Szukaj FAQ Album

Autor Wiadomość
malenstwo79
Wysłany: 2011-02-28, 19:06   Spawanie glupie pytanie
0
UP DOWN

Witam mam takie pytanko czy nieduze dziury mozna nadgonic spawem nie dajac wstawki a potem zacynowac czy moze to czyms grozic w przyszlosci ?? Pare zdjec pogladowych , wiadomo ze bede jeszcze poprawial tylko chcialem zapytac czy jest sens :)

Uploaded with ImageShack.us

lesnik 
Wysłany: 2011-02-28, 21:50   
0
UP DOWN

JeÂżeli masz WIELKÂĄ wprawĂŞ to sprĂłbuj, jednak jeÂżeli to moÂżliwe ja podÂłoÂżyÂłbym kawaÂłek miedzianej blachy od spodu, potem zaspawaÂł jeÂśli bĂŞdzie moÂżliwe wyjĂŞcie miedzi po spawaniu. Ewentualnie widziaÂłem filmik na youtube jak goÂściu przyspawaÂł kawaÂłek drutu od tiga albo gazowego do jedznej krawĂŞdzi i zaspawaÂł. Linki niÂżej. Jak masz dostĂŞp do gazĂłw sprĂłbuj drugim sposobem z drugiego filmu.

http://www.youtube.com/us...u/6/e_oNo5gEqQA

http://www.youtube.com/us...187/Oz98d0skjNM

Âłysy73 
Wysłany: 2011-03-01, 00:50   
0
UP DOWN

Wycinasz szerzej do zdrowszego miejsca, wycinasz szerszy pasek z blachy grubszej ni¿ ori, wsuwasz do wewn¹trz pod ori i spokojnie spawasz po krawêdziach prowadz¹c wiêksz¹ czêœÌ luku po nowej grubszej blasze. Po co ³ataÌ i siê sraÌ, jak efekt bêdzie gorszy a robota 10x d³u¿sza.
Pozro

sharpshuter 
Wysłany: 2011-03-02, 19:50   
0
UP DOWN

Mi siê wydaje ¿e ta blacha z której zebrana by³a rdza to jest cienka jak pergamin i bêdzie siê piêknie topi³a :) na wypalasz dziur a jak ju¿ od czegoœ zaczniesz smarkaÌ to bêdzie to jak przeprowadzanie narodu ¿ydowskiego przez morze czerwone. Ja bym wstawi³ œwie¿¹ piêkn¹ blachê zamiast pudrowaÌ trupa... Ale niech siê Homer Simpson wypowie on jest wybitnym specjalist¹ w tej dziedzinie :)

malenstwo79
Wysłany: 2011-03-03, 19:14   
0
UP DOWN

JakoÂś poszÂło bez wstawki nie wiem czy dobrze ale jak zacynuje powinno byc cacy no a blacha pergamin troche leciala:)) Aha jeszcze takie pytanko po cynowaniu musze to czyms przemyc np. glasuritem jak pisalo czy wystarczy walnac na to reaktywny np. z lesonala??Dzieki za pomoc i pozdrawiam

erbe
Wysłany: 2011-03-22, 02:08   
0
UP DOWN

robilem tak wiele razy. ale zawsze powodem byl chwilowy brak blachy na ³¹ty. robota syzyfowa. zazwyczaj powypalalem 10x wiecej niz byla poczatkowa dziura. no i spaw mial czasem nawet kilkanascie milimetrow grubosci. o ilosci zuzytego drutu i gazu szkoda nawet gadac. generalnie bez sensu. po spawaniu w cholere szlifowania zawsze bylo. ogolnie syf.

LAKIEROWANKO Strona Główna » LAKIERNICTWO SAMOCHODOWE » Blacharstwo i inne naprawy

Odpowiedz do tematu