwe ze robie to ¼le.Proszê o pomoc. |
o jaki placek ci chodzi mozesz uscislic?
Nie jest to przypadkiem zle doszlifowany podklad?
Ja akryl cieniuje w ten sposob ze lakieruje akrylem tylko tam gdzie bylo zapodkladowane (jedna lub dwie warstwy w zaleznosci od sily krycia lakieru) nastepnie po odparowaniu ostatniej warstwy akrylu lakieruje calosc bezbarwnym z doslownie kilkoma kroplami akrylu ktorym robilem wczesniej(tylko lekkie zabarwienia bezbarwnego) |
|
|
|
|
kpopis
|
Wys³any: 2008-08-11, 19:37
|
0
|
|
|
Pomóg³: 1 raz Posty: 291
|
Jak robisz wpylke na rozcienczalniku do cieniowania to musisz to dobrze wysuszyc. To musi byc "sklala", inaczej po polerce widac wlasnie taki placek. |
|
|
|
|
Dawid1989
|
Wys³any: 2008-08-11, 20:50
|
0
|
|
|