Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomo¶æ
bigos83
Wys³any: 2011-02-25, 12:33   Kompresor do 800 PLN
0
UP DOWN

Witam Fachowców :)

Szykujê siê do wymalowania paru elementów w moim aucie i potrzebowa³ bym waszej pomocy w kupnie kompresora tak do 800 PLN mo¿e byæ nawet u¿ywany.

Pistolet do podk³adu i lakieru ju¿ zakupi³em (Speedway HP 1,8 oraz Sico Bronze HVLP wraz z reduktorem) i teraz jedynie co mi brakujê to w³a¶nie kompresor.

Proszê o wyrozumia³o¶æ i nie usuwania postu.

Pozdrawiam.

kropen16 
Wys³any: 2011-02-25, 12:46   
0
UP DOWN
Przemo

Pomóg³: 11 razy
Sk±d: MKW
bigos83, nie robie tego zawodow lecz hobbystycznie i mam sprezarke 24 l wyd 194l/m na wyjsciu i pistolet speedway 1.3 HVLP . sprezarka chodzi non stop ale cisnienie nie spada ponizej 5 <sprezarka to woodstock z marketu> da sie tym 'malowac'' nie krytykojcie mnie bo wiem ze ten ''sprzet'' to g...;D ale po 16 malowaniach sie nie rozlecial;d JESZCZE :devil:

bigos83
Wys³any: 2011-02-25, 15:17   
0
UP DOWN

Dziêki za odpowied¼.
Ja tak ¿e potrzebuje w ramach hobbistycznych remontuje moj± Honde CRX od podstaw i nic tak nie raduje jak robienie rzeczy samemu ale nie od biegaj±c od tematu mo¿esz co¶ wiêcej opisaæ o swoim kompresorze chodzi³o mi bardziej o parametry.
Na co zwracaæ szczególn± uwagê mile widziane linki z allegro.

Robertlodz09 
Wys³any: 2011-02-26, 00:56   
0
UP DOWN

Pomóg³: 61 razy
Sk±d: £ód¿
Kropen16 mo¿esz podes³aæ nam foto tej swojej "wydajnej" 24-litrowej sprê¿arki? ;) Co¶ na te "moje pro¶by" jeste¶ zawsze "g³uchy" :rotfl: Bardzo chêtnie zobacze (my¶le ze inni tak¿e) to "cudo" które ma jak piszesz prawie 200 litrów "wiatru" na "wydechu" i podczas "pracy pistoletem" utrzymuje 3 atm. ci¶nienia :rotfl: ¯adna sprê¿arka 24-litrowa nie ma takiej "wydajno¶ci" :nie: Piszesz "g³upoty" jakie podaj± sprzedawcy tych "cacek" na Alle.... ;)
Wracaj±c jednak do zadanego pytania to proponuje kolego bigos83 aby¶ "poszuka³" sprê¿arki dwut³okowej :tak: Bêdzie dawaæ zawsze wiêcej ni¿ te "super ach i och" gówn..e jednot³okowe :tak: Pistolet tak¿e proponuje kupiæ do lakieru i bazy taki HP (wysokoci¶nieniowy) ,poniewa¿ te "taywañsko-chiñskie cuda" maj± tylko napisy ¿e s± niby
HVLP ;) a podawane ich parametry i dane techniczne s± "wziête z sufitu" :rotfl: przez ich "internetowych sprzedawców" :tak: Chcesz kolego kupiæ "dobry" i ju¿ "markowy" pistolet ,to "zainwestuj" i kup za oko³o 450z³ -AIR GUNSA AZ3 HTE2 :tak: Mia³em ten pistolet "w rêkach" i przyznam ¿e mnie "bardzo mi³o zaskoczy³" :tak: Mo¿e wydatek "spory" jak na pocz±tek ,ale bêdzie ci "s³u¿y³" przez kilka ³adnych lat :tak: A to jest bardzo du¿o :tak: Taywany s± tanie i "krótko ¿ywotne" :tak: ,wiem to tak¿e z w³asnego "do¶wiadczenia" :tak:
"Tanio nie znaczy dobrze" :nie: warto kupiæ co¶ w miare "dobrego" ,nawet zestawy naprawcze do tej Air Gunsy AZ3 nie s± drogie :nie: co¶ ko³o 200z³ :tak:
Pozdrawiam! :spoko:

kropen16 
Wys³any: 2011-02-26, 10:21   
0
UP DOWN
Przemo

Robertlodz09, ta sprezarka ma 220l/m na wejsciu , producent pisze ze ma 170l/m na wydechu . z ciekawosci postanowilem obliczyc. zbiornik do 8 atm nabija w niecale 90s. <liczeylem ze wzoru ktory mozna znalesc w necie> okazalo sie ze ma 194. mniejsza o to . nigdy nawet na takiej nie pracowales a mowisz. wiem mala jak cholera ale daje rade. ^^ w planach mam kupic wiekszom 120l 2 lub 3 tlokowa . ale narazie fundusze nie wystarczaja.

bigos83
Wys³any: 2011-02-26, 10:36   
0
UP DOWN

Kolego Robertlodz09, w tym problem ¿e ju¿ zakupi³em Sico Bronze bo czytaj±c tu taj forum ka¿dy proponowa³ go na pocz±tek. Pewnie za t± cenê nie ma siê czego¶ wielkiego spodziewaæ. Chcia³bym siê po prostu zapoznaæ z tym wszystkim i przed przyst±pieniem do prac trochê poæwiczyæ tak wiêc s±dzê ¿e za t± kasê chyba wystarczy. Oczywi¶cie jak siê mylê to proszê o poprawê w koñcu to ja pytam :)
Na Allegro znalaz³em kilka kompresorów :

http://moto.allegro.pl/hi...1467746951.html

http://moto.allegro.pl/vi...1479689262.html

http://moto.allegro.pl/vi...1459903792.html

Czy mo¿e co¶ z u¿ywek np. ta :

http://moto.allegro.pl/ko...1475686025.html

Wkurzaj±ce jest to ¿e wiêkszo¶æ sprzedawców nie podaje warto¶ci wyj¶ciowej no ale wiadomo dlaczego.

Robertlodz09 
Wys³any: 2011-02-27, 00:36   
0
UP DOWN

Tak wiem ¿e "polecaj±" ten pistolet ,tylko ¿e w wersji HP (wysokoci¶nieniowej) :tak: No ale skoro ju¿ taki "taywañsko-chiñski niby HVLP" kupi³e¶ to musisz kolego na nim spróbowaæ ;) Ale je¶li mo¿esz jeszcze wydaæ te 80-±t kilka z³otych ,to kup jednak tego HP :tak:
Co do tych sprê¿arek to kup tak± dwut³okow± zespolon± razem z silnikiem :tak: ich "wydajno¶æ" na wydechu jest +- 240 litrów ,tak¿e je¶li "podepniesz" np. tak± Air Gunse AZ3 HTE2 która "potrzebuje" tylko 200 litrów ,to mo¿esz ju¿ "co¶" pomalowaæ :tak:
Nie szukaj tzw. "okazji" na aukcjach :nie: ,poniewa¿ "licytuj±cy" czasami zachowuj± siê nieracjonalnie i "wbijaj±" niejednokrotnie ceny do "poziomu z kosmosu" :rotfl: Je¶li mo¿esz to poszukaj nie tylko w internecie ale równie¿ po og³oszeniach w prasie ,na gie³dach ,rynkach :tak: Tylko zawsze przed kupnem "u¿ywki" we¿ j± sprawd¿ :tak:
W zesz³ym roku ,kolega z pracy kupi³ tak± dwut³okow± za 500z³ a na All.... by³a ta sama za ponad 1050z³ :tak: I to nie "chiñska" tylko orgina³ "italiana" ;) A to co ci sprzedawcy pisz± ¿e ich sprê¿arka jest "made in Germany" itd. to bierz z tzw. "przymru¿eniem oka" ;) Pozdrawiam! :spoko:

bigos83
Wys³any: 2011-02-27, 11:22   
0
UP DOWN

Witam

Ogólnie to nic straconego drogi kolego :)
Pistolet zamawia³em w pi±tek po po³udniu a w poniedzia³ek rusza wysy³ka tak wiêc napisa³em
maila do sprzedawcy i powiedzia³ ¿e mogê wybraæ HP - wysokoci¶nieniowy lub HVLP - niskoci¶nieniowy tak wiec bêdê siê trzyma³ Twoich rad i wezmê ten pierwszy.
Powiedz mi jeszcze jak± dyszê wzi±æ 1.3mm czy 1.4mm ?

Dzi¶ dorwê gazetê z soboty i przegl±dnê og³oszenia mo¿e siê co¶ znajdzie.
A z tych linków co poda³em z allegro jaka¶ jest warta tych pieniêdzy ?

Czekam za cennymi odpowiedziami i dziêkujê za pomoc.

tajmus 
Wys³any: 2011-02-27, 12:19   
0
UP DOWN

Sk±d: Gorlice i okolice
Koledzy ja mam do sprzedania kompresor 2 tlokowy. 50 l butla. w cenie 700 zl to chyba najwydajniejsze i sprawdzone co moze byc. W po³±czeniu z Air Gunse AZ3 HTE2 sprawdzi³ sie znakomicie. ponizej przyk³ad jak mo¿na nim polakierowac. moje gg 6534455. pozdro

http://img804.imageshack.us/i/1002029.jpg/
http://img98.imageshack.us/i/1002072l.jpg/
http://lakierowanko.info/...hp?t=3246#33565

bigos83
Wys³any: 2011-02-27, 12:52   
0
UP DOWN

Podaj dane techniczne proszê jaka to jest marka i ile czasu go ju¿ posiadasz.

Robertlodz09 
Wys³any: 2011-02-27, 17:37   
0
UP DOWN

To Srico kolego bigos83 to we¿ sobie z dysz± 1,3 :tak: Bêdziesz mia³ i do bazy i do lakieru bezbarwnego :tak:
Kolego tajmus mo¿esz podes³ac zdjêcia tej swojej sprê¿arki? ;)

bigos83
Wys³any: 2011-02-27, 17:46   
0
UP DOWN

Dziêki kolego Robertlodz09, zamówienie zosta³o zmienione na SICO BRONZE HP.
Tylko jeszcze teraz takie pytanko na ich aukcji jest podana ró¿nica miêdzy HP a HVLP i z tego co tu jest napisane to:

HP - Do lakierowania lakierami akrylowymi koloryzowanymi, przemys³owymi oraz akrylowymi bezbarwnymi zaleca siê u¿ywanie wy³±cznie pistoletu typu HP z ci¶nieniem roboczym 3-5 atmosfer, poniewa¿ przy lakierowaniu HVLP uzyskujemy zbyt pomarszczon± powierzchniê (tzw skórkê pomarañczy).

HVLP - jest przeznaczony g³ównie do nanoszenia lakierów bazowych metalicznych i per³owych. Nie oznacza to jednak, ¿e nie mo¿na nimi nanosiæ lakierów akrylowych i poliuretanowych. Bardzo dobre wyniki uzyskuje siê tam gdzie wymagane jest ma³e zapylenie. Posiadaj± one ponad 65% wydajno¶ci nanoszenia, przy ci¶nieniu wej¶ciowym 1,5-3 atmosfery.

Czyli mam rozmieæ ¿e lakierów metalicznych, bazy i per³owych nie bêdê móg³ na nosiæ tym pistoletem HP ? Tzn bêdê móg³ ale bêdê te¿ musia³ wykonaæ polerkê ? bo wyjdzie cytryna ?

jacenty 741
Wys³any: 2011-02-27, 17:57   
0
UP DOWN

Pomóg³: 39 razy
Sk±d: Maków Mazowiecki
O Matko...
Nie,chodzi o to,¿e z zasady pistolety HVLP s± przeznaczone do nak³adania bazy,w tym metalicznych i per³owych,z racji lepszego rozpylenia materia³u,ale przy ni¿szym ci¶nieniu na wylocie (rzêdu 0,7 bara).Natomiast pistolety HP (wysokoci¶nieniowe) s± dedykowane do nak³adania lakierów akrylowych,w tym bezbarwnych,oraz poliuretanowych,a gorzej sobie radz± przy bazach z efektem,wiêksze jest ryzyko chmurzenia,zw³aszcza na jasnych kolorach.
bigos83 napisa³/a:
Czyli mam rozmieæ ¿e lakierów metalicznych, bazy i per³owych nie bêdê móg³ na nosiæ tym pistoletem HP ? Tzn bêdê móg³ ale bêdê te¿ musia³ wykonaæ polerkê ? bo wyjdzie cytryna ?
A to,to ju¿ totalna za³amka,zupe³nie bez sensu :nie:

Robertlodz09 
Wys³any: 2011-02-27, 17:59   
0
UP DOWN

Kolego kupujesz tani chiñsko-taywañski produkt ;) Tak¿e to co pisz± sprzedawcy tego "gów..a" to bierz z tzw. "przymru¿eniem oka" :tak: Te HP s± najbardziej zbli¿one (podobne) do prawdziwych HP ,przynajmniej g³owica i rozmieszczenie na niej otworów od nadmuchu powietrza (które to odpowiadaj± za "rozbicie materia³u") :tak: Natomiast te g³owice "ala-taywan HVLP" to jest taki ich "wynalazek" :tak: Mo¿esz sam to sprawdziæ :tak: Wejd¿ na strone np. Saty czy Iwaty i zobacz na zdjêciach jak wygl±daj± g³owice na prawdziwych profesionalnych pistoletach HVLP i porównaj je (je¶li masz mo¿liwo¶æ poniewa¿ sprzedawcy "chiñsko-taywañskich cacek" to ukrywaj± :tak: pokazuj±c tylko zdjêcia tych pistoletów z profilu :rotfl: ) Pozdrawiam! :spoko:
I nie kupuj tego "manometru" pod pistolet za 20-cia kilka z³. poniewa¿ one do niczego wiêcej jak do "pozowania do zdjêcia" siê nie nadaj± :rotfl:

bigos83
Wys³any: 2011-02-27, 18:21   
0
UP DOWN

jacenty 741, ja ciê nie zmuszam by¶ czyta³ te g³upoty ale je¶li by¶ nie zauwa¿y³ co jest napisane u samej góry ..."Lakiernictwo samochodowe dla profesjonalistów i (AMATORÓW)"... oczywi¶cie ja siê zaliczam do tej drugiej to wrzuæ proszê na luzzz bo nie ka¿dy jest tak poinformowany dobrze jak ty.

Robertlodz09, jaki by¶ poleca³ manometr pod takiego guna ?

jacenty 741
Wys³any: 2011-02-27, 18:34   
0
UP DOWN

Pomóg³: 39 razy
Sk±d: Maków Mazowiecki
Ale nawet amator z umiejêtno¶ci± czytania,loguj±c siê na tym lub innym forum,potwierdza znajomo¶æ i zgadza siê na przestrzeganie regulaminu.A jedn± z g³ównych zasad jest niezadawanie po sto razy tego samego pytania,tylko mo¿na po¶wiêciæ trochê czasu,aby przejrzeæ t± skarbnicê wiedzy,i nie pytaæ po raz n-ty czym siê ró¿ni HVLP od HP,ani czy siê polerujê bazê!!! Ba tak mo¿na zrozumieæ Twoje pytanie
bigos83 napisa³/a:
lakierów metalicznych, bazy i per³owych nie bêdê móg³ na nosiæ tym pistoletem HP ? Tzn bêdê móg³ ale bêdê te¿ musia³ wykonaæ polerkê

Robertlodz09 
Wys³any: 2011-02-27, 18:35   
0
UP DOWN

Kolego takie jeszcze "niedawno" by³y tylko pistolety (wysokoci¶nieniowe) i ludzie "jako¶ malowali" ;) Ja sam u "siebie po pracy" lakieruje te¿ "wysokoci¶nieniowymi" i mi bazy "nie chmurzy" ;) Kwestia tylko wprawy i oczywi¶cie do¶wiadczenia ;)
We¿ poszukaj na Forum i poczytaj o pistoletach ,temat wielokrotnie poruszany :tak:
Co do manometru ,to podobno jaki¶ STAR (za oko³o 70-±t kilka z³) jako¶ ju¿ siê sprawdzaj± ,ale nie mia³em z nimi "do czynienia" tak¿e nie wiem jak jest naprawde :tak:

tajmus 
Wys³any: 2011-02-27, 19:35   
0
UP DOWN

Sk±d: Gorlice i okolice
Poni¿ej zdjecia tego kompresora. Tego który mam na sprzeda¿.

Kompresor posiada dwa t³oki, dwa filtry, dwie standardowe szybko-z³±czki ( trzeci± mo¿na pod³±czyæ bezpo¶rednio na butli ).

Kompresor wyposa¿ony jest w dwa t³oki co podwy¿sza jego parametry wydajno¶ci oraz pracy dlatego mo¿e wspó³pracowaæ z wiêkszo¶ci± narzêdzi pneumatycznych na rynku których zapotrzebowanie powietrza nie przekracza 412l/min.

Dodatkowo na butli zosta³ zamontowany specjalny zawór do spuszczania zgromadzonej wody wewn±trz zbiornika.

Kompresor posiada wygodny w³±cznik umo¿liwiaj±cy w³±czenie/wy³±czenie urz±dzenia oraz pracê ci±g³± (sprê¿arka wy³±cza siê automatycznie po osi±gniêciu maksymalnego ci¶nienia).

Zbiornik: 50L
Moc: 2,2 Kw / 3HP
Wydajno¶æ: 412 litrów/minutê (w praktyce na wyjsciu jest ~240-250)
Zasilanie: 230V / 50Hz
Max. ci¶nienie: 10 atm. (ROBOCZE 8 atm)
T³oki: 2 (w uk³adzie V)
Obroty: 2850 r/min
Wymiary: 58 x 28,5 x 58 cm
Przy³±cze powietrza: ( szybko z³±czka ) 1/4"
Waga: 43,2 Kg

POWÓD SPRZEDAZY: Tylko dlatego ze potrzebuje wiekszy o wydajno¶ci minimum 400 L.
http://lakierowanko.info/...hp?t=3246#33565

bigos83
Wys³any: 2011-02-27, 20:57   
0
UP DOWN

Dziêki Robertlodz09, za pomoc dalej ju¿ sobie poradzê i my¶lê ¿e mo¿e za góra dwa miesi±ce wpadnie mi w rêce taki AIR GUNSA a SICO najwy¿ej pos³u¿y do pod k³adu.
Pozdrawiam mo¿na zamkn±æ temat.

grzesu3
Wys³any: 2011-04-26, 07:48   
0
UP DOWN

Podepnê siê pod temat

http://allegro.pl/show_item.php?item=1558907623

Czy on mo¿e mieæ na wyj¶ciu 347 l/min. ? W³a¶ciciel tak mi odpow. na email.

I czy tym kompresorem pomalujê naraz dwoje drzwi, b³otnik przód i nadkole ty³ audi a4 avanta? PISTOLET SICO HP 1.3
Pistolet podk³adu Speedway HP 1,8

Z góry dziêki

Lackdoctor 
Wys³any: 2011-04-26, 08:33   
0
UP DOWN

Pomóg³: 40 razy
grzesu3 napisa³/a:
Czy on mo¿e mieæ na wyj¶ciu 347 l/min. ?

Najpro¶ciej wydajno¶c obliczyæ sobie odejmuj±c 1/3 od podawanej teoretycznej.
Czyli jakie¶ 280 l/min tu bêdzie max.

Robertlodz09 
Wys³any: 2011-04-26, 08:34   
0
UP DOWN

Kolego to "cacko" mo¿e mieæ "góra" na wyj¶ciu oko³o (+-) 240 lit. :tak: Na ssaniu to ma te
370-420 lit. :tak: Sprzedawcy z Allegów... pisz± "ró¿ne cuda" ¿eby tylko sprzedaæ :rotfl: Na takiej sprê¿arce sz³a nawet Satajet 90 (275 lit. powietrza) :tak: Tylko skrêcony mia³em "troche" pobór powietrza na pistolecie :tak: Pozdrawiam! :spoko:

grzesu3
Wys³any: 2011-04-26, 08:39   
0
UP DOWN

A czy tym kompresorem pomalujê naraz dwoje drzwi, b³otnik przód i nadkole ty³ audi a4 avanta? PISTOLET SICO HP 1.3
Pistolet podk³adu Speedway HP 1,8

Robertlodz09 
Wys³any: 2011-04-26, 08:55   
0
UP DOWN

Odpowiem ci tak kolego ;) : ja na takim kompresorze polakieruje nawet ca³y samochód :tak: Pozdrawiam! :spoko:

grzesu3
Wys³any: 2011-04-26, 09:03   
0
UP DOWN

Robertlodz09 napisa³/a:
Odpowiem ci tak kolego ;) : ja na takim kompresorze polakieruje nawet ca³y samochód :tak: Pozdrawiam! :spoko:

O to ja dam radê te cztery elementy :)

Lackdoctor 
Wys³any: 2011-04-26, 12:02   
0
UP DOWN

Pomóg³: 40 razy
Robertlodz09 napisa³/a:
ja na takim kompresorze polakieruje nawet ca³y samochód

Ja te¿ :x:

grzesu3
Wys³any: 2011-04-26, 12:22   
0
UP DOWN

Mo¿e i bym spróbowa³, ale za ma³y gara¿ :)

grzesu3
Wys³any: 2011-04-29, 13:22   
0
UP DOWN

Panowie jaki kompresor do tego guna :) http://allegro.pl/show_item.php?item=1578180255
ten http://allegro.pl/kompres...1584898835.html

czy u¿ywany 2 letni bass Polska
Zbiornik: 50L
Moc: 2,2 Kw / 3HP
Wydajno¶æ: 412 litrów/minutê (w praktyce na wyjsciu jest ~240-250)
Zasilanie: 230V / 50Hz
Max. ci¶nienie: 10 atm. (ROBOCZE 8 atm)
T³oki: 2 (w uk³adzie V)
Obroty: 2850 r/min
Wymiary: 58 x 28,5 x 58 cm
Przy³±cze powietrza: ( szybko z³±czka ) 1/4"
Waga: 43,2 Kg

grzesu3
Wys³any: 2011-05-04, 10:21   
0
UP DOWN

Panowie proszê dorad¼cie odno¶nie posta wy¿ej :fiu:

pp100
Wys³any: 2011-06-03, 11:12   
0
UP DOWN

Witam pod³±czam sie pod temat zakupi³em ten kompresor na alledrogo http://allegro.pl/dwutlok...1610516884.html prosze o porade jaki pistolet lub pistolety mam kupic??? c hce pomalowaæ b³otnik i zderzak ,nak³adki na progi w e36 lakier diamont schwarc metalic , proszê o proade jaki mam kupiæ pistolet i do czego ¿eby te elementy na tym kompresorze pomalowaæ,i niezbyt drogi .. oraz co ma jeszcze dokupiæ jaki odwadniacz?? mam niewielkie pojêcie o malowaniu proszê o dobra poradê

Robertlodz09 
Wys³any: 2011-06-03, 11:24   
0
UP DOWN

Do jakiej kwoty kolego szukasz pistoletu? Pozdrawiam! :spoko:

pp100
Wys³any: 2011-06-03, 11:28   
0
UP DOWN

powiedzmy do 150z³
ten co jest w zestawie z kompresorem starczy do podk³adu czy te¿ musze dokupiæ?? i co jeszcze potrzebuje ,¿eby móc tym pomalowaæ te elementy, i jeszcze jak móg³ bys mi doradziæ jaki odwadniacz mi wystarczy i reduktor .?? Z góry dziêki

Robertlodz09 
Wys³any: 2011-06-03, 11:43   
0
UP DOWN

Do tej kwoty to kup sobie Srico Bronze HP za oko³o 90z³. Ma do¶æ pozytywne opinie od u¿ytkowników ,je¶li mo¿na to tak nazwaæ ;) Znajdziesz go na Alleg...no ;) ma najwieksz± liczbe kupionych egzemplarzy :rotfl: Na takie ma³e "malowanko" to kup sobie odwadniacz pod pistolet :tak: Najlepiej firmowy DeVilbissa :tak: (ca³y plastikowy) a nie ten "made in china". Pozdrawiam! :tak:

bigos83
Wys³any: 2011-06-03, 14:02   
0
UP DOWN

Tak jak Robertolodz09, piszê to Sico Bronze HP na pocz±tek.
Do podk³adu starczy Ci ten co jest w zestawiê sam go u¿ywa³em do nak³adania Wash Primera i podk³adu akrylowego. Poæwicz sobie na tym Sico trochê a pó¼niej zainwestuj w co¶ lepszego np. ja kupi³em do bazy i klaru Air Gunsa IWATA i mega zadowolony jestem.

pp100
Wys³any: 2011-06-03, 22:26   
0
UP DOWN

Robertlodz09 napisa³/a:
Do tej kwoty to kup sobie Srico Bronze HP za oko³o 90z³. Ma do¶æ pozytywne opinie od u¿ytkowników ,je¶li mo¿na to tak nazwaæ ;) Znajdziesz go na Alleg...no ;) ma najwieksz± liczbe kupionych egzemplarzy :rotfl: Na takie ma³e "malowanko" to kup sobie odwadniacz pod pistolet :tak: Najlepiej firmowy DeVilbissa :tak: (ca³y plastikowy) a nie ten "made in china". Pozdrawiam! :tak:

A ten odwadniacz?? ile to cos kosztuje i jest na allegro??, a reduktor ?? potrzebne mi bêdzie takie cos??? ogólnie dziêki ¶liczne za pomoc jak ktos z was jest z czewy lub okolic lub wpadnie kiedy do czewy to stawiam browarka :D , a co do kompresora , dzi¶ go dosta³em rano i lipa musze oddac do naprawy lub do wymiany po w³±czeniu chodzi jakies 15-20 sec i wybija korki 10a
;/

pp100
Wys³any: 2011-06-03, 22:30   
0
UP DOWN

co do pistoletu tu znalaz³em http://allegro.pl/sico-to...1650180000.html hp mam wzi±c nie hvlp do tego kompresora??i jaka dysze wybrac 1.3 czy 1.4??tego odwadniacza z reduktorem za 35z³ co jest na tej aukcji nie braæ??

kropen16 
Wys³any: 2011-06-03, 23:52   
0
UP DOWN
Przemo

takie reduktor tylko hamuja powietrze. do tego kompresora masz wziac LVLP lub HP i dyszke 1.4 na poczatek to taka ''uniwersalna'' ze tak powiem. taj korki 15a lub 20 i bedzie ci kompresor chodzil bez problemu. mialem podobnie.

pp100
Wys³any: 2011-06-04, 11:04   
0
UP DOWN

nic nie dadz± te korki da³em 20a i wybija na kompresorze przepiêciówka ;(

pp100
Wys³any: 2011-06-06, 09:09   
0
UP DOWN

kropen16 napisa³/a:
takie reduktor tylko hamuja powietrze. do tego kompresora masz wziac LVLP lub HP i dyszke 1.4 na poczatek to taka ''uniwersalna'' ze tak powiem. taj korki 15a lub 20 i bedzie ci kompresor chodzil bez problemu. mialem podobnie.

to który by³ by lepszy??LVLP czy HP ? tak ¿eby mi ten kompresor wyda³

kropen16 
Wys³any: 2011-06-06, 14:22   
0
UP DOWN
Przemo

tylko LVLP bo potzrebuje malo powietrza, o polowe wiecej prawie bieze HVLP

Robertlodz09 
Wys³any: 2011-06-07, 00:09   
0
UP DOWN

Kolego PP100 ,kup do tego "kompresora" pistolet Srico Bronz HP z dysz± 1.3 lub 1.4 :tak:
Na takim kompresorze "sz³a mi" Sata jet90 :tak:
Kolega kropen16 jest jeszcze "m³odym raczkuj±cym malarzem" ,na "etapie" wiary w to co pisz± sprzedawcy "tanich chiñsko-taywañskich gów....ych cacuszek" ;) Tam nie masz ¿adnych LVLP czy HVLP pistoletów :nie: To s± pistolety "chiñskiego systemu -chgw" czyt. "Chu... go wie" :rotfl: Ostatnio mia³em (w swoich rêkach) pistolet ,na którego opakowaniu pisa³o ¿e jest HVLP ,a g³owice (jak i ca³± reszte) mia³ "skopiowan±" z Sata jet B (1.4 E) :tak: i najlepiej "pracowa³" na ci¶nieniu ponad 3,5 atm :tak: Musze przyznaæ ¿e naprawde bardzo mi³o zaskoczy³ (jak za tak± cene) i kosztowa³ a¿.....oko³o 80z³ :rotfl: (tak twierdzi³ jego w³a¶ciciel) ;) Pozdrawiam! :spoko:

kropen16 
Wys³any: 2011-06-07, 13:36   
0
UP DOWN
Przemo

Robertlodz09, to napisze ''LVLP'' pasuje? :D za ta cene nie ma co wymagac.

pp100
Wys³any: 2011-06-07, 20:37   
0
UP DOWN

dziêx :D zaraz zamawiam na alledrogo ,co dokompresora ..heh okaza³o sie,¿e instalacje mam za cienk± w gara¿u ,muszê kupiæ lepszy przewód :D :D jeszcze mam pytanko na aukcji pisa³o,¿e mo¿na do tego kompresora pod³±czyæ dodatkowy zbiornik w instrukcji nic takiego nie znalaz³em , wie kto¶ mo¿e jak to mogê najpro¶ciej zrobiæ co muszê dokupiæ mam zbêdna butle od gazu 55l , zosta³a mi po rozebranym samochodzie ,mogê ja jako¶ wykorzystaæ do powiêkszenia zbiornika teoretycznie ben-de mia³ 105l a nie 50l to chyba na plus???

kropen16 
Wys³any: 2011-06-07, 20:45   
0
UP DOWN
Przemo

podlaczenie butli skroci zywotnosc sprezarki ale o niewiele. w zbioniku powinno byc wejscie an wkrecenie szybkozlaczki bezposrednio do butli. o ile sie nie myle 1/2.powodzenia :spoko:

pp100
Wys³any: 2011-06-07, 20:50   
0
UP DOWN

tzn muszê taki przelot zrobiæ???do butli przewód i kombinowac co¶ przy tej butli od gazu??i z tej butli od gazu dopiero przewód i pistolet?? silnik wed³ug producenta ma 3.1kw to wydaje mi sie ze jest du¿o jak na 50l, chocia¿ nie znam sie na tym za bardzo

kropen16 
Wys³any: 2011-06-07, 21:03   
0
UP DOWN
Przemo

tak musisz pokombinowac. tylko dobrze wywietrz ta butle zebys wchodizl na to forum czesto a nie po raz ostatni.

pp100
Wys³any: 2011-06-07, 21:08   
0
UP DOWN

kropen16 napisa³/a:
tak musisz pokombinowac. tylko dobrze wywietrz ta butle zebys wchodizl na to forum czesto a nie po raz ostatni.

heh no ok :) )) ben-de musia³ narazie jest tam pl zbiornika gazu muszê sie go jako¶ pozbyæ :) ),tylko elektro zawór trzyma muszê go jako¶ podpi±c chyba pod akumulator bo niechce sie spu¶æic

pp100
Wys³any: 2011-06-07, 21:32   
0
UP DOWN

Sory za za¶miecanie mam jeszcze jedna pytanko narazie co do tej szlifierki http://allegro.pl/szlifie...1641914870.html po pomalowaniu ben de musia³ wyszlifowaæ ? takie cosik da rade przy moim kompresorze?? jaka jest wasza opinia taka pneumatyczna jest lepsza czy lepiej kupic elektryczn±??i jaka w podobnej kwocie???

kropen16 
Wys³any: 2011-06-08, 14:19   
0
UP DOWN
Przemo

u mnie ona chodzi z przerwami:D lepszego ''sprzetu'' nie potrzebuje.

LAKIEROWANKO Strona G³ówna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Pomoc dla amatorów

Odpowiedz do tematu  
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum
Skocz do: