Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
PROJEKTER
Wysłany: 2010-02-19, 21:00   KABINA NA ZEWNÂĄTRZ
0
UP DOWN

Wiem, Âże wiele osĂłb planuje zakup kabiny i ustawienie jej na zewnÂątrz. Mam gotowÂą publikacjĂŞ ktĂłra ukaÂże siĂŞ w kilku gazetach branÂżowych ( za jakiÂś czas ). KrĂłtki tekst o wymaganych formalnoÂściach i pozwoleniach z przytoczonÂą podstawÂą prawnÂą. Kto ma takie plany i jest zainteresowany, niech przeÂśle swĂłj e-mail ... wyÂślĂŞ plik pdf. z tekstem.

JeÂżeli kogoÂś interesujÂą sprawy techniczne zwiÂązane z kabinÂą na zewnÂątrz, albo macie wÂłasne doÂświadczenia i uwagi ... piszcie w tym temacie. :spoko:

lukas
Wysłany: 2010-02-19, 22:02   
0
UP DOWN

Przy takim rozwi¹zaniu czêsto wystêpuje problem z powietrzem. Kilka razy zdarzy³o mi siê szukaÌ przyczyn wad lakierniczych u klientów maj¹cych takie rozwi¹zanie. W 100% tych przypadków b³êdem by³o z³e doprowadzenie powietrza do komory. D³ugie przewody, Ÿle zaizolowane, s³abe filtry i niestety woda w powietrzu. Warto to technicznie dobrze przemyœleÌ.

PROJEKTER
Wysłany: 2010-02-20, 13:28   
0
UP DOWN

W zasadzie kabina pod wiatÂą to generalnie jest problem i zdecydowanie lepiej mieĂŚ jÂą wewnÂątrz ... no chyba, Âże wiata zabudowana z bokĂłw i z tyÂłu i kabina stoi pÂłasko bez najazdĂłw.

Problem jednak w tym Âże takich warsztatĂłw gdzie kabina stoi na zewnÂątrz pod wiatÂą jest bardzo duÂżo, a jej lokalizacja i montaÂż na zewnÂątrz wymaga pozwolenia na budowĂŞ o czym maÂło kto wie ... bo dostawcy tego sprzĂŞtu majÂą wÂłasnÂą teoriĂŞ "wyssanÂą z paluch" ^^

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Warsztat

Odpowiedz do tematu