Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
Bzyku 
Wysłany: 2009-06-18, 22:22   BÂąbelki w pistolecie
0
UP DOWN

Witam,

Jak zwykle mam problem :)

Mam pistolet Model: AS1001 takie cudo http://allegro.pl/item641...a_1_4_hvlp.html

oczywiÂście bez manometru :) kupiony kiedyÂś, byÂł to mĂłj najlepszy pistolet jaki posiadaÂłem :)

Do rzeczy, problem polega na tym, Âże Âźle maluje, wypluwa tÂą farbĂŞ i to nierĂłwno na dodatek.

Gdy zalejĂŞ go nitro i wcisnĂŞ spust to patrzÂąc w zbiorniczek sÂą bÂąbelki podobno ich byĂŚ tam nie powinno. Gdzie tkwi problem? :) moÂże ktoÂś wie.
Albo czy moÂżna kupiĂŚ do niego zestaw naprawczy i czy nie przewyÂższy on ceny pistoletu.

Pozdrawiam

[ Dodano: 2009-06-19, 07:29 ]
Nie mogê edytowaÌ poprzedniego posta, wiêc dopiszê. Doczyta³em siê, ¿e chodzi o jak¹œ uszczelkê albo przedmuchanie w druga stronê. Co do przedmuchania to zawsze przedmuchujê. Kolega który te¿ mia³ taki problem wrzuci³ miêdzy ten wkrêcany œrodek a ten wielki gwint uszczelkê oring i jest ok, u mnie to nie pomog³o. Pewnie pistolet z³om.

Jeszcze sprawdzĂŞ dziÂś ten sposĂłb z opalarkÂą Âżeby podgrzaĂŚ trochĂŞ tÂą czarna twardÂą uszczelkĂŞ i wtedy skrĂŞciĂŚ go.

przemo1972 
Wysłany: 2009-06-19, 12:21   
0
UP DOWN

Na Twoim miejscu zaczalbym od dokrecenia dyszy lakieru.Najczesciej przyczyna tej usterki jest brak szczelnosci pomiedzy dysza lakieru i korpusem pistoletu.

pepi 
Wysłany: 2009-06-19, 20:32   
0
UP DOWN

popieram :spoko:

Bzyku 
Wysłany: 2009-06-26, 23:28   
0
UP DOWN

Witam,
PrĂłbowaÂłem opalarkÂą te plastiki rozgrzaĂŚ i skrĂŞciĂŚ i nic.
filmik z bÂąbelkowania :)

http://www.youtube.com/watch?v=LwCuJWqWTBQ

na koniec wszystko uszczelniÂłem silikonem ale tylko po to Âżeby zobaczyĂŚ czy jednak tam tkwi problem, jeÂśli tak bĂŞdĂŞ szukaÂł rozwiÂązania.

Pozdrawiam

Mariuszczs
Wysłany: 2009-06-27, 08:18   
0
UP DOWN

Tylko na tej uszczelce jest mo¿liwoœÌ ¿e powietrze siê przeciska i dostaje do kana³u z lakierem , no chyba ¿e masz jak¹œ wadê w odlewie korpusu

b-rad
Wysłany: 2009-06-27, 20:54   
0
UP DOWN

MoÂże masz dyszĂŞ niedokrĂŞconÂą ?

siwy_1981 
Wysłany: 2009-06-27, 22:23   
0
UP DOWN
siwy1981

Najprawdopodobniej motylek ma przytkane kanaÂły powietrzne, dlatego powietrze idzie do dyszy materiaÂłowej a dalej do zbiorniczka.

domagalka 
Wysłany: 2009-06-28, 07:36   
0
UP DOWN

siwy_1981 napisał/a:
Najprawdopodobniej motylek ma przytkane kanaÂły powietrzne, dlatego powietrze idzie do dyszy materiaÂłowej a dalej do zbiorniczka.

Ale tylko wtedy gdy ma dyszĂŞ nie dokrĂŞconÂą albo nie szczelnÂą,

Dawid1989 
Wysłany: 2009-06-28, 10:44   
0
UP DOWN

koledzy przyczynom jest nieszczelnoœÌ miêdzy dysz¹ a korpusem(na gwincie) Wystarczy na gwint nawin¹Ì trochê taœmy teflonowej i problem zniknie.Przy tanich pistoletach to jest standard przy ci¹g³ym odkrêcaniu dyszy ;)

Bzyku 
Wysłany: 2009-06-28, 23:13   
0
UP DOWN

Niestety uszczelni³em silikonem czerwonym ;] i nie pomog³o, uszczelni³em miêdzy bia³¹ i czarn¹ i korpusem nic to nie da³o. Nadal b¹ble ;]

Czyli zÂłom.

MuszĂŞ kupiĂŚ jakiÂś pistolet akurat jak kasy nie mam, ech. ZnĂłw wybiorĂŞ jakiÂś wynalazek...

Pozdrawiam

[ Dodano: 2009-06-29, 09:03 ]
A mo¿e siê szarpnê zad³u¿ê (kobita mnie z domu wygna) i kupiê
Star EVO-T V2 za 375zÂł z Allegro albo AZ3 HTe2 tylko nie wiem czy warto doÂłoÂżyĂŚ te lekko ponad 100 do AZ3.
To byÂłby mĂłj najdroÂższy pistolet w Âżyciu.

A maluje w warunkach garaÂżowych.

[ Dodano: 2009-07-03, 06:44 ]
KupiÂłem EVO-T za 379zÂł :) zobaczymy jak to maluje :P ciÂśnienie zalecane 1.1- 1.7 bara masakra. mam nadziejĂŞ, Âże farba bĂŞdzie wylatywaĂŚ :)

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu