Autor |
Wiadomo¶æ |
|
KLAN PALUCHOWSKICH
|
Wys³any: 2009-04-10, 08:50 Jak pomalowac takie co¶ ?
|
0
|
|
|
|
Witam,
od trzech lat budujê drezynê kolejow± i przyszed³ czas na prace przy pudle. Chcia³bym aby wygl±da³o to tak Moja Drezyna
¦ciany bêd± wykonane ze sklejki 4mm, laminowanej ¿ywic± i mat± szklan±, teraz moje pytanie do Was, jak to zrobiæ ¿eby by³o w miarê przyzwoicie a jednocze¶nie nie kosztowa³o fortuny ? Doradzano mi szpachlê, podk³ad i Autorenolak. Wymiary 235cm d³, 135szer, 150 wys.
Mam kompresor, pistolet, odrobinê gotówki i du¿o samozapa³u
Mo¿e sa jakie¶ strony WWW z którymi powinienem siê zapoznaæ ?
Pozdrawiam |
|
|
|
|
No-limit
|
Wys³any: 2009-04-10, 12:07 Re: Jak pomalowac takie co¶ ?
|
0
|
|
|
Pomóg³: 34 razy Posty: 1179
|
KLAN PALUCHOWSKICH napisa³/a: | Witam,
od trzech lat budujê drezynê kolejow± i przyszed³ czas na prace przy pudle. Chcia³bym aby wygl±da³o to tak Moja Drezyna
¦ciany bêd± wykonane ze sklejki 4mm, laminowanej ¿ywic± i mat± szklan±, teraz moje pytanie do Was, jak to zrobiæ ¿eby by³o w miarê przyzwoicie a jednocze¶nie nie kosztowa³o fortuny ? Doradzano mi szpachlê, podk³ad i Autorenolak. Wymiary 235cm d³, 135szer, 150 wys.
Mam kompresor, pistolet, odrobinê gotówki i du¿o samozapa³u
Mo¿e sa jakie¶ strony WWW z którymi powinienem siê zapoznaæ ?
Pozdrawiam |
Zamiast Autorenolaku polecam farbê poliuretanow± z utwardzaczem/do ³odzi.konstrukcji stalowych ogólnego stosowania/. |
|
|
|
|
greku
|
Wys³any: 2009-04-10, 22:45
|
0
|
|
|
|
ogólnie patrz±c na ten szkice to podobne do linie do tych nowych autobusów typu scania solaris, a przód bedzie wypuk³y(aerodynamiczny) czy kanciaty ?? |
|
|
|
|
przemo1972
|
Wys³any: 2009-04-12, 14:05
|
0
|
|
|
Pomóg³: 11 razy Posty: 551 Sk±d: SC
|
Moze szpachla natryskowa-podklad-lakier. |
|
|
|
|
KLAN PALUCHOWSKICH
|
Wys³any: 2009-04-12, 19:53
|
0
|
|
|
|
greku napisa³/a: | ogólnie patrz±c na ten szkice to podobne do linie do tych nowych autobusów typu scania solaris, a przód bedzie wypuk³y(aerodynamiczny) czy kanciaty ?? |
Wypuk³y tak jak to widaæ na widoku bocznym
Projektuj±c pojazd faktycznie odrobinkê zainspirowa³em siê lampami od Solarisa. |
|
|
|
|
greku
|
Wys³any: 2009-04-14, 09:14
|
0
|
|
|
|
ale wygl±da ³adnie, robicie tylko prototyp czy bêdzie wiêksza seria tej drezyny ?? masz juz jakies prawdziwe zdjêcia tego cuda ?? |
|
|
|
|
KLAN PALUCHOWSKICH
|
Wys³any: 2009-04-14, 10:09
|
0
|
|
|
|
greku napisa³/a: | ale wygl±da ³adnie, robicie tylko prototyp czy bêdzie wiêksza seria tej drezyny ?? masz juz jakies prawdziwe zdjêcia tego cuda ?? |
Obecnie jeste¶my na etapie ramy kó³ zamontowanego silnika (MZ ETZ 251), wiêc mo¿na powiedzieæ ¿e je¼dzi o w³asnych si³ach. Do zakoñczenia obecnego etapu brakuje ukoñczenia uk³adu hamulcowego i wykonania kilku jazd próbnych, nastêpnie zabieramy siê za budowê pud³a Zdjêcia, relacja z budowy opinie i komentarze publikujemy na forum 750mm.pl, jest te¿ kilka filmów na YT Obecnie planujemy etap budowy pud³a, zbieramy pomys³y, uwagi dobre rady stad nasza obecno¶æ tu na forum.
Pozdrawiamy
KLAN PALUCHOWSKICH |
|
|
|