Autor |
Wiadomość |
 |
stars
|
Wysłany: 2010-09-13, 16:28 kompresor
|
0
|
|
|
|
Witam mam pytanko czy kompresor z 10 litrowym zbiorniczkiem nadaje siĂŞ do malowania samochodu,i jaki pistolet dobraĂŚ,czy na poÂłoÂżenie akrylu wystarczy i czy bedzie uniwersalny pistolet z dyszÂą 1,5??proszĂŞ o szybkÂą odpowiedz bo lakier juz zdarÂłem kompresor mam teraz tylko pistolet,i temu pytm czy wystarczy kompresor bo nie wiem czy nie muszĂŞ szukac poÂżyczaĂŚ innego?? |
|
|
|
 |
plichciorhehe
|
Wysłany: 2010-09-13, 16:40
|
0
|
|
|
|
nie ma opcji Âżeby coÂś tym zrobiĂŚ jest za maÂły szukaj czegoÂś ok 100l butla przynajmniej ewentualnie 50l 2 tÂłokowÂą sprĂŞÂżarkĂŞ |
|
|
|
 |
djluzak
|
Wysłany: 2010-09-13, 17:14
|
0
|
|
|
|
Moze lusterko tym wymalujesz.... |
|
|
|
 |
stars
|
Wysłany: 2010-09-13, 17:33
|
0
|
|
|
|
Dziêki za b³yskawiczne odpowiedzi,no có¿ muszê ko³owaÌ kompresor:( |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2010-09-14, 05:45
|
0
|
|
|

|
Taki 10-litrowy to spokojnie "uciÂągnie" areograf ,i mozesz modele samolotĂłw ,czoÂłgĂłw itp. juÂż malowaĂŚ! Ale na samochĂłd to juÂż musi byĂŚ "znacznie wiekszy" Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
stars
|
Wysłany: 2010-09-30, 19:24 super!!!
|
0
|
|
|
|
sprĂłbowaÂłem malowaĂŚ moim kompresorkiem i nie zgodze siĂŞ z kolegÂą Âże 10litrowy kompresor to do aerografu tylko,co prawde problem byÂł z podkÂładem ale lakier akrylowy poszedÂł jak maseÂłko:) |
|
|
|
 |
plichciorhehe
|
Wysłany: 2010-09-30, 19:38
|
0
|
|
|
|
jakie elementy tym robiÂłeÂś ?? jakim pistoletem i wstawisz jakieÂś foty ??? |
|
|
|
 |
jacenty 741
|
Wysłany: 2010-10-01, 07:19
|
0
|
|
|
|
Gratulacje...Spadamy coraz niÂżej.Jeszcze trochĂŞ,i bĂŞdziemy czytaĂŚ o profi lakierowaniu z kompresora dentystycznego,a zaraz potem o polerowaniu szczoteczkÂą elektrycznÂą do zĂŞbĂłw,i o doborze lakieru z lini Soraya...
Czas umieraĂŚ...
A zdrugiej strony...Im wiĂŞcej Was partaczy ma takie pomysÂły,tym wiĂŞcej my mamy roboty.
PoprawiajÂąc po paprokach...
A poprawianie jest droÂższe,niÂż naprawianie. |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2010-10-01, 07:45
|
0
|
|
|

|
Kolego przestaĂą "beÂłkotaĂŚ" Âże 10-litrowe "g....o" nadaje siĂŞ do lakierowania MiaÂłeÂś kiedyÂś do czynienia z prawdziwym komresorem i podpiĂŞtym pod niego profesionalnym pistoletem ? Nie miaÂłeÂś ! Dlatego piszesz takie gÂłupoty! A co tym "pomalowaÂłeÂś"? Klapke od wlewu paliwa? Czy moÂże coÂś wiĂŞcej? np. bÂłotnik od roweru? Ja zdania nie zmienie ,Âże takie "cacko" to tylko do aerografu lub do napompowania koÂła lub materaca:tak: Napisz na ile ci starcza "wiatru" na wyjÂściu jak naciÂśniesz spust pistoletu Chyba tylko tak ja juÂż napisaÂłem ,na bÂłotnik od roweru albo klapke od wlewu paliwa A co do tego podkÂładu to jeÂśli masz problemy z nim to weÂż go bardziej "rozcieĂącz" i teÂż bedzie tobie wychodziÂł "jak maseÂłko" Napisz nam jaki "podpinasz" pistolet pod ten "super ach i och g......y kompresorek"? MoÂże kupiÂłeÂś jakiÂś "super oszczĂŞdny"? Pozdrawiam braĂŚ lakierniczÂą!
ps. Mnie osobiÂście tacy "zawodnicy" cieszÂą i "bawiÂą":tak: Oby takich wiĂŞcej! |
|
|
|
 |
stars
|
Wysłany: 2010-10-04, 18:06
|
0
|
|
|
|
malowaÂłem maskĂŞ,i wszystkich wyÂśmiewaczy proszĂŞ o zamilczenie bo to wy chyba g..o wiecie,farba firmy profix akrylowa po rozrobieniu z utwardzaczem jest leista jak woda i bardzo dobrze ciÂśnie z pistoletem 1,5.Jak nie prĂłbowliÂście to siedzcie cicho.
PICT0945.JPG A tu maÂłe aerografowe cacko:) |
 |
Plik ściągnięto 84 raz(y) 632.22 KB |
PICT0944.JPG maska |
 |
Plik ściągnięto 223 raz(y) 628.09 KB |
|
|
|
|
 |
stars
|
Wysłany: 2010-10-04, 18:21
|
0
|
|
|
|
jeszcze maÂłe sprostowanie szÂło na 2,4 bara.Dla ciekawskich. |
|
|
|
 |
Nurglepl
|
Wysłany: 2010-10-04, 18:39
|
0
|
|
|
|
Ogólnie koledzy to wiecie co siê teraz na œwiecie dzieje. MINIATURYZACJA !!!. W ma³ych telefonach komórkowych mieœci siê coraz wiêcej pamiêci, lepsze aparaty fotograficzne no i masa gier . Kiedyœ tak nie by³o. Czyli My wszyscy musimy iœÌ do przodu i tak¿e kupowaÌ najnowoczeœniejsze rozwi¹zania wprost z NASA.
A tak ogĂłlnie stars, to Ci powiem, Âże zdjĂŞci nie pokazuje jak to na serio wyglÂąda, ale po tym jednym odbiciu ÂświatÂła ktĂłre jest bardzo daleko to stwierdzam Âże lepiej byÂło by to pomalowaĂŚ waÂłkiem, a nastĂŞpnie papier Âścierny 500 -> -> 800 -> 1000 -> 2000 -> 2500 -> pasta polerska i byÂło by lepiej.
A co do tych 2,4 bar to zapewne na kompresorze i z wê¿em spiralnym do³¹czonym do zestawu. Zobacz sobie na filmach instrukta¿owych jak wygl¹da rozpylanie na 2 bary i porównaj do swojego.
http://lakierowanko.info/viewtopic.php?t=2321 |
|
|
|
 |
stars
|
Wysłany: 2010-10-04, 18:48
|
0
|
|
|
|
powiem tyle ja jestem adowolony oczywiscie bez polerowania i papieru siĂŞ nie obĂŞdzie,dziĂŞkuje za jakÂą kolwiek pomoc i nie muszĂŞ siĂŞ dzieliĂŚ juÂż z wami moimi doÂświadczeniami ktĂłre moÂże kiedys komus by coÂś podpowiedziaÂły. |
|
|
|
 |
stek
|
Wysłany: 2010-10-04, 19:49
|
0
|
|
|
|
@stars, a ta cytryna i brak poÂłysku to co sie staÂło? stars napisał/a: | powiem tyle ja jestem adowolony oczywiscie bez polerowania i papieru siĂŞ nie obĂŞdzie,dziĂŞkuje za jakÂą kolwiek pomoc i nie muszĂŞ siĂŞ dzieliĂŚ juÂż z wami moimi doÂświadczeniami ktĂłre moÂże kiedys komus by coÂś podpowiedziaÂły | z szacunkiem ale zdaje mi sie Âże masz zaj... iste doÂświadczenie. Nie obraÂżaj sie, ale sam daÂłeÂś powĂłd. Pozdr. |
|
|
|
 |
crystal
|
Wysłany: 2010-10-04, 20:48
|
0
|
|
|

|
Spoko, spoko.
PoĂŚwiczy, pomyÂśli, doinwestuje i bĂŞdzie dobrze. |
|
|
|
 |
Ryba
|
Wysłany: 2010-10-04, 21:03
|
0
|
|
|

|
O fak ! Tylko tyle mogĂŞ powiedzieĂŚ ! Jak spoleruje ta MORĂ tfu!! BARANA to albo zostanie lakier gruboÂści 1/4 wÂłosa, albo wyjdzie piĂŞkny podkÂładzik |
|
|
|
 |
Nurglepl
|
Wysłany: 2010-10-04, 21:17
|
0
|
|
|
|
Ryba napisał/a: | O fak ! Tylko tyle mogĂŞ powiedzieĂŚ ! Jak spoleruje ta MORĂ tfu!! BARANA to albo zostanie lakier gruboÂści 1/4 wÂłosa, albo wyjdzie piĂŞkny podkÂładzik |
To niech doÂłoÂży jeszcze trochĂŞ farby waÂłkiem przed polerkÂą . |
|
|
|
 |
jacenty 741
|
Wysłany: 2010-10-04, 21:38
|
0
|
|
|
|
Ale czego Wy siê czepiacie,ch³opaki,doprawdy nie wiem???Ja ju¿ dawno nie widzia³em takiego po³ysku,blasku,szklistej powierzchni...Stary,czym Ty myjesz te okna???Gdybyœ jeszcze wzi¹³ z widoku to czerwone coœ,to Ko³o Gospodyù Wiejskich z Jajek Wielkich w gminie Mordy urz¹dzi³oby do Ciebie pielgrzymkê!!!O Wielki Sprz¹taczu!!!Chylê czo³a przed Twym wielkim doœwiadczeniem,wiedz¹ i pomys³owoœci¹!Bo chyba t¹ pier...k¹ ze zdjêcia obdmuchujesz okna ? |
|
|
|
 |
pawel1108
|
Wysłany: 2010-10-04, 22:56
|
0
|
|
|
|
nie czepiajcie siĂŞ POMALOWAÂŁ zajefajnie...
bo o lakierowaniu tu nie mo¿na mówiÌ.Ludzie siê tu spinaj¹,myœl¹ jak wyci¹gn¹Ì wnioski ze swych doœwiadczeù aby poradziÌ komuœ innemu a tu proszê kolega okrasi³ maskê w stylu baranek i siê wym¹drza.Mo¿e kolega nie skuma³ celu forum,LAKIEROWANKO to nie to samo co Partaninka i MALOWANKO.
pOZDRAWIAM MALARZA |
|
|
|
 |
plichciorhehe
|
Wysłany: 2010-10-04, 23:58
|
0
|
|
|
|
a ja tylko poprosiÂłem o fotki i jak siĂŞ dyskusja rozwinĂŞÂła hehe |
|
|
|
 |
obcy_69
|
Wysłany: 2010-10-05, 21:39
|
0
|
|
|
|
Spoko..i firany w kabinie. Brakuje tylko dywanu na podlodze..
Ale tak na powaznie...to kazdy z nas uwaza, ze robi wszystko najlepiej ... czyz nie..??
Co potwierdzil i kolega @stars..swoja wypowiedzia... |
|
|
|
 |
plichciorhehe
|
Wysłany: 2010-10-05, 21:48
|
0
|
|
|
|
ja nie uwa¿am tak a nawet twierdzê ¿e ma³o potrafiê ale jak coœ siê robo to siê to robi porz¹dnie a jak 20 typa mowi ¿e to jest Ÿle to siê poprawia a nie idzie w zaparte ¿e jest za... biœcie wiêc kolega stars powinien wyci¹gn¹Ì wnioski chyba ¿e ta maska by³a pêdzlem pomalowana to mo¿e teraz jest lepiej i jemu siê podoba dziêkujê |
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2010-10-06, 10:20
|
0
|
|
|

|
Witam kolegĂłw! |
|
|
|
|
 |
Robertlodz09
|
Wysłany: 2010-10-06, 10:21
|
0
|
|
|

|
Kolega @stars jest niesamowity! Za³o¿y³ "Temat"w którym zada³ pytanie i sam udzieli³ sobie tak¿e odpowiedzi! Teraz ju¿ wiem co to znaczy ¿e "lakier poszed³ jak mase³ko" Lepsze efekty osi¹gaj¹ ludzie jak maluj¹ wa³kiem albo pistoletem zasilanym odkurzaczem Ju¿ sobie moge wyobraziÌ jak wygl¹da³ ten podk³ad skoro by³ z nim "problem" U mnie masz ju¿ kolego nominacje do tytu³u "PAJACA MIESI¥CA" No chyba ¿e kolego chcia³eœ uzyskaÌ na tej masce "strukture lakieru" tak¹ jaka jest na tym Fordzie Escorcie? A mamusia nie wyrzuci³a ciebie z domu jak jej tak zasmrodzi³eœ i zabrudzi³eœ "mieszkanie"? Tak¿e kolego @stars nie rób nam tego i nie opuszczaj tego forum! "Nie b¹dz samolubny i dziel sie z nami swoimi nowymi lakierniczymi doœwiadczeniami" Tak¿e czekamy na nastêpne pytania ale jeszcze bardziej kiedy to udzielisz na nie sam odpowiedzi Pozdrawiam ca³¹ braÌ lakiernicz¹!
ps. Nie zapomnij o zdjeciach swoich kolejnych "prac lakierniczych" ,szczegĂłlnie o ich "efektach" |
|
|
|
 |
stars
|
Wysłany: 2010-10-06, 17:45
|
0
|
|
|
|
SÂłuchajcie dzieci,po pierwsze mieszkam w swoim domu,i mogĂŞ robic co mi siĂŞ tylko podoba,nie powiem ze maska jest jak od lakiernika wziĂŞta,ale jestem zadowolony.a co do kompresora to daÂł rady i jest ok. |
|
|
|
 |
Nurglepl
|
Wysłany: 2010-10-06, 19:11
|
0
|
|
|
|
stars, sÂłuchaj dziecko, to w jakim celu zakÂładaÂłeÂś temat ?, skoro ten kompresor daÂł radĂŞ. |
|
|
|
 |
stars
|
Wysłany: 2010-10-06, 19:51
|
0
|
|
|
|
temat tematem ale wysmiewanie i wyzywanie nie sÂą tu na miejscu,chyba wyraÂżnie pisze Âże to strona dla profesjonalistĂłw i amatorĂłw a wiec dziwi mnie to dziecinne zbiorowisko.A co do tematu ok jest racja pytam a potem odpowiadam sobie ale ze wzgledu ze nie miaÂłem dostĂŞpu do innego sprzetu sprawdziÂłem to co mam.
Ps;jak by ktoÂś znowu Âżle mnie zrozumiaÂł nie zaliczam siĂŞ do profesjonalistĂłw. |
|
|
|
 |
stek
|
Wysłany: 2010-10-06, 20:46
|
0
|
|
|
|
stars napisał/a: | jeszcze maÂłe sprostowanie szÂło na 2,4 bara.Dla ciekawskich. | ten brzeczek Ci tyle wydoliÂł? do areografu braknie wiatru, i znĂłw ciekawie wyskoczyÂłeÂś z dzieĂŚmi. Taki wielki staÂż u Ciebie?. stars napisał/a: | Ps;jak by ktoÂś znowu Âżle mnie zrozumiaÂł nie zaliczam siĂŞ do profesjonalistĂłw. | . I tak trza byÂło od razu, tylko czemu takie stwierdzenie? stars napisał/a: | nie muszĂŞ siĂŞ dzieliĂŚ juÂż z wami moimi doÂświadczeniami ktĂłre moÂże kiedys komus by coÂś podpowiedziaÂły. | . przemyÂśl te posty, nikt Cie nie gani za wiedze, racja forum jest dla wszyskich, tylko sie troche trzeba zastanowiĂŚ co sie pisze. Pozdrawiam wszystkich. |
|
|
|