Autor |
Wiadomość |
 |
Kasia Kozak
|
Wysłany: 2010-08-05, 22:14 Zakup pistoletu
|
0
|
|
|
Kasia90
|
Witam! Potrzebujê kupiÌ prezent dla ch³opaka. Jak ju¿ wyczyta³am, zakup pistoletu zale¿y od kompresora, jak pojadê do mojego to siê zorientujê, jak ma siê jego kompresor, ale na razie bardzo proszê o jakieœ wskazówki. Szuka³am na allegro, ale nie wiem, co wybraÌ. S¹ pistolety ciœnieniowe, ale takich siê u¿ywa chyba bez kompresora jak mi siê wydaje?? kompletnie nie wiem, co wybraÌ i liczê na czyj¹œ pomoc. Aha...I czy taki pistolet mo¿na u¿yÌ do konserwacji czy nie bardzo??Jeœli chodzi o cenê to chcia³abym siê zamkn¹Ì w 500z³. Z góry dziêkujê i serdecznie pozdrawiam mi³oœników motoryzacji:) |
|
|
|
 |
kubazjan
|
Wysłany: 2010-08-05, 22:25
|
0
|
|
|
|
dziewcze... jak Ci to wytlumaczyc...Jam mam pistolet niskocisnieniowy Sata 3000 rp za okolo1400-1500 zl...
Stosuje sie go do baz i lakierow i nijak go nie uzyjesz nie majac kompresora...wogole zadnego pistoletu nie uzyjesz do lakierownia nie zasilajac go powietrzem...Do konserwacji sa zupelnie inne pistolety .Zreszta Twoj chÂłop zapewne wie jesli sie zna na tym co robi...
Proponuje podejsc do najblizszej mieszalni lakierow samochodowych i zapytac goscia tam pracujacego.Wyjasnic problem i bedzie po strachu bo tylko profesjonalista Ci doradzi co i jak...jesli nie masz pojecia o tym to po co sie szarpac... Doradzi,zaproponuje w takich a ie innych pieniadzach...a najlepiej jak zapytasz wprost chlopaka jaki chce bo moze sobie juz upatrzyÂł i nie bedzie problemu.Pow odzenia. |
|
|
|
 |
artbike
|
Wysłany: 2010-08-05, 23:00
|
0
|
|
|
|
|
|
|
 |
Kasia Kozak
|
Wysłany: 2010-08-06, 10:07
|
0
|
|
|
Kasia90
|
Bardzo Wam ja,proste dziewczĂŞ, dziĂŞkujĂŞ MyÂślaÂłam juÂż o tym Âżeby go zapytaĂŚ, ale on stwierdzi, Âże upadÂłam na gÂłowĂŞ i mam siĂŞ nie wygÂłupiaĂŚ. Poza tym chciaÂłabym mu zrobiĂŚ niespodziankĂŞ. PrzecieÂż jego mina bĂŞdzie bezcenna:) Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2010-08-06, 10:16
|
0
|
|
|
|
Kasia Kozak,
Tak. Air gunsa bedzie oki.
Tylko jest pewien problem.
Jesli chÂłopak planuje zakup saty????
Czy nie lepiej bedzie jego kolege wtajemniczyc i podpytac???
I wtedy zadecydowac.
A co do mieszalni i polecanych tam pistoletów,,,, to ró¿nie z tym bywa a z regu³y maj¹ tam nisk¹ pó³kê a max to leader, star evo i inne z okolic 300 zl w cenie wiele wyzszej. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
http://home.mobile.de/AUTOS-PAGNAER#ses |
|
|
|
 |
Kasia Kozak
|
Wysłany: 2010-08-06, 13:10
|
0
|
|
|
Kasia90
|
Z tego, co mi wiadomo to nie rozglÂądaÂł siĂŞ jak na razie za tym. Rzadko siĂŞ tym zajmuje, bo nie ma czasu, ale wiem, Âże by siĂŞ cieszyÂł i przede wszystkim, Âże siĂŞ mu to przyda. No i dowiem siĂŞ moÂże przy okazji czegoÂś od ludzi z piĂŞknÂą pasjÂą. JeÂśli w mieszalniach majÂą badziew to odpada, bo jeszcze kupiĂŞ syf i umrĂŞ ze wstydu. Tan Air Gunsa wydaje siĂŞ konkretny. Z lakiernictwa jestem kompletna noga, ale myÂślĂŞ, Âże nie polecilibyÂście mi byle czego |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2010-08-06, 15:11
|
0
|
|
|
|
Kasia Kozak,
Jesli zajmuje sie tym od czasu do czasu.... to ten air gunsa sprawi mu wielkÂą radosc.
Spokojnie jÂą kup i gratuluje chÂłopakowi dziewczyny. |
_________________ Strona mojego znajomego w Belgii... mówi po naszemu. Bardzo fajne furki, bardzo ró¿ne ceny, nowe okazje praktycznie codziennie.
|
|
|
 |
Greg
|
Wysłany: 2010-08-06, 15:17
|
0
|
|
|
|
Lackdoctor napisał/a: | Kasia Kozak,
Jesli zajmuje sie tym od czasu do czasu.... to ten air gunsa sprawi mu wielkÂą radosc. |
na pewno siĂŞ odwdziĂŞczy i bĂŞdzie miaÂł pamiÂątkĂŞ do koĂąca Âżycia Lackdoctor napisał/a: | Spokojnie jÂą kup |
zgadzam siĂŞ- w tym przedziale cenowym to jedyna rozsÂądna opcja |
|
|
|
 |
Kasia Kozak
|
Wysłany: 2010-08-06, 17:55
|
0
|
|
|
Kasia90
|
A tam...GratulowaĂŚ nie ma czego:) mam tylko nadziejĂŞ, Âże bĂŞdzie zadowolony Szczerze mĂłwiÂąc nie spodziewaÂłam siĂŞ tak szybko odpowiedzi, a tu proszĂŞ:) ÂŻycie mi Panowie ratujecie:) |
|
|
|
 |
jacenty 741
|
Wysłany: 2010-08-06, 20:29
|
0
|
|
|
|
Oj,¿ebyœ jeszcze nie klê³¹ tego momentu,kiedy da³aœ w prezencie taki pistolet!A co bêdzie,jak siê rozkocha w lakierowaniu i pójdziesz w odstawkê? |
|
|
|
|
 |
crystal
|
Wysłany: 2010-08-06, 20:45
|
0
|
|
|

|
Mo¿e najpierw powiedz co zamierza robiÌ tym gunem i czy teraz jakiœ ma, to fakt ¿e Air Gunsa za te pieni¹dze najlepsza no i pod wzglêdem obci¹¿enia kompresora wypada bardzo dobrze ale mo¿e twój problem dotyczy nie tylko pó³ki cenowej.
btw uwaÂżam Âże pistolet to bardzo Âładny prezent dla kogoÂś kto siĂŞ tym zajmuje i fajnie Âże zdecydowaÂłaÂś siĂŞ na coÂś praktycznego.
Istotn¹ kwestiê stanowi te¿ blok przygotowania powietrza czyli reduktor i filtry oraz w¹¿ miêdzy blokiem a pistoletem, zobacz czy coœ takiego posiada (przyk³ad: http://www.elakiery.pl/pr...owietrza-ckd-14 ) |
|
|
|
 |
Kasia Kozak
|
Wysłany: 2010-08-06, 22:00
|
0
|
|
|
Kasia90
|
Teraz miaÂł jakiegoÂś od kolegi, ale nie wiem, co to byÂło Co zamierza robiĂŚ?? Nie rozumiem Twojego pytania, pamiĂŞtaj proszĂŞ, Âże nie znam siĂŞ na tym. Chodzi Ci o cieniowanie czy o co?? On nie pracuje w zawodzie lakiernika, robi to raczej dorywczo, jak ktoÂś go poprosi o pomoc. A bloku przygotowania powietrza chyba nie ma. A w odstawkĂŞ raczej nie pĂłjdĂŞ, ale dziĂŞki za troskĂŞ |
|
|
|
 |
Âłysy73
|
Wysłany: 2010-08-06, 22:57
|
0
|
|
|
|
Do Kasia....:
Kasia Kozak napisał/a: | ÂŻycie mi Panowie ratujecie:) |
Oj... nie Panowie tylko fajne, miÂłe chÂłopaki
Lackdoctor napisał/a: | Czy nie lepiej bedzie jego kolege wtajemniczyc i podpytac???
I wtedy zadecydowac. |
Tego proponowanego powyÂżej pistoleciku osobiÂście nie znam, ale wiem, Âże wielu go chwali.
Lecz ten pomysÂł, ktĂłry podpowiedziaÂł Lackdoktor, uwaÂżam za najlepsze rozwiÂązanie.
NamĂłw jakiegoÂś jego kumpla aby Go wypytaÂł, jaki pistolecik by chciaÂł i wtedy podejmij ostatecznÂą decyzjĂŞ. Wszak raptem jeden dzieĂą CiĂŞ nie zbawi.
To naprawdĂŞ dobrze trafiony pomysÂł.
Pzdr i udanego prezentu. |
|
|
|
 |
Lackdoctor
|
Wysłany: 2010-08-07, 00:16
|
0
|
|
|
|
Kasia Kozak napisał/a: | A tam...GratulowaĂŚ nie ma czego:) |
No popatrzcie.
Nie doÂśc ze mÂądrze gada (i myÂśli) to jeszcze skromna. Pewnie na potrzeby naszego forum,,,, no ale taka przewrotna natura kobieca.
MyslĂŞ ze sprawĂŞ wyboru pistoletu masz zaÂłatwiona ze wzglĂŞdu na sporadyczne malowanie - drogi pistolet to by byÂła przesada i pociÂągnĂŞÂła by za sobÂą przymus zakupu super wydajnej sprezarki.
Ale dzieki koledze ktory wczesniej napisaÂł o filtrach odwadniaczach, mozesz powiedziec chÂłopakowi ze do tego pistoletu, aby mu siĂŞ bezproblemowo lakierowaÂło, musi sobie sprawic taki odwadniacz.
Pewnie go zadziwisz, ale pozytywnie. |
|
|
|
 |
crystal
|
Wysłany: 2010-08-07, 08:51
|
0
|
|
|

|
ChodziÂło mi o to czy tylko samochody czy moÂże ogĂłlnie lakiernictwo czyli np teÂż drewno. |
|
|
|
 |
Kasia Kozak
|
Wysłany: 2010-08-07, 09:35
|
0
|
|
|
Kasia90
|
O wypraszam sobie, to nie na potrzeby forum No, a bez tego odwadniacza to siĂŞ nee da?? LakierowaĂŚ bĂŞdzie raczej tylko samochody |
|
|
|
 |
crystal
|
Wysłany: 2010-08-07, 10:30
|
0
|
|
|

|
JeÂśli praca ma byĂŚ przyjemna a efekty dobre to musi byĂŚ dÂługi miĂŞkki przewĂłd(poliuretanowy ale nie spiralny) o Âśrednicy wewnĂŞtrznej ok 10mm oraz suche powietrze czyli nie bezpoÂśrednio z kompresora tylko z bloku przygotowania, duÂżym udogodnieniem jest jeszcze reduktor montowany bezpoÂśrednio pod pistolet.
My tak moÂżemy wymieniaĂŚ godzinami "co by jeszcze trzeba" ale nie w tym rzecz abyÂś kupiÂła kompletnÂą lakierniĂŞ, wiĂŞc proponujĂŞ Air Gunse z dyszÂą 1.3 kupionÂą na miejscu a nie wysyÂłkowo i do tego za 30zl reduktor. |
|
|
|
 |
lakar
|
Wysłany: 2010-08-07, 13:56
|
0
|
|
|
|
tak jak ktos juz podpowiedzial zorientuj sie jaki ma kompresor i do czego ten pistolet ma sluzyc ?do bazy i klaru?do podkladu?szpchlowki,baranka zaprawek itd.pewnie uniwersalny do bazy i klaru.jezeli kompresor nie jest dobry to wysokocisnienieowy bedzie najlepszy do 500 zl mozna kupic calkiem przyzwojty.nie bedzie to sata czy devilbiss ale sam mam takie i dobrze sie sprawdzaja.czerwony ekspert 2009dysza 1,4 piakna miotla niemal jak sata.latwy do utrzymania w czystosci rowny srumien ladne rozbicie towaru .trwaly cena okolo 380 zl polecam bedzie zadowolony.jednakze powtarzam nie jest to sata czy debil i napewno nie bedzie sluzyl tak dlugo jak one. |
|
|
|
 |
Kasia Kozak
|
Wysłany: 2010-08-07, 14:52
|
0
|
|
|
Kasia90
|
A moÂżesz mi wysÂłaĂŚ link na allegro do tego z dyszÂą 1,4?? ChciaÂłabym go zobaczyĂŚ |
|
|
|
 |
crystal
|
Wysłany: 2010-08-07, 22:06
|
0
|
|
|