| Przesuniêty przez: Tech 2009-04-15, 22:47 | 
|---|

| Autor | Wiadomo¶æ | 

|  | 
  | kaczmi   | 

|  Wys³any: 2007-06-03, 21:45   Bazy ONYX(wodorozcieñczalne) co s±dzicie ? | 0 |  |  | 

| Pomóg³: 2 razy
 Sk±d: Mazowieckie

| 

| Tak jak w temacie co s±dzicie o wodach,ja ju¿ powoli na nie przechodzê,jeszcze nimi nie cieniowa³em,zakupi³em mleczko do cieniowania specjalne pod wode zobacze jak na Onyxach to bêdzie sz³o,dowiedzia³em siê przy okazji ¿e nie wszystki klaraki mo¿na k³a¶æ na bazy wodne,to mnie troche zdziwi³o bo kilka procent z nich jest wykluczona..... 
 Co s±dzicie o bazach wodnych?
 Maluje mni siê nimi dobrze,do¶æ szybko,tylko wiadomo co do przygotowania powierzchni to trzeba j± dok³adniej wypracowaæ ni¿ pod rozcieñczalnikowe,przy sporej wilgotno¶ci powietrza schn± wolniej nawet przy suszarkach.
 Ogólnie to jak dla mnie plusem wody jest to ¿e jest mniej szkodliwa dla ¶rodowiska jak i dla cz³owieka(tylko takiego co przestrzega bhp)
 S± one wydajniejsze i zaoszczêdzamy na ca³ym aucie jakie¶ 30 % finansów,nie pyl±,do¶æ dobrze siê niki maluje a Wy co s±dzicia ?
 |  | 

|  |  | 

|  | 
  | £ukasz   | 

|  Wys³any: 2007-06-04, 14:34 | 0 |  |  | 

| Posty: 35
 Sk±d: Podkarpacie

| 

| Oxyn to nazwa baz wodnych z firmy RM i gówno warta poszukaj lepiej Cromax z Duponta normalnie rewelka a je¶li chodzi od Bhp to nieprawda bo dla ¶rodowiska jest bezpieczna a dla cz³owieka nie bo organizm ludzki ma to do siebie ze jako¶ ³atwiej wch³ania wodê ni¿ ozcienczlnik |  
				| _________________ Kto pyta nie b³adzi!!
 |  | 

|  |  | 

|  | 
  | Amiggo   | 

|  Wys³any: 2007-06-05, 21:47 | 0 |  |  | 

|  
 Pomóg³: 4 razy

| 

| Ja na bazach wodnych z Nexa Autocolor jadê ju¿ od 4 lat. wiadomo wszystko ma swoje plusy i minusy. Mnie najbardziej wnerwia suszenie bo trochê schodzi, przemywanie zmywaczami wodnymi i antysilikonem. A reszta jest spoko, krycie ekstra z zastosowaniem szaro¶ci widmowych, cieniowanie ok. A ¿e co poniektórzy ludzie my¶l± ¿e jak to jest woda to siê tego mo¿na "napiæ" to inna sprawa. |  | 

|  |  | 

|  | 
  | looqasch   | 

|  Wys³any: 2007-06-06, 18:40 | 0 |  |  | 

| Posty: 60

| 

| W jakich pomieszczeniach malujecie ? Czy bez wentylacji tego typu jak w kabinach da siê tym robiæ ? Bo s³ysza³em, ¿e ju¿ nie.
  A s± przeciez te suszarki.... 
 Jakie s± wymogi co do temperatury?
 |  | 

|  |  | 

|  | 
  | DZIKI | 

|  Wys³any: 2007-06-14, 17:13 | 0 |  |  | 

| Posty: 2

| 

| a co powiecie o standox tylko jedna laga i finito |  | 

|  |  | 

|  | 
  | kaczmi   | 

|  Wys³any: 2007-06-16, 22:07 | 0 |  |  | 

| Pomóg³: 2 razy
 Sk±d: Mazowieckie

| 

| ostatnio by³em na szkoleniu ze standoxa i jedna warstwa nie wystarczy wcze¶niej trzeba sobie do¶æ dok³adn± wypy³ke zrobiæ i dopiero raz a dobrze... |  | 

|  |  | 

|  | 
  | baqo   | 

|  Wys³any: 2007-06-17, 11:06 | 0 |  |  | 

| Pomóg³: 20 razy
 Sk±d: ko³obrzeg

| 

| zale¿y od koloru i odcienia szaro¶ci ,czy jest odpowiedni po³o¿ony. |  | 

|  |  | 

|  | 
  | Amiggo   | 

|  Wys³any: 2007-06-20, 20:53 | 0 |  |  | 

|  
 Pomóg³: 4 razy

| 

| Z ta jedn± lag± to bywa ró¿nie. Zale¿y od krycia bazy, czy musimy wypylaæ i jak ( na sucho, mokro) tym podbieramy odcieñ i ziarno na metalikach i per³ach. Przy wiêkszych naprawach warto stosowaæ natryski kontrolne, zawsze lepiej wyczaiæ jak wypyliæ ni¿ waln±æ w ciemno. A tak wogóle robi kto¶ z was natryski próbne przed malowaniem ? Pozdrawiam   |  | 

|  |  |