Przesunięty przez: DrCruel 2009-04-25, 05:38 |
Autor |
Wiadomość |
 |
Fedek
|
Wysłany: 2008-11-06, 09:51 BRWINĂW - BEZNADZIEJNY ZAKÂŁAD LAKIERNICZY
|
0
|
|
|
|
Witam szanownych ForumowiczĂłw! (to mĂłj niefortunny 1 post)
Niestety ostatnio padÂłem ofiarÂą braku profesjonalizmu (Âżeby nie nazwaĂŚ tego brakiem posiadania umiejĂŞtnoÂści do wykonywania zawodu) i oszukaĂąstwa ze strony zakÂładu w Brwinowie, ktĂłry Âświadczy usÂługi lakierniczo blacharskie. Posta tego piszĂŞ ku przestrodze by nikt tam nie oddaÂł juÂż swojego samochodu ! OddaÂłem mĂłj samochĂłd BMW E-36 Compact ok. 2-3 sierpnia do naprawy po kolizji (zdjĂŞcia uszkodzonego samochodu). ZdjĂŞcia mĂłwiÂą dokÂładnie co trzeba zrobiĂŚ… SamochĂłd miaÂł byĂŚ zrobiony w przeciÂągu 1 miesiÂąca, trwaÂło to 3 miesiÂące !. Do samego koĂąca nie otrzymaÂłem rozpiski ile co kosztowaÂło tylko dopiero przy odbiorze auta zobaczyÂłem coÂś nabazgranego na kartce odrĂŞcznie !!! W porĂłwnaniu ze wszystkim to byÂł maÂły szkopuÂł… SamochĂłd, ktĂłry odebraÂłem bĂŞdĂŞ sprzedawaÂł, bo po wykonanej robocie na nim przez ten zakÂład (na koĂącu podam namiary i nr Tel by wiedzieĂŚ do kogo swego auta nie oddawaĂŚ) do niczego innego siĂŞ nie nadaje…
Mój b³¹d nast¹pi³ przez to, ¿e odbiera³em samochód wieczorem i nie zobaczy³em wiêkszoœci mankamentów. A oto i one:
1. Po lakierowaniu bezbarwnÂą warstwÂą okazaÂło siĂŞ, Âże lakiernikowi dostaÂł siĂŞ pod lakier jakiÂś syf… JuÂż tego nie da siĂŞ zmyĂŚ… Cytat „Nie mogĂŞ zagwarantowaĂŚ sterylnoÂści w tym pomieszczeniu” To po co siĂŞ zajmuje lakiernictwem !!!!! (zdjĂŞcie)
2. Drzwi od kierowcy uszkodzony lakier. Przed oddaniem tego nie byÂło…
3. Drzwi od pasaÂżera: byÂła wymiana caÂłych drzwi (od czerwonego compacta). Przy wymianie podnoÂśnika do szyb uszkodzono mocowania tak, Âże teraz plastikowa obudowa siĂŞ majta i jest spora szpara miĂŞdzy plastikiem i metalem. (zdjĂŞcie)
4. SposĂłb lakierowania drzwi od pasaÂżera i drobniejszych elementĂłw pozostawiĂŞ bez komentarza, bo tylko wyzwiska wiĂŞzienne oddaÂły by to jak moÂżna nazwaĂŚ takÂą robotĂŞ.
5. Lakierowanie klapki od wlewu paliwowego… WidaĂŚ, Âże czerwone… (zdjĂŞcia)
6. Klamka od strony pasa¿era nie doœÌ ¿e krzywo spasowana to jeszcze przyklejona na klej tak, ¿e a¿ siê wyla³o (zdjêcia)
7. KrawĂŞdzie drzwi od pasaÂżera zostaÂły nie domalowane, a w niektĂłrych miejscach nawet przebija czerwony kolor… (zdjĂŞcia)

8. Po wymianie podnoÂśnika od str. kierowcy (to na szczĂŞÂście byÂło uzgodnione) zobaczcie jakÂą zajebistÂą dostaÂłem uszczelkĂŞ !!! Pofalowana jak jego Ch.. (ZdjĂŞcie)
9. Przy wymianie progu i jego malowaniu chyba zabrakÂło lakieru… mam biaÂłe… (zdjĂŞcie)
10. OddaÂłem samochĂłd z normalnymi nie przyciemnianymi szybami, a odebraÂłem z innymi przyciemnianymi…. Nikt nie raczyÂł mnie poinformowaĂŚ o czym kolwiek w tej kwestii… MoÂże dresom to by siĂŞ spodobaÂło…. A po odbiorze nie otrzymaÂłem moich starych DOBRYCH spowrotem. (zdjĂŞcia)
11. Po otworzeniu tylnich (lewej i prawej) szyb natkn¹³em siĂŞ na Âślady walki … to byÂły chyba zmagania panĂłw z zakÂładu przy wyjmowaniu szyb… Zarysowany lakier sympatycznie ukryty… (zdjĂŞcia)

12. Zerwany materiaÂł z przedniego sÂłupka od strony pasaÂżera… Pewnie przez przypadek… przy malowaniu (zdjĂŞcie)
13. Brud i syf po paÂście byÂł wszĂŞdzie… nawet zostawili mi kawaÂłek taÂśmy klejÂącej w tylnim lewym nadkolu… Jak moÂżna oddaĂŚ tak samochĂłd klientowi… tylko chyba wieczorem (mĂłj b³¹d !!!) (zdjĂŞcia)
14. Nie doœÌ, Âże drzwi od pasaÂżera byÂły na krawĂŞdziach Âźle pomalowane i widaĂŚ jest czerwony kolor (nawet od str przedniego nadkola) to szpara miĂŞdzy drzwiami ma duÂże rozmiary + nieÂźle odstaje… OkazaÂło siĂŞ, Âże nie ma Âśrubek, a jedna z nich byÂła urwana wew. I nie chciaÂło siĂŞ im jej gwintowaĂŚ… (zdjĂŞcia)
15. W tym warsztacie pracujÂą takie gamonie, Âże nawet odkurzajÂąc coÂś rozwalÂą. I tak teÂż mĂłj czujnik poÂłoÂżenia siedzenia zostaÂł uszkodzony i kontrolka mi siĂŞ Âświeci non stop… WczeÂśniej tego nie byÂło nawet po kolizji. (zdjĂŞcie)
16. SÂłupek przy pasach kierowcy ma uszkodzone mocowanie przez co bardzo odstaje… czemu i to zniszczyli do dziÂś siĂŞ zastanawiam… (zdjĂŞcie)
17. W compactach w bagaÂżniku po prawej stronie i po lewej sÂą takie plastikowe kieszonki. Ja teÂż je miaÂłem wczeÂśniej… Po oddaniu samochodu juÂż ich nie byÂło a w ich miejsce byÂła woda… RĂłwnieÂż poucinano mi kable od instalacji gazowej…(zdjĂŞcia).
18. Butle gazowÂą przykrĂŞcili mi zupeÂłnie inaczej niÂż wczeÂśniej byÂła…. Dlaczego….
19. Tylni zderzak jakoÂś dziwnie spasowano tak Âże pojawiÂła siĂŞ duuuÂża szpara i jest tam jakiÂś styropian….
20. Przednie prawe koÂło zapomniaÂły mi gamonie dokrĂŞciĂŚ i jadÂąc zastanawiaÂłem siĂŞ co tak uderza... caÂłe szczĂŞÂście udaÂło mi siĂŞ dojechaĂŚ tam dokÂąd zmierzaÂłem i dokrĂŞciÂłem, ale jak moÂżna oddaĂŚ samochĂłd z nie dokrĂŞconymi Âśrubami ???
21. ByÂłem zapewniony, Âże uÂżywany jest najlepszy bezbarwny lakier na rynku Iwata, a co siĂŞ okazuje sam na forum pisze, Âże uÂżywa podrĂłby Iwata (http://lakierowanko.info/viewtopic.php?p=13096#13096)
22. Najlepsze jest to, Âże jak odbieraÂłem samochĂłd lakiernik mi daÂł puszkĂŞ z lakierem, ktĂłry mu zostaÂł i pĂŞdzelek i powiedziaÂł, Âże mu siĂŞ juÂż nie przyda i daÂł mi jeszcze 50 zÂł....
23. W dniu wczorajszym tj. 03.11.2008 dzwoni³em do niego i jego wspólnika by oddali mi pieni¹dze za ca³¹ swoj¹ robociznê to us³ysza³em, ¿e jestem wy³udzaczem pieniêdzy i ¿e id¹ na policjê... Czy ja jestem jakiœ inny to¿ za tak¹ robotê to siê nie p³aci ! Proponowali mi, ¿e mogê przyjechaÌ do nich i mi poprawi¹, ale stanowczo odmówi³em, bo kto by chcia³ by te same rêce co tak zwali³y sprawê mia³y to naprawiaÌ... to by by³a jeszcze wiêksza katastrofa... chcia³em, ¿eby pokryli koszty robocizny w innym zak³adzie to siê zaczê³o, ¿e jestem wy³udzaczem pieniêdzy... PRZYKRA SPRAWA !
Jak widaĂŚ straty po naprawie sÂą gigantyczne… Zwracam siĂŞ rĂłwnieÂż do was z proÂśbÂą o pomoc, co mogĂŞ zrobiĂŚ by odzyskaĂŚ pieniÂądze, by zamkn¹Ì mu warsztat by nikt juÂż nie wpadÂł w takie G…. jak ja…
Namiary na warsztat i jego pracownika jak i wspĂłlnika, co by nikt tam swojego samochodu nigdy nie oddaÂł:
MiejscowoœÌ: Brwinów *** Dane osobowe usuniête - dla zainteresowanych Priv lub mail ***
OgÂłaszaÂł siĂŞ na tym forum i pisze pod nickiem :
kpopis1 - http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=27664
Boogie wiedziaÂł co robi !
Znajomy trochĂŞ poszperaÂł i znalazÂł parĂŞ ciekawych rzeczy:
MajÂą zawieszone konto na Allegro : http://www.allegro.pl/show_user.php?search=kpopis
Okazuje siĂŞ, Âże jest czĂŞstym bywalcem forum (kpopis) : http://lakierowanko.info/ i wcale nie ma siĂŞ czym chwaliĂŚ (szkoda Âże tego wczeÂśniej nie wiedziaÂłem).
ZapewniaÂł, Âże uÂżywa specyfikĂłw najlepszych firm (na forum rĂłwnieÂź o tym pisaÂł), a w rzeczywistoÂści uÂżywa "shitu", jak sam to okreÂśliÂł.
Stosowny cytat z forum lakiernikĂłw: Do podkladu uyzywam najtanszego shitu - http://lakierowanko.info/...p?p=13065#13065
Cytaty z forum lakiernikĂłw:
- Mowie otwarcie ze jade na kicie z novola, uelastyczniaczach HAYA, benzynie ekstrakcyjnej zamiast zmywaczy itd
- Nie mam zarejestrowanej dziaÂłalnosci. Maluje w amatorskiej (niedlugo ja podrasuje) kabinie - http://lakierowanko.info/viewtopic.php?p=6925#6925
PozostaÂłe zdjĂŞcia do wglÂądu: http://www.sendspace.pl/file/9El2MkiQ/
ZdjĂŞcie samochodu po kolizji: http://www.sendspace.pl/file/pWjcLllA/ |
|
|
|
 |
|
Wysłany: 2008-12-28, 13:53 PamiĂŞtacie ?
|
0
|
|
|
MTGarage.
|
|
|
|
 |
jacek
|
Wysłany: 2008-12-28, 15:23
|
0
|
|
|
|
WidziaÂłem to w TVN od razu poznaÂłem Âże to jest to bmw faktycznie (kpopis) siĂŞ nie popisaÂł przy tej robocie . |
|
|
|
 |
mebArth
|
Wysłany: 2008-12-28, 15:23
|
0
|
|
|
|
hahahaha pamietamy To sie fedek wk..Âł Ja piedrole ale paprok ! (jak to RB mĂłwi)
Przecie za to jest kryminaÂł. |
_________________ Bart
 |
|
|
|
|
 |
baqo
|
Wysłany: 2008-12-28, 15:24
|
0
|
|
|
|
online napisał/a: | PamiĂŞtacie ta sprawĂŞ z Kpopis'em? | no dobre. ale go ciÂśnie |
|
|
|
 |
Joker_Paint
|
Wysłany: 2008-12-28, 15:27
|
0
|
|
|
|
heheh... no troche niezbyt miÂła sytuacja dla Kpopisa... |
|
|
|
 |
jacklack
|
Wysłany: 2008-12-28, 15:30
|
0
|
|
|

|
Cytat: | heheh... no troche niezbyt miÂła sytuacja dla Kpopisa... |
Nie chciaÂłbym byc na miejscu ani kpopisa ani Fedka |
|
|
|
 |
kaczmi
|
Wysłany: 2008-12-28, 15:31
|
0
|
|
|
|
dziwne jest to dlaczego mu nie poprawiÂł tego auta..... poÂświĂŞciÂłby troche czasu na blache i lakier, poprawiÂłby co trzeba, szyby by mu odciemniÂł i by miaÂł ÂświĂŞty spokuj a tu teraz takie jaja Âże nawet w TV jest |
|
|
|
 |
mebArth
|
Wysłany: 2008-12-28, 15:40
|
0
|
|
|
|
Bo widac ze lepienka i szrot przed brama wiec jak ma umiec poprawic. Szkoda ze same bejce robi, komarki malowac sprayem a nie bejce |
_________________ Bart
 |
|
|
|
 |
jacek
|
Wysłany: 2008-12-28, 15:52
|
0
|
|
|
|
Ale klijent teÂż wybitnie zaciĂŞty |
|
|
|
 |
Grzesiek11
|
Wysłany: 2008-12-28, 15:59
|
0
|
|
|
|
masakra nie jestem ideaÂłem ale 5000 tysi za taka robote ja pie....le |
|
|
|
 |
kamilbusko
|
Wysłany: 2008-12-28, 16:05
|
0
|
|
|
|
to robiÂł ktoÂś od nas z forum ?????? |
|
|
|
 |
mebArth
|
Wysłany: 2008-12-28, 16:08
|
0
|
|
|
|
Cytat: | Ale klijent teÂż wybitnie zaciĂŞty |
A ty masz 5k wyrzucic w bÂłoto bo masz gdzies swoje prawa? Bo ja nie miaÂłbym. Tylko bym mu bude spaliÂł albo kolegami potraktowaÂł a nie pi... sie TVN
Cytat: | to robiÂł ktoÂś od nas z forum ?????? |
@kpopis |
_________________ Bart
 |
|
|
|
|
 |
kamilbusko
|
Wysłany: 2008-12-28, 16:11
|
0
|
|
|
|
a kiedy to by³o nie s³ysza³em widzia³em reporta¿ niez³e jaja. teraz chyba zamkn¹l dzialalnoœÌ/ |
|
|
|
 |
ZIEMBA
|
Wysłany: 2008-12-28, 16:13
|
0
|
|
|
|
Kpopis daÂł dupy i tyle. ZpieprzyÂł robote, ok. zdarza sie. Ale powinien bez gadania to poprawic i byÂło by po sprawie. A tak, fedek zaÂłatwiÂł juz mu pewnie kontrole z PIP-u, PIH-u, US i bĂłg wie zkÂąd jeszcze i pewnie facet ma juÂż niezÂłe kÂłopoty przez wÂłasnÂą gÂłupote.
Kamil, wejdz w off topic i przeczytaj przyklejony temat TRUDNE SPRAWY |
|
|
|
 |
kamilbusko
|
Wysłany: 2008-12-28, 16:15
|
0
|
|
|
|
no ja cenzura czemu tego nie poprawiÂł taki [...] leĂą. myÂślaÂł ze koleÂś mu to podaruje |
|
|
|
 |
mebArth
|
Wysłany: 2008-12-28, 16:21
|
0
|
|
|
|
ZIEMBA napisał/a: | Kpopis daÂł dupy i tyle. ZpieprzyÂł robote, ok. zdarza sie. Ale powinien bez gadania to poprawic i byÂło by po sprawie. A tak, fedek zaÂłatwiÂł juz mu pewnie kontrole z PIP-u, PIH-u, US i bĂłg wie zkÂąd jeszcze i pewnie facet ma juÂż niezÂłe kÂłopoty przez wÂłasnÂą gÂłupote.
Kamil, wejdz w off topic i przeczytaj przyklejony temat TRUDNE SPRAWY |
Posty usuniete ZIEMBA, admin stwierdzi³ ze nie mozna traktowac jednej strony i usun¹³ posty Fedka |
_________________ Bart
 |
|
|
|
 |
ZIEMBA
|
Wysłany: 2008-12-28, 16:29
|
0
|
|
|
|
A rzeczywiÂście |
|
|
|
 |
|
Wysłany: 2008-12-28, 17:28
|
0
|
|
|
MTGarage.
|
ZamieÂściÂłem tot ylko dla tego, Âżeby uchronic nas samych. StrzeÂżmy siĂŞ paproctwa! |
|
|
 |
mebArth
|
Wysłany: 2008-12-28, 21:18
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
|
Wysłany: 2008-12-28, 21:46
|
0
|
|
|
MTGarage.
|
|
|
|
 |
gola
|
Wysłany: 2008-12-28, 22:46
|
0
|
|
|
|
Ja rozumiem fedka w tym wypadku,ale na miejscu kpopisa zrobil bym sprawe fedkowi oraz administratorowi forum BMW, za udostepnianie moich danych osobowych bez mojego zezwolenia.(adres,numery telefonow)
mebArth napisał/a: | ... Ja piedrole ale paprok ! (jak to RB mĂłwi) |
moderator z jego forum .
Jaki pan taki kram |
|
|
|
 |
mebArth
|
Wysłany: 2008-12-28, 23:01
|
0
|
|
|
|
Ta...bo administracja sie interesuje forami tam jak i tu. To juz wisi kupe czasu a widocznie kpopis sra w pory i sie wÂłasnego cienia boi i sie nie odzywa |
_________________ Bart
 |
|
|
|
 |
kalbi
|
Wysłany: 2008-12-28, 23:10
|
0
|
|
|
|
mebArth napisał/a: | Ta...bo administracja sie interesuje forami tam jak i tu. To juz wisi kupe czasu a widocznie kpopis sra w pory i sie wÂłasnego cienia boi i sie nie odzywa |
wg karÂą dla kpopisa to juÂż jest ten caÂły stres zwiÂązany z tÂą sytuacjÂą!!! obsmarowany wszĂŞdzie gdzie siĂŞ da - nie bronie go ale czegoÂś takiego to raczej nikomu nie ÂżyczĂŞ! |
|
 |
pitterek
|
Wysłany: 2008-12-28, 23:33
|
0
|
|
|

|
Cytat: | nie bronie go ale czegoÂś takiego to raczej nikomu nie ÂżyczĂŞ! |
wiesz co, ja go i moÂże troche rozumie bo i u mnie robiÂło sie cos na szybko gdy np czĂŞsci przyszÂły pĂłxno a trzeba byÂło samochĂłd oddaĂŚ w ustalonym terminie ale w takich wypadkach gdy klientowi cos nie odpowiadaÂło to umawialismy sie z nim na termin ''kiedy Panu pasuje'' robilismy poprawke z jakimÂś drobnym gratisem za problemy i wszystko byÂło ok ale to co zrobiÂł @kpopis to po pierwsze szczyt partactwa a po drugie hamstwa. noi skroiÂł goscia rĂłwno, podczas wyjmowania szyb potÂłukÂł i nawet nie postaraÂł siĂŞ o takie same....kpina z klienta |
_________________ Pit
 |
|
|
|
 |
gola
|
Wysłany: 2008-12-28, 23:34
|
0
|
|
|
|
mebArth napisał/a: | Ta...bo administracja sie interesuje forami tam jak i tu. To juz wisi kupe czasu a widocznie kpopis sra w pory i sie wÂłasnego cienia boi i sie nie odzywa |
no tutaj sie zainteresowala administracja i dane kpopisa wyczyscili,wiec i na BMW forum powinien ktos to zrobic.
mebArth napisał/a: | Bo widac ze lepienka i szrot przed brama wiec jak ma umiec poprawic. Szkoda ze same bejce robi, komarki malowac sprayem a nie bejce |
nie smaruj nikogo,tylko dziekuj fedkowi ze do ciebie nie przyjechal z ta naprawa
mebArth napisał/a: | ...
Z kolei w moje drugiej pracy jest tak ze "auto lubi wode" i strucel wychodzi mokry bo nic nie widac... |
Jak by nie bylo nic do ukrycia i robilbys idealnie to nie musial bys auta woda zlewac.Jeden ma sposob aby w nocy oddac,drugi zlanego woda-cel ten sam,oszukac klienta.
Pozatym fedek pisal na tym forum ze nie odda do kpopisa juz samochodu celem poprawy a na filmie mowi calkiem co innego |
|
|
|
 |
ewa
|
Wysłany: 2008-12-30, 23:21
|
0
|
|
|
|
a wystarczy³o siê dogadaÌ z klientem... czy wam naprawdê zdarza siê na kogoœ tak laÌ po ca³oœci nawet jakby by³ "uci¹¿liwy"? my wolimy ubezpieczyÌ siê "od" ewentualnych "wypadków przy pracy" i nie dygaÌ za ka¿dym razem jak siê coœ komuœ przyœni. |
|
|
|
 |
anowi
|
Wysłany: 2008-12-30, 23:41
|
0
|
|
|
|
gola napisał/a: | Ja rozumiem fedka w tym wypadku,ale na miejscu kpopisa zrobil bym sprawe fedkowi oraz administratorowi forum BMW, za udostepnianie moich danych osobowych bez mojego zezwolenia.(adres,numery telefonow) |
Kpopis podobno zarejestrowa³ swoj¹ dzia³alnoœÌ (tak przynajmniej mi siê wydaje). W takim przypadku jego nazwisko, adres gara¿u i tel to nie s¹ jego dane osobowe tylko dane firmy, a to nie podlega ochronie danych osobowych |
|
|
|
 |
Bisuside14
|
Wysłany: 2008-12-31, 01:28
|
0
|
|
|
MĂłw mi Bisu:D

|
NieÂźle sobie problemĂłw narobiÂł |
|
|
|
 |
gola
|
Wysłany: 2008-12-31, 14:03
|
0
|
|
|
|
anowi napisał/a: | ... W takim przypadku jego nazwisko, adres garaÂżu i tel to nie sÂą jego dane osobowe tylko dane firmy, a to nie podlega ochronie danych osobowych |
a skad wiesz ze telefon ma na firme,moze prywatny? a w takim przypadku to jest juz naruszenie tajemnicy o danych osobowych |
|
|
|
 |
dawid
|
Wysłany: 2009-01-01, 22:40
|
0
|
|
|

|
niewierze co niektorzy tu pisza ten typ powinien byc zniszczony na 100 sposobow zero wytlumaczenia dla niego za ta kase to nawet nie mozna tego nazwac fuszerka |
_________________ hmmm |
|
|
|
 |
autograff
|
Wysłany: 2009-01-01, 22:58
|
0
|
|
|
|
popieram. za cos takiego wziac tyle pieniedzy ZENADA |
|
 |
Tech
|
Wysłany: 2009-01-03, 18:23
|
0
|
|
|

|
Doda³em post "Ÿród³owy" z tego forum (pierwszy w temacie). By³o tam trochê odpowiedzi, ale pomerda³em przy scalaniu tematów (temat by³ zdublowany i wysz³o mi, ¿e odpowiedzi by³y wczeœniej ni¿ g³ówny temat) - teraz przynajmniej wszystko we w³aœciwej kolejnoœci. Dane osobowe usuniête. |
|
|
|