Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
nonam3k
Wysłany: 2009-06-19, 22:26   Jakim cisnieniem malowac ?
0
UP DOWN

Witam. Ostatnio oddalem samochĂłd do znajomego lakiernika , ktory mial mi pomalwoac auto. Gosciu polakierowal mi samochĂłd na niskim cisnieniu 2-3 bary i zamiast koloru czarnego ( ktory w sloncu ma sie mienic na kolor sliwkowy ) wyszedl calkiem czarny . Z tej samej puszki pomalowalem sobie sam w garazu inny element ( wyskim cisnieniem 4-6 bara ) i wyszedl mi calkiem inny kolor ( jak na element padal cien byl czarny , a tam gdzie slonce sliwkowy ) .

Moje pytanie brzmi ( czy z jeden puszki farby moga wyjsc dwa kolory ? )

Na moim elemencie wyszedl taki jak na zdjeciach ponizej ( kolor rubinschwarz metalik ) A na samochodzie lakiernikowi wyszedl czarny. CZy to jest ewidentna wina lakkiernika ?

Bede bardzo wdzieczny za szybka odpowiedziec od PRAWDZIWYCH FACHOWCÓW.

baqo 
Wysłany: 2009-06-19, 22:32   
0
UP DOWN

moÂże nie zamieszaliÂście przed uÂżyciem :?:

nonam3k
Wysłany: 2009-06-19, 22:35   
0
UP DOWN

baqo, LAkiernik mowil ze mieszal . Jak mu pokazaÂłem element ktory sam pomalwoalem ( reszta lakieru ktory mu pozostal) to powiedzial ze to nie mozliwe, ze cos musialem dodac do tego lakieru , poniewaz moj element calkiem innaczej wyglada. A nic do tego lakieru nie dodalem . Moj element jest bardzo zblizony do zdjec ktore zamiescilem , a jego samochĂłd wyszedl prawie jak czarna smoÂła.

berag1 
Wysłany: 2009-06-20, 10:07   
0
UP DOWN

Jest to kolor o symbolu S23 i naleÂży do grupy kolorĂłw czarnych marki BMW, co prawda w skÂład wchodzi fiolet, wiÂśnia i perÂła czerwona, ale kolorem podstawowym ktĂłry wchodzi w skÂład receptury jest czarny i wchodzi go najwiĂŞcej, tak Âże nie ma innej moÂżliwoÂści Âżeby ten kolorek wyszedÂł tak jak na powyÂższych fotkach.
Kolorki na powyÂższych autach to byĂŚ moÂże-BROKATROT, VIOLETTROT,ZYCLAMROT,DARK BURGUND,CANYONROT,MORAROT,MAHAGONI (zdaje mi siĂŞ Âże ,, schwarz,, w jĂŞzyku niemieckim znaczy czarny)

mebArth 
Wysłany: 2009-06-20, 11:22   
0
UP DOWN

Cisnieniem mozna zmienic kolor ale nieznacznie. MOzna utopiĂŚ ziarno lub je wyostrzyĂŚ zciemnic lub rozjaÂśniĂŚ.

No-limit
Wysłany: 2009-06-20, 12:07   
0
UP DOWN

nonam3k napisał/a:
baqo, LAkiernik mowil ze mieszal . Jak mu pokazaÂłem element ktory sam pomalwoalem ( reszta lakieru ktory mu pozostal) to powiedzial ze to nie mozliwe, ze cos musialem dodac do tego lakieru , poniewaz moj element calkiem innaczej wyglada. A nic do tego lakieru nie dodalem . Moj element jest bardzo zblizony do zdjec ktore zamiescilem , a jego samochĂłd wyszedl prawie jak czarna smoÂła.

ZaprĂłszyÂł na vs7,bo pewnie baÂł siĂŞ,Ze mu zabraknie bazy/Vs7 to czarne podÂłoÂże/ ^^ ,Albo za bardzo rozcieĂączyÂł lakier.

supermati1 
Wysłany: 2009-06-20, 12:33   
0
UP DOWN

MĂłgÂł teÂż zabardzo dolaĂŚ i utopiÂło tÂą perÂłe ktĂłra byÂła odpowiedzialna o flopa ktĂłry robiÂł z lakieru Âśliwke .

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorĂłw

Odpowiedz do tematu