Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
Neonis 
Wysłany: 2009-11-12, 18:50   Galeria Neonis
0
UP DOWN
aerografit.pl

Witam,
Aerografem zajmujĂŞ siĂŞ juÂż od jakiegoÂś miesiÂąca. Przedstawiam wam swoje poczÂątki z tym jakÂże cudownym narzĂŞdziem :) Aerograf MAR EW-6000B - tania chiĂąska bestia
w sam raz na poczÂątek :)
Prace uÂłoÂżone sÂą chronologicznie...

Moja pierwsza praca (pomijaj¹c pierwsze bazgro³y s³u¿¹ce poznaniu sprzêtu), a w³aœciwie pierwszy eksperyment... Papier, Czarna farba olejna + czerwony tusz

----

Druga praca/drugi eksperyment... Papier, Czarna farba olejna + czerwony tusz + ¿ó³ta tempera

----

Tego juÂż bym nie nazwaÂł eksperymentem, bo tutaj juÂż siĂŞ staraÂłem (wÂłaÂściwie prĂłbowaÂłem staraĂŚ)... MiaÂł byĂŚ Mustang, a wyszÂło jak wyszÂło (jednym sÂłowem wybraÂłem siĂŞ z motykÂą na sÂłoĂące) :D ZabrakÂło mi chĂŞci, Âżeby zrobiĂŚ retusz okolicy koÂła.
Powierzchnia: Drzwi garaÂżowe, Farby: olejne + pigmenty

----

Mam nadziejĂŞ, Âże to bĂŞdzie moja ostatnia praca na papierze. Do mieczy siĂŞ nie przykÂładaÂłem zbytnio... Za to do samej czaszki owszem :)
Farby jak wyÂżej xD

----

Powierzchnia: szafa w garaÂżu, Farby: -||- :P

---------

Wiem, Âże duÂżo jeszcze pracy przede mnÂą, ale oceĂącie, zkrytykujcie to co moÂżecie...

sebsa
Wysłany: 2009-11-12, 20:50   
0
UP DOWN

przede wszystkim wydaje mi zie ze farby olejne nie sa za bardzo do aerografu ,przezuc sie na na jakies wodne akryle a napewno bedzie ci sie duzo lepiej malowalo a prace jak na poczatek ...jak na poczatku w miare ,maluj wiecej bedzie lapiej

Neonis 
Wysłany: 2009-11-12, 22:43   
0
UP DOWN
aerografit.pl

DziĂŞki, wÂłaÂśnie jutro idĂŞ kupiĂŚ akryle wodorozcieĂączalne na prĂłbĂŞ i zobaczymy jak bĂŞdzie...

LoboLoco 
Wysłany: 2009-11-13, 07:38   
0
UP DOWN

Tylko rozcieùczaj je wod¹ demineralizowan¹, w zwyk³ej prawdopodobnie siê zwa¿¹... co do prac, to fajnie, ¿e lecisz wiêksze formaty. Ogólnie jak na pierwsze prace to ca³kiem nieŸle.

Erni 
Wysłany: 2009-11-13, 14:26   
0
UP DOWN

wÂłaÂśnie fajnie, Âże na wiĂŞksze formaty siĂŞ porywasz. Trenuj dalej
pzdr

Neonis 
Wysłany: 2009-11-25, 21:21   
0
UP DOWN
aerografit.pl

Szafa w garaÂżu, Farby Nitro (nie polecam do tandetnych osprzĂŞtĂłw. Mi wÂłaÂśnie strzeliÂła jedna z uszczelek)

Co sÂądzicie?
Ja myÂślĂŞ, Âże ma dziwny pysk, nie pasuje mi...
Nie przywiÂązujcie duÂżej uwagi do tÂła i napisĂłw ;)
W ogĂłle waszym zdaniem to jest wilk czy pies husky?

Tadeusz 
Wysłany: 2009-11-26, 00:32   
0
UP DOWN

chÂłopie skÂąd Ty te szafy bierzesz ^^

Husky spoko. A biorÂąc pod uwagĂŞ Twoje doÂświadczenie i podÂłoÂże (!) to super. Co nie pasuje, no ogĂłlnie poleciaÂły proporcje i perspektywa, ale jak na tak pozaÂłamywanÂą powierzchniĂŞ to ja bym chyba bardziej pokrzywiÂł :spoko: Co do "dziwnego pyska". Nos i "podnosie" troszkĂŞ niedopowiedziane. Nos za daleko wchodzi w futro na grzbiecie pyska swoim odblaskiem, mĂłgÂłbyÂś jaÂśniejszym kolorem wyjaÂśniĂŚ o co chodzi z tÂą szarÂą plamÂą pod nosem, Âże to wargi sÂą i majÂą swĂłj poczÂątek i koniec. Czerep na gĂłrze za wysoki powinno byĂŚ bardziej pÂłasko... etc

OgĂłlnie, zaburzone proporcje wynikajÂą z tego, Âże staÂłeÂś za blisko pracy, i na uszy i gĂłrĂŞ gÂłowy patrzyÂłeÂś juÂż pewnie z doÂłu z odlegÂłoÂści 40 cm i widziaÂłeÂś je w skrĂłcie, potem siĂŞ okazaÂło, Âże co innego widziaÂłeÂś a co innego wyszÂło. Przy nastĂŞpnej pracy na takim formacie czĂŞÂściej odchodÂź na parĂŞ krokĂłw i sprawdzaj krytycznym okiem co nie tak a co tak nie.

Ale pochwa³y siê nale¿¹, du¿e. Mo¿e toast jakiœ :idea:

LoboLoco 
Wysłany: 2009-11-26, 07:48   
0
UP DOWN

No piesek fajny... rzeczywiÂście proporcje trochĂŞ przekÂłamane.... pysk za krĂłtki moim zdaniem, gdyby byÂł dÂłuÂższy to z zaprzĂŞgu przeniĂłsÂłby siĂŞ w leÂśnÂą dzicz albo bezkresny step... Tadeusz, dobrze mĂłwi, musisz odchodziĂŚ od pracy na kilka krokĂłw i to dosyĂŚ czĂŞsto, zwÂłaszcza gdy robisz szkic okreÂślajÂący proporcje.... widaĂŚ postĂŞpy, oby tak dalej :spoko:

Neonis 
Wysłany: 2009-11-26, 16:45   
0
UP DOWN
aerografit.pl

Tadeusz: Szafy po prostu stojÂą w garaÂżu :) A po co majÂą staĂŚ brudne i poobdzierane skoro moÂże widnieĂŚ na nich Âładny obrazek :D
Nie zgadzam siê z tob¹ co do powierzchni - te kilka za³amaù powierzchni w ogóle nie przeszkadza. Co prawda aparat kilka miejsc (nos) troszkê inaczej uj¹³ ni¿ jest w rzeczywistoœci, ale i tak myœlê, ¿e masz sporo racji.

LoboLoco: prawdĂŞ mĂłwiÂąc to miaÂł byĂŚ wÂłaÂśnie ten z leÂśnej dziczy... A wyszedÂł Haski... Nie podoÂłaÂłem jednym sÂłowem :)

Obu wam dziĂŞki za konstruktywnÂą krytykĂŞ, ktĂłra moim zdaniem najbardziej buduje drogĂŞ do perfekcji.

Erni 
Wysłany: 2009-11-27, 07:28   
0
UP DOWN

tak tez myslalem ze mial byc wilczur ;) ale wyszedÂł husky... w sumie to kolory i ich rozmieszczenie sÂą dobre, ale stwĂłr daje wraÂżenie potulnego baranka, brak mu tego czegoÂś "zew krwi" to siĂŞ nazywa chyba ;)

Neonis 
Wysłany: 2010-01-25, 14:36   
0
UP DOWN
aerografit.pl

Czekam na komentarze, zwÂłaszcza te krytyczne :)

sebsa
Wysłany: 2010-01-25, 15:33   
0
UP DOWN

ciezko jest ocenic ta prace ,przez to podloze moze bys sprobowal na czyms rownym ??

Tadeusz 
Wysłany: 2010-01-25, 17:27   
0
UP DOWN

Mimo, ¿e ma³o szczegó³ów i grub¹ kresk¹... Johnny Depp jak malowany :) Jak jeszcze nauczysz siê nie u¿ywaÌ czarnego solo, bêdzie coraz lepiej.

TheMaluch
Wysłany: 2010-01-26, 22:17   
0
UP DOWN

CoÂś nie hula, Âżadnych zdjĂŞĂŚ nie ma, nie ma!!

lak 
Wysłany: 2010-01-26, 22:38   
0
UP DOWN

no super aby do przodu...z cenzura i przytupem..... :devil:

Neonis 
Wysłany: 2010-01-27, 16:07   
0
UP DOWN
aerografit.pl

JeÂśli chodzi o powierzchniĂŞ, to ja myÂślĂŞ, Âże trzeba sobie umieĂŚ radziĂŚ na kaÂżdej, a ja akurat wykorzystujĂŞ to co moÂżna wykorzystaĂŚ, czyli (jeszcze) niepomalowane garaÂżowe obiekty :D

JeÂśli komuÂś nie odczytuje obrazu to tutaj powinien byÂł uwidoczniony bez problemy http://instru.unl.pl/jack12.JPG

Neonis 
Wysłany: 2010-04-11, 00:12   
0
UP DOWN
aerografit.pl

Przedstawiam wam nowÂą pracĂŞ, pierwszÂą na elemencie motoryzacyjnym:

Kwestia jego obróbki lakierniczej (matowanie, szpachlowanie, lakierowanie, klarowanie, polerowanie, oraz: robienie zacieków, usuwanie zacieków, wsadzanie gazety do wlewu, wyci¹ganie gazety, suszenie przy grzejniku, obracanie stron¹ nieosuszon¹ do kaloryfera, sma¿enie na s³oùcu) to te¿ wy³¹cznie moja robota :)

PS: Te ciemniejsze kropki na niebieskiej czĂŞÂści baku to nie jest ani wina aerografu, ani pistoletu, ani moja. Po prostu lakier, ktĂłrym to malowaÂłem to dosyĂŚ stary akryl, ktĂłrego konsystencja nie jest juÂż taka jak ponad 5 lat temu (albo i wiĂŞcej) :P

Przy okazji oznajmĂŞ, Âże to najprawdopodobniej moja ostatnia praca Marem ew-6000B (tak, tak, "chinolem" teÂż siĂŞ da duÂżo zrobiĂŚ wbrew pozorom).
9 kwietnia zapoznaÂłem siĂŞ z moim H&S'em Evolutionem Silverlinem (2in1), ktĂłry (poza kursem prawa jazdy) byÂł dla mnie najwiĂŞkszÂą wydanÂą jednorazowo sumÂą pieniĂŞdzy.

Jak wam siĂŞ (nie)podoba?

sebsa
Wysłany: 2010-04-11, 11:02   
0
UP DOWN

generalni mnie sie podoba,tylko wydaje mi sie ze chyba dales za duzo czystej czerni na dziobie, ale to tylko moje zdanie

Neonis 
Wysłany: 2010-04-11, 13:54   
0
UP DOWN
aerografit.pl

Cytat:
wydaje mi sie ze chyba dales za duzo czystej czerni na dziobie, ale to tylko moje zdanie

KaÂżde zdanie siĂŞ liczy :)

hlecter
Wysłany: 2010-04-11, 18:41   
0
UP DOWN

ha;D moja przygoda z blachami tez zaczyna³a sie od orze³ka , pope³ni³es te same b³êdy co ja czerù która rzadko wystêpuje w naturze pojawi³a sie na malunku , próbowa³es robiÌ piorka od rêki a nie ³atwiej by³o od pêdzla? spróbuj malowaÌ z pêdzlem piórka/sierœÌ wychodz¹ o wiele lepiej , pozatym dobra praca

Neonis 
Wysłany: 2010-04-11, 19:47   
0
UP DOWN
aerografit.pl

Znam patent z pĂŞdzlem (lub kawaÂłkiem miotÂły) do malowania sierÂści, ale wydaje mi siĂŞ, Âże wtedy wszedÂłby jakby byÂł sierÂściuchem... PiĂłr w kaÂżdym razie nie prĂłbowaÂłem w ten sposĂłb.
DziĂŞki za opinie w kaÂżdym razie... Zapewne z tym nadmiarem czarnego macie racje...

Neonis 
Wysłany: 2010-04-14, 17:08   
0
UP DOWN
aerografit.pl

Wrzucam teÂż pracĂŞ, ktĂłrÂą co poniektĂłrzy mogÂą kojarzyĂŚ z konkursu. ByÂła zrobiona jakiÂś czas temu juÂż (przed bakiem of course):

POWIÊKSZ

Co sÂądzicie o tej pracy? Skomentujcie przede wszystkim podobieĂąstwo postaci do pierwowzoru, kolorystykĂŞ (czy Sid jest zbyt zielony, a diego zbyt ciemny?) i ich przedstawienie, ich mimikĂŞ (czy waszym zdaniem sid nie wyglÂąda jakby siĂŞ cieszyÂł z tego, Âże zaraz oberwie?)...

Wiecie jak to jest: ja jako autor pracy jestem niejako 'zaœlepiony', bo mam doczynienia z t¹ prac¹ od pocz¹tku jej powstania... i nie do koùca widzê b³êdy, niedoskona³oœci i jakiekolwiek zniekszta³cenia, które widzicie wy maj¹c œwie¿e spojrzenie na pracê :)
Dlatego mĂłwcie co wam siĂŞ nie podoba, nawet jeÂśli nie potraficie wyjaÂśniĂŚ dlaczego...

Neonis 
Wysłany: 2010-05-07, 14:51   
0
UP DOWN
aerografit.pl

Thx for everyone :]

Zatem co o tym sÂądzicie:

POKAÂŻ

Farby: Bazy samochodowe (dotychczas najlepsze jakie miaÂłem w rĂŞku i zarazem moje ulubione)...

To jest wÂłaÂściwie moje pierwsze dzieÂło artystyczne (nie uwzglĂŞdniajÂąc true firesĂłw) wykonane H&S Evolutionem, a zarazem pierwsze zrealizowane zlecenie :) ... RobiÂłem za symbolicznÂą cenĂŞ (czyli niemal za bezcen). Klient (znajomy) co prawda jest dosyĂŚ mÂłody, jednak jest bardzo zadowolony z efektu koĂącowego i chwali siĂŞ tym kaÂżdemu (wyÂśmienicie, bo buduje mi renomĂŞ). Innym teÂż siĂŞ bardzo podoba... ale mi jednak nie (choĂŚ i tak wyszÂło lepiej niÂż przypuszczaÂłem bĂŞdÂąc w Âśrodku malowania):/
WÂłaÂśnie zdaÂłem sobie sprawĂŞ jak ciĂŞÂżko wyskrobaĂŚ detal na maÂłej powierzchnii (a pomyÂśleĂŚ, Âże chciaÂłem siĂŞ braĂŚ za telefony :D )...

LoboLoco 
Wysłany: 2010-05-09, 15:30   
0
UP DOWN

Fajny efekt powielenia motywu :) ... no detale to wyzwanie nawet z evo w rĂŞku ;) do tego musisz dobrze rozrobiĂŚ farbĂŞ... tak czy inaczej idzie ci coraz lepiej.

Neonis 
Wysłany: 2010-05-27, 09:23   
0
UP DOWN
aerografit.pl

Przedstawiam wam moje dwie ostatnie prace:

Deska na zamĂłwienie:

Bak do ogara (na sprzedaÂż):

sebsa
Wysłany: 2010-05-27, 09:41   
0
UP DOWN

co do czaszki to slabo,chyba nie uzywales transparentow tak to wyszlo by lepiej cieniowanie bylo by plynniejsze ,co do baku ogien wyszedl fajnie jakie farby??ale pintstriping hmmm no chyba sami wiesz ,robiles go pedzelkiem do pinstripingu??czy zwyklym?

Neonis 
Wysłany: 2010-05-27, 10:13   
0
UP DOWN
aerografit.pl

Czaszka - masz racjĂŞ - nie uÂżywaÂłem transparentĂłw. Skoro mĂłwisz Âże sÂłabo to zapewne tak jest. Mi siĂŞ wydawaÂło, Âże (sama czaszka) nie najgorzej mi wyszÂła, a sam klient byÂł pod wraÂżeniem :)

Bak - co do farb moÂżesz siĂŞ zdziwiĂŚ - uÂżywaÂłem baz samochodowych. I to wÂłaÂściwie opaque (co prawda uÂżyÂłem raz transparentu czerwonego, ale bez niego i tak by wyszÂło tak samo). CieszĂŞ siĂŞ, Âże w koĂącu moje ognie przypominajÂą ognie :D

Pinstriping - wiem jak wyszÂło, jestem tego Âświadom :/ pĂŞdzel - zwykÂły, najzwyklejszy :)

DziĂŞki za opinie, czekam na nastĂŞpne.

Neonis 
Wysłany: 2010-06-06, 15:23   
0
UP DOWN
aerografit.pl

[url=http://www.instru.unl.pl/images/Airbrush/CatFromShrek.jpg][url]

Co powiecie o tym? Od zawsze chodzi³o mi po g³owie, ¿eby to "brushn¹Ì"...

sebsa
Wysłany: 2010-06-06, 20:25   
0
UP DOWN

nie prazy ten link

Neonis 
Wysłany: 2010-06-06, 21:37   
0
UP DOWN
aerografit.pl

Teraz :)

LipieC
Wysłany: 2010-06-07, 12:36   
0
UP DOWN

jakich farb uÂżywasz ??

Neonis 
Wysłany: 2010-06-07, 16:41   
0
UP DOWN
aerografit.pl

Bazy samochodowe :D (dokÂładniej Lesonal/Dyna/Standox)... KaÂżdy orze jak moÂże :P

Neonis 
Wysłany: 2014-08-26, 17:21   Aerografit Studio
0
UP DOWN
aerografit.pl

Czasu minê³o sporo odk¹d ostatnio tutaj zajrza³em. Sporo siê zmieni³o od tego czadu poza jednym - nadal malujê aerografem. ChoÌ w porównaniu do pocz¹tków co prawda mam obecnie na to mniej czasu. Za³¹czam ostatni¹ pracê:

WiĂŞcej moich prac na mojej aktualnej stronie www.aerografit.pl

LAKIEROWANKO Strona Główna » AIRBRUSH » Galeria Airbrush

Odpowiedz do tematu