Szukaj FAQ Album



Autor Wiadomość
sebsa
Wysłany: 2009-08-28, 19:26   SENCO
0
UP DOWN


Posty: 331
czy ktos moze mi cos powiedziec o tym kompresorze??uzywal go ktos??bo nie znalazlem nic lepszego do 700 zl jak ktos widzial moze lepszy to mogl by przeslac link byl bym wdzieczny bo nie chcial bym kaski w bloto wyrzucic a aero do niego bedzie H&S SILVERLINE SOLO

http://www.aerografia.com...&products_id=62
 

LoboLoco 
Wysłany: 2009-08-31, 07:20   
0
UP DOWN



Pomógł: 13 razy
Posty: 660
Skąd: Silesia
Z tego co wiem to ten kompresorek jest do kupienia w Castoramie, więc możesz się tam przejechaći obadać...
_________________
>>> Airbrush'Lab <<<
 

sebsa
Wysłany: 2009-08-31, 08:54   
0
UP DOWN


Posty: 331
wiem juz bylem zobaczylem i kupilem i juz nawet na mnim malowalem jest niezly jak narazie szybko nabija i jest w miare cichy i dobre wykonanie a w kastoramie kosztuje 580 a nie 730jak na necie.
 

Kanabeer 
Wysłany: 2009-08-31, 19:15   
0
UP DOWN


Posty: 64
Skąd: Dąbrowa Górnicza
Dziś sam z ciekawości przeszłem się do castoramy i rzeczywiście cena mnie zaskoczyła ,były dwie wersje druga z dwoma zbiornikami za 749 zł .Sam osobiście długo przymierzam się do tego kompresora i szczęście chciało że zaczekałem bo sporo pieniądza się oszczędzi.
 

sebsa
Wysłany: 2009-08-31, 21:48   
0
UP DOWN


Posty: 331
kur..... :sciana:
w mojej castoramie byl tylko ten z jednym zbiornikiem tak to bym dolozyl i mial z dwoma fuck sake :mad: :mad:
 

LoboLoco 
Wysłany: 2009-09-01, 07:09   
0
UP DOWN



Pomógł: 13 razy
Posty: 660
Skąd: Silesia
Przy takim maleństwie obecność drugiego zbiornika nic nie da, do aero jeden styka, a do czegokolwiek innego to nawet 4 małe nie starczą...
_________________
>>> Airbrush'Lab <<<
 

Tadeusz 
Wysłany: 2009-09-02, 08:57   
0
UP DOWN

Posty: 99
tylko tyle, że rzadziej by się włączał. Poza tym ten Midi ma chyba inny silnik i jest ciut mocniejszy, ale też co za tym idzie pewnie ciut głośniejszy ;) większy, cięższy ... mmmm niepotrzebne 200 PLN więcej.
 

LoboLoco 
Wysłany: 2009-09-02, 09:14   
0
UP DOWN



Pomógł: 13 razy
Posty: 660
Skąd: Silesia
Ja mam do sprzedania kompresorek MAR Mini MA-1000 bez zbiornika, taki mały tłokowy...
http://www.modele.oh.pl/s/item.php?i=13313 dokladnie ten model.
jeżeli podpiąć do niego zbiornik, to nieodbiegałby zbytnio od tego senco... czy innych... jeżeli ktoś z was chce zabawić się w konstruktora to zapraszam na PW.
_________________
>>> Airbrush'Lab <<<
 

sebsa
Wysłany: 2009-09-02, 09:34   
0
UP DOWN


Posty: 331
hmmm no niewiemja mialem ten
http://www.hobbysta.pl/ko...aw-p-12085.html
dorobilem do niego butle 3l i tak byla lipa zanim ja nabil to juz zdazyl sie pozadnie nagzac a pozniej wlaczal sie co jakies 15 sec. wiec i tak i tak lipa.
 

LoboLoco 
Wysłany: 2009-09-02, 10:06   
0
UP DOWN



Pomógł: 13 razy
Posty: 660
Skąd: Silesia
Ja teraz kożystam z euro-teca i teżco chwila się włącza... te małe tłokowe mają chyba podobną sprawność... a ten senco to co ile sie uruchamia? ale dziwne ze sie grzał zanim nabił taką małą butlę.... może jakiś trafiony był...
_________________
>>> Airbrush'Lab <<<
 

sebsa
Wysłany: 2009-09-02, 11:22   
0
UP DOWN


Posty: 331
senco tez sie wlacza czesto ale sie nie grzeje i dobicie butli zajmuje mu z 20 sec tamten pompowal z 2 min, wiec tylko slyszalem jak prawie non stop pompuje.
 

LoboLoco 
Wysłany: 2009-09-02, 11:47   
0
UP DOWN



Pomógł: 13 razy
Posty: 660
Skąd: Silesia
Dziwne... a głośny jest ten senco? malowałeś już przy nim pare godzin? jakie ogólnie masz odczucia?
_________________
>>> Airbrush'Lab <<<
 

sebsa
Wysłany: 2009-09-02, 21:56   
0
UP DOWN


Posty: 331
niby jest glosniejszy od mara o 10dB ale jak dlamnie poziom chalasu jest taki sam malowalem nim ostatnio 6h ale ja z rogoly slucham glosno muzyki wiec kompresora raczej nie slysze a odczycia hmmm... to jest moj drugi kompresor wiec co moge powiedziec no od mara jest duzo lepszy ale ciekawi mnie jak np. pracuja te bez zbiornika iwaty bo dawid kiedys pisal ze maloja na nim 14h i nic sie z nim nie grzeje a wlasnie ciekawi jak na takim jest z poziomem chalasyu,na a senco jak bym nie slychal muzyki to mysle ze ucho tez bedzie meczylchyba jak kazdy kompresor.
 

Krys_G 
Wysłany: 2009-10-24, 00:30   
0
UP DOWN

Posty: 24
Skąd: Łomża
Zakupilem SENCO to malenstwo z jednym zbiornikiem w Castoramie, porównywalem ten drugi z dwoma zbiornikami ale jest glosniejszy. Jestem zadowolony z zakupu, nie wlacza sie za czesto jak dla mnie glosnosc kompresora do przyjecia spokojnie moge teraz u klienta w domu zlecenie wykonywac.
 
 

airbrush 
Wysłany: 2010-01-03, 11:49   
0
UP DOWN

Pomógł: 1 raz
Posty: 84
Również jestem posiadaczem kompresora firmy Senco jedno zbiornikowego.
Często maluję nim w godzinach 20-22 wtedy gdy moja mała córeczka już śpi w pokoju obok i jakoś jeszcze ją nie obudził a więc poziom hałasu tego komp. w miarę do zaakceptowania.
Co do wydajności to przed tym kompresorem miałem kompresor membranowy którego głośność była podobna z tym że Senco nabija i przestaje pracować a membranowy ciągle "warczał".
No i oczywiście jakoś ciśnienia nie do porównania na duży plus dla SENCO.
Chciałem kupić 24 litrowy lecz dobrze że nie kupiłem bo do mieszkania nie nadaje się w ogóle.
_________________
Airbrush i'ts my life!!!
 

LAKIEROWANKO Strona Główna » AIRBRUSH » Forum Airbrush

Odpowiedz do tematu  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Skocz do: 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group