Autor |
Wiadomo¶æ |
|
Xzibitxx
|
Wys³any: 2010-03-27, 19:57 Audi 80
|
0
|
|
|
|
Witam wszystkich, na wstêpie chce powiedzieæ ze to moje pierwsze powa¿ne lakierowanie.. Wcze¶niej tylko podk³ady i malowanie matówkami. Do pomalowania mia³em przedni b³otnik Audi80. Lecz musia³em zacz±æ od za³atania dziury mata szklan±:
Nastêpnie szpachla:
Wyczy¶ci³em szpachle resztê P360 i do podk³adu, u¿y³em czarnego podk³adu:
Kolor taki wi¶niowy baza na³o¿y³em 3warstwy:
I 2warstwy bezbarwnego:
Zanim kto¶ zacznie mi wytykaæ 1000 b³êdów niech pamiêta ze to moje pierwsze lakierowanie. Aha i jak pewnie widaæ na ostatnim zdjêciu jest parê ¶mieci, pytanie czy polerka G3 wystarczy czy mo¿e zmatowiæ P2000 i dopiero polerka? |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2010-03-27, 21:01
|
0
|
|
|
Pomóg³: 61 razy Posty: 3387 Sk±d: £ód¿
|
Jak masz pypcie to najpierw 2000 na wode a dopiero potem polerka. Pozdrawiam! |
|
|
|
|
crystal
|
Wys³any: 2010-03-28, 00:40
|
0
|
|
|
Pomóg³: 9 razy Posty: 611
|
Czy dobrze widzê to jest zamaskowane sztruksem? |
|
|
|
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2010-03-28, 01:08
|
0
|
|
|
Pomóg³: 15 razy Posty: 1837 Sk±d: MODULAR - equipment
|
crystal napisa³/a: | Czy dobrze widzê to jest zamaskowane sztruksem? |
Trochê siê czepiasz ... doceñ to po¶wiêcenie ... ch³opak popru³ gacie ¿eby efekt by³ super ... brawo |
_________________ Chcesz wiedzieæ wiêcej ? ... projekter@projekter.pl
|
|
|
|
|
crystal
|
Wys³any: 2010-03-28, 01:27
|
0
|
|
|
|
No coty! nie czepiam siê, ciekawi mnie czy dobrze widzê(bo 20m^2 foli kosztuje 1,20zl) czy to jaki¶ trik którego nie znam. |
|
|
|
|
Robertlodz09
|
Wys³any: 2010-03-28, 20:59
|
0
|
|
|
Pomóg³: 61 razy Posty: 3387 Sk±d: £ód¿
|
Panowie "rózne drogi" prowadz± do celu. Wa¿ny jest efekt koñcowy! Pozdrawiam |
|
|
|
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2010-03-28, 21:32
|
0
|
|
|
|
crystal napisa³/a: | No coty! nie czepiam siê, ciekawi mnie czy dobrze widzê(bo 20m^2 foli kosztuje 1,20zl) czy to jaki¶ trik którego nie znam. |
... noooo - faktycznie nie pomy¶la³em, ¿e to mo¿e byæ jaka¶ sztuczka ? ... a jest ?
Mo¿e sztruks grubopr±¿kowany ma jakie¶ w³a¶ciwo¶ci do odpychania ¶mieci z powietrza, a folia je przyci±ga ... albo wewn±trzsplotowo promieniuje falami IR i lakier schnie szybciej ?
W koñcu technologie id± do przodu z dnia na dzieñ |
|
|
|
|
|
crystal
|
Wys³any: 2010-03-28, 22:21
|
0
|
|
|
|
Kurz to raczej generuje, IR mo¿e byæ ale trzeba uprzednio podpaliæ
Trik ma to do siebie ¿e ma³o kto go zna wiêc warto rozpowszechniæ je¶li dobry albo zbesztaæ je¶li z³y.
Przypomnia³o mi siê o p³ynie hamulcowym |
|
|
|
|
Xzibitxx
|
Wys³any: 2010-03-29, 15:11
|
0
|
|
|
|
Ale siê czepiacie nie mia³em w tej chwili foli by³a to sobota godzina 18 sklepy juz zamkniête a bardzo chcia³em pomalowaæ w ten dzieñ b³otnik. Wiem ¿e wszyscy pracujecie w autoryzowanych salonach i serwisach ferrari no ale robilem to we w³asnym gara¿u pozdrawiem |
|
|
|
|
PROJEKTER
|
Wys³any: 2010-03-29, 16:09
|
0
|
|
|
|
Xzibitxx napisa³/a: | Ale siê czepiacie nie mia³em w tej chwili foli by³a to sobota godzina 18 sklepy juz zamkniête a bardzo chcia³em pomalowaæ w ten dzieñ b³otnik. Wiem ¿e wszyscy pracujecie w autoryzowanych salonach i serwisach ferrari no ale robilem to we w³asnym gara¿u pozdrawiem |
aaaa.. bo widzisz ... Trzeba by³o pomalowaæ na sztruksie tak jak jest ... a zdjêcia najpierw do FotoSchopa i tu sztruks na foliê przerobiæ ... i dopiero na forum ... By³yby same pochwa³ki i serduszka i zachwyty ... a tak nie ma siê do czego czepiæ ... to wzieli¶my sztruks pod obstrza³ |
|
|
|
|
|
lukas94
|
Wys³any: 2010-04-02, 21:12
|
0
|
|
|
lukas94
|
moim zdaniem ok jak na pierwszy raz. a syfy to masz z tego sztruksu zamiast niego nastepnym razem lepiej juz naklej gazete jak brak foli.a i jeszcze jestem ciekaw czy kolor ci wszedl do drzwi ?bo b³otnik robiles do kantu i moze byc roznica. a zamiast g3 polecam 3m na sucho .lepszy efekt i mniej mycia. pozdrawiam |
|
|
|
|
Xzibitxx
|
Wys³any: 2010-04-24, 16:09
|
0
|
|
|
|
Oto kolejne moje prace nad Audi malowane by³y drzwi przednie, tylne i tylny blotnik od kierowcy i oczywiscie maska. Dach pozostawi³em czarny poniewa¿ bedzie malowany na czarna perle.
Podk³ad czarny HS 5:1:
No i lakier:
Na tym zdjêciu widaæ znaczny odcieñ miedzy drzwiami a b³otnikiem ale polerka mi to wyrówna:
I maska (wiem ¿e s± chmurki ale przyg³adzê je P2000):
Ale planuje pomalowaæ ja jeszcze raz klarem. Przyznaje ¿e tak du¿e elementy jak maska malowa³em pierwszy raz. |
|
|
|