Witam!
Kiedys uzywalem tego lakieru do nauki. I powiem ze na starsz auta spoko sie nadaje!
masz tu kilka fot elementow polakierowanych tym lakierem jakims chinskim pistoletem za 60zl i sprezarka 24l.:)) (takie sa poczatki z przed kilku lat);P
Mysle ze kazdy a znaczna wiekszosc choc raz malowala tym lakierem a NAWET MALUJA nim auta lub elementy. Tylko wstyd sie przyznac??(tak mi sie wydaje i to sa moje domysly a nie wrzuta do kogos za cos tam. kazdy uzywa tego czego chce czyz nie?) ja sie uczylem na tym lakierze bo kosztowal on 28 albo 30zl za litr takze nie zal bylo pieniedzy na nauke bo to smieszna cena
(widzialem na wlasne oczy jak gosciu malowal tym lakierem a klase 2000r i c klase z bodajrze 2002r)
po lakierowaniu w mojej profesjonalnej komorze lakierniczej (przed polerowaniem)
a tu kolejne zdjecie tez bok malowany tym lakierem!
Do odrobki jest dobry!
czy sie rozlewa? to zalezy od wielu czynnikow i od twojej lapy.
jak na kompresor 24litry i pistolet za 60zl z briko (bo te za 30 psuly sie jak umylem w nitro ) to naprawde efekt byl zadowalajacy jak na tamte czasy.
Polerke mialem tylko firmowa FLEX(dostalem od kumpla jako prezent i od tego sie zaczelo w sumie)
Fajnie czasem powspominac sobie:))
Pozdrawiam i czekam az ktos z was sie wypowie na temat tego lak bo nie wierze ze tyle ludzi tu siedzi i nikt nic nie wie!!
Ja siê uczy³em na cp 400 podobny do cp 300 fajny lakier jak pisze przedmówca dzi¶ robiê na cp 1500 ró¿nica jest tylko taka ¿e cp 300-400 maj± mniej cz±stek sta³ych i trza nimi ze 3-4 warstwy polecieæ a 1500 ma wiêcej cz±stek sta³ych (tzw HS) i w zupe³no¶ci starcz± dwie warstwy (karta techniczna mówi ¿e 1,5 warstwy)
Tam gdzie siê zaopatrujê bez przejêcia profesjonalne warsztaty bior± profixa i co tu ¶ciemniaæ na to co robiê wystarcza nie ka¿dy lakieruje bryki z bie¿±cego roku produkcyjnego lub rok starsze dla mnie relacja jako¶æ/cena jest ok i to wystarczy
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum