Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
Trapp
Wysłany: 2011-02-15, 11:56   Jak naprawiĂŚ taki dach
0
UP DOWN

Witam

Od pewnego czasu przeglÂądam to forum korzystajÂąc z cennych porad

Mam nastĂŞpujÂące pytanie - wybieram siĂŞ do blacharza i chciaÂłbym mieĂŚ wyrobiony poglÂąd na sprawĂŞ, mianowicie jak naprawiĂŚ taki dach:

http://www.fotosik.pl/pok...52e79ac0d8.html

Uszkodzenia:
- wgniecenie przy sÂłupku A lewym, siĂŞga tak na ok. 30% szerokoÂści dachu i do sÂłupka B po dÂługoÂści,
- gorszÂą sprawÂą jest to Âże auto przewrĂłciÂło siĂŞ na lewy rant i wgnieciona jest blacha nad lewymi drzwiami, na dodatek jest tam rynienka relingĂłw, ktĂłra przekrĂŞciÂła siĂŞ o 90stopni wybrzuszyÂła siĂŞ nad sÂłupkiem B na jakieÂś 3cm ponad poziom dachu.... Kicha..

Jak naprawia siĂŞ coÂś takiego - blacharz wstĂŞpnie zaproponowaÂł uciĂŞcie dachu na sÂłupkach, tylko czy dach nie poskÂłada siĂŞ przy dachowaniu?

Âłysy73 
Wysłany: 2011-02-15, 19:18   
0
UP DOWN

Witam.
Ze zdjĂŞĂŚ to guzik a nie podpowiadanie. A przynajmniej przy teoretycznie powaÂżniejszych naprawach.
Wymiana dachu jeœli jest wykonana z g³ow¹ na karku a nie w portwelu czy w puszce piwa to ¿aden problem. Jak ktoœ ma pojêcie i wie co robi to zrobi to tak, ¿e bêdzie wytrzymalsze ni¿ orygina³. No ale jest ryzyko ¿e ktoœ mo¿e t¹ robotê spartoliÌ i dach po wymianie {kompletny ³¹czony na s³upkach} nie bêdzie mia³ nazwijmy to swojej minimalnej wytrzyma³oœci.
Na dwoje baka wró¿y³a. Ale nikt nie powinien z góry nikogo oskar¿aÌ o partactwo nie znaj¹c wykonawcy.
Podstaw¹ jest aby porz¹dnie po³¹czyÌ i powzmacniaÌ wszystkie warstwy blach -najlepiej "na zak³adkê". Ale ³atwiej jest mi to wykonaÌ ni¿ opisaÌ.

TakÂże nie znajÂąc wykonawcy ciĂŞÂżko przewidzieĂŚ jak to bĂŞdzie wykonane.

A jeœli chodzi o foty, to dach dachem a s³upki te¿ le¿¹? Bo ten przedni lewy przy szybie to na pewno.
Poza tym wg tych fot to jak dla mnie wcale to nie wyglÂąda strasznie -lekka obcierka ;) . Nie wiem jak to jest w realu bo z tego co widzĂŞ i jak to sobie wyobraÂżam, to chyba nie ma potrzeby wymiany kompletnego dachu ciĂŞtego po sÂłupkach.
Fotka to fotka. MoÂże trzeba, a moÂże nie i wystarczy porozpychaĂŚ, powyciÂągaĂŚ, podklepaĂŚ, pobawiĂŚ siĂŞ spotterem, i tyĂŚkĂŞ przykitowaĂŚ? A moÂże zmieniĂŚ samo poszycie? Foty to foty, a real to real.
Pozdrawiam

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Blacharstwo i inne naprawy

Odpowiedz do tematu