Autor |
Wiadomo¶æ |
|
klimeq
|
Wys³any: 2011-06-02, 15:06 Dziury w podk³adzie
|
0
|
|
|
|
Witam
Odrazu mówiê ¿e przeszukiwa³em forum i nie znalaz³em odpowiedzi
1. Panowie prawdo podobnie zrobi³em trochê za gêsty podk³ad i po wyschniêciu na dachu porobi³y mi siê takie miniaturowe dziurki przez ca³y podk³ad (do poprzedniej warstwy) co z tym teraz zrobiæ ?? zmatowaæ i po³o¿yæ ze 2 warstwy rzadszego podk³adu czy jak?? bo ju¿ sam nie wiem.
2. Co zrobiæ z przetartym podk³adem do go³ej blachy?? By³a usuniêta rdza, reaktywny no i podk³ad akrylowy i na niektórych rantach i w zakamarkach niechc±cy przetar³em do blachy Mogê prysn±æ to epoksydowym i normalnie zmatowaæ 800 ?
I jeszcze pytanko jaki bezbarwny by¶cie polecili "do gara¿u" ??
Pozdrawiam |
|
|
|
|
jacenty 741
|
Wys³any: 2011-06-02, 21:12
|
0
|
|
|
Pomóg³: 39 razy Posty: 1343 Sk±d: Maków Mazowiecki
|
Ad 1:raczej zastanów siê,czy to nie woda albo olej (silikon),je¶li nieto zeszlifuj do w miarê równej powierzchni,i zapodk³aduj jeszcze raz:
Ad 2:Mo¿e byæ epoksyd,i to nawet m/m przed baz±,ale nie polecam,lepiej kup spray na przeszlifki,aplikujesz go na 10 min przed lakierowaniem,i bezpo¶rednio na niego baza:
Ad 3:Jak do 3 (4) elementów,to Novol Ultra,bardzo szybko schnie,nie ma tendencji do ¶ciekania (w granicach rozs±dku,ka¿dy mo¿na polaæ)suchy w dotyku po 20 minutach,a po 3 godzinach mo¿na delikatnie polerowaæ. |
|
|
|
|
klimeq
|
Wys³any: 2011-06-03, 14:06
|
0
|
|
|
|
Z tymi dziurkami to by³o trochê mojej winy bo jak k³ad³em pierwsz± warstwê tym gêstym podk³adem to strasznie zakurzy³em dach "grubym" odkurzem na to po³o¿y³em nastêpne warstwy i teraz jak zacz±³em szlifowaæ to ten odkurz spad³ i powsta³y dziurki
A ten bezbarwny to na ca³e autko w sklepie poleca³ mi jaki¶ challenger taki w zielonej puszce, powiedzia³ ze on nim robi i jest git. Cena 80z³ za komplet litr. Co by¶ poradzi³ ?? |
|
|
|
|
jacenty 741
|
Wys³any: 2011-06-03, 21:32
|
0
|
|
|
Pomóg³: 39 razy Posty: 1343 Sk±d: Maków Mazowiecki
|
Challenger to praktycznie to samo,co Duxone,a mo¿na go kupiæ za 65 pln za kpl.Za 71 z³ kupisz nawet w sklepie internetowym DuPonta 3750s. |
|
|
|
|
klimeq
|
Wys³any: 2011-06-04, 05:54
|
0
|
|
|
|
A ten DuPont 3750s to on jest szybki czy wolny ? Potrzebuje raczej wolny |
|
|
|
|
gugun
|
Wys³any: 2011-06-04, 08:42
|
0
|
|
|
Pomóg³: 52 razy Posty: 2819 Sk±d: kuj-pom
|
moze poprostu szpachlowke miales do niczego i podklad nie zalal dziurek?? |
|
|
|
|
klimeq
|
Wys³any: 2011-06-04, 12:14
|
0
|
|
|
|
szpachlówki nie by³o, tzn ogólnie to by³o tak. Autko by³o miejscami przyrdzewia³e wiêc oczy¶ci³em te miejsca do go³ej blachy prysn±³em reaktywnym pó¼niej akryl, tak gdzie trzeba to szpachla i auto by³o ca³e zmatowane i ca³e zapodk³adowane. Dziury s± tylko na dachy a tam nie ma grama szpachli ;] a zrobi³em tak bo poprzedni lakier to ciemny akryl a teraz bêdzie b³êkitny metalic. Nie wiem, mo¿e faktycznie woda w powietrzu ale to by tak wszêdzie by³o a to tylko na dachu gdzie tyle kurzu by³o ;]
To powiedzcie mi jaki w koñcu ten akryl kupiæ Samochód bêdzie malowany w gara¿u pistolet Jonnesway JA-6111 a kompresorek 200 litrów jw60 |
|
|
|