Autor |
Wiadomo¶æ |
|
GMC
|
Wys³any: 2009-12-12, 18:10 Szpachlówka na plastiki / tworzywa sztuczne
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 382
|
Poszukujê dobrej szpachlówki na plastiki. Mam do polakierowania sporo elementów plastikowych prosto z wtryskarki. Bêd± u¿ytkowane na zewn±trz i mog± byæ nara¿one na delikatne uderzenia a raczej naciski wiêc muszê daæ dobr± szpachlê bo jak zacznie pêkaæ to mi pó¼niej nie dadz± takiej roboty
Testowa³em ju¿ kilka.
APP i Troton s³abo siê trzyma przy zginaniu, choæ troton jest bardziej elastyczny.
Roberlo futura te¿ nie przesz³a próby.
Najlepiej wypad³a PPG iviplast. Bardzo dobra przyczepno¶æ i elastyczno¶æ ale jest droga.
Jak wstêpnie policzy³em przy okazji testowania potrzeba mi ok 40 kg wiêc cenê muszê te¿ braæ pod uwagê.
Co by¶cie jeszcze polecili do przetestowania? |
|
|
|
|
tomimoto
|
Wys³any: 2009-12-12, 21:00
|
0
|
|
|
Pomóg³: 2 razy Posty: 14
|
Ja u¿ywam Golda na plastik flex szpachel sie chyba nazywa.
Testowa³em wcze¶niej trotona i novola, to wg mnie jest lepszy gold.
Tylko ¿e ja robie g³ównie elementy motocyklowe z ABS-u i PA +PPE. Dobrze sie obrabia, przy u¿ytkowaniu nie pêka i du¿o nie siada.
Jakby¶ j± testowa³ to odpisz jak wypad³a, to mo¿e ja zmienie na co¶ innego |
|
|
|
|
lukas
|
Wys³any: 2009-12-12, 23:44
|
0
|
|
|
Pomóg³: 5 razy Posty: 339
|
Jak ju¿ robisz testy to zrób zginanie w niskiej temperaturze. Idzie zima wiêc bêdzie ³atwo
Z tym parametrem s± najwiêksze problemy. |
|
|
|
|
Ryba
|
Wys³any: 2009-12-13, 11:11
|
0
|
|
|
Pomóg³: 5 razy Posty: 430 Sk±d: Radomsko
|
W razie czego nie trac czasu na testowanie Dyny do plastików - szajs |
|
|
|
|
GMC
|
Wys³any: 2009-12-14, 23:12
|
0
|
|
|
Pomóg³: 4 razy Posty: 382
|
Dziêki za podpowiedzi Zrobi³em powtórne próby z tymi szpachlówkami co wcze¶niej tyle ¿e próbki le¿a³y przez 2 godziny na dworze. Wysz³o tak jak poprzednio tyle ¿e szybciej pêka³y lub odskakiwa³y z wyj±tkiem ppg, ta by³a dalej elastyczna tylko ta cena |
|
|
|